Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2010

Η Lara Croft έγινε ..… οδός !!!



Μια πρωτότυπη ιδέα είχαν οι κάτοικοι στο Derby της Βρετανίας καθώς αποφάσισαν να «τιμήσουν» την Lara Croft.

Έτσι, το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε να διεξάγει ψηφοφορία, προκειμένου να επιλεγεί το όνομα μιας "κεντρικής αρτηρίας" της πόλης. Μετά το τέλος της... το αποτέλεσμα βγήκε με μεγάλη διαφορά.

Μεταξύ των 30.000 ψήφων των δημοτών, το όνομα Lara Croft συγκέντρωσε 27.894 ψήφους.

Είναι λοιπόν θέμα ημερών οι κάτοικοι της Βρετανίας να διασχίζουν έναν δρόμο με το παραπάνω όνομα.

zougla.gr

Όλοι οι τροπικοί κοραλλιογενείς ύφαλοι του κόσμου κινδυνεύουν να έχουν θρυμματιστεί πριν το τέλος του αιώνα


Όλοι οι τροπικοί κοραλλιογενείς ύφαλοι του κόσμου κινδυνεύουν να έχουν θρυμματιστεί πριν το τέλος του αιώνα, λόγω της αύξησης της οξύτητας των ωκεανών που προκαλείται από τη συσσώρευση ανθρωπογενών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα, σύμφωνα με νέα μελέτη.
Οι κοραλλιογενείς ύφαλοι αρχίζουν να διασπώνται, όταν η οξύτητα των ωκεανών αυξάνεται πέραν ενός ορισμένου ορίου. Το όριο αυτό είναι πιθανό να ξεπεραστεί πριν από το 2100, σχολιάζει ο Jacob Silverman του Carnegie Institution of Science στην Ουάσιγκτον.
Το διοξείδιο του άνθρακα της ατμόσφαιρας διαλύεται στη θάλασσα με τη μορφή ανθρακικού οξέος, το οποίο εμποδίζει τα κοράλλια να παράγουν το ανθρακικό ασβέστιο που τους δίνει τη δυνατότητα να σχηματίζουν τους κοραλλιογενείς υφάλους, υποστηρίζει ο δρ. Silversman. Μόλις όμως τα κοράλλια σταματήσουν την παραγωγή, ο ύφαλος αρχίζει να θρυμματίζεται γρήγορα.
«Ένα μαθηματικό μοντέλο χρησιμοποιήθηκε για να μελετηθεί ο τρόπος με τον οποίο 9.000 κοραλλιογενείς ύφαλοι από όλο τον κόσμο θα ανταποκριθούν στην αύξηση των επιπέδων του διοξειδίου του άνθρακα και την αύξηση της οξύτητας των ωκεανών» εξηγεί ο δρ Silverman.
«Όπως προκύπτει από έναν παγκόσμιο χάρτη που δημιουργήθηκε με βάση τους υπολογισμούς αυτούς, η ανάπτυξη όλων των κοραλλιογενών υφάλων αναμένεται να σταματήσει και ως συνέπεια θα αρχίσει η διάλυσή τους, όταν το CO2 της ατμόσφαιρας φτάσει τα 560 μέρη ανά εκατομμύριο – στο διπλάσιο δηλαδή από το προ-βιομηχανικό του επίπεδο. Κάτι τέτοιο αναμένεται να συμβεί έως το τέλος του 21ου αιώνα» πρόσθεσε και επεσήμανε «τα οικοσυστήματα αυτά, που φιλοξενούν τη μεγαλύτερη ποικιλία της θαλάσσιας ζωής στους ωκεανούς, μπορεί να μειωθούν δραματικά σε λιγότερο από 100 χρόνια».
Τα συμπεράσματα βασίστηκαν σε μια λεπτομερή μελέτη του τρόπου που η αύξηση της οξύτητας επηρεάζει το μεταβολισμό και την ανάπτυξη μίας ευρύτερης περιοχής κοραλλιογενών υφάλων στη Βόρειο Ερυθρά Θάλασσα. Οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι η ικανότητα των κοραλλιών να σχηματίσουν ασβέστιο εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την οξύτητα και σε μικρότερο βαθμό από τη θερμοκρασία.
Οι κοραλλιογενείς ύφαλοι θεωρούνται τα «τροπικά δάση των ωκεανών» επειδή αποτελούν το "σπίτι" μίας τεράστιας ποικιλίας ψαριών και άλλων ζώων, υποστηρίζοντας ουσιαστικά το ένα τέταρτο του συνόλου των θαλάσσιων οργανισμών. Παρέχουν επίσης τροφή για περίπου 500 εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Τα ατμοσφαιρικά επίπεδα του διοξειδίου του άνθρακα είναι υψηλότερα από ότι σε οποιαδήποτε άλλη περίοδο κατά τα τελευταία χρόνια και συνεχίζουν να αυξάνονται ως αποτέλεσμα της καύσης των ορυκτών καυσίμων. Περίπου η μισή ποσότητα των εκπομπών CO2 που έχουν παραχθεί από την έναρξη της βιομηχανικής επανάστασης έχει διαλυθεί στους ωκεανούς.
Οι επιστήμονες έχουν υπολογίσει ότι περίπου 118 δισεκατομμύρια τόνοι διοξειδίου του άνθρακα που απελευθερώθηκαν στον αέρα από το 1800 έως και το 1994, κατέληξαν στους ωκεανούς.
Ο Dr Simon Donner, του Πανεπιστημίου της British Columbia στον Καναδά, υποστηρίζει ότι η αύξηση της θερμοκρασίας των ωκεανών κάνει τους κοραλλιογενείς υφάλους πιο επιρρεπείς στη λεύκανση που προκαλείται από την απώλεια της φωτοσυνθετικής φύκης από την οποία εξαρτώνται οι κοραλλιογενείς οργανισμοί. Τα κοράλλια έχουν μία συμβιωτική σχέση με τα μικροσκοπικά φύκια που ζουν στους ιστούς τους. Εκτός από το ζωντανό χρώμα που δίνει στους κοραλλιογενείς υφάλους, τα φύκια παρέχουν στα πλάσματα του υφάλου το μεγαλύτερο μέρος της ενέργειάς τους.
Ο δρ Donner τονίζει «ακόμη και αν οι εκπομπές διοξειδίου «παγώσουν» σήμερα, ο πλανήτης έχει «αποθέματα» αρκετά που καταστούν την «λεύκανση» επικίνδυνη για τους υφάλους σε όλο τον κόσμο.

tvxs.gr

Ερωτικές συνευρέσεις ... φαστ φουντ ( sex )

Οι εφήμερες ερωτικές περιπέτειες είναι ένα ανδρικό στερεότυπο. Σήμερα, όμως, και οι γυναίκες δηλώνουν ότι επιθυμούν «σεξ χωρίς συναισθηματική εμπλοκή»

Ακόμη και τα «καλά» κορίτσια το κάνουν. Οι προγαμιαίες ερωτικές σχέσεις, αντικείμενο μέχρι πρόσφατα σφοδρών αντιπαραθέσεων και πηγή μεγάλου άγχους, θεωρούνται πλέον απολύτως φυσιολογική κοινωνική συμπεριφορά· τόσο φυσιολογική ώστε η μη ικανοποίησή της να χρήζει ψυχοθεραπευτικής αγωγής. 

 

Ωστόσο, όλο και πιο συχνά η κοινωνική, η οικονομική και επομένως η σεξουαλική χειραφέτηση των γυναικών εκδηλώνεται με την ιδιοποίηση των κυρίαρχων σεξιστικών -και συνεπώς αλλοτριωτικών- ανδρικών προτύπων συμπεριφοράς. Παραδόξως, το απολύτως σωστό αίτημα των γυναικών για ίσες σεξουαλικές ελευθερίες και δικαιώματα με τους άνδρες φαίνεται πως συνήθως μεταφράζεται στην πράξη σε ένα απρόσωπο και χωρίς συναισθηματικό κόστος «πήδημα» ανδρικού τύπου. Μάλιστα, με τη συνδρομή της εκπαίδευσης και των ΜΜΕ, η βαθύτερη ανάγκη μας για ισότιμη ερωτική επαφή μετουσιώνεται σε μια ανούσια και ατελέσφορη κατανάλωση... σεξ.
Η πολύ επιτυχημένη τηλεοπτική σειρά «Sex & the City» περιγράφει, με κάποια κριτική διάθεση αλλά και πολύ χιούμορ, τις ατελείωτες ερωτικές περιπέτειες τεσσάρων φιλενάδων που ζουν στη Νέα Υόρκη. Τέσσερις ανύπαντρες γυναίκες που η συμπεριφορά τους επιχειρεί να συνοψίσει και κυρίως να προβάλει τηλεοπτικά μια ωραιοποιημένη και μάλλον κρυπτοπορνογραφική εκδοχή των κυρίαρχων σήμερα προτύπων ερωτικής ζωής σε μια μεγαλούπολη. Ανάμεσά τους βρίσκουμε και την εκρηκτική Σαμάνθα, μια ιδιαίτερα γοητευτική σαραντάρα η οποία, βλέποντας τα ερωτικά βάσανα των φιλενάδων της, αποφασίζει να ζήσει ελεύθερα, χωρίς δηλαδή τους προτεσταντικούς ηθικούς περιορισμούς και τις υποκριτικές συναισθηματικές δεσμεύσεις, την αχαλίνωτη επιθυμία της για σεξ.
Το ότι μια σύγχρονη γυναίκα -και όχι απαραίτητα με τις εντυπωσιακές σωματικές προδιαγραφές της Σαμάνθας- μπορεί να έχει κάλλιστα πολλές τυχαίες και εφήμερες ερωτικές σχέσεις επειδή επιθυμεί διακαώς να βιώνει σεξουαλικές επαφές χωρίς έρωτα (ή τουλάχιστον χωρίς τις γνώριμες συναισθηματικές «επιπλοκές» του), είναι ένα πρόβλημα που από καιρό απασχολεί τους ειδικούς (ψυχολόγους, σεξολόγους και κοινωνιολόγους), και κάθε άλλο παρά λυμένο θα πρέπει να θεωρείται σήμερα. Πράγματι, τα τυχαία και εφήμερα ερωτικά ζευγαρώματα -ό,τι οι Αγγλοσάξονες αποκαλούν «one night stand»- αποτελούν τα τελευταία χρόνια το βασικό θέμα όχι μόνο βιβλίων, κινηματογραφικών ταινιών ή τηλεοπτικών σειρών αλλά και αντικείμενο συστηματικών επιστημονικών ερευνών.
Μια πρώτη συστηματική διερεύνηση αυτού του φαινομένου πραγματοποιήθηκε το 1989. Από αυτήν προέκυψε ότι όταν ένα άγνωστο αλλά γοητευτικό άτομο του άλλου φύλου φλερτάρει κάποιον ή κάποια από ένα αρκετά μεγάλο δείγμα εθελοντών, το 75% των ανδρών αντιδρά θετικά στο ερωτικό παιχνίδι ενώ η μεγάλη πλειονότητα των γυναικών αντιδρά σαφώς αρνητικά και αποτρεπτικά. Πολλά πράγματα έχουν αλλάξει από τότε, όμως τα κοινωνικά στερεότυπα σχετικά με τη σεξουαλική συμπεριφορά καλά κρατούν (π.χ. του άντρα ως ερωτομανή δον Ζουάν ή της γυναίκας με πλούσια ερωτική ζωή ως «ελευθέρων ηθών»). Ωστόσο είναι βέβαιο ότι οι περισσότερες γυναίκες σήμερα αποδέχονται με πολύ μεγαλύτερη ευκολία τη μέχρι χθες καταπιεσμένη επιθυμία τους για εφήμερα ερωτικά ζευγαρώματα, για σεξ χωρίς συναισθηματικές επιπλοκές. Και αυτή η αναζήτηση της ερωτικής ηδονής έξω από τις μόνιμες σχέσεις μπορεί να εξηγηθεί είτε με το ότι βρίσκουν πλέον βαρετή τη «συζυγική» ερωτική τους ζωή, είτε, όπως συμβαίνει συχνά, για να εκδικηθούν τις απιστίες του μόνιμου συντρόφου τους.
Υπάρχει όμως και μια τρίτη, κατά τη γνώμη μας πιο ενδιαφέρουσα, κατηγορία γυναικών που διεκδικεί πλέον απροκάλυπτα το δικαίωμά της να ικανοποιεί «απλώς» τις σεξουαλικές ανάγκες της έξω και πέρα από μια αποκλειστική ερωτική σχέση. Το ακανθώδες ερώτημα που προκύπτει από αυτή την τελευταία, και πιο καινοφανή, γυναικεία προσέγγιση της ερωτικής ζωής είναι το εξής: μπορεί όντως να υπάρξει ουσιαστική σεξουαλική επαφή χωρίς συναίσθημα;
Η ασύλληπτη ευελιξία του σεξ
Το παραπάνω ερώτημα συνδέεται με ένα πρόβλημα που απασχολεί από καιρό ανθρωπολόγους και εξελικτικούς ψυχολόγους: οι άνθρωποι έχουν μια φυσική, δηλαδή βιολογική, προδιάθεση για μονογαμικές ή για πολυγαμικές σχέσεις; Αν είμαστε γενετικά προγραμματισμένοι να αναπαράγουμε μόνο τα γονίδιά μας, τότε η περίπλοκη ερωτική μας συμπεριφορά δεν είναι τίποτα περισσότερο από ένα πανούργο «τέχνασμα» που επιλέχθηκε στην πορεία της εξέλιξης επειδή ακριβώς ικανοποιεί το θεμελιώδες ένστικτό μας για αναπαραγωγή. Ακόμη όμως κι αν έχουν έτσι τα πράγματα, όλα τα πρωτεύοντα θηλαστικά επιδεικνύουν μια εκπληκτική ποικιλομορφία στην εκδήλωση και στη ρύθμιση των σεξουαλικών τους συμπεριφορών.
Για παράδειγμα, τόσο τα αρσενικά όσο και τα θηλυκά πρωτεύοντα θηλαστικά είναι ως επί το πλείστον πολυγαμικά και μόνο περιστασιακά υιοθετούν μια μονογαμική συμπεριφορά (γίββωνες, ουραγκοτάγκοι και χιμπατζήδες). Από όλα τα πρωτεύοντα, μόνο οι μπονόμπο (πυγμαίοι χιμπατζήδες του Κονγκό) και οι άθρωποι κάνουν σεξ αντικριστά και κατά την ερωτική πράξη ανταλλάσσουν παθιασμένα φιλιά με διείσδυση της γλώσσας. Η ερωτική ζωή των πρώτων ανθρώπων που εμφανίστηκαν στην Αφρική πριν από 6,5 -7 εκατομμύρια χρόνια δεν διέφερε σχεδόν σε τίποτα από αυτή των σημερινών μπονόμπο. Εκτοτε, όλες οι μεγάλες εξελικτικές αλλαγές στην ανατομία και τη συμπεριφορά του ανθρώπινου γένους συνοδεύονται πάντα από σημαντικές μεταβολές της ερωτικής του συμπεριφοράς. Η σταδιακή πολυπλοκοποίηση της κοινωνικής και ειδικότερα της σεξουαλικής μας συμπεριφοράς -στο φλερτάρισμα, στη συνουσιακή πράξη και στην ανατροφή των παιδιών- αντιστοιχεί στην ανάπτυξη και στη διαφοροποίηση ειδικών μηχανισμών του εγκεφάλου.
Και η εμφανής σήμερα διαφοροποίηση της ερωτικής συμπεριφοράς των δύο φύλων αποτυπώνεται στις αντίστοιχες εξελικτικές μεταβολές της εγκεφαλικής οργάνωσης των ανδρών και των γυναικών. Ετσι, ενώ για τη γυναίκα προέχει η ερωτική γοητεία που ασκεί πάνω της η συνολική παρουσία και η ερωτική προσέγγιση του άντρα, για τους άντρες πρωτεύοντα ρόλο παίζουν τα εξωτερικά οπτικά ερεθίσματα (εξωτερική εμφάνιση, σωστές σωματικές αναλογίες). Πράγματι, όπως υποδεικνύουν αρκετές πρόσφατες μελέτες, οι νευρωνικοί μηχανισμοί της ερωτικής έλξης, της γοητείας και κυρίως της σεξουαλικής διέγερσης είναι όντως διαφορετικοί στον εγκέφαλο των ανδρών και των γυναικών. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι οι διαφορές στα νευρορρυθμιστικά μόρια που πυροδοτούν την ερωτική διάθεση, όπως π.χ. η έκκριση της ορμόνης τεστοστερόνη, που σχετίζεται στενά με τη λίμπιντο, αλλά και της οξυτοκίνης στις γυναίκες και της αργινίνης-βασοπρεσσίνης στους άνδρες. Σημαντικές όμως είναι και οι διαφορές στα εγκεφαλικά «κέντρα του σεξ», δηλαδή τις εγκεφαλικές δομές που εμπλέκονται άμεσα στην εκδήλωση ορισμένων ερωτικών αισθημάτων: ο επικλινής πυρήνας των γυναικών είναι πλούσιος σε υποδοχείς οξυτοκίνης και η κοιλιακή ωχρά σφαίρα στους άνδρες έχει περισσότερους υποδοχείς αργινίνης.
Ο αποκλεισμός ή το μπλοκάρισμα της ικανότητας δέσμευσης αυτών των υποδοχέων από τα αντίστοιχα ρυθμιστικά μόρια εμποδίζει το ερωτικό ζευγάρωμα και εξαλείφει κάθε ερωτική εκδήλωση. Βέβαια, τέτοιες αναγωγιστικές και αυστηρά εντοπιστικές ερμηνείες της ερωτικής συμπεριφοράς δεν αποτελούν καθόλου την οριστική εξήγηση του ανθρώπινου ερωτισμού. Υποδεικνύουν ωστόσο σαφώς μια σαφέστατη αλληλεξάρτηση των υποτιθέμενων αμιγώς πολιτισμικών ή έστω ψυχοκοινωνικών φαινομένων ερωτικής συμπεριφοράς από εγγενείς βιολογικούς παράγοντες (π.χ. από ρυθμιστικά γονίδια και κυρίως από ορισμένες εγκεφαλικές δομές και λειτουργίες). Βιολογικοί παράγοντες που, ενώ συνήθως δεν επικαθορίζουν τα ερωτικά φαινόμενα, είναι βέβαιο ότι οριοθετούν τους ρόλους και τις ελευθερίες τους.
Ενα τέτοιο αποφασιστικό βιοπολιτισμικό βήμα έγινε πριν από περίπου 200 χιλιάδες χρόνια όταν οι πρώτοι Homo Sapiens συνειδητοποίησαν ότι «η τεκνοποίηση είναι συνέπεια της ερωτικής πράξης και ότι και οι δύο σύντροφοι συμμετέχουν σε αυτή. Από εκείνη τη στιγμή, ενισχύεται η θέση του αρσενικού στην κοινωνική οργάνωση, στην εξουσία πάνω στα παιδιά και στις σχέσεις με το περιβάλλον», όπως γράφει ο Jacques Attali στο βιβλίο του «Η ιστορία του έρωτα» (εκδ. Μεταίχμιο). Οι άνθρωποι ήταν αρχικά πολυγαμικοί, κατόπιν ασκούσαν εναλλακτικά την πολυανδρία (μία γυναίκα για πολλούς άνδρες) ή την πολυγυνία (ένας άντρας με πολλές γυναίκες) ανάλογα με τις βιοκοινωνικές ή και οικολογικές συνθήκες. Τέλος, η επικράτηση του σεξοφοβικού χριστιανισμού θα επιβάλει στις χώρες της Δύσης την απόλυτη μονογαμία: για πρώτη φορά η ελεύθερη άσκηση του σεξ θα θεωρηθεί αμάρτημα, ενώ μέχρι τότε αμάρτημα ήταν μόνο η αγαμία. Αργότερα, πάνω στις χριστιανικές μονογαμικές σχέσεις θα συγκροτηθεί και το νέο καπιταλιστικό μοντέλο οικογένειας: αυτό της «πυρηνικής οικογένειας» που κυριαρχεί μέχρι σήμερα παρά τα σοβαρά προβλήματα που πλέον αντιμετωπίζει.
Ολα σε μια νύχτα;
Αραγε, πώς συνδέονται όλες αυτές οι ετερόκλητες και αποσπασματικές πληροφορίες με την πρόσφατη ερωτική «ελευθεριότητα» που εκφράζουν λεκτικά ή εκδηλώνουν στην πράξη αρκετές γυναίκες; Με όσα γνωρίζουμε σήμερα, είναι εξαιρετικά δύσκολο να καθορίσουμε ή να διακρίνουμε σαφώς τις βιολογικές από τις κοινωνικές-πολιτισμικές παραμέτρους που εμπλέκονται στην εκδήλωση τέτοιων συμπεριφορών.
Κάτι ωστόσο φαίνεται να έχει αλλάξει πρόσφατα στις εκδηλώσεις του γυναικείου ερωτισμού ή έστω στον τρόπο που κατανοούμε τη θηλυκή ερωτική συμπεριφορά. Για παράδειγμα, οι περισσότερες γυναίκες αναζητούν σε μια μόνιμη σχέση συντρόφους που τους εμπνέουν εμπιστοσύνη και σιγουριά ενώ τα κριτήριά τους είναι λιγότερο αυστηρά όταν πρόκειται για εφήμερες ερωτικές περιπέτειες. Στη δεύτερη περίπτωση επιλέγουν με τυπικά ανδρικά κριτήρια: όντας οικονομικά ανεξάρτητες και κοινωνικά χειραφετημένες μπορούν να επιλέγουν άνδρες «για μια νύχτα» με αποκλειστικά εξωτερικά κριτήρια.
Αν όμως αυτά τα «νέα» πρότυπα απενοχοποιημένης έκφρασης της θηλυκής σεξουαλικότητας είχαν πλέον επικρατήσει, όπως συχνά προβάλλεται από τα ΜΜΕ, τότε αυτό θα έπρεπε να τεκμηριώνεται και από τις σχετικές εμπειρικές και στατιστικές μελέτες.
Μια τέτοια εκτενής έρευνα πραγματοποιήθηκε πρόσφατα χάρη στην Anne Campbell, στο Πανεπιστήμιο Durham, και δημοσιεύτηκε στο έγκριτο επιστημονικό περιοδικό «Human Nature». Σύμφωνα με αυτή την έρευνα, οι περισσότερες γυναίκες ικανοποιούνται λιγότερο απ' ό,τι οι άνδρες από τις τυχαίες και επιφανειακές ερωτικές επαφές με αγνώστους. Μια περιστασιακή ερωτική εμπειρία κρίνεται θετική από το 85% των ανδρών, ενώ μόνο το 54% των γυναικών τη βρίσκει δελεαστική. Επιπλέον, όπως πάντα, οι περισσότεροι άντρες μιλούν με πολύ μεγαλύτερη άνεση και αυτοπεποίθηση για τις εφήμερες ερωτικές τους εμπειρίες, ενώ σπανιότερα αποκαλύπτουν σε φίλους τα προβλήματα που έχουν με τις μόνιμες ερωτικές τους σχέσεις. Από ό,τι φαίνεται, λοιπόν, αυτή η έρευνα επιβεβαιώνει την κοινή αντίληψη ότι για τις περισσότερες γυναίκες οι πρόσκαιρες ερωτικές περιπέτειες εξακολουθούν να αποτελούν πηγή άγχους και ενοχικών συνδρόμων. Ισως εν τέλει για τις περισσότερες γυναίκες να είναι πιο δύσκολο απ' ό,τι για τους άνδρες να ξεχωρίσουν το σεξ από τα ερωτικά συναισθήματα. Ερωτική συμπεριφορά φαινομενικά «συντηρητική» που σχετίζεται προφανώς με τους νευροβιολογικούς μηχανισμούς που εγγυώνται τη μητρότητα και διασφαλίζουν την προστασία των μικρών. Εξάλλου, μολονότι είναι βέβαιο ότι η σύγχρονη γυναίκα έχει τη δυνατότητα να δοκιμάζει, όταν το επιθυμεί, ερωτικές απολαύσεις φαστ φουντ, δεν είναι εξίσου βέβαιο ότι τέτοιες εφήμερες επαφές θα αποδειχτούν τελικά και ικανοποιητικές. *
Ανακαλύπτοντας την ιστορική διάσταση της ερωτικής μας συμπεριφοράς
Κυκλοφόρησαν πρόσφατα δύο σημαντικά βιβλία γύρω από την ιστορία της σεξουαλικότητας

1) EDWARD SHORTER
Σεξουαλικότητα, Ερωτας και Οικογένεια Μτφρ. Ανδρέας Παππάς Εκδ. ΝΕΦΕΛΗ
Το παρόν βιβλίο θεωρείται από τις σημαντικότερες μελέτες με θέμα τις σχέσεις των δύο φύλων, την οικογένεια και το σεξ στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ από τον 17ο μέχρι τον 20ό αιώνα. Ο συγγραφέας, που δικαίως θεωρείται ένας από τους μέγιστους σύγχρονους ιστορικούς, καταφέρνει να αξιοποιήσει πλήθος ιστορικών στοιχείων και μαρτυριών και οξυδερκών παρατηρήσεων γύρω από τα πιο καυτά θέματα που ανέκαθεν απασχολούσαν την ανθρώπινη σκέψη. Μέσα από τις σελίδες του θαυμάσιου αυτού βιβλίου ζωντανεύουν όλες οι μεγάλες αλλαγές στις αντιλήψεις των ανθρώπων της Δύσης σχετικά με τη σεξουαλική συμπεριφορά, την οικογένεια, το φλερτ, τους τρεις τελευταίους αιώνες. Ολα δοσμένα με μεγάλη σαφήνεια και κυρίως με τρόπο γοητευτικό, αρετές που καθόλου δεν προδίδονται από τη θαυμάσια ελληνική μετάφραση.

2) ΖΑΚ ΑΤΑΛΙ και ΣΤΕΦΑΝΙ ΜΠΟΝΒΙΣΙΝΙ
Η Ιστορία του έρωτα Μτφρ. Κλαιρ Νεβέ, Εύη Σιούγγαρη Εκδ. ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ
Το γοητευτικό αυτό βιβλίο προσφέρει στον αναγνώστη ένα ταξίδι στον χρόνο για να ανακαλύψει τις απαρχές και την εξέλιξη της σεξουαλικής συμπεριφοράς, αλλά και των ανθρώπινων αντιλήψεων, των κοινωνικών κωδικοποιήσεων με σκοπό τη διαχείριση και τον έλεγχο της ερωτικής ζωής.
Από την επινόηση του σεξ κατά την εξέλιξη της ζωής μέχρι τα σύγχρονα αστικά πρότυπα σεξουαλικής συμπεριφοράς, από το πρωτόγονο ομαδικό σεξ μέχρι τη σημερινή εικονική αποτύπωσή του. Ο συγγραφέας, παγκοσμίου φήμης Γάλλος οικονομολόγος και κοινωνιολόγος, υπουργός και για πολλά χρόνια σύμβουλος του Φρανσουά Μιτεράν, συνεργάστηκε με τη γνωστή δημοσιογράφο Σ. Μπονβισινί και από κοινού κατάφεραν να δημιουργήσουν μια νέου τύπου «εγκυκλοπαίδεια» της εξέλιξης των ανθρώπινων ερωτικών ηθών. Μια απολαυστική και πολύ ενδιαφέρουσα διεπιστημονική προσέγγιση της ερωτικής μας ιστορίας. 

enet.gr

Πρόσκληση : Παρουσίαση του βιβλίου ‘ ΙΟΚΑΣΤΗ ’



Πρόσκληση




Ο συγγραφέας Γιάννος Λαμπής σας προσκαλεί  στη παρουσίαση του
βιβλίου  ‘ΙΟΚΑΣΤΗ’
που κυκλοφορεί από τις βιβλιοεκδόσεις Αναζητήσεις.
Το έργο θα προλογίσει η διευθύντρια των Αναζητήσεων κυρία Μαρία Στυλιανού και ανάλυση θα κάνει ο συγγραφέας  Γιάννης Μελέσιος.
Δευτέρα, 15 Μαρτίου 2010 και ώρα 7.00 μ.μ στην αίθουσα ‘ΗΛΕΚΤΡΟΝ’ στο ισόγειο του κτηρίου της Αρχής Ηλεκτρισμού Κύπρου, στη Λευκωσία. 
Τηλ. 25561963, 99692639

Με την ευγενή στήριξη της   

ianjerry.blogspot.com

Το Δονητόδεντρο (Διασυμπαντική αποκλειστικότητα paok )

Κυρίες. Κύριοι. Μικρά παιδιά.

Φίλοι του ποδοσφαίρου.

Σε παγκόσμια διαπλανητική πρωτιά στο γαλαξία του σύμπαντος, ο Φρέντος είναι στην ευχάριστη θέση να σας προσφέρει το μοναδικά αποκλειστικό πρώτο φωτογραφικό πλάνο ενός…
δέντρου.
Πρόκειται για το δέντρο το οποίο εκφράζει απόλυτα τα υγιή πρότυπα με τα οποία θα πρέπει να ανατρέφεται και να μεγαλώνει ο φίλαθλος του ποδοσφαίρου.
Είναι το δέντρο το οποίο εκφράζει τη σωστή φιλοσοφία απέναντι σε κάθε δραστηριότητα αναψυχής και η οποία είναι “Κάντο καλά ή κάνε κάτι άλλο”

Κυρίες. Κύριοι. “Κύριοι”. Μικρά παιδιά.

Με κάθε τιμή και επισημότητα, σας παρουσιάζουμε:

Το δονητόδεντρο:
Donitodentro Freddos

Μια ευγενική χορηγία του ΠΑΟΚ, έξω από το γήπεδο της Τούμπας. Το πότισε και το φωτογράφησε περήφανος παοκΑΡΦης.

Spread the love.

(Αντι να σας λέμε “διαδώστε το ελεύθερα” ή “πείτε το στους φίλους σας” ή οτιδήποτε άλλο σας προτρέπει να το μοιραστείτε με όποιους εσείς κρίνετε, θα λέμε αυτό. Spread the love)


No limits 10 « Greece vs Albania »

ΣΑΒΒΑΤΟ 27 - 02 - 2010 ΣΤΑΔΙΟ ΕΙΡΗΝΗΣ ΚΑΙ ΦΙΛΙΑΣ



O Παγκόσμιος Πρωταθλητής Σταμάτης Μπιτάκος, King of the Ring 2006, στο MUAY THAI, αντιμέτωπος στο ring με τον πρωταθλητή Ευρώπης από την Αλβανία, Astrit Klimenta.

Έπειτα από πολύμηνη παραμονή στα σκληροπυρηνικά camp της Ταϋλάνδης, της χώρας που γέννησε τη συναρπαστική πολεμική τέχνη του MUAY THAI, επιστρέφει ο παγκόσμιος πρωταθλητής, KING OF THE RING, στο στυλ του MUAY THAI, ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΜΠΙΤΑΚΟΣ, γνωστός διεθνώς ως STAM THE SHOWMAN, δυνατότερος από ποτέ για να μας συναρπάσει, αντιμετωπίζοντας τον κορυφαίο kick-boxer ASTRIT MORINA, που κάνει πρωταθλητισμό στην Γερμανία αλλά κατάγεται από την Αλβανία.

Η πρώτη ελληνική τηλεοπτική επαγγελματική διοργάνωση δυναμικών αθλημάτων, το NO LIMITS, διοργανώνεται στην Αθήνα για τρίτη φορά μέσα σε τρία χρόνια στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, 27/2/2010, υπό την αιγίδα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Kick Boxing.

Στην Αθήνα, στο NO LIMITS 10, θα εορταστούν τα τρία χρόνια ζωής της κορυφαίας ελληνικής διοργάνωσης , που συγκαταλέγεται στις τρεις κορυφαίες της Ευρώπης και για το λόγο αυτό θα συμμετέχουν οι κορυφαίοι Έλληνες αθλητές, σε διαφορετικές κατηγορίες:

Στην κατηγορία των 79kg θα αναμετρηθούν οι κορυφαίοι Έλληνες Αλέξανδρος Σταυρόπουλος και ο Καβαλιώτης Γιάννης Σοφοκλέους.

Στην κατηγορία των 70 kg ο Θεσσαλονικιός Βασίλης Κακαρίκος, με μεγάλη διεθνή καριέρα θα αντιμετωπίσει τον Στάθη Μπένωφ. Τα δύο μεγαλύτερα ονόματα της κατηγορίας, για πρώτη φορά βρίσκονται αντίπαλοι σε έναν αγώνα που αναμενόταν για πολλά χρόνια στην κοινωνία των δυναμικών αθλημάτων.

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα θα γίνει διεκδίκηση τίτλου της μοναδικής αναγνωρισμένης διεθνώς ομοσπονδίας της WAKO.

Την ίδια νύχτα θα αγωνιστούν οι τέσσερις καλύτεροι Έλληνες στην κατηγορία των 70-71 kg για να κριθεί ο ένας κάτοχος της ζώνης:

Ο Αθηναίος Σταύρος Εξακουστίδης εναντίον του Θεσσαλονικιού Φλοριάν Μάρκου και ο Χαλκιδαίος Μελέτης Κακουμπάβας θα αντιμετωπίσει το Θεσσαλονικιό Νίκο Παπαδημητρίου.

Οι δύο νικητές των προκριματικών θα αναμετρηθούν στον τελικό της βραδιάς για να προκύψει ο κάτοχος του τίτλου της WAKO.

Και δεν θα μπορούσε να λείψει ο κορυφαίος Έλληνας MMA fighter Νίκος Σοκόλης που θα αγωνιστεί εναντίον Βούλγαρου πρωταθλητή, Lubomir Gedjev.

Ειδικά εφέ, εντυπωσιακές video προβολές, επιδείξεις άλλων πολεμικών τεχνών, οι καταξιωμένοι HIP - HOP artist ΑΡΤΕΜΗΣ ΕΥΘΥΜΗΣ, TNS και BO, χορευτικά, πολλές εκπλήξεις και μουσικές από τον γνωστό dj CHRIS CHILD, θα πλαισιώσουν το αγωνιστικό κομμάτι και θα δώσουν μια ακόμα αξέχαστη βραδιά στους θεατές και φαν του NO LIMITS.

Το NO LIMITS δημιουργήθηκε το 2006 και έκτοτε έχουν γίνει εννιά διοργανώσεις σε Αθήνα, Κύπρο, Ηράκλειο, Χανιά ,Γιάννενα, Θεσσαλονίκη και Καβάλα, όπου συμμετέχουν οι μεγαλύτεροι Έλληνες αθλητές, καθώς και αθλητές από το εξωτερικό, προκειμένου να αγωνιστούν στο στυλ του kick boxing, muay thai, mma.

Τεράστια ήταν η επιτυχία που σημειώθηκε στο Παλέ Ντε Σπορ, στο NO LIMITS 7, πριν τρεις μήνες παρουσία 6.000 θεατών, ενώ συνεπαρμένοι έφυγαν οι θεατές από το NO LIMITS 8 πριν δύο μήνες, που για πρώτη φορά στην Ευρώπη είχαν την ευκαιρία να δουν επαγγελματικούς αγώνες μέσα σε Κάστρο(Φρούριο Καβάλας).

Η διοργάνωση που μεταδίδεται μαγνητοσκοπημένα, από τα αθλητικά κανάλια της NOVA, είναι εξωτερική παραγωγή, δημιουργός της οποίας είναι η δημοσιογράφος και παραγωγός Giorgia Bitakou (μοναδική γυναίκα διοργανώτρια αγώνων δυναμικών αθλημάτων στον κόσμο).

Στόχος είναι να προωθηθεί ο χώρος των δυναμικών αθλημάτων και να δικαιωθούν οι μεγάλοι Έλληνες πρωταθλητές.

Παρουσιάζει ο γνωστός ηθοποιός ΣΤΗΒ ΝΤΟΥΖΟΣ.

No Limits ΓΙΑΤΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΨΥΧΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΡΙΑ!

NO LIMITS 10 ‘’ΤΟ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΜΑ’’
ΣΤΑΔΙΟ ΕΙΡΗΝΗΣ ΚΑΙ ΦΙΛΙΑΣ
27/02/2010
ΤΙΜΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ: 15 ΕΥΡΩ
ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ: 21:00
ΟΙ ΠΥΛΕΣ ΑΝΟΙΓΟΥΝ : 19:00
ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ: TICKETHOUSE.GR - ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ 42
KAI TICKETPRO.GR

Streetpanthers : Το αυτοκόλλητο … τον έστειλε στο νοσοκομείο




Θύμα ξυλοδαρμού από δύο άνδρες έπεσε ένας πολίτης, ο οποίος επιχείρησε να κολλήσει στο παρμπρίζ ενός παρκαρισμένου αυτοκινήτου το αυτοκόλλητο των streetpanthers, «είμαι γάιδαρος, παρκάρω όπου γουστάρω».

Συγκεκριμένα, χθες το απόγευμα, ένας ιδιοκτήτης και ένας θαμώνας καταστήματος στο Γκάζι επιτέθηκαν στον άνδρα, ο οποίος τοποθέτησε το εν λόγω αυτοκόλλητο, στο αυτοκίνητο που ήταν παρκαρισμένο παράνομα στο πεζοδρόμιο, αποκλείοντας τη διέλευση των πεζών.

Το επεισόδιο έληξε, μετά την παρέμβαση δύο δημοτικών αστυνομικών. Τελικά ο ιδιοκτήτης του καταστήματος συνελήφθη, ενώ ο θερμόαιμος θαμώνας, ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου πήρε το όχημά του και εξαφανίστηκε. Ο πολίτης νοσηλεύεται, φρουρούμενος, στο νοσοκομείο, αφού εναντίον του υποβλήθηκε μήνυση για εξύβριση.

ΠΗΓΗ:Streetpanthers  k   zougla.gr

Τηλεφώνησαν κατά λάθος στην αστυνομία όσο έκαναν ληστεία


Το κινητό τους πρόδωσε.

Ένα ζευγάρι εφήβων ληστών κάλεσε την αστυνομία από το κινητό τηλέφωνο κατά λάθος κατά τη διάρκεια ληστείας.
Οι δυο νέοι προσπαθούσαν να κλέψουν ένα αυτοκίνητο όταν κατά λάθος το κινητό της 19χρονης Stefanie Vargas κάλεσε το 911 (αντίστοιχο του 100 στην Ελλάδα) χωρίς να το καταλάβει.
Ο άνθρωπος που απάντησε στο τηλέφωνο άκουσε τη 19χρονη να συνομιλεί με τον 13χρονο συνεργό της και να του εξηγεί πως θα κλέψουν το αυτοκίνητο και πως θα ξεφύγουν από την αστυνομία.
Η αστυνομία έδρασε αστραπιαία, εντόπισε το τηλεφώνημα και πήγε στον τόπο την κλοπής πιάνοντας τους κλέφτες επ’αυτοφώρω.

v4.e-go.gr

Νέο παιχνίδι Worms για PC

Δισδιάστατο και διαθέσιμο σύντομα μέσω Steam


Όπως ανακοίνωσε η ομάδα ανάπτυξης Team 17 μέσω του Twitter, ένας νέος, δισδιάστατος τίτλος Worms θα διατεθεί για PC μέσω Steam -της υπηρεσίας ψηφιακής διανομής παιχνιδιών της Valve.
Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε μία νέα έκδοση του 2D Worms για PC! Το Worms Reloaded θα κυκλοφορήσει σύντομα μέσω Steam.
Λεπτομέρειες και χαρακτηριστικά θα αποκαλυφθούν σύντομα.. αναφέρει το tweet από την Team17.
Εν αναμονή, λοιπόν, περισσότερων πληροφοριών...

Η γερμανική βοήθεια έρχεται..από την κρατική KfW

Η γερμανική βοήθεια τελικά θα έλθει από την κρατική αναπτυξιακή τράπεζα KfW Group, σύμφωνα με ανακοίνωση του γερμανικού κοινοβουλίου, καθώς σε εξέλιξη βρίσκεται η επεξεργασία σχεδίου που προβλέπει την αγορά περίπου 25 δισ. ευρώ ελληνικών ομολόγων.
Η αγορά, η οποία θα είναι με τις εγγυήσεις της γερμανικής κυβέρνησης, αποτελεί έκτακτο μέτρο, καθώς η παγίωση του ενδέχεται να προκαλέσει προβλήματα και σε άλλες χώρες της ευρωζώνης. Σημειώνεται εδώ ότι η ελληνική οικονομία θα χρειαστεί το 2010 πάνω από 53 δισ. ευρώ, καθώς η ρευστότητα που διαθέτει τώρα είναι ικανή να καλύψει τις ανάγκες μέχρι το τέλος Μαΐου.
Ωστόσο, αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι στην έκτακτη συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπή του γερμανικού κοινοβουλίου χθες, υποστηρίχθηκε και η λύση της καταφυγής στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, το οποίο διαθέτει την τεχνογνωσία διαχείριση και μείωσης των κρατικών ελλειμμάτων.

Reporter.gr
Related Posts with Thumbnails