Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2010

Ο Πάπας Βενέδικτος ο 16ος, υποψήφιος για τα βρετανικά μουσικά βραβεία Classical Brit Awards !!!!

Μουσική καριέρα ξεκινά ο Πάπας Βενέδικτος
http://www.neolaia.gr/wordpress/wp-content/uploads/2010/01/papasvenediktos.jpg

Τη δόξα των «Παπαροκάδων» φαίνεται ότι ζήλεψε ο Πάπας Βενέδικτος ο 16ος, ο οποίος κατονομάστηκε μεταξύ των υποψηφίων για τα βρετανικά μουσικά βραβεία Classical Brit Awards, τα οποία απονέμονται στην Μεγάλη Βρετανία.

Όπως αναφέρει ο ιταλικός τύπος, ο ποντίφικας οφείλει την υποψηφιότητά του στην συμμετοχή του σε cd του συγκροτήματος «Priests» το οποίο και απαρτίζουν τρεις καθολικοί ιερωμένοι της Βόρειας Ιρλανδίας. Η καλλιτεχνική κατηγορία στην οποία συμμετέχει το συγκεκριμένο cd είναι εκείνη της καλύτερης κλασικής μουσικής της χρονιάς. Εκτός από τους ειδικούς, ψηφίζουν και οι χρήστες του διαδικτύου, μέσω του σάιτ της εταιρίας classic film.

Ο πάπας ακούγεται «εμβόλιμα» με αποσπάσματα από ομιλίες του και προσευχές σε διάφορες γλώσσες, που έχουν ενταχθεί στα μουσικά κομμάτια του cd «Alma Mater-Music from Vatican», το οποίο κυκλοφόρησε τον περασμένο Νοέμβριο σημειώνοντας μεγάλη επιτυχία.

Τα τρία μέλη του συγκροτήματος είναι τενόροι, συνοδεύονται από την Φιλαρμονική Ορχήστρα της Ρώμης και την Φιλαρμονική Βασιλική Ορχήστρα της Μεγάλης Βρετανίας και μετρούν στο ενεργητικό τους άλλους δυο δίσκους.

Ο πνευματικός πατέρας της Ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας μπόρεσε να διαπιστώσει το ταλέντο των κληρικών κατά την διάρκεια εμφάνισής τους στο ιρλανδικό κολέγιο της Αιώνιας Πόλης. Προσφέρουν το έργο τους σε τρεις διαφορετικές ενορίες της Βόρειας Ιρλανδίας και- όπως αναφέρει η εφημερίδα «Κορριέρε Ντέλλα Σέρα»- συναντώνται μόνον για την ηχογράφηση των cd τους.

Η απονομή των βραβείων Classical Brit Awards θα γίνει στις 13 Μαΐου. Οι «Priests» και ο ξεχωριστός τους «συνεργάτης» θα πρέπει να αναμετρηθούν με τον Ρίντιαν Ρόμπερτς, ο οποίος αναδείχθηκε από την βρετανική τηλεοπτική εκπομπή «X-Factor και με την δεκαπεντάχρονη μετζοσοπράνο Φάριλ Σμίθ, που είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στην Μεγάλη Βρετανία. 

sport24.gr

Η σύλληψη του Γκιόλια ( troktiko ) και η Ζούγκλα του ίντερνετ .

 
Νέο επεισόδιο στην συνεχιζόμενη κατρακύλα ηθών στο ελληνικό ίντερνετ σημειώθηκε προχθές με την σύλληψη του Σ.Γκιόλια,υπεύθυνου του blog troktiko. Ο Γκιόλιας συνελήφθη στο σπίτι του μετά από μήνυση που υπέβαλλε εναντίον του ο Γιώργος Ψαρράς, στέλεχος της zougla,gr και της εφημερίδας Veto του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου. 

Την προηγούμενη μέρα, το troktiko είχε γράψει ότι ο κ. Ψαρράς ήταν ο δ/νων σύμβουλος της εταιρείας telepassport που φέρεται ότι ξέπλενε το μαύρο χρήμα της siemens, σχολιάζοντας: “Με λίγα λόγια αυτός που έλυνε και έδενε σε αυτή την εταιρεία ήταν ο άνθρωπος που τώρα είναι σύμβουλος διοίκησης στην εφημερίδα του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου στο "veto"!!!!”(τα τέσσερα θαυμαστικά από την πρωτότυπη ανάρτηση)

Το μόνο πρόβλημα στην υπόθεση ήταν ότι επρόκειτο περί ..συνωνυμίας. Το στρατόπεδο Τριανταφυλλόπουλου(ο οποίος βρίσκεται σε διαμάχη με τον πρώην αρχισυντάκτη του Σ.Γκιόλια)πέρασε στην αντεπίθεση με αποτέλεσμα στις 6 το πρωί του Σαββάτου η Αστυνομία να συλλάβει τον υπεύθυνο του troktiko στο σπίτι του,παράλληλα με την κατέσχεση τριών laptop και 9 σκληρών δίσκων. 

Από το αυτόφωρο η υπόθεση παραπέμθηκε σε τακτική δικάσιμο ενώ η zougla.gr σχολιαζε: “Αμετανόητος όπως πάντα και θλιβερός ο κ. Σωκράτης Γκιόλιας, ειδικός σύμβουλος του Δημήτρη Κοντομηνά, διευθυντής του ραδιοφώνου ΘΕΜΟΣ 989 και υπεύθυνος του blog «τρωκτικό», αφού έγραψε την αθλιότητα ότι ο Γιώργος Ψαρράς της TELEPASSPORT είναι ο δικός μας Ψαρράς, αντί να επανορθώσει άρχισε να απειλεί, να πετάει λάσπη με τον ανεμιστήρα και να εκβιάζει.
Εμείς (όπως έχουμε αναφερθεί επανειλημμένα στο παρελθόν) τον απαλλάξαμε από τα καθήκοντά του για λόγους που δεν συνάδουν ούτε με την ανθρώπινη ηθική ούτε με την δημοσιογραφική δεοντολογία. Ας τον καμαρώνουν οι εργοδότες του -Κοντομηνάς, Μπόμπολας και κομιστής…”

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσίαζει η αντίδραση του troktiko που αντί να απολογηθεί επειδή δεν διασταύρωσε την πληροφορία για τον κ.Ψαρρά του αποδίδει ότι δεν ακολούθησε την τακτική Ρουσόπουλου στην πρόσφατη μεγάλη γκάφα των “Νέων” γράφοντας ότι ο κ. Ψαρράς έπρεπε “ να στείλει μια επιστολή και να μας πει ότι και ο Θ.Ρουσόπουλος στο ΝΕΑ”, ότι δηλαδή είναι συνωνυμία.
Εν τω μεταξύ ο Σ.Γκιόλιας δημοσίευσε ανακοίνωση(ολόκληρη στην συνέχεια) στην οποία αναφέρεται μεταξύ των άλλων ότι ο “νόμος που υποχρεώνει την αστυνομία να μπαίνει σε σπίτια και γραφεία πολιτών για πλημμελήματα θυμίζει απολυταρχικά καθεστώτα” και καταλήγει με ένα υστερόγραφο στο οποίο καλεί "επώνυμους δημοσιογράφους να μην επικοινωνήσουν ξανά μαζί μου για οποιαδήποτε μεσολάβηση μου σε θέματα που τους αφορούν”. .Δεν υπάρχει καλύτερη απόδειξη για το θλιβερό γεγονός ότι το ελληνικό ίντερνετ,βασικά ένα τμήμα των blog, έχει πλέον μετατραπεί σε εργαλείο διαφήμισης ή δυσφήμισης και εκτέλεσης συμβολαίων με το ανάλογο τίμημα, , εκβιασμών και ξεκαθαρίσματος κάθε είδους λογαριασμών.
Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση του κ. Γκιόλια:
Μετά την ολοκλήρωση της «φιέστας» και του τζούφιου “εντυπωσιακού σκηνικού” που «έστησαν» ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος με τον Γιώργο Ψαρρά και την καταφανή κατάρρευση οποιασδήποτε κατηγορίας που μου προσάπτουν θα ήθελα να τονίσω κάποια πράγματα:
Α). Ο νόμος που υποχρεώνει την αστυνομία να μπαίνει σε σπίτια και γραφεία πολιτών για πλημμελήματα θυμίζει απολυταρχικά καθεστώτα. Ένας ξεπερασμένος νόμος που εκθέτει μια χώρα που έχει γεννήσει την δημοκρατία και τον πολιτισμό. Αλήθεια αν μηνύσω κάποιο δημόσιο πρόσωπο επειδή έχω την υποψία ή την πληροφορία ότι κρύβεται πίσω από κάποιο blog θα γίνουν έφοδοι στο γραφείο και το σπίτι του; Όλα αυτά χωρίς να έχει αποδειχθεί ΠΟΤΕ κάποιο ηλεκτρονικό ίχνος που να παραπέμπει στο συγκεκριμένο πρόσωπο;
Β). Τα blogs δεν είναι αυτά που πρέπει να απασχολήσουν τις αρχές αλλά οι αθλιότητες και οι συκοφαντίες ανθρώπων που έχουν portal και sites τα οποία το κράτος επιδοτεί με διαφημίσεις για να στοχοποιούν και να διασύρουν πολίτες (όταν οι ίδιοι φυλάσσονται με αστυνομικούς που πληρώνει το Ελληνικό κράτος).
Γ). Τόσο ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος – με τις συχνές αθλιότητες που διαπράττει – όσο και ο Γιώργος Ψαρράς ως σύμβουλος διοίκησης που στηρίζει – χωρίς μισθό – την προσπάθεια που κάνει ο πρώτος να σπιλώνει κόσμο, έχουν κριθεί από την δικαιοσύνη για προσωπικές τους υποθέσεις.
Δ). Την ίδια ώρα που γίνονται έφοδοι σε σπίτια για πλημμελήματα το πολιτικό σύστημα συγκαλύπτει όσους οφείλουν στο δημόσιο τεράστια ποσά ή εμπλέκονται σε σκάνδαλα με εικονικά τιμολόγια.
Γνωρίζοντας την πραγματικότητα σε όσα μου καταμαρτυρά ο κ.Γ.Ψαρράς ζητώ να γίνει δεκτό το αίτημα της άμεσης εξέτασης των υπολογιστών που μου κατασχέθηκαν για να μπορέσει η δικαιοσύνη να αποδώσει το δίκαιο το συντομότερο δυνατό.
Η πολιτεία και η Ελληνική Αστυνομία έχουν χρέος να το κάνουν απέναντι σε έναν πολίτη που προσβάλλεται βάναυσα από τον φασιστικό νόμο που επιτρέπει την νόμιμη “εισβολή” αστυνομικών σε σπίτια και γραφεία σαν να πρόκειται για εξάρθρωση μέλους τρομοκρατικής οργάνωσης ή εμπόρων ναρκωτικών (ή και άλλων σοβαρών κακουργημάτων).
Υ.Γ.1: Δυστυχώς για τον Μάκη και τον Ψαρρά θα κάνω κούλουμα στο σπίτι μου…
Υ.Γ2: Θα παρακαλούσα όλους τους επώνυμους δημοσιογράφους να μην επικοινωνήσουν ξανά μαζί μου για οποιαδήποτε μεσολάβηση μου σε θέματα που τους αφορούν. Η σιωπή τους σε αυτό το μείζον θέμα δείχνει την κουλτούρα και την ποιότητα τους.

tvxs.gr

AIDS : Δωρεάν προφυλακτικά στο καρναβάλι της Βραζιλίας !!!

 
Πενήντα εννέα εκατομμύρια προφυλακτικά πρόκειται να μοιράσουν δωρεάν οι αρχές της Βραζιλίας κατά τη διάρκεια του καρναβαλιού, στο πλαίσιο της εκστρατείας καταπολέμησης του AIDS.
Υπολογίζεται ότι στη Βραζιλία, μια χώρα 190 εκατομμυρίων κατοίκων, 630.000 άνθρωποι είναι φορείς του AIDS ενώ κάθε χρόνο καταγράφονται, κατά μέσο όρο, 35.384 νέα κρούσματα.
Το υπουργείο Υγείας της χώρας, το οποίο είχε μοιράσει και πέρυσι δωρεάν προφυλακτικά, σε ανακοίνωση που εξέδωσε τονίζει ότι τα περισσότερα κρούσματα AIDS μεταξύ 13-19 ετών αφορούν γυναίκες ενώ στους άνδρες ηλικίας 13-24 ετών η κυριότερη αιτία μετάδοσης είναι το ομοφυλοφιλικό σεξ.
Το γνωστότερο καρναβάλι της Βραζιλίας είναι αυτό του Ρίο όπου οι δώδεκα μεγαλύτερες σχολές της σάμπα παρελαύνουν στις 14 και 15 Φεβρουαρίου στη λεωφόρο Μαρκές ντε Σαπουκάι, στο Σαμποντρόμ.

tvxs.gr

Επίσκεψη Γ. Παπανδρέου στη Μόσχα : Στο επίκεντρο South Stream και Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη

Η κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου «South Stream» και του πετρελαιαγωγού Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη θα τεθούν κυρίως επί τάπητος στη διάρκεια των συνομιλιών του Ρώσου προέδρου Ντμίτρι Μεντβέντεφ με τον Έλληνα πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο «Interfax».
«Τα μεγάλα αυτά κοινά σχέδια βρίσκονται στο στάδιο της δραστήριας υλοποίησής τους», δήλωσε στο πρακτορείο πηγή του Κρεμλίνου, προσθέντας ότι «ιδιαίτερη προσοχή θα δοθεί σε ζητήματα εμπορικής- οικονομικής συνεργασίας».
«Παρά την αισθητή μείωση του όγκου των συναλλαγών που προκλήθηκε από τη διεθνή οικονομική κρίση, υπάρχουν καλές προοπτικές για την εντατικοποίηση της αμοιβαία επωφελούς εταιρικής σχέσης Ελλάδας- Ρωσίας», επεσήμανε η ίδια πηγή.
Κατά το Κρεμλίνο αναμένεται επίσης να θιγούν και διεθνή προβλήματα και ιδιαιτέρως να συζητηθεί η πρωτοβουλία του προέδρου Μεντβέντεφ για ένα νέο σύμφωνο ευρωπαϊκής ασφάλειας, οι σχέσεις Ρωσίας - Ευρωπαϊκής Ένωσης και Ρωσίας - ΝΑΤΟ και η διευθέτηση σειράς περιφερειακών ζητημάτων.
Οι κ.κ. Μεντβέντεφ και Παπανδρέου θα συζητήσουν επίσης την πολιτιστική και ανθρωπιστική συνεργασία των δύο χωρών.
Όπως επισημαίνει το πρακτορείο πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη του Γιώργου Παπανδρέου στη Ρωσία με την ιδιότητα του πρωθυπουργού.
Μεταξύ άλλων θα συναντηθεί και με το Ρώσο ομόλογό του Βλαντιμίρ Πούτιν στο πλαίσιο της ανάπτυξης του πολιτικού διαλόγου μεταξύ Ελλάδας και Ρωσίας ο οποίος βασίζεται στην κοινή διακήρυξη για την εμβάθυνση των σχέσεων των δύο χωρών και στον προγραμματισμό για την ανάπτυξή τους για τα έτη 2010-2012.
Ο κ. Παπανδρέου αναμένεται να αφιχθεί απόψε στη Μόσχα στο κυβερνητικό αεροδρόμιο «Βνούκοβο» περί τις 6.40 (ώρα Ελλάδας).
Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ κ naftemporiki.gr

Pharmaceutical Biology : Η μαστίχα Χίου τονώνει τη σεξουαλικότητα !!



«Η Μαστίχα της Χίου, φυσικό υποκατάστατο ψευδαργύρου για την τόνωση της ανδρικής σεξουαλικότητας και την καλή λειτουργία του προστάτη». Με τον παραπάνω τίτλο ένα από τα μεγαλύτερα επιστημονικά περιοδικά, το «Pharmaceutical Biology» (Φαρμακευτική Βιολογία), που εκδίδεται και κυκλοφορεί στην Αμερική, δημοσίευσε τον περασμένο μήνα (Ιανουάριο 2010) μελέτη-έρευνα των Θωμά Σαββίδη (αναπλ. Καθηγητή Βιολογίας στο Α.Π.Θ.), Θάνου Ασκητή (Ψυχιάτρου- Σεξολόγου- Συγγραφέα) και Lilyana Yurukova (καθηγήτριας Φυτολογίας Βουλγαρίας).

Η επιστημονική αυτή έρευνα και τα αποτελέσματά της αναφέρονται στη δράση της Μαστίχας Χίου για την τόνωση της ανδρικής σεξουαλικότητας και φυσικά στην καλή λειτουργία του προστάτη, λόγω της περιεκτικότητάς της σε ψευδάργυρο, που ως γνωστόν λειτουργεί ρυθμιστικά στον ανθρώπινο οργανισμό.

Ο «χιολάτρης» Θωμάς Σαββίδης, εδώ και πολλά χρόνια ασχολείται με τη μαστίχα της Χίου και όχι μόνο, έχοντας εκδώσει ένα από τα πρώτα βιβλία που αναφέρονται στο μοναδικό αυτό προϊόν μας, ενώ έχει στη διάθεσή του εξαιρετικές φωτογραφίες που απεικονίζουν τον μικρόκοσμο της μαστίχας, μέρος των οποίων έχουν εκτεθεί και στη Χίο.

Συνεργάζεται επίσης με το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Χίου και στις 25 Φεβρουαρίου θα δώσει διάλεξη αναφορικά με τη μεσογειακή διατροφή και τον Αριούσιο οίνο. Επίσημα, λοιπόν, και με επιστημονική σφραγίδα, η μαστίχα θεωρείται ως αφροδισιακό φυσικό προϊόν, αν και οι έρευνες των μελετητών συνεχίζονται για ανάλογη δράση και στις γυναίκες.

Βέβαια, για το ρόλο αυτό της μαστίχας υπήρχαν ήδη σχετικές αναφορές στους περιηγητές από όπου δόθηκε και η αφορμή στον κ. Σαββίδη να ξεκινήσει την έρευνά του. Επίσης, ο ίδιος, ανακάλυψε σημαντικές καταγραφές σε ισλαμικό βιβλίο του 1414, βασισμένο στο Κοράνι, με τίτλο «Η Ιατρική του Προφήτη».

Ανάλογες είναι και οι έρευνες του γεννημένου στη Χίο, Θάνου Ασκητή, αν και ο Βαλεντίνος πέρασε θυμηθείτε μαστίχα και πάλι μαστίχα!

Πηγή: chiosopinion.gr κ zougla.gr

Scubacraft : Σκάφος που γίνεται και υποβρύχιο (+video)

Κυριαρχεί στη θάλασσα.
Κυριαρχεί στη θάλασσα.
Σκάφος που γίνεται και υποβρύχιο  
Το Scubacraft είναι το απόλυτο όχημα για τη θάλασσα, διασχίζει την επιφάνεια ή κατεβαίνει κάτω από αυτή και φτάνει στο βυθό.
Διαθέτει μάλιστα την επιλογή μιας ειδικής κατάστασης στάθμευσης στο βυθό έτσι ώστε να μπορείτε να το αφήνετε «στη μέση του πουθενά» κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας και να κάνετε μια βόλτα για να περιεργαστείτε πχ. το ναυάγιο ενός πλοίου.
Σε περίπτωση που βρίσκεστε στο βυθό και τελειώσει η μπαταρία ή τα καύσιμα, τότε το σκάφος θα ανέβει σιγά σιγά στην επιφάνεια.
Με το Scubacraft μπορούν να ταξιδέψουν μέχρι 6 άτομα αφού το μήκος του φτάνει τα 5.6 μέτρα. Έχει αυτονομία 241 χιλιομέτρων και φτάνει μέχρι και 30 μέτρα βάθος ενώ στοιχίζει 165.000 δολάρια.



e-go.gr

Αναδάσωση 100.000 στρεμμάτων στην Αττική τα επόμενα 4 χρόνια !!!

 
Το μεγαλύτερο πρόγραμμα αναδάσωσης στην Αττική ανακοίνωσε την προηγούμενη εβδομάδα το υπουργείο Περιβάλλοντος. Σύμφωνα με δηλώσεις του υφυπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Θάνου Μωραΐτη, πρόκειται να αναδασωθούν στα επόμενα 4 χρόνια, μόνο στην Αττική 100.000 στρέμματα που έχουν καεί στο Λεκανοπέδιο.
Η αναδάσωση θα γίνει με εξασφαλισμένο προϋπολογισμό 45 εκατ. ευρώ και με σημείο αναφοράς την Πεντέλη και άλλες περιοχές της ΒΑ Αττικής που έχουν καεί δύο ή περισσότερες φορές και επομένως δεν υπάρχουν πλέον περιθώρια φυσικής αναδάσωσης. Το πρόγραμμα έχει ορίζοντα τετραετίας και το επόμενο διάστημα θα προκηρυχθούν και οι σχετικοί διαγωνισμοί.
Συγκεκριμένα, οι δημοπρατήσεις θα ξεκινήσουν την επόμενη εβδομάδα, ώστε να αξιοποιηθεί η φετινή φυτευτική περίοδος. Μέχρι τις 21 Μαρτίου- από εκεί και πέρα δεν μπορούν να γίνουν αναδασώσεις εξαιτίας της αύξησης της θερμοκρασίας- θα διεξαχθούν πρόχειροι διαγωνισμοί προκειμένου σε 14 σημεία στην Πεντέλη και συγκεκριμένα κοντά στο ΠΙΚΠΑ, να φυτευτούν σε 500 στρέμματα 40.000 φυτά (πεύκα κι άλλα κωνοφόρα αλλά και θάμνοι).
Σημειώνεται ότι την τελευταία πενταετία ο μέσος όρος των αναδασώσεων σε ολόκληρη τη χώρα ήταν 10.000 στρέμματα.
Ο υφυπουργός διευκρίνισε ότι τα έργα θα αφορούν τη φύτευση και τη συντήρηση του πράσινου, ενώ θα ληφθεί μέριμνα και για τη φύλαξη των φυτωρίων, για να μην καταστρέφονται σε 2-3 μήνες. Η υπουργός Τίνα Μπιρμπίλη είπε ότι «είμαστε σε συνεννόηση με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη εξετάζοντας το ενδεχόμενο να αναλάβει τη φύλαξη των αναδασωτέων περιοχών η Αγροφυλακή».
Οι περιοχές στις οποίες θα αρχίσει η αναδάσωση είναι η Πεντέλη, ο Υμηττός, η Πάρνηθα, ο Κοκκιναράς, ο Μαραθώνας και το Καπανδρίτι.
Στις 21 Μαρτίου, Παγκόσμια Ημέρα Δασοπονίας, το υπουργείο οργανώνει συμβολική αναδάσωση με τη συμμετοχή δήμων, εθελοντών και ιδιωτών.
Παράλληλα, η ηγεσία του υπουργείου παρουσίασε και τα σχέδια της για τη δημιουργία του Πράσινου Ταμείου, αλλά και τα βασικά σημεία του νομοσχεδίου για την ανακύκλωση.
Το Πράσινο Ταμείο θα είναι ο βασικός χρηματοδότης των αναδασώσεων, ένας νέος φορέας με τη μορφή ανώνυμης εταιρείας του Δημοσίου, που θα ενσωματώσει το ΕΤΕΡΠΣ και τον Ειδικό Φορέα Δασών. Θα δέχεται όμως και χορηγίες από ιδιώτες, ενώ θα εξασφαλίζει κονδύλια και αστικές αναπλάσεις. Θα διαθέτει συμβούλιο Πράσινης Πολιτικής, στο οποίο θα μετέχουν και εκπρόσωποι κοινωνικών φορέων, που θα εκπονήσει τις προτεραιότητες και θα δημοσιοποιεί όλες τις δράσεις και αποφάσεις του. Το ΕΤΕΡΠΣ είναι το ειδικό ταμείο στο οποίο καταλήγουν τα έσοδα από τα πρόστιμα αυθαιρέτων, τέλη που καταβάλλουν οι ιδιοκτήτες για την έκδοση οικοδομικής άδειας κλπ
Επίσης, ο δασικός χάρτης της Αττικής αναμένεται να αναρτηθεί ως το τέλος του χρόνου και στόχος είναι να επεκταθεί και σε όλη τη χώρα.
Σε ό,τι αφορά το νομοσχέδιο για την ανακύκλωση απορριμμάτων, έγινε γνωστό ότι ενεργοποιείται ο Εθνικός Οργανισμός Διαχείρισης Συσκευασιών και άλλων Προϊόντων. Το ποσοστό ανακύκλωσης στην Ελλάδα φτάνει (με βάση τα στοιχεία του 2007) το 14% και η κομποστοποίηση το 2%. Αυτή τη εβδομάδα θα κατατεθεί στη Βουλή και το σχέδιο νόμου που προβλέπει ότι οι δήμοι θα πληρώνουν ανάλογα με τα σκουπίδια που παραδίδουν στα συστήματα συγκέντρωσης.

tvxs.gr

Τα μυστικά για τις αποδείξεις και ποιες πρέπει να μαζεύετε !!


Μισθωτοί και συνταξιούχοι, με ετήσια εισοδήματα από 12.000 έως 40.000 ευρώ, αν και ελαφρύνονται φορολογικά με τη νέα κλίμακα, κινδυνεύουν να πληρώσουν υψηλότερο φόρο μέχρι και 880 ευρώ εάν δεν μαζέψουν αποδείξεις. Κερδισμένοι των νέων φορολογικών ρυθμίσεων είναι οι ελεύθεροι επαγγελματίες και εμποροβιοτέχνες οι οποίοι είδαν το αφορολόγητό τους από τις 10.500 ευρώ να αυξάνεται στα 12.000 ευρώ.

Της Μαρίας Βουργάνα από την «Ημερησία».
Σε φορο-«παγίδα» για εκατοντάδες χιλιάδες μισθωτούς και συνταξιούχους με εισοδήματα από 12.000 έως 40.000 ευρώ είναι πιθανόν να οδηγήσει η σύνδεση του αφορολόγητου ορίου με τις αποδείξεις.
Οι φορολογούμενοι αυτοί θα πρέπει να συγκεντρώσουν αποδείξεις που αντιστοιχούν στο 30% του εισοδήματός τους για να κερδίσουν το ατομικό αφορολόγητο όριο των 12.000 ευρώ. Όσοι δεν καταφέρουν να μαζέψουν τις αποδείξεις που απαιτούνται είτε γιατί διαθέτουν μεγάλο μέρος του μισθού τους στην εξόφληση δανείων, πιστωτικών καρτών, σε λογαριασμούς ΔΕΚΟ, κινητά τηλέφωνα ή γιατί διαμένουν σε χωριά όπου είναι περιορισμένη η κατανάλωση θα κληθούν να πληρώσουν περισσότερο φόρο σε σχέση με αυτόν που πλήρωναν μέχρι σήμερα για τα εισοδήματά τους.
Το ποσό
Οι φορολογούμενοι που δεν θα μπορέσουν να καλύψουν το 30% του εισοδήματος με αποδείξεις (σ.σ. εισοδήματα άνω των 12.000 ευρώ), τότε δεν θα δικαιούνται ολόκληρο το αφορολόγητο όριο και θα επιβαρυνθούν με πρόσθετο φόρο 10% επί του ποσού που δεν καλύπτει το αφορολόγητο. Το μέτρο των αποδείξεων, που αποσκοπεί στην αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής σε πολλές περιπτώσεις αναμένεται να εξουδετερώσει τις φοροελαφρύνσεις που προκύπτουν από την εφαρμογή της νέας φορολογικής κλίμακας.
Για παράδειγμα, φορολογούμενος με εισόδημα 25.000 ευρώ για να καλύψει το αφορολόγητο των 12.000 ευρώ θα πρέπει να συγκεντρώσει αποδείξεις 7.500 ευρώ. Εφόσον συγκεντρώσει ολόκληρο το ποσό των αποδείξεων, θα πληρώσει φόρο 2.940 ευρώ με τη νέα φορολογική κλίμακα και θα έχει όφελος 310 ευρώ. Στην περίπτωση που μαζέψει λιγότερες αποδείξεις π.χ. 6.000 ευρώ τότε η εφορία τον «τιμωρεί» με την επιβολή φόρου 10% στο ποσό που δεν καλύπτει το αφορολόγητο (1.500 Χ 10%= 150 ευρώ) και ο συνολικός φόρος ανεβαίνει στις 3.090 ευρώ με αποτέλεσμα η φοροελάφρυνση που προκύπτει με τη νέα κλίμακα να περιοριστεί στα 160 ευρώ.
Έτσι μισθωτοί και συνταξιούχοι, με ετήσια εισοδήματα από 12.000 έως 40.000 ευρώ, αν και ελαφρύνονται φορολογικά με τη νέα κλίμακα, κινδυνεύουν να πληρώσουν υψηλότερο φόρο μέχρι και 880 ευρώ εάν δεν μαζέψουν αποδείξεις.
Από την άλλη πλευρά, οι έχοντες υψηλά εισοδήματα άνω των 40.000 ευρώ θα πρέπει να συγκεντρώσουν αποδείξεις συνολικού ύψους 12.000 ευρώ ενώ εάν δεν μαζέψουν αποδείξεις και μειωθεί το αφορολόγητο, ο πρόσθετος φόρος που θα πληρώσουν δεν θα είναι και πολύ μεγάλος σε σύγκριση με τον συνολικό φόρο που ούτως ή άλλως θα κληθούν να πληρώσουν.
Κερδισμένοι των νέων φορολογικών ρυθμίσεων είναι οι ελεύθεροι επαγγελματίες και εμποροβιοτέχνες οι οποίοι είδαν το αφορολόγητό τους από τις 10.500 ευρώ να αυξάνεται στα 12.000 ευρώ.
Το τοπίο σχετικά με τις αποδείξεις που θα πρέπει να συγκεντρώνουν οι φορολογούμενοι αρχίζει σιγά σιγά να ξεκαθαρίζει και θα ολοκληρωθεί πλήρως με τη διαβούλευση. Σύμφωνα με τις πρώτες διαπιστώσεις, οι φορολογικές αλλαγές οδηγούν σε ελάφρυνση όλων των εισοδημάτων μέχρι 40.000 ευρώ υπό τη βασική προϋπόθεση ότι όλοι θα καλύπτουν το αφορολόγητο με αποδείξεις. Από την άλλη πλευρά επιβαρύνσεις με ή χωρίς αποδείξεις προκύπτει για όλα ανεξαιρέτως τα εισοδήματα από 40.001 ευρώ και άνω. «Κλειδί» για τη διαμόρφωση του τελικού ύψους των φοροελαφρύνσεων ή επιβαρύνσεων αναμένεται να αποτελέσει, εκτός από το μέτρο των αποδείξεων, η περικοπή των φοροαπαλλαγών και η κατάργηση της αυτοτελούς φορολόγησης.
Διευκρίνηση
Για το θέμα των αποδείξεων το υπουργείο Οικονομικών διευκρίνισε τα εξής:
1. Λαμβάνονται υπόψη όλες οι αποδείξεις εκτός των δαπανών:
* τεκμηρίων απόκτησης περιουσιακών στοιχείων (αυτοκινήτων, ακινήτων, σκαφών, αεροσκαφών κ.λπ.)
* λογαριασμοί που έχουν σχέση με την εξυπηρέτηση του νοικοκυριού και του πολίτη (δηλαδή ύδρευση, αποχέτευση, ηλεκτρισμό, τηλεπικοινωνίες σταθερά - κινητά)
* αυτών που καταβάλλονται για εισιτήρια σε κάθε είδους μεταφορικό μέσο (λεωφορεία, τρένα, αεροπλάνα κ.λπ.)
* αυτών που εκπίπτουν από το εισόδημα ή το φόρο (ενοίκια, δίδακτρα σε φροντιστήρια, ασφάλιστρα, ιατρικά και δικηγορικά έξοδα).
2. Το αφορολόγητο χωρίς αποδείξεις ανέρχεται σε 6.000 ευρώ. Πάνω από το όριο αυτό, το αφορολόγητο «χτίζεται» με τις αποδείξεις που προσκομίζουν οι φορολογούμενοι.
3. Το ποσό των αποδείξεων είναι ανάλογο με το εισόδημα που δηλώνεται και ορίζεται ίσο:
* με το 10% του εισοδήματος για τους φορολογούμενους που το εισόδημά τους είναι από 6.000 - 12.000 ευρώ.
* με το 30% του εισοδήματος για τους φορολογούμενους που το εισόδημά τους είναι 12.000 ευρώ και άνω. Φορολογούμενοι με εισόδημα 40.000 ευρώ και άνω για να καλύψουν το αφορολόγητο όριο θα πρέπει να συγκεντρώσουν αποδείξεις συνολικού ύψους 12.000 ευρώ.
4. Αν δεν καλυφθεί το ποσό του αφορολογήτου της κλίμακας με αποδείξεις, το ποσό που απομένει θα φορολογείται με συντελεστή 10%. Για παράδειγμα αν οι απαιτούμενες αποδείξεις ανέρχονται σε 9.000 ευρώ και ο φορολογούμενος έχει συγκεντρώσει αποδείξεις 8.000 ευρώ, το ποσό των 1.000 ευρώ που δεν καλύπτει το αφορολόγητο φορολογείται με 10%.
5. Για ποσά αποδείξεων μεγαλύτερα του ποσού που απαιτείται για την κάλυψη του αφορολογήτου παρέχεται έκπτωση φόρου 10%.
6. Το ανώτατο όριο των αποδείξεων για να χορηγείται η έκπτωση 10% ανέρχεται σε 15.000 ευρώ για τον άγαμο και 30.000 ευρώ στους συζύγους ανεξάρτητα αν εργάζονται και οι δυο ή μόνο ο ένας. Για παράδειγμα άγαμος με εισόδημα 40.000 ευρώ συγκεντρώνει αποδείξεις 15.000 ευρώ. Με τις 12.000 ευρώ θα καλύψει το αφορολόγητο όριο και με τις υπόλοιπες 3.000 ευρώ θα έχει έκπτωση φόρου 10% δηλαδή 300 ευρώ.
7. Eάν το εισόδημα της δήλωσης είναι κάτω των 6.000 ευρώ δεν ζητούνται καθόλου αποδείξεις για την κάλυψη του αφορολόγητου.
Αντιδρά η ΠΟΜΙΔΑ
Eξοντωτικό χαρακτηρίζουν τον ετήσιο Φόρο Mεγάλης Aκίνητης Περιουσίας οι ιδιοκτήτες ακινήτων, εστιάζοντας στο γεγονός ότι η φορολόγηση ξεκινά από τις 400.000 ευρώ. «Eνώ ελπίζαμε ότι η οικονομική πολιτική θα δίνει όραμα και προοπτικές σε όλους, με οδύνη διαπιστώνουμε ότι η επιβολή για τέταρτη φορά του ΦMAΠ, με δημευτικούς αυτή τη φορά συντελεστές και προσχηματικό αφορολόγητο, που ανακοινώθηκε σήμερα, οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε αφανισμό τη μικρομεσαία ακίνητη περιουσία», τονίζει η ΠOMIΔA.
«H καθιέρωση βαρύτατων φορολογικών συντελεστών, έως και 1% ετησίως από τα 800.000 ευρώ, εν γνώσει του ότι μέγας αριθμός υπαγομένων δεν έχει έσοδα για να τον καταβάλει, σημαίνει ότι η ακίνητη ιδιοκτησία φεύγει μοιραία από τα χέρια των εκατοντάδων χιλιάδων φορολογουμένων».

tvxs.gr

Οι << ιδιαίτερες σχέσεις >> του Μητσοτάκη με την Siemens .


Τις ιδιαίτερες σχέσεις της Siemens με συγκεκριμένους πολιτικούς της κυβέρνησης Μητσοτάκη αποκαλύπτει η εφημερίδα «Έθνος» φέρνοντας στο φως τις επιστολές του Γερμανικού κολοσσού και αποκαλύπτοντας το ύφος των επιστολών προς τον τότε πρωθυπουργό.
Ειδικότερα, με μία επιστολή προς τον πρωθυπουργό Κωνσταντίνο Μητσοτάκη στις 30 Αυγούστου του 1993, λίγο πριν από την προκήρυξη τότε των εθνικών εκλογών, η γερμανική εταιρεία που μετείχε στον διαγωνισμό για την προμήθεια 1.100.000 ψηφιακών παροχών στον ΟΤΕ κρατά ενήμερο τον τότε πρωθυπουργό για την εξέλιξη της υπόθεσης και των παρασκηνιακών διαβουλεύσεων που έχει η εταιρεία με τους αρμόδιους υπουργούς.
Στην επιστολή γίνεται λόγος για «μια απογοητευτική συζήτηση με τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας Στέφανο Μάνο και θεωρούμε πλέον απαραίτητη την προσωπική σας παρέμβαση».
Στη συνέχεια της επιστολής η εταιρεία ζητά από τον κ. Μητσοτάκη «για άλλη μια φορά να επιληφθεί προσωπικώς», υπονοώντας ότι και άλλοτε είχε επέμβει ύστερα από «απογοητευτικές συζητήσεις».
Όπως σημειώνεται στο δημοσίευμα της εφημερίδας «Έθνος», «το ερώτημα είναι ποιες ήταν οι απογοητευτικές συζητήσεις που είχε η εταιρεία με τον υπουργό. Και αυτό γιατί η υπόθεση «σκάλωσε» για τις δύο εταιρείες ένα χρόνο πριν από τον Ιανουάριο του 1992, όταν τον ίδιο μήνα που προκηρύχθηκε ο διεθνής διαγωνισμός για την προμήθεια του 1,1 εκατ. παροχών στον ΟΤΕ, ο 7ος τακτικός ανακριτής άσκησε ποινική δίωξη για παλιότερη προμήθεια των δύο εταιρειών -Siemens και Intracom».
Εκείνη τη περίοδο –μετά από την άσκηση ποινικής δίωξης- η κυβέρνηση Μητσοτάκη ανέθεσε απευθείας στις δύο εταιρείες την προμήθεια άλλων 150.000 παροχών στον ΟΤΕ. Η εν λόγω απόφαση προκαλεί την παρέμβαση της Κομισιόν διότι οι οικονομικές προσφορές των δύο εταιρειών απείχαν τρομακτικά από αυτές των άλλων εταιρειών που μετείχαν στον διεθνή διαγωνισμό.
Ύστερα από την παρέμβαση, η τότε κυβέρνηση αναγκάζεται να ζητήσει από τις δύο εταιρείες να κάνουν έκπτωση και αυτές μειώσαν την τιμή στις 23.000 δρχ. ανά ψηφιακή παροχή. Αν και η νέα τιμή παρέμεινε υψηλότερη των άλλων συμμετεχόντων στο διαγωνισμό η κυβέρνηση Μητσοτάκη προτίμησε να αναβάλει τον διαγωνισμό για τις 15 Σεπτεμβρίου του 1993 και στη συνέχεια για τις 15 Οκτωβρίου του ίδιου έτους.
Τελικά, οι παρακλήσεις της Siemens έπιασαν τόπο αφού ένα μήνα μετά η επιτροπή προμηθειών αποκλείει με προσχήματα τις άλλες εταιρείες που έπαιρναν μέρος στον διαγωνισμό και αφήνει μόνο τη Siemens και την Intracom (οι οποίες από κοινού κέρδισαν όλους τους διαγωνισμούς) που τελικά παίρνουν και την τεράστια προμήθεια.
Επιπλέον, από δικαστικά έγγραφα που έφερε στο φως το «Έθνος της Κυριακής» στις 14/6/2009, αποδεικνύονται οι σχέσεις της κυβέρνησης του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη με τη Siemens, καθώς πρόσωπα διορισμένα από την κυβέρνηση της ΝΔ στη διοίκηση του OTE, μέχρι την τελευταία στιγμή πριν από την αλλαγή της (Οκτώβριος 1993), «πίεζαν» για να υλοποιηθεί διαγωνισμός για την προμήθεια 1.100.000 ψηφιακών κέντρων από τον OTE, ύψους 74 δισ. δραχμών από τη Siemens και την Intracom.
Ένα ακόμη χαρακτηριστικό παράδειγμα των ιδιαίτερων σχέσεων της Siemens με την τότε κυβέρνηση είναι ότι για τον διαγωνισμό, που επρόκειτο να γίνει τον Σεπτέμβριο του 1993, η Eπιτροπή Προμηθειών του OTE (επιλεγμένη από τη διορισμένη επί κυβερνήσεως Mητσοτάκη διοίκηση του OTE), από τον Iούλιο του 1993 είχε καταλήξει ομόφωνα στο συμπέρασμα ότι «μειοδότες (κατά περίπτωση) είναι οι εταιρείες Siemens και Intracom», αποκλείοντας τις άλλες τρεις μεγάλες εταιρείες που μετείχαν, οι οποίες ήταν η αμερικανική AT&T, η καναδέζικη NORTHERN TELECOM και η γαλλική ALCATEL.
Tα παραπάνω προέκυψαν από έγγραφα που κατέθεσε στους εφέτες-ανακριτές ο πρώην πρόεδρος του Eλεγκτικού Συνεδρίου Aναστάσιος Γκόνης, που υπήρξε για ένα δεκαήμερο πρόεδρος του OTE, επί κυβερνήσεως Κωνσταντίνου Mητσοτάκη. O κ. Γκόνης είχε κληθεί ως μάρτυρας στο πλαίσιο της ανάκρισης, που διενεργήθηκε από το Eφετείο της Aθήνας, για να διαπιστωθεί εάν είχε διαπραχθεί το κακούργημα της απιστίας από τα μέλη των διοικήσεων του OTE την περίοδο ΄94-΄96. Mετά την ανάκριση από τους εφέτες-ανακριτές, τα μέλη των διοικήσεων του OTE είχαν απαλλαγεί διά βουλεύματος του Συμβουλίου Eφετών.

tvxs.gr

Παράξενα : Πέθανε περιμένοντας να... εκτελεστεί !!!!


Ο γηραιότερος θανατοποινίτης στις ΗΠΑ, ένας 94χρονος άντρας, πέθανε από φυσικά αίτια σε φυλακή της Αριζόνα, μετέδωσαν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.
Ο Βίβα Λιρόι Νας, ο οποίος είχε καταδικαστεί σε θάνατο το 1983 για την δολοφονία ένα χρόνο νωρίτερα ενός άντρα στο Φοίνιξ, πέθανε την Παρασκευή στη φυλακή Φλόρενς.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Arizona Daily Sun, ο Νας είχε καταδικαστεί το 1947 σε κάθειρξη 25 χρόνων για τον τραυματισμό ενός αστυνομικού στο Κονέκτικατ. Το 1977 καταδικάστηκε σε ισόβια για τη δολοφονία ενός άντρα στο Σολτ Λέικ Σίτι. Το 1982 δραπέτευσε και, ενώ κυκλοφορούσε ελεύθερος, διέπραξε τη δεύτερη δολοφονία του για την οποία περίμενε επί 27 χρόνια να εκτελεστεί.

Pathfinder.gr

FUN FOOTBALL : Χτύπημα Σάβατζ στα... απόκρυφα διαιτητή!

Χτύπημα Σάβατζ στα... απόκρυφα διαιτητή!

Η Ντέρμπι ηττήθηκε με 2-1 στο "Pride Park" από τη Μπέρμιγχαμ το απόγευμα του Σαββάτου και γνώρισε τον αποκλεισμό στη φάση των "16" του Κυπέλλου Αγγλίας, ωστόσο πέρα από την πίκρα τους για τη χαμένη ευκαιρία να προχωρήσουν και άλλο στον αρχαιότερο ποδοσφαιρικό θεσμό οι φίλοι των "κριαριών" θα έχουν να θυμούνται και κάτι "ευχάριστο" από αυτή την αναμέτρηση...
Όχι, η αναφορά δεν γίνεται για το γκολ του ΜακΈβελεϊ στο 55ο λεπτό με το οποίο οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ και γέννησαν προσδοκίες για νίκη κόντρα σε μία από τις πιο φορμαρισμένες ομάδες της Πρέμιερ Λιγκ αλλά σε μία ανύποπτη φάση στο ξεκίνημα του αγώνα, με πρωταγωνιστή τον Ρόμπι Σάβατζ και μέλος του διαιτητικού τρίου.
Ο 35άχρονος αρχηγός της Ντέρμπι σε μία προσπάθεια του να κρατήσει τη μπάλα εντός γηπέδου και να μην περάσει την τελική γραμμή κατάφερε να χτυπήσει στα... απόκρυφα σημεία (!) τον βοηθό διαιτητή που είχε την εποπτεία της περιοχής της Μπέρμιγχαμ, με τον πόνο να αναγκάζει μάλιστα το "θύμα" να γονατίσει για λίγο στο έδαφος.

Φυσικά, ο Ουαλός άσος ζήτησε άμεσως συγγνώμη μέσω ενός φιλικού χτυπήματος στην πλάτη στον βοηθό, ο οποίος παρά τον... πόνο του αντιμετώπισε με χαλαρή διάθεση και χιούμορ το χτύπημα που δέχτηκε από τον Ρόμπι Σάβατζ.
Το "εύστοχο" σουτ του Ρόμπι Σάβατζ:


Derby County v Birmingham City
Ανέβηκε από livroblank. - Δείτε κι άλλα αθλητικά και extreme sports video.

Πηγή: Sport24

NBA ALL-STAR – Νίκη της Ανατολής με ρεκόρ... Γκίνες (+video)

http://1.bp.blogspot.com/_IAPsYFC5liU/SZSFtPWaUaI/AAAAAAAAAhk/xcdV1hiiP2E/s320/all+star+game+2010+logo.gif

Το All Star Game του ΝΒΑ που διεξήχθη τα ξημερώματα της Δευτέρας (15/2) στο Cowboys Stadium του Ντάλας δε θα μείνει στην ιστορία μόνο για τους λόγους που έχουν μείνει και όλα τα προηγούμενα, αλλά για έναν ακόμα! Γιατί το παρακολούθησαν 108.713 θεατές, αριθμός που συνιστά νέο παγκόσμιο ρεκόρ σε αγώνα μπάσκετ. Το πιστοποίησε και το βιβλίο Γκίνες

Όλοι όσοι βρέθηκαν στο Cowboys Stadium λοιπόν, όχι απλά έγιναν μέρος της ιστορίας, αλλά παρακολούθησαν και σπουδαίο θέαμα από τους αστέρες τους ΝΒΑ. Πρόσωπο της βραδιάς ο Ντουέιν Γουέιντ που με 28 πόντους, 11 ασίστ και 6 ριμπάουντ, οδήγησε μαζί με τον ΛεΜπρον Τζέιμς (25π.) την ομάδα της Ανατολής στη νίκη 141-139. Εκείνος, πάντως, που έκρινε το τελικό αποτέλεσμα και τη νίκη της Ανατολής επί της Δύσης ήταν ο Κρις Μπος (23 πόντοι, 10 ριμπάουντ), των Τορόντο Ράπτορς, με δυο εύστοχες βολές 5’’ πριν το τέλος. Από πλευράς Δύσης πρώτος σκόρερ ήταν ο Καρμέλο Άντονι με 27 πόντους και 10 ριμπάουντ, αλλά κι εκείνος που έχασε το τελευταίο τρίποντο…

Φυσικά στις εξέδρες του γηπέδου του Ντάλας έδωσαν το παρών μεγάλοι θρύλοι του αθλήματος, καλλιτέχνες και τραγουδιστές. Usher, Shakira, Alicia Keys ήταν εκείνοι που με τα τραγούδια τους έδωσαν μια άλλη… νότα στο All Star Game. Τώρα, ραντεβού του χώρου, στις 20 Φεβρουαρίου, στο Staples Center του Λος Άντζελες.

Τα δωδεκάλεπτα: 37-34, 76-69, 118-109, 141-139

Ανατολή: Ουέιντ 28, Τζόνσον 10, Χάουαρντ 17, Τζέιμς 25, Γκαρνέτ 4, Μπος 23, Ρόντο 4, Ουάλας 2, Ρόουζ 8, Χόρφορντ 8, Λι 4, Πιρς 8.

Δύση: Άντονι 27, Νας 4, Στούντεμαϊρ 12, Νοβίτσκι 22, Ντάνκαν 3, Ουίλιαμς 14, Μπίλαπς 17, Γκασόλ 13, Ντουράντ 15, Ράντολφ 8, Κέιμαν 4, Κιντ.

Highlights από το Cowboys Stadium











sportnet.gr

ΠΡΕΜΙΕΡ ΛΙΓΚ: Επαναστατικό σχέδιο !!!! - Premier League -






Σε μία σημαντική αλλαγή προτίθεται να προχωρήσει η αγγλική Λίγκα για το πρωτάθλημα και για τα ευρωπαϊκά εισιτήρια. Σύμφωνα με δημοσιεύματα του αγγλικού Τύπου υπάρχει ήδη η ιδέα να διεξάγονται αγώνες πλέι οφ για την ανάδειξη της τέταρτης ομάδας που θα μετέχει στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Μέχρι τώρα οι 4 πρώτες ομάδες πηγαίνουν απευθείας στην κορυφαία διοργάνωση αλλά η Premier League σκέφτεται να αυξήσει τον ανταγωνισμό βάζοντας πλέι οφ με διπλούς αγώνες ανάμεσα στον 4ο και τον 7ο της κατάταξης!

Η πρόταση αναμένεται να κατατεθεί επισήμως τους επόμενους μήνες, ενώ οι τέσσερις μόνιμοι εκπρόσωποι της Αγγλίας στο Τσάμπιονς Λιγκ (Μάντσεστερ, Άρσεναλ, Τσέλσι, Λίβερπουλ) ήδη αντιδρούν.

Nooz.gr

Palestine : Σεξουαλικό σκάνδαλο στην "αυλή" του Αμπάς !!! (+video)

http://bigspace.celerity.co.uk/moviedeaths/myicons/sex.gif
Τον υπασπιστή του αναγκάστηκε να αποπέμψει ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής, λόγω της έρευνας που διεξάγεται σε βάρος του. Ο αξιωματούχος κατηγορείται ότι εκμεταλλέυτηκε τη θέση του για να κάνει σεξ.

Όπως αναφέρουν οι New York Times, ισραηλινός τηλεοπτικός σταθμός μετέδωσε βίντεο που δείχνει τον Rafiq Husseini, να περιμένει γυμνός στο κρεβάτι, μια Παλαιστίνια, η οποία είχε πάει στο γραφείο του προέδρου για να ζητήσει βοήθεια για προσωπική της υπόθεση.

Το περιστατικό έχει προκαλέσει τριγμούς στην Παλαιστινιακή Αρχή και παρά το ότι θεωρήθηκε προσπάθεια των ισραηλινών να προκαλέσουν αποσταθεροποίηση στη Δυτική Όχθη, ο πρόεδρος Αμπάς διέταξε έρευνα.


Ο κ. Husseini, δηλωσε αθώος και υποστήριξε ότι το βίντεο είναι κατασκευασμένο.

Κατηγορίες για διαφθορά και σκάνδαλα στην Παλαιστινιακή Αρχή γενικά, αλλά και ειδικά για τον συγκεκριμένο αξιωματούχο, είχαν διατυπωθεί από το 2008 από τον Fahmi Sabaneh και παρά τις υποσχέσεις του Αμπάς δεν είχε ληφθεί κανένα μέτρο. O Fahmi Sabaneh είχε αναλάβει την έρευνα για διαφάνειας και είχε καταλήξει στο συμπέρασμα ότι τα περιστατικά κατάχρησης εξουσίας ήταν πολλά και κραυγαλέα.

Η γυναίκα στο βίντεο, της οποίας η ταυτότητα παραμένει άγνωστη, είχε πάει στο γραφείο του προέδρου για ένα οικογενειακό της θέμα και όταν ο υπασπιστής της ζήτησε σεξουαλικά ανταλλάγματα, εκείνη παραπονέθηκε στον Shabaneh.

Ο κ. Sabaneh δήλωσε ότι έστησε κρυφή κάμερα για να αποδείξει ότι ο Husseini εκμεταλλευόταν τη θέση του.

Κορυφαία στελέχη της Φατάχ, πάντως θεωρούν ότι πίσω από όλα αυτά βρίσκεται το Ισραήλ, ενώ εκδόθηκε και ένταλμα σύλληψης κατά του Sabbaneh, που θεωρείται ύποπτος για συνεργασία με τους ισραηλινούς. 

Ο Sabaneh από την πλευρά του απειλεί με νέες αποκαλύψεις, καθώς παρά τις πιέσεις, έχει κρατήσει όλα τα έγγραφα και όλα τα στοιχεία της έρευνάς του για τη διαφθορά στην Παλαιστινιακή Αρχή.

Οι ισραηλινοί, οι οποίοι κατηγορούνται ότι βρίσκονται πίσω από το σκάνδαλο, δηλώνουν ότι δεν έχουν καμία σχέση, πέρα από τη δημοσιοποίησή του, ωστόσο αναπάντητο παραμένει το ερώτημα για το πώς το βίντεο που τράβηξε ο Sabaneh, μεταδόθηκε από ισραηλινό τηλεοπτικό σταθμό...


sport24.gr

Ελληνική οικονομία : Τελευταία έξοδος Βλαντιμίρ Πούτιν


Οι Ελληνες πρωθυπουργοί ταξίδευαν πάντα πρώτα στην Ουάσιγκτον και μετά στην Μόσχα, αλλά σήμερα τα πράγματα έχουν αλλάξει. Οι δοκιμαζόμενες ΗΠΑ δεν είναι πλέον σε θέση να βοηθήσουν οικονομικά την Ελλάδα, ενώ το πετρέλαιο έχει δώσει στην Ρωσσία οικονομικές δυνατότητες που δεν είχε στο παρελθόν.Ο κ.Παπανδρέου αναζητά αγοραστές για τα ελληνικά ομόλογα και πρόσφατα άφησε να εννοηθεί ότι η Ελλάδα προσπαθεί να διαφοροποιήσει τις πηγές δανεισμού της. Θα βοηθήσει η Μόσχα τον Ελληνα πρωθυπουργό και την μοναδική χώρα του ΝΑΤΟ που αγοράζει ρωσσικά όπλα και με τι ανταλλάγματα;
Η ρωσσική ιστοσελίδα www.slon.ru που ειδικεύεται στις πολιτικές αναλύσεις, δημοσίευσε πρόσφατα ανταπόκριση του Δανιήλ Καππελίδη από την Αθήνα για την επίσκεψη του Γιώργου Παπανδρέου στην ρωσσική πρωτεύουσα που αρχίζει σήμερα, με τίτλο «Στη Μόσχα για φιλία και χρήμα» και υπότιτλο «Δεν αποκλείεται η διεξαγωγή διαπραγματεύσεων για την αγορά μέρους του ελληνικού χρέους». Ακολουθούν τα κυριότερα σημεία της ανάλυσης:
// . Η επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού πραγματοποιείται μόνο δέκα μέρες μετά το σκληρό διάγγελμά του προς το έθνος για την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας. Καλά ενημερωμένες πηγές στην Αθήνα, σχετικά με την προετοιμασία της επίσκεψης, αναφέρουν ότι στη Μόσχα θα συζητηθεί, μεταξύ άλλων, η ενδεχόμενη αγορά από τη Ρωσία ελληνικών κρατικών ομολόγων.
Επίσημος στόχος της επίσκεψης είναι η επιβεβαίωση των καλών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών. Οι νεοεκλεγέντες πρόεδροι και πρωθυπουργοί, οπωσδήποτε, περιοδεύουν ανά τον κόσμο πραγματοποιώντας τέτοιες επισκέψεις –προς επιβεβαίωση των καλών σχέσεων. Ο κ. Παπανδρέου εξελέγη πρωθυπουργός πρόσφατα, τον Οκτώβριο του 2009. Στη Ρωσία έχει καταγραφεί ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός (αμερικανικής καταγωγής από την πλευρά της μητέρας του και με αμερικανική παιδεία) έρχεται εδώ (στη Μόσχα) πριν επισκεφθεί τις ΗΠΑ. Τα τελευταία 20 χρόνια αυτά τα πράγματα γίνονταν ανάποδα.
Βέβαια, στη Μόσχα θα συζητηθεί ο ‘διαφημισμένος’ πετρελαιαγωγός Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη, για τον οποίο συζητούν εδώ και πολλές γενιές Ρώσοι, Έλληνες και Βούλγαροι πολιτικοί, καθώς και ο αγωγός φυσικού αερίου “South Stream”.
Ωστόσο, όλα αυτά είναι «θέματα ψυγείου», ενώ η τρέχουσα συγκυρία στην Ελλάδα επικεντρώνεται σ’ ένα πράγμα: πώς θα αποφευχθεί η χρεοκοπία και θα σταθεροποιηθεί η οικονομική κατάσταση.
Αυτό το θέμα δεν συζητείται μόνο μεταξύ της Ελλάδας, της Κομισιόν και της Κεντρικής Eυρωπαϊκής Τράπεζας, αφού η Ελλάδα, όπως και η Ιρλανδία από το φθινόπωρο του 2008, αναζητά βοήθεια εκτός Ευρώπης.
Το θέμα αυτό θα συζητηθεί και στο Κρεμλίνο.
Η ΕΛΛΑΔΑ ΧΑΝΕΙ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΤΗΣ ΠΡΟΣΩΠΟ
«Η κατάσταση είναι δύσκολη και χρειάζεται τη προσωπική διπλωματία του πρωθυπουργού σχετικά με το ελληνικό εξωτερικό χρέος», παραδέχθηκε πηγή της ιστοσελίδας slon.ru στην ελληνική κυβέρνηση. Ο κ. Παπανδρέου ικανοποιείται με το να έχει “φορτωμένο πρόγραμμα” ταξιδιών, επειδή συνδυάζει τη θέση του πρωθυπουργού με αυτή του υπουργού Εξωτερικών. Αυτό είναι σωστό, επειδή, σήμερα, τo διπλωματικό ταλέντο του χρειάζεται όσο ποτέ.
Η χώρα, η οποία βρίσκεται στα πρόθυρα σοβαρότατων οικονομικών ανακατατάξεων, πρέπει επειγόντως να ξανακερδίσει την εμπιστοσύνη των αγορών και των εταίρων της στην Ε.Ε. Ωστόσο, η ίδια πηγή εξηγεί ότι κάθε πιθανή διαπραγμάτευση για δανεισμό θα πρέπει να διεξάγεται υπό πλήρη μυστικότητα.
Οι αιτίες γι αυτό είναι ξεκάθαρες: η Ελλάδα έχει ήδη ζημιωθεί ιδιαίτερα από τις φήμες για «διάσωσή» της από το εξωτερικό και δεν θέλει να επαναληφθεί το ίδιο σενάριο.
Τον Νοέμβριο του 2009, ο ελληνικός Τύπος έγραψε ότι η κυβέρνηση διεξάγει διαπραγματεύσεις με την Κίνα για δανεισμό μέχρι και 25 δις. ευρώ. Τότε ο κ. Παπανδρέου δεν επιβεβαίωσε αυτές τις φήμες, αλλά ούτε τις διέψευσε. Παραδέχθηκε μόνο ότι η Ελλάδα προσπαθεί να διαφοροποιήσει τις πηγές δανεισμού της. Έτσι, το τεράστιο χρέος ύψους 300 δις δεν θα σταθεροποιηθεί νωρίτερα από το 2012, ούτε και με τις πλέον αισιόδοξες εκτιμήσεις και είναι αυτό που καταπνίγει την ικανότητα της κυβέρνησης να αναθερμάνει την οικονομία και να εφαρμόσει πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων.
Πέραν αυτού, η Ελλάδα δανείζεται, τώρα, ακριβότερα σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρωζώνη και έχει περιέλθει σε τέτοια δεινή κατάσταση που πρέπει να δανείζεται όλο και πιο πολύ μόνο και μόνο για να εξυπηρετήσει τα παλαιά της χρέη. Αυτό σημαίνει ότι η Ελλάδα χρειάζεται και την Κίνα και τη Ρωσία και άλλους επενδυτές πέραν των Ευρωπαίων. Περί τα τέλη Ιανουαρίου 2010, οι Financial Times ανέφεραν ότι η Ελλάδα ετοιμάζεται να δανειστεί από την Κίνα τα 25 δις. ευρώ (όπως έχει προαναφερθεί) με τη μεσολάβηση της αμερικανικής επενδυτικής τράπεζας Goldman Sachs.
Όμως, η φήμη περί επιπρόσθετου δανεισμού όχι μόνο δεν βελτίωσε αλλά χειροτέρεψε τη θέση της Ελλάδας. Στις χρηματοοικονομικές αγορές δεν άρεσε η πηγή προέλευσης των πόρων. Ακολούθησαν κατηγορηματικές διαψεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης, γιατί άλλο είναι οι συνεχείς φήμες για σταθεροποιητικά δάνεια από την Ε.Ε. ή ακόμη και από το ΔΝΤ και άλλο να αναλάβει η Κίνα τη διάσωση μιας χώρας της Ευρωζώνης.
Τελικά, παρά τις διαψεύσεις η Ελλάδα τιμωρήθηκε: η διαφορά των ελληνικών σε σχέση με τα γερμανικά [spreads] αυξήθηκε και [το spread] των ελληνικών δεκαετών ομολόγων ξεπέρασε τις 400 μονάδες που είναι πρωτοφανές ακόμη και για τα δεδομένα μιας Ευρώπης σε κρίση. Σήμερα, οι οποιεσδήποτε διαπραγματεύσεις θα πρέπει να είναι απόρρητες και η διεξαγωγή τους θα διαψεύδεται δημοσίως. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι η Ελλάδα έπαψε να έχει ανάγκη χρημάτων και ότι δεν θα τα ζητήσει από τη Ρωσία.
ΜΕ ΠΟΙΟ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑ
Η Ρωσία θα μπορούσε να βοηθήσει την Ελλάδα. Βεβαίως, το ενδεχόμενο ενός απ’ ευθείας δανεισμού δεν είναι πολύ πιθανό επειδή αυτό δεν είναι αποδεκτό και από τις δύο πλευρές, για πολιτικούς λόγους. Γιατί όμως να μην υπάρξει «παρότρυνση» προς τις ρωσικές τράπεζες να αγοράσουν ελληνικά ομόλογα;
Δεν πρέπει να λησμονήσουμε πως το 2007 ο τότε πρόεδρος και ο νυν πρωθυπουργός Βλαντίμιρ Πούτιν ανέθεσε στις δημόσιες ρωσικές εταιρείες – με τη μορφή οικειοθελούς καταναγκασμού – να υλοποιήσουν το σχέδιο του πετρελαιαγωγού Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη, το οποίο δεν είναι πολύ σημαντικό από οικονομικής, αλλά συμφέρει από πολιτικής απόψεως.
Οπότε είναι πιθανό να αναγκαστούν οι ρωσικές δημόσιες τράπεζες να εξετάσουν την αγορά ελληνικών ομολόγων. Πρέπει να σημειωθεί ότι το εγχείρημα αυτό δεν σημαίνει ότι υποχρεωτικά θα καταλήξει σε ζημιά, επειδή η κερδοφορία των τίτλων αυτών είναι μεγάλη για την Ευρωζώνη, ενώ οι φήμες περί στάσης πληρωμών εκ μέρους της Ελλάδας, κατά πάσα πιθανότητα, είναι υπερβολικές.
Η Ρωσία είτε δεν μπορεί να δώσει, ας πούμε, 10 δις. ευρώ είτε μπορεί, αλλά με αντάλλαγμα πολύ σοβαρές υποσχέσεις. Η Ελλάδα όμως δεν είναι σε θέση να προσφέρει τίποτε απ’ αυτά που χρειάζεται πραγματικά η Μόσχα: οι συμφωνίες για τα ενεργειακά σχέδια έχουν ήδη συναφθεί και στον ορίζοντα δεν φαίνεται τίποτα άλλο εκτός, ενδεχομένως, από την αγορά ρωσικών όπλων για τον ελληνικό στρατό. Η Ελλάδα, όμως και χωρίς δανεισμό από τη Ρωσία, ήταν η μόνη χώρα του ΝΑΤΟ που αγόραζε ρωσικά όπλα.
ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΕ ΣΗΡΙΑΛ
Ο Γιώργος Παπανδρέου ανέλαβε ως πρωθυπουργός τον Οκτώβριο του 2009, όταν ο διεθνής Τύπος και οι αναλυτές άρχισαν να μιλούν περί ενδεχόμενης χρεοκοπίας της Ελλάδας. ... Το δημόσιο έλλειμμα που ανήλθε στο 12,7% του ΑΕΠ, ποσοστό τεράστιο για την Ευρωζώνη, σε συνδυασμό με το εξωτερικό χρέος και τις πιέσεις από τις Βρυξέλλες κατέστησαν αδύνατη την εκπλήρωση από τον κ. Παπανδρέου των προεκλογικών υποσχέσεών του να υποστηρίξει τους φτωχούς και να επιχειρήσει την επανεκκίνηση της οικονομίας με ενέσεις δημόσιων πόρων, όπως έκανε ο πατέρας του, σοσιαλιστής πρωθυπουργός –και λαϊκιστής πολιτικός της δεκαετίας του ’80 με αρχές του ’90- Ανδρέας Παπανδρέου.
To μόνο σαφές είναι ότι η ελληνική κοινωνία δεν συμφωνεί με τα μέτρα της κυβέρνησης και θα είναι πολύ δύσκολο να εφαρμοστούν. Τα μεγαλύτερα συνδικάτα της χώρας ήδη ετοιμάζουν μαζικές απεργίες, παρότι από πολιτικής άποψης πρόσκεινται στο κυβερνών κόμμα του κ. Παπανδρέου.
Ό,τι και να προσπαθήσει να κάνει, τώρα, η ελληνική κυβέρνηση έχει, εκ των προτέρων, καταστεί σαφές ότι μόνο λίγα πράγματα από τα προγραμματισμένα θα κατορθώσει να υλοποιήσει, λόγω της αντίστασης της κοινωνίας.
Αυτό σημαίνει ότι η ελληνική τραγωδία των τελευταίων μηνών θα συνεχίζεται για πολύ, ακόμη, καιρό υπό μορφή κωμωδίας που έγινε σήριαλ: ατέλειωτες απεργίες, καθησυχαστική ρητορική και ημίμετρα.
Αυτό που παραμένει ανοιχτό είναι το ερώτημα αν η Ρωσία βοηθήσει τη μικρή αυτή χώρα με την οποία συνδέεται με παλαιά φιλία, αλλά με την οποία δεν έχει και τόσο πολλά κοινά συμφέροντα.

tvxs.gr

FUN : OLYMPIAKOS

GR : Ελληνική οικονομία με ευρωπαϊκό... κοστούμι


Με τη «βούλα» των συμβουλίων Eurogroup και Ecofin που συνεδριάζουν αντίστοιχα σήμερα και αύριο ξεκινά η ασφυκτική περίοδος επιτήρησης της ελληνικής οικονομίας. Οι 16 υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης συζητούν το απόγευμα τα μέτρα που ετοίμασε για τη χώρα μας η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την Τρίτη οι «27» του Ecofin αναμένεται να δημοσιεύσουν τις αποφάσεις.

Οι Βρυξέλλες επιμένουν για περικοπή του 14ου μισθού, αλλαγές στο Ασφαλιστικό, αύξηση του ΦΠΑ κατά μία ή δύο μονάδες, περαιτέρω μείωση των επιδομάτων, αλλά και πάγωμα των μισθών για την ερχόμενη τριετία.

«Θα συνδράμουμε την Ελλάδα, εφ'Α όσον σεβασθεί τις υποχρεώσεις της», διεμήνυσε σε συνέντευξή του ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, ο οποίος επεσήμανε τις ελληνικές δεσμεύσεις για μείωση του ελλείμματος κατά 4% και λήψη πρόσθετων μέτρων, αν αυτά κριθούν αναγκαία.

«Η Ελλάδα θα πρέπει να εντείνει τις προσπάθειές της για καλύτερο έλεγχο και επαλήθευση των στατιστικών στοιχείων που αποστέλλει στη Eurostat», δήλωσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Ζαν-Κλοντ Τρισέ.

Υπέρ της αποβολής της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, αν αυτό καταστεί αναγκαίο, ζητά το 53% των ερωτηθέντων σε δημοσκόπηση που διενεργήθηκε για λογαριασμό της γερμανικής εφημερίδας «Bild Am Sonntag». Το 67% του δείγματος δηλώνει αντίθετο με την παροχή οικονομικής βοήθειας.

Την ίδια ώρα, σημερινό δημοσίευμα της καθημερινής γερμανικής εφημερίδας «Handelsblatt» αποκαλύπτει πως η ΕΚΤ ζήτησε από τους Ευρωπαίους υπουργούς Οικονομίας να σκληρύνουν τις απαιτήσεις τους έναντι της Ελλάδας, ωστόσο η πλειοψηφία τους αντιτίθεται σε κάτι τέτοιο.

«Υπό τις πιέσεις της Ευρωπαϊκής Ευρωπαϊκής Τράπεζας τα οικονομικά μέτρα που θα επιβληθούν στην Ελλάδα από την ΕΕ θα διατυπωθούν ακόμα σκληρότερα», αναφέρει το δημοσίευμα. Σύμφωνα με τα μέτρα αυτά, η ελληνική κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να πάρει «επιπρόσθετα» σταθεροποιητικά μέτρα, κυρίως στον προϋπολογισμό, με μια αύξηση των φόρων σε προϊόντα πολυτελείας και στην ενέργεια, επισημαίνει η εφημερίδα. Αυτός είναι και ο μόνος τρόπος για την Ελλάδα να επιτύχει τον καθορισμένο στόχο της ΕΕ να μειώσει δηλαδή το τρέχον έτος το δημόσιο χρέος κατά τέσσερις μονάδες στο 8,7% του ΑΕΠ.

Ωστόσο, «η πλειοψηφία των υπουργών Οικονομίας της ΕΕ αντιτίθεται σε μια τέτοια σκλήρυνση τη στάσης τους», υπογραμμίζει η εφημερίδα.

Vancouver : Τα χειμερινά αθλήματα και η προέλευσή τους

 Οι 21οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες του Βανκούβερ απέχουν μόνο μια εβδομάδα από την ημερομηνία έναρξής τους. Το ΜΕΝ 24 (sport24.gr)  γυρίζει πίσω το χρόνο και ψάχνει τις ρίζες και την προέλευση των 10 δημοφιλέστερων χειμερινών σπορ.

Την επόμενη Παρασκευή το βράδυ (Σάββατο ξημερώματα για την Ευρώπη) θα απολαύσουμε την πρώτη τελετή έναρξης σε κλειστό στάδιο σε ολόκληρη την Ολυμπιακή ιστορία και στις 15 μέρες που θα ακολουθήσουν όλοι οι φίλοι των χειμερινών σπορ θα παρακολουθήσουν τους κορυφαίους αθλητές της υφηλίου και τις προσπάθειές τους στους αγώνες που θα φιλοξενηθούν στις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις του Βανκούβερ.

Τα 15 αθλήματα των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων χωρίζονται σε 3 μεγάλες κατηγορίες. Στην πρώτη ανήκουν τα λεγόμενα σπορ του πάγου (ice sports): bobsled, luge, skeleton, ice hockey, figure skating, speed skating, short track speed skating και curling. Στη δεύτερη ανήκουν τα αθλήματα του αλπικού σκι (alpine skiing) και της χιονοσανίδας (snowboarding): alpine, freestyle και snowboarding, ενώ η τρίτη κατηγορία περιλαμβάνει τα λεγόμενα Βορεινά αθλήματα (Nordic events): biathlon, cross country skiing, ski jumping και Nordic combined.

Ας δούμε λοιπόν ποια είναι η προέλευση αυτών των αθλημάτων, πού και πότε εμφανίστηκαν για πρώτη φορά και πώς αναπτύχθηκαν στην πορεία των χρόνων, ώστε σήμερα να ανήκουν στο επίσημο πρόγραμμα των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων.

1. Σκι αντοχής (Cross Country Skiing)



Το σκι αντοχής υπήρξε η πρώτη μορφή χιονοδρομίας. Η ιστορία του ξεκινάει από το μακρινό 2.000 π.Χ. στη βόρεια Νορβηγία, όπου βρέθηκαν τοιχογραφίες στις οποίες απεικονίζονται άνθρωποι με πέδιλα στα πόδια. Το σκι χρησίμευσε ως βασικό μέσο στις μετακινήσεις των κατοίκων της Βόρειας Ευρώπης. Οι λύσεις που πρόσφερε στους σκληρούς χειμώνες ήταν τόσο αποδοτικές, ώστε έφτασε να λατρεύεται σαν θεότητα από τους ντόπιους πληθυσμούς (όπως ο Uilr, προστάτης των κυνηγών με σκι και ο Skade, θεός των σκι).

Από πιο πρόσφατες ιστορικές αναφορές, μαθαίνουμε ότι οι περισσότεροι Βίκινγκς βασιλείς ήταν επιδέξιοι σκιέρ, ενώ σκι χρησιμοποιούσαν και στρατιωτικές ομάδες που πήραν μέρος στον Νορβηγικό πόλεμο (1140) και τον πόλεμο μεταξύ Σουηδίας και Νορβηγίας (1179-1240). Ο πρώτος σύγχρονος αγώνας Σκι αντοχής διεξήχθη το 1843 στο Tromsoe της Νορβηγίας και το 1881 ιδρύθηκε η πρώτη σχολή σκι στο Telemark της ίδιας χώρας. Πρωτοπόρος στην βελτίωση και προώθηση του Σκι Αντοχής υπήρξε ο Νορβηγός Sondre Norheim (1825-1897).

2. Άλμα με σκι (Ski Jumping)



Το άλμα με σκι, ένα από τα πιο θεαματικά χειμερινά αθλήματα, ξεκίνησε το 1809 από τον νορβηγικό στρατό και τη βαρεμάρα ενός λοχία, του Olaf Rye. Ο Όλαφ προσπαθούσε να σκοτώσει την ώρα του και έβαλε στοίχημα με τους στρατιώτες του ότι θα κατάφερνε να κάνει άλμα με τα σκι του στον αέρα. Η προσπάθειά του μετρήθηκε στα 9.5 μέτρα και ο ενθουσιασμός που δημιουργήθηκε με τους υπόλοιπους στρατιώτες να θέλουν να βελτιώσουν την επίδοσή του, οδήγησε στην αστραπιαία εξάπλωση του «παιχνιδιού» στον στρατώνα και από εκεί σε ολόκληρη τη χώρα.

Το 1862 ο Sondre Norheim πήδηξε πάνω από ένα βράχο παίρνοντας φόρα χωρίς να χρησιμοποιήσει τα μπαστούνια του, το άλμα μετρήθηκε στα 30 μέτρα και το ρεκόρ έμεινε ακατάρριπτο για τρεις δεκαετίες. Ο πρώτος οργανωμένος αγώνας έγινε την ίδια χρονιά στο Trysil της Νορβηγίας, ενώ από το 1879 ξεκίνησε στο Όσλο η ετήσια διοργάνωση «Huseburennene», που από το 1892 μεταφέρθηκε στο Holmenkollen, πόλη που παραμένει μέχρι σήμερα ο παγκόσμιος «ναός» του αγωνίσματος.

3. Δίαθλο (Biathlon)



Όπως το άλμα με σκι, έτσι και το Δίαθλο ξεκίνησε από τον Νορβηγικό στρατό ως εναλλακτικός τρόπος στρατιωτικής άσκησης. Από το1767 άρχισαν να διοργανώνονται αγώνες δίαθλου μεταξύ Νορβηγών και Σουηδών στρατιωτών στα σύνορα των δυο κρατών. Η υψηλή δημοφιλία αυτών των συναντήσεων δημιούργησε έναν αιώνα αργότερα (το 1861) τον πρώτο σύλλογο του αγωνίσματος στο Trysil της Νορβηγίας. Ο νορβηγικός στρατός υπήρξε ο αποκλειστικός χορηγός των πρώτων αγώνων που διοργανώθηκαν στη χώρα το 1921, ενώ 3 χρόνια αργότερα το Δίαθλο έκανε την πρώτη (και τελευταία) εμφάνισή του στο επίσημο πρόγραμμα των θερινών Ολυμπιακών Αγώνων.

Το αγώνισμα ονομαζόταν «Military Patrol» (στρατιωτική περίπολος) και την κάθε ομάδα αποτελούσαν 4 αθλητές με βαριά εξάρτηση. Η έλλειψη χιονιού στέρησε από το Δίαθλο το βασικό του συστατικό και έτσι άντεξε 3 ακόμα ολυμπιακές διοργανώσεις (1928, 1936 και 1948) ως αγώνισμα επίδειξης, για να αποσυρθεί στη συνέχεια. Στη δεκαετία του ’50 έγινε εξαιρετικά δημοφιλές στην ατομική του έκδοση και το 1960 επανήλθε στο επίσημο πρόγραμμα των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων.

4. Κέρλινγκ (Curling)



Το κέρλινγκ, γνωστό σήμερα και ως «σκάκι του πάγου», έχει τις ρίζες του στη μεσαιωνική Σκωτία. Η πρώτη επίσημη αναφορά στο άθλημα βρίσκεται στα αρχεία του Αβαείου Paisley της κεντρικής Σκωτίας και κάνει λόγο για έναν διαγωνισμό με πέτρες πάνω σε πάγο. Επίσης σε δυο πίνακες (1565) του Ολλανδού ζωγράφου Pieter Bruegel του Πρεσβύτερου απεικονίζονται πρόσωπα που εξασκούνται στο κέρλινγκ. Πάντως η πρώτη απόδειξη ύπαρξης του κέρλινγκ προέρχεται από μια πέτρα η οποία φέρει πάνω της τη χρονολογία 1511.

Βέβαια το κέρλινγκ στην αρχική του μορφή δεν είχε καμία σχέση με το σημερινό αγώνισμα στρατηγικής, αλλά ήταν απλά ένα παιχνίδι δεξιότητας, στο οποίο οι παίκτες κυλούσαν πέτρες από γρανίτη – λείες στην κάτω τους επιφάνεια – πάνω σε παγωμένες επιφάνειες. Τις περισσότερες φορές οι πέτρες προέρχονταν από τον πυθμένα ποταμών και λιμνών. Το παιχνίδι μεταφέρθηκε αργότερα από Σκωτσέζους στρατιώτες στον Καναδά και από εκεί η φήμη του εξαπλώθηκε στον υπόλοιπο κόσμο.

5. Καλλιτεχνικό πατινάζ (Figure Skating)



Αν και το πατινάζ έκανε την εμφάνισή του πριν από αρκετούς αιώνες, η καλλιτεχνική του μορφή άργησε αρκετά. Το 1772 ο Άγγλος λοχαγός του πυροβολικού, Robert Jones, κυκλοφόρησε στο Λονδίνο ένα βιβλίο με οδηγίες για τις βασικές φιγούρες του πατινάζ (κύκλοι και οχτάρια). Το «A Treatise on Skating» απευθυνόταν μόνο σε άντρες, αφού στο τέλος του 18ου αιώνα οι γυναίκες δεν συνηθιζόταν να πατινάρουν πάνω στον πάγο. Εκεί όμως έγινε για πρώτη φορά ο διαχωρισμός ανάμεσα σε πατινάζ ταχύτητας και καλλιτεχνικό πατινάζ.

Ο άνθρωπος που πρώτος έδωσε στο καλλιτεχνικό πατινάζ τη σημερινή του μορφή ήταν ο αμερικανός Jackson Haines, πρώην χορευτής μπαλέτου, ο οποίος με τις εμφανίσεις του, τα άλματα και τις φιγούρες του άφησε άφωνο το κοινό της Ευρώπης στα μέσα του 19ου αιώνα, ενώ προχώρησε σε μια ακόμα καινοτομία: μετέτρεψε τις κινήσεις του σε χορογραφία, συνοδεύοντάς τις με μουσική. Ο Haines κέρδισε το 1864 το πρώτο Παναμερικανικό Πρωτάθλημα καλλιτεχνικού πατινάζ στο Troy της Νέας Υόρκης και ήταν ο πρώτος skater που χρησιμοποίησε μη αποσπώμενες μεταλλικές λάμες στα παπούτσια του για περισσότερη ελευθερία κινήσεων.

6. Χιονοσανίδα (Snowboarding)



Αν και το snowboard είναι άθλημα του χιονιού, οι ρίζες του βρίσκονται στα δημοφιλή skateboards και τις σανίδες του surf. Οι πρώτες χιονοσανίδες έκαναν την εμφάνισή τους σε διάφορες μορφές τον 19ο αιώνα, όμως το snowboard δημιουργήθηκε το 1965 από μια τυχαία έμπνευση του Αμερικάνου Sherman Poppen από το Μίσιγκαν, ο οποίος θέλοντας να βοηθήσει την κόρη του να παίξει στο χιόνι, ένωσε τα δυο πέδιλα του σκι δένοντας τα μπροστά και πίσω. Το αποτέλεσμα, με τις απαραίτητες μετατροπές, ονομάστηκε Snurfer (εκ των snow και surfer) και πούλησε πάνω από ένα εκατομμύρια κομμάτια μέσα στα επόμενα 10 χρόνια.

Λίγα χρόνια αργότερα, το 1970, ένας skateboarder από την Καλιφόρνια, ο Tom Sims, πρόσθεσε στο Snurfer δυο λουριά στα οποία μάγκωναν οι μπότες δίνοντας έτσι μεγαλύτερη σταθερότητα και δυνατότητα ελιγμών. Το επόμενο βήμα ήρθε από τον Jake Burton Carpenter, με την τοποθέτηση ενός σκοινιού στο μπροστινό μέρος της σανίδας το οποίο κρατούσε ο αναβάτης, ενώ τη δεκαετία του ’90 προστέθηκαν μεταλλικές λάμες, ώστε το snowboard να χρησιμοποιείται και σε πατημένες πίστες.

7. Χόκεϊ επί πάγου (Ice Hockey)



Οι ρίζες του Ice hockey τοποθετούνται στον 10ο αιώνα και την ανατολική ακτή του Καναδά. Οι παλαιότερες αναφορές μιλούν για ένα παιχνίδι που θύμιζε πολύ το σύγχρονο χόκεϊ και παιζόταν από τους ιθαγενείς Mikmaq. Από τις αρχές του 19ου αιώνα το άθλημα εξαπλώθηκε σε ολόκληρο τον Καναδά. Βρετανοί στρατιώτες και Καναδοί μαθητές έπαιζαν χόκεϊ σε παγωμένες λίμνες, ενώ το 1870 μια ομάδα φοιτητών από το Πανεπιστήμιο του McGill στο Μόντρεαλ εξέδωσε τους πρώτους κανόνες του παιχνιδιού, αλλάζοντας το μέχρι τότε μπαλάκι με το ξύλινο puck.

Ο όρος «hockey» εμφανίστηκε για πρώτη φορά τον 17ο αιώνα, όμως κανείς δεν είναι σίγουρος για την ετυμολογία της. Άλλοι υποστηρίζουν ότι προέρχεται από τη γαλλική λέξη «coquette» που σημαίνει γκλίτσα, ενώ άλλοι πιστεύουν ότι το άθλημα πήρε την ονομασία του προς τιμήν του Βρετανού συνταγματάρχη Hockey, που την δεκαετία του 1850 χρησιμοποιούσε το συγκεκριμένο παιχνίδι στη Νέα Σκωτία για να κρατάει τους άντρες του σε φόρμα. Μια τρίτη ερμηνεία αποδίδει τον όρο στην ολλανδική λέξη «hokje» που στην καθομιλούμενη σημαίνει «στόχος».

8. Λουτζ (Luge), Σκέλετον (Skeleton), Μπόμπσλι (Bobsleigh)



Και τα τρία αγωνίσματα με τα έλκηθρα έχουν ως κοινή προέλευση τη δημιουργική φαντασία του Ελβετού ξενοδόχου Caspar Badrutt. Ο Caspar είχε ένα πρόβλημα στα τέλη της δεκαετίας του 1860: κανείς δεν ήθελε να επισκεφτεί χειμωνιάτικα τον ξενώνα του στο St. Moritz. Αντί όμως να το βάλει κάτω, κατάφερε να πείσει μερικούς από τους σταθερούς του πελάτες να περάσουν μερικές μέρες στο χειμερινό του θέρετρο. Οι – κυρίως – Άγγλοι επισκέπτες του βρήκαν ιδιαίτερα διασκεδαστική τη μετατροπή των παιδικών έλκηθρων σε παιχνίδι, όμως γρήγορα δημιουργήθηκε ένα καινούργιο πρόβλημα: οι πελάτες του ξενοδοχείου κατέβαιναν με μεγάλη ταχύτητα τους κατηφορικούς δρόμους του St. Moritz και έπεφταν πάνω στους πεζούς προκαλώντας τραυματισμούς και πονοκέφαλο στην τοπική αστυνομία.

Τότε ο Badrutt βρήκε την ενδεδειγμένη λύση κατασκευάζοντας το 1870 μια πίστα δίπλα στο ξενοδοχείο του, όπου οι φιλοξενούμενοί του μπορούσαν να κάνουν τις τρέλες τους χωρίς παράπλευρες απώλειες. Πολύ γρήγορα οι χρήστες των έλκηθρων έκαναν τις τροποποιήσεις από τις οποίες προέκυψαν το luge (με τα πόδια μπροστά), το skeleton (με το κεφάλι μπροστά) και το bobsleigh (με το διπλό ή τετραπλό πλήρωμα). Μέσα στην επόμενη δεκαετία και τα τρία αγωνίσματα είχαν εξαπλωθεί σε ολόκληρο τον κόσμο. Η πίστα του Caspar Badrutt λειτουργεί μέχρι σήμερα έχοντας φιλοξενήσει δυο Ολυμπιακές διοργανώσεις, ενώ είναι μια από τις ελάχιστες στον κόσμο με φυσική ψύξη.

9. Παγοδρομία Short Track (Short Track Speed Skating)



Στο παραδοσιακό πατινάζ ταχύτητας τρέχουν ζευγάρια αθλητών γύρω από μια οβάλ πίστα. Από τις αρχές του 20ου αιώνα, στις ΗΠΑ και τον Καναδά, διοργανώθηκαν αγώνες με μαζικές εκκινήσεις τεσσάρων και έξι αθλητών. Με τον τρόπο αυτό, το θέαμα αλλά και η δυσκολία εκτοξεύτηκαν στα ύψη, ενώ ο χαρακτήρας του αγωνίσματος απέκτησε πολύ μεγαλύτερη επιθετικότητα και στρατηγική. Για να μπορέσουν να φιλοξενηθούν αγώνες με μαζικές εκκινήσεις, χτίστηκαν μικρότερα κλειστά στάδια, παράλληλα όμως μίκρυναν και οι αποστάσεις, προσδίδοντας ακόμα περισσότερο θέαμα και αναγκάζοντας τη διεθνή ομοσπονδία παγοδρομιών να αναγνωρίσει το Short Track (1967).

10. Αλπικό σκι (Alpine Skiing)



Το Αλπικό σκι είναι συνδυασμός της ελεύθερης και της τεχνικής κατάβασης. Εμφανίστηκε στις αρχές του 20ου αιώνα στις Άλπεις της κεντρικής Ευρώπης και αναπτύχθηκε με την παρουσία των σκι lifts, που επέτρεψαν στους σκιέρ να επαναλαμβάνουν χωρίς κόπο τις καταβάσεις, επιστρέφοντας με ευκολία στα σημεία εκκίνησης των καταβάσεων. Με το πέρασμα των χρόνων η τεχνική του αλπικό σκι διαχωρίστηκε τελείως από αυτήν του σκι αντοχής, κυρίως λόγω της δυνατότητας των αθλητών να φοράνε σκληρές μπότες και να κουμπώνουν τη φτέρνα πάνω στο πέδιλο, αποκτώντας έτσι πολύ καλύτερο έλεγχο στην κατάβαση.

Για πρώτη φορά εντάχθηκε στο Ολυμπιακό πρόγραμμα το 1936 στο Garmisch Partenkirchen και πρόκειται για ένα από τα δυσκολότερα και επικίνδυνα χειμερινά σπορ, αφού οι αθλητές αναπτύσσουν ταχύτητες άνω των 130 χλμ/ω, πράγμα που σημαίνει ότι απαιτούνται συγχρόνως αντοχή, αυτοσυγκέντρωση, αποφασιστικότητα και άψογη τεχνική.

Βίντεο: Το επίσημο διαφημιστικό τρέιλερ των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του Βανκούβερ 2010

FUN : ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ !!!


http://stef000.blogspot.com/

Η ταινία «Shutter Island» στο επίκεντρο του Φεστιβάλ Βερολίνου (+video)

Η παρουσία του Λεονάρντο ΝτιΚάπριο και του Μάρτιν Σκορσέζε, που ήρθαν στη γερμανική πρωτεύουσα για να παρουσιάσουν την ταινία τους, «Shutter Island», επισκίασε αυτό το Σαββατοκύριακο τις άλλες εκδηλώσεις του φετινού 69ου κινηματογραφικού φεστιβάλ του Βερολίνου.
Η ταινία, που προβλήθηκε εκτός συναγωνισμού, έδειξε για μια ακόμη φορά τη μαεστρία του Αμερικανού σκηνοθέτη. Με βάση το βιβλίο του Ντένις Λεχέιν («Σκοτεινό ποτάμι»), ο Σκορσέζε έφτιαξε μια ταινία με σασπένς και μυστήριο, με μια ατμόσφαιρα που αντλεί από το κλασικό φιλμ νουάρ - είδος που θαυμάζει ο σκηνοθέτης, όπως παραδέχτηκε στη συνέντευξη τύπου που ακολούθησε την ταινία του. «Είμαι σκηνοθέτης που μεγάλωσε στη δεκαετία του '40 και '50, με ταινίες από σκηνοθέτες που θαυμάζω, όπως οι Οτο Πρέμινγκερ, Σάμουελ Φούλερ, Ζακ Τουρνέρ, Ρόμπερτ Σιόντμακ και άλλοι», τόνισε ο δημιουργός του «Ταξιτζή».
Η νέα του αυτή ταινία - όπως και το βιβλίο του Λεχέιν - καταπιάνεται με το φόβο που κυριαρχούσε στη δεκαετία του '50, δεκαετία του ψυχρού πολέμου και του μακαρθισμού. Ο ήρωας (ΝτιΚάπριο), ένας αστυνομικός που καταφτάνει, μαζί με βοηθό του, σ' ένα ψυχιατρείο για εγκληματίες, σ' ένα απόμερο νησί, για ν' ανακαλύψει τι απέγινε μια εξαφανισμένη ασθενής, θα μπλέξει σε μια εφιαλτική περιπέτεια, με πολλές ανατροπές, που ο Σκορσέζε σκηνοθετεί με νεύρο και σωστή ατμόσφαιρα, αποσπώντας μια πολύ δυνατή ερμηνεία από τον ΝτιΚάπριο - σίγουρα από τις καλύτερές του - όπως και από τους υπόλοιπους ηθοποιούς του: Μαρκ Ράφαλο, Μπεν Κίνγκσλεϊ, Μαξ φον Σίντοβ και Μισέλ Γουίλιαμς.
Από το διαγωνιστικό πρόγραμμα του διημέρου ξεχώρισαν η ρουμάνικη ταινία «Αν είναι να σφυρίξω, θα σφυρίξω» του Φλόριν Σέρμπαν και η δανέζικη «Submarino» του Τόμας Βίντερμπεργκ. Βασισμένη σ' ένα θεατρικό έργο, η ταινία του Ρουμάνου Φλόριν Σέρμπαν εκτυλίσσεται σε μια φυλακή ανηλίκων .
Παρ' όλο που ο Σίλβιου πρόκειται να αποφυλακιστεί σε πέντε μέρες, η άφιξη από την Ιταλία της μητέρας του για να πάρει μαζί της το μικρότερο αδερφό του, που ο Σίλβιο μεγάλωσε σαν γιο του, θα τον αναστατώσει και θα τον οδηγήσει σε ακραίες και επικίνδυνες αποφάσεις. Ο Σέρμπαν σκηνοθετεί με δύναμη και νεύρο, καταγράφοντας με απέριττο στιλ και με μελανά χρώματα το δράμα του ήρωά του, δίνοντας μια έντονα ρεαλιστική, κλειστοφοβική ατμόσφαιρα στην αφήγησή του. Ο 19χρονος Γκεόργκε Πιστερεάνου δίνει μια πολύ δυνατή ερμηνεία που σίγουρα θα τον κάνει από τα φαβορί για το βραβείο ερμηνείας.
Μια παρόμοια κλειστοφοβική, ταυτόχρονα ρεαλιστική, ατμόσφαιρα δημιουργεί και στη δική του ταινία, ο Τόμας Βίντερμπεγκ, από τους δημιουργούς του «Δόγματος 95». Πρωταγωνιστές του είναι δυο αδέρφια, που μια τραγωδία στην παιδική τους ηλικία (θεώρησαν πως ήταν υπεύθυνοι για το θάνατο του βρέφους αδερφού τους) θα καθορίσει την υπόλοιπη ζωή τους. Ο ένας, ο Νικ μετατρέπεται σ' ένα οργισμένο με όλα και με όλους νέο, ενώ ο μικρότερος αδερφός του, έχει γίνει ναρκομανής και, μετά το θάνατο της γυναίκας του, δυσκολεύεται να φροντίσει το μικρό γιο του, παρ' όλη την αγάπη του γι' αυτόν.
Τα ναρκωτικά από τη μια και η αδιάφορη συχνά κυνική, στάση του Νικ από την άλλη, θα οδηγήσουν σε τραγωδία, αν και ο Βίντερμπεγκ αφήνει στο φινάλε ένα μικρό παράθυρο ελπίδας. Μια ταινία σκηνοθετημένη με ευαισθησία, φροντίδα για τις λεπτομέρειες αλλά και τη σωστή ανάπτυξη των χαρακτήρων, με δυο πολύ καλές ερμηνείες - σίγουρα θα συναγωνιστούν με άλλους για το βραβείο - από τους δυο πρωταγωνιστές της: Γιάκομπ Σέντεργκρεν και Πέτερ Πλάουκμπορν.
Η άλλη ταινία του διαγωνιστικού, η κινέζικη «Μια γυναίκα, ένα όπλο και ένα μαγαζί για νουντλς» του Ζανγκ Γιμού, είναι, όπως παραδέχεται ο σκηνοθέτης της, ελεύθερη διασκευή του αστυνομικού θρίλερ «Μόνο αίμα» των αδερφών Κοέν. Μόνο που εκεί οι Κοέν επέλεξαν το φιλμ νουάρ για να αφηγηθούν την ιστορία τους ενώ ο Γιμού επέλεξε τον τόνο της μαύρης κωμωδίας. Η ταινία, τη φορά αυτή, τοποθετημένη στην Κίνα του 19ου αιώνα, αφηγείται την ιστορία μιας παντρεμένης με ένα μεγαλύτερο της άντρα και ερωτευμένης μ' έναν νεαρό αλλά δειλό υπάλληλό του, η οποία προσπαθεί να πείσει τον εραστή της να βρουν τρόπο να γλιτώσουν από το σύζυγο.
Στην ιστορία μπλέκεται κι ένας διεφθαρμένος αστυνομικός που σκοτώνει το σύζυγο και δημιουργεί μια σειρά απρόσμενα προβλήματα, που ο Γιμού παρουσιάζει σε σκηνές που θυμίζουν τις παλιές φαρσικές κωμωδίες (από εκείνες των αγγλικών στούντιο της Ιλινγκ μέχρι την ταινία του Χίτσκοκ «Ποιος σκότωσε τον Χάρι»). Χωρίς να είναι από τις καλύτερες ταινίες του σκηνοθέτη της, η ταινία έχει και χιούμορ και ρυθμό καθώς και εικαστική ομορφιά.


www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Related Posts with Thumbnails