Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2010

Συμφωνία συγχώνευσης Olympic Air - Aegean;

Συμφωνία συγχώνευσης Olympic Air - Aegean;


Πολύ κοντά σε μια συμφωνία συγχώνευσης βρίσκονται οι αεροπορικές εταιρείες Aegean και Οlympic Αir που απασχολούν σήμερα συνολικά περισσότερους από 7.500 χιλιάδες εργαζόμενους. Η κίνηση των δύο εταιρειών, εμφανίζεται και ως στρατηγικό βήμα για την ενδυνάμωση τους απέναντι στην οικονομική κρίση. 

Οι δύο επιχειρηματίες ολοκληρώνουν την Τρίτη τις συναντήσεις τους με την ηγεσία του υπουργείου Μεταφορών και δεν αποκλείεται να ακολουθήσουν ανακοινώσεις.

Η εφαρμογή της θα γίνει με συγχώνευση, με την μετοχική πλειοψηφία στη νέα εταιρεία να ανήκει στην Aegean, όπως λένε οι πληροφορίες, αλλά στο όνομα να υπάρχει και η Olympic. Η λύση της συγχώνευσης έχει εφαρμοστεί και σε άλλες χώρες.

Την Πέμπτη όπως έγινε γνωστό, συναντήθηκε με την ηγεσία του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών ο επιχειρηματίας Ανδρέας Βγενόπουλος, ενώ επίκειται και επίσκεψη στο υπουργείο του κ. Βασιλάκη από την Aegean.

Το πρωί της Παρασκευής στη Βουλή ο Δημήτρης Ρέππας στάθηκε στον όρο που υπήρχε στη διαδικασία αποκρατικοποίησης, ότι δεν θα μπορούσε να την μεταπωλήσει ο ιδιώτης αν δεν περνούσε διάστημα ενός χρόνου.

Λίγο νωρίτερα ο Αλέξης Τσίπρας υποστήριζε ότι οι κυβερνήσεις Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ οδήγησαν σε αυτές τις εξελίξεις.

Η εταιρεία Aegean έχει στόλο 33 αεροσκαφών, απασχολεί περίπου 2.500 εργαζομένους, εκτελεί 200 πτήσεις την ημέρα, σε 23 προορισμούς εξωτερικού και 17 εσωτερικού σε συνολικά 53 δρομολόγια.

Η εταιρεία Olympic Air έχει στόλο 30 αεροσκαφών με παραγγελία για τον επόμενο μήνα άλλων 2, απασχολεί 5.000 εργαζόμενους, συμπεριλαμβανομένων των υπηρεσιών εξυπηρέτησης εδάφους, εκτελεί 202 πτήσεις την ημέρα σε 15 προορισμούς εξωτερικού, 20 εσωτερικού και 9 άγονες γραμμές.

Οι 2 εταιρείες έχουν κοινούς προορισμούς και στην Ελλάδα, εκτός των άγονων γραμμών αλλά και στην Ευρώπη. 

MEGA TV

Related Posts with Thumbnails