Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2010

Percy Jackson & the Olympians: The Lightning Thief

Ερχονται οι Θεοί του Ολύμπου στο Hollywood
ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΝΕΟ HARRY POTTER;

Η σειρά του Harry Potter φτάνει στο τέλος της με την νέα και τελευταία ταινία να βγαίνει φέτος στους κινηματογράφους. Τι ακολουθεί όμως μετά. Σε λίγες μέρες βγαίνει στους κινηματογράφους η νέα ταινία Percy Jackson & the Olympians: The Lightning Thief. Ενα παιδί τα βάζει με τους Θεούς του Ολύμπου σε μια σύγχρονη ομως ιστορία. Βασισμένη στα βιβλία του Rick Riordan η ταινία αυτή έρχεται να συμπληρώσει το κενό που θα αφήσει το Harry Potter και ελπίζει να γίνει η νέα μανία στις κινηματογραφικές σειρές




http://troktiko.blogspot.com/2010/02/hollywood_1346.html
Share on Facebook

PostBlogare

Skype: Η μεγαλύτερη υπηρεσία διεθνούς τηλεφωνίας στον πλανήτη

Όταν πριν από περίπου 14 χρόνια εμφανίστηκε η δυνατότητα μεταφοράς φωνής μέσω του Διαδικτύου μεταξύ δύο χρηστών όπερ και η εμφάνιση της «Ιντερνετικής τηλεφωνίας» (αν και τότε ακόμα δεν χαρακτηρίζονταν έτσι), όλοι οι χρήστες ενθουσιαστήκαμε…μερικώς όμως. Βλέπετε τότε (και δει στην Ελλάδα) οι γραμμές που προσφέρονταν για πρόσβαση στο Διαδίκτυο ήταν εντελώς για τα κλάματα: για μια φωτογραφία του 1MB χρειαζόμασταν για να την κατεβάσουμε στον υπολογιστή -στην καλύτερη περίπτωση- πεντέμισι λεπτά της ώρας, οπότε το γεγονός ότι μπορούσαμε να μιλάμε φωνητικά ήταν ενδιαφέρον αλλά όχι και τόσο καθώς «καταλάμβανε» όλο το φάσμα της γραμμής. Αντίστοιχα όταν εκδόθηκε η εφαρμογή Skype το 2003, που για πρώτη φορά ένα πρόγραμμα αντιμετώπιζε την Ιντερνετική τηλεφωνία με σοβαρή υποστήριξη, το ενδιαφέρον εκτοξεύθηκε, καθώς η τεχνολογία DSL ήταν ήδη διαθέσιμη στο εξωτερικό ενώ ήταν θέμα χρόνου να έρθει και στη χώρα μας.

Που να φανταζόμασταν όμως, μερικά χρόνια μετά φτάνοντας στο σήμερα, ότι το Skype τελικά θα είναι η Νο1 υπηρεσία διεθνούς τηλεφωνίας στον πλανήτη, αφήνοντας όλες τις άλλες έτη φωτός πίσω. Βλέπετε στο Skype, όταν γίνονται κλήσεις (φωνής ή / και βίντεο) μεταξύ χρηστών της εφαρμογής δεν υπάρχει απολύτως καμία χρέωση (για όλες τις άλλες κλήσεις, η χρέωση είναι εξαιρετικά χαμηλή). Βάλτε υπόψη σας και το γεγονός ότι πολύς κόσμος πλέον διαθέτει φορητούς και μη υπολογιστές, όπως και σύγχρονα κινητά τηλέφωνα (για τα οποία διατίθεται το Skype) και δεν είναι περίεργο που αυτή τη στιγμή το Skype, ούτε λίγο ούτε πολύ έχει περί τα 520 εκατομμύρια χρήστες! Να ‘σαι καλά Skype για την εξέλιξη στις τηλεπικοινωνίες και εις ανώτερα!
http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=100280&cid=36

Κοκτέιλ φαρμάκων για καλό σεξ έπαιρνε ο Αδόλφος Χίτλερ.

Το "βιάγγρα της εποχής" έπαιρνε ο Αδόλφος Χίτλερ για να έχει καλές επιδόσεις στο σεξ, σύμφωνα με νέο βιβλίο που έχει ως θέμα την υγεία του δικτάτορα.

Όπως αναφέρει η Telegraph, το βιβλίο που έχει τίτλο "Ήταν άρρωστος ο Χίτλερ;" βασίστηκε σε ιατρικά έγγραφα και στρατιωτικά ντοκουμέντα που μέχρι πριν λίγα χρόνια ήταν απόρρητα.

Οι συγγραφείς του υποστηρίζουν ότι ο Χίτλερ ακολούθησε 82 διαφορετικές φαρμακευτικές αγωγές για όσο είχε την εξουσία στη Γερμανία, μεταξύ των οποίων μία για να αποδίδει καλύτερα στο κρεβάτι.

Το "πρωτόγονο βιάγγρα" ήταν ένα μείγμα διαφόρων ουσιών, δεν επρόκειτο όμως για χάπι, αλλά για ένεση, καθώς ο Χίτλερ είχε φοβία με τα χάπια και ό,τι φάρμακο έπαιρνε, το έπαιρνε σε ενέσιμη μορφή.

Οι συγγραφείς μελέτησαν τα αρχεία του γιατρού Θίοντορ Μόρελ, τον οποίο ο στενός συνεργάτης του Χίτλερ, Χέρμαν Γκέρινγκ, ονόμαζε "άρχοντα των ενέσεων του Ράιχ".

Σύμφωνα με το βιβλίο, το 1944 ο Μόρελ άρχισε να κάνει ενέσεις που περιείχαν τεστοστερόνη, σπέρμα και ουσίες από αδένες νεαρών... ταύρων.

Ο 55χρονος τότε Χίτλερ, πίστευε ότι αυτό το κοκτέιλ θα του έδινε την απαραίτητη ενέργεια για να ανταποκρίνεται στα καθήκοντά του απέναντι στην ερωμένη του Εύα Μπράουν, η οποία ήταν 32 ετών. Ο Χίτλερ και η Μπράουν παντρεύτηκαν ένα χρόνο αργότερα και την ίδια μέρα αυτοκτόνησαν στο καταφύγιο τους στο Βερολίνο, όταν ο Β' Παγκόσμιος Πόλεμος κρίθηκε οριστικά υπέρ των συμμάχων.

Εκτός από βοήθεια στο σεξ, ο δικτάτορας έκανε ενέσεις οπίου, μεταμφεταμινών, βαρβιτουρικών και πολλών άλλων ουσιών.

Το βιβλίο υποστηρίζει ότι πέρα από τη φοβία στα χάπια, έτρεμε τον καρκίνο, είχε κράμπες, πονοκεφάλους, υψηλή πίεση και είχε κάνει εγχειρίσεις για να αφαιρεθούν πολύποδες από τις φωνητικές του χορδές.

Ιστορικοί προσπαθούν να εξετάσουν αν η εύθραυστη υγεία του και τα πολλά φάρμακα που έπαιρνε έχουν κάποια σχέση με τις θηριωδίες που διέπραξε και με τις εντολές για τον αφανισμό εκατομμυρίων ανθρώπων. Αποκλείουν πάντως να μην είχε συναίσθηση του τι ακριβώς έκανε.

Για την υγεία του Χίτλερ έχουν κατά καιρούς κυκλοφορήσει πολλοί μύθοι, όπως ότι ο Μόρελ προσπαθούσε να τον δηλητηριάσει ή ότι ο δικτάτορας είχε έναν όρχι και παραμορφωμένο πέος μετά από δάγκωμα χήνας, όταν ήταν μικρός, κάτι που επηρέασε τη συμπεριφορά του. Τέλος, παρά τις φήμες δεν αποδείχθηκε ποτέ ότι ο Χίτλερ είχε σύφιλη, ασθένεια την οποία ο ίδιος είχε χαρακτηρίσει ως "αρρώστια των Εβραίων".

http://www.news247.gr/a/5!118995

Βιντεοπαιχνίδι για το περιβάλλον

Η αδιέξοδη διάσκεψη στην Κοπεγχάγη και η αποτυχία σύναψης διεθνούς συμφωνίας για τη διάσωση του πλανήτη φαίνεται να ευαισθητοποίησε μέλη του ΟΗΕ που κατέφυγαν σε καινούργιους τρόπους, προκειμένου να αφυπνίσουν αποτελεσματικά τις συνειδήσεις, ξεκινώντας από τα… σχολεία.


Η προσέλκυση του ενδιαφέροντος όμως ενός 10χρονου και πόσο μάλλον για περιβαλλοντικά και ανθρωπιστικά θέματα αποτελεί πρόκληση.


Έτσι επίλεκτη ομάδα από το Παγκόσμιο Πρόγραμμα Σίτισης του ΟΗΕ αποφάσισε να μετατρέψει την οικολογική ευαισθητοποίηση σε βιντεοπαιχνίδι για τις σχολικές αίθουσες.


Ο λόγος για το πρωτοποριακό και άκρως “φιλικό προς το περιβάλλον” παιχνίδι Food Force, το οποίο αναμένεται να σαρώσει τα pc των μαθητών όλων των σχολικών βαθμίδων.

Το ντεμπούτο του αναμένεται να κάνει στις σχολικές αίθουσες της χώρας του χρόνου, με στόχο να ανακαλύψουν τα παιδιά τη σημασία της ανθρωπιστικής βοήθειας και της οικολογικής ευσυνειδησίας.


Να σημειωθεί μάλιστα, ότι το βιντεοπαιχνίδι έχει λάβει την έγκριση του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου και θα αξιοποιηθεί ως βοηθητικό εκπαιδευτικό υλικό στο πλαίσιο προγραμμάτων Αγωγής Υγείας που υλοποιούνται στα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της χώρας.

Μπες στο παιχνίδι

Οι εικόνες του Food-force.com είναι τοποθετημένες στο φανταστικό νησί της Σεϋλάνης, στον Ινδικό Ωκεανό. Το νησί έχει υποστεί τεράστιες οικολογικές καταστροφές, κυρίως λόγω συνεχούς ξηρασίας.

Για τη διάσωση του νησιού, επίλεκτη ομάδα του Παγκόσμιου Προγράμματος Σίτισης καταφτάνει στο νησί για να παράσχει επισιτιστική βοήθεια στους κατοίκους που υποφέρουν από την πείνα. Για να πετύχει το στόχο της πρέπει πρώτα να εκπληρώσει με επιτυχία τις έξι αποστολές.

Κάθε αποστολή ξεκινά με την ενημέρωση ενός χαρακτήρα του βιντεοπαιχνιδιού, ενώ μετά την επιτυχή της διεκπεραίωση, οι χρήστες παρακολουθούν ένα εκπαιδευτικό βίντεο που δείχνει πώς το Πρόγραμμα λειτουργεί στην πράξη, ώστε να καταλάβουν τον τρόπο, με τον οποίο εξασφαλίζεται η τροφή σε πραγματικές συνθήκες.


Επίπεδα παιχνιδιού


Στην πρώτη αποστολή οι παίκτες καλούνται να επιτηρήσουν από αέρος την περιοχή που πρόκειται να δράσουν, να εντοπίσουν τους υποσιτισμένους και να βρουν τη γρηγορότερη διαδρομή για την παροχή τροφής.

Στην επόμενη φάση πρέπει να δημιουργήσουν γεύματα πλούσια σε θρεπτική αξία με όσο το δυνατόν χαμηλό κόστος.

Στην τέταρτη αποστολή, οι παίκτες έρχονται σε επαφή με διεθνείς οργανώσεις για να αγοράσουν τρόφιμα που θα καλύψουν τις διατροφικές ανάγκες των κατοίκων για το επόμενο εξάμηνο.

Η παράδοση της τροφής με επίγεια μέσα, αποτελεί την πέμπτη δοκιμασία.

Στο έκτο επίπεδο, οι παίχτες καλούνται να διασφαλίσουν ότι η Σεϋλάνη θα έχει στο μέλλον ικανό αριθμό τροφίμων και κατάλληλες υποδομές για να αναπτυχθεί.


Αλλάζει και πάλι το Facebook


Η δημοφιλής ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης Facebook, συμπληρώνει έξι χρόνια λειτουργίας και ετοιμάζει νέες αλλαγές στην εμφάνισή της.

Οι αλλαγές μέχρι τώρα έχουν εφαρμοστεί σε λίγους λογαριασμούς δοκιμαστικά, πριν επεκταθούν στα 400.000.000 μέλη του Facebook, τους επόμενους μήνες.

Σύμφωνα με την Telegraph, αναμένεται να δοθεί περισσότερη έμφαση στην αναζήτηση, κάτι που είναι στόχος των διαχειριστών της ιστοσελίδας εδώ και καιρό και να απλοποιηθεί ο τρόπος αποστολής και λήψης μηνυμάτων.

Ήδη οι χρήστες έχουν δει τις επιλογές "News Feed" και "Live Feed", με την τελευταία να επιτρέπει σε κάποιον να δει τι κάνουν οι φίλοι του σε πραγματικό χρόνο. Οι δύο επιλογές θα συγχωνευτούν σε μία, που θα χωρίζεται σε "Most Recent" (πιο πρόσφατες) και "Τop News" (κυριότερες ειδήσεις).

Επίσης, διάφορες επιλογές που έχει ο χρήστης στη σελίδα του θα αλλάξουν θέση ή θα ομαδοποιηθούν κατάλληλα έτσι ώστε να είναι πιο εύχρηστες.

Όπως ανέφερε στο μπλογκ του ένας από τους τεχνικούς του Facebook, "η σελίδα τηρεί τη δέσμευσή της για διαρκή ανανέωση, αλλά και για εύκολη διαχείριση για όλους".

Το Facebook, που έχει φτάσει τα 400.000.000 μέλη σε όλο τον κόσμο, γιορτάζει φέτος τα 6α του γενέθλια και σύμφωνα με τη ρήση του ιδρυτή του MarK Zuckerberg, "έχει βοηθήσει τον κόσμο να επικοινωνεί καλύτερα".

Οι αλλαγές στην ιστοσελίδα αναμένεται να προκαλέσουν αντιδράσεις, αλλά αυτό είναι συνηθισμένο πια. Κάθε φορά που το Facebook αλλάζει δεν αρέσει σε κανέναν, αλλά τα μέλη του εξακολουθούν να αυξάνονται με απίστευτους ρυθμούς.

http://news247.gr/a/5!118959
Related Posts with Thumbnails