Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2010

Mozilla: Ανακαλείται η ...ανάκληση ενός add-on για τον Firefox

Την προηγούμενη εβδομάδα η Mozilla ανακοίνωσε ότι αποσύρει δύο add-ons για τον Firefox, στα οποία είχε εντοπιστεί κακόβουλος κώδικας. Η πληροφορία έφτασε στην εταιρεία από έναν χρήστη και οι έλεγχοι της Mozilla επιβεβαίωσαν την καταγγελία, γεγονός που οδήγησε στην απόσυρση των Sothink Video Downloader 4.0 και Master Filer. Όπως αποδεικνύεται, όμως, η Mozilla ενήργησε επιπόλαια στην περίπτωση του πρώτου.

Η εταιρεία εξέδωσε ανακοίνωσε σύμφωνα με την οποία το Sothink Video Downloader 4.0 επανέρχεται κανονικά στη λίστα με τα add-ons. Ο λόγος είναι ότι το λογισμικό της McAfee που χρησιμοποιεί για τον έλεγχο των add-ons χτύπησε λάθος συναγερμό στην περίπτωση του Sothink Video Downloader 4.0, το οποίο τελικά αθωώθηκε. Να σημειωθεί ότι το Master Filer, το δεύτερο add-on που αποσύρθηκε πρόσφατα, παραμένει στη μαύρη λίστα, καθώς περιλαμβάνει πράγματι κακόβουλο κώδικα.

Τα περιστατικά μολυσμένων add-ons είναι πολύ σπάνια, παρά το μεγάλο πλήθος τους. Το 2008, η Mozilla ανακοίνωσε ότι ένα βιετναμέζικο πακέτο μετάφρασης για τον Firefox 2 ήταν μολυσμένο με adware.

Πηγή: The Register

http://e-pcmag.gr/node/63127

Internet , μια γιγαντιαία εγκυκλοπαίδεια επιστημονικών πληροφοριών


Πολλοί θεωρούν το Internet μια γιγαντιαία εγκυκλοπαίδεια με πλούτο επιστημονικών πληροφοριών. Περίπου 40 εκατ. Aμερικανοί χρησιμοποιούν το Διαδίκτυο ως κύρια πηγή για ειδήσεις από το χώρο της επιστήμης και σχετικές πληροφορίες, ενώ το 87% των χρηστών online έχουν συνδεθεί τουλάχιστον μία φορά με το Internet για να κάνουν έρευνα πάνω σε επιστημονικά θέματα. Για τους Aμερικανούς που έχουν στο σπίτι Internet υψηλών ταχυτήτων, το Διαδίκτυο είναι το ίδιο δημοφιλές όπως η τηλεόραση για τα επιστημονικά νέα.

Kαι για τους νεαρούς ενήλικες με ευρυζωνικό Internet στο σπίτι, το Διαδίκτυο είναι η πιο δημοφιλής πηγή από την τηλεόραση για επιστημονική πληροφόρηση. H έρευνα που διεξήγαγε η Pew Internet & American Life Project σε συνεργασία με το δημοφιλές Mουσείο Eπιστημών του Σαν Φρανσίσκο, Exploratorium, καταγράφει τη σχέση Διαδικτύου και επιστημονικής ενημέρωσης.

Περίπου το 87% των χρηστών κατέφυγαν στο Internet για να βρουν το νόημα μιας επιστημονικής έννοιας, για να απαντήσουν σε μία επιστημονική ερώτηση, για να μάθουν περισσότερα σχετικά με μία επιστημονική ανακάλυψη, για να ολοκληρώσουν μία σχολική εργασία ή για να συγκρίνουν αντικρουόμενες επιστημονικές θεωρίες.

Πηγή: imerisia.gr

Το ίντερνετ μειώνει την τηλεθέαση

YoutubeΈρευνα του BBC που πραγματοποιήθηκε ανάμεσα σε 2.070 άτομα και αφορά τη σχέση μεταξύ τηλεόρασης και των βίντεο που παρακολουθούν στο Ίντερνετ καταδεικνύει ότι ποσοστό 43% αυτών που παρακολουθούν βίντεο στον υπολογιστή ή στο κινητό τους τηλέφωνο τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα δήλωσαν ότι παρακολουθούν λιγότερη τηλεόραση.

Παράλληλα, παρατηρείται αύξηση των χρηστών που παρακολουθούν βίντεο στο Ίντερνετ καθώς και του χρόνου παρακολούθησης τέτοιων βίντεο σε σχέση με το περασμένο έτος. Ωστόσο, αυτοί οι τηλεθεατές αποτελούν ακόμη μειονότητα, αφού μόνο 9% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι παρακολουθούν τέτοια βίντεο συστηματικά. Ένα 13% δήλωσαν ότι βλέπουν βίντεο στο Ίντερνετ περιστασιακά, ενώ ακόμη 10% δήλωσε ότι ενδεχομένως να ξεκινήσει να το κάνει το επόμενο έτος.

Δικτυακοί τόποι όπως το YouTube επιτρέπουν σε χρήστες να βρίσκουν και να μοιράζονται εύκολα και γρήγορα βίντεο μέσω του Ίντερνετ. Η Βρετανία και η Ευρώπη δεν σημειώνουν την αντίστοιχη ανάπτυξη των ΗΠΑ σε αυτό το επίπεδο, στις οποίες οι χρήστες έχουν τη δυνατότητα να βλέπουν τηλεοπτικά προγράμματα από εξειδικευμένους δικτυακούς τόπους όπως το iTunes. Το BBC, το ITV και το Channel 4 στη Βρετανία θα ξεκινήσουν να διανέμουν τα προγράμματα τους μέσω Ίντερνετ από το τέλος αυτού του έτους ή στις αρχές του 2007.

Σύμφωνα με την έρευνα, ένας στους πέντε ερωτηθέντες δήλωσαν ότι παρακολουθούν τηλεόραση λιγότερες ώρες ως αποτέλεσμα της χρήσης των υπηρεσιών βίντεο που υπάρχουν στο Ίντερνετ. Οι νεαρότερες ηλικίες είναι αυτές στις οποίες η παρακολούθηση βίντεο στο Ίντερνετ έχει τη μεγαλύτερη απήχηση, αφού το ένα τρίτο των ερωτηθέντων με ηλικία 16-24 δήλωσαν ότι παρακολουθούν βίντεο περισσότερες από μία φορά την εβδομάδα.

Αν και το Ίντερνετ δεν μπορεί να αντικαταστήσει ακόμη την τηλεόραση, οι τηλεοπτικές εταιρίες μπορούν να μάθουν πολλά πράγματα από αυτό το γεγονός.

Πηγή: Otenet.gr

EBay συνεργασία με Skype Web

eBay & Skype
Η EBay Inc ανακοίνωσε πως θα εντάξει την τηλεφωνική υπηρεσία της Skype Web σε ορισμένες κατηγορίες προϊόντων της, επιτρέποντας έτσι στο υποψήφιο αγοραστικό κοινό να έρχεται σε άμεση επαφή με τους πωλητές. Η συμπληρωματική αυτή λειτουργία θα προστεθεί σε 14 κατηγορίες, όπως αυτή των ακινήτων και των Ι.Χ. Οι ιθύνοντες της EBay Inc. ελπίζουν με αυτόν τον τρόπο να βοηθήσουν τους χρήστες των ακριβών κατηγοριών που εξ ορισμού ζητούν εκτενείς λεπτομέρειες πριν προβούν σε αγορά προϊόντων που τους ενδιαφέρουν. Η Meg Whitman, ηγετικό στέλεχος της Ebay δήλωσε πως η εισαγωγή του έξτρα εργαλείου συνάδει με στρατηγική της εταιρίας, την επονομαζόμενη Δύναμη των Τριών. Η Ebay είναι η Νο1 εταιρία στο ηλεκτρονικό εμπόριο, η PayPal στις online συναλλαγές (σ.σ. η συνεργασία αυτής με την Ebay μετράει τέσσερα χρόνια) και η Skype στις φωνητικές συνομιλίες. Και οι τρεις μαζί μπορούν να καταφέρουν ακόμη περισσότερα, δήλωσε σχετικά.

Πηγή: Pathfinder.gr

Eννέα στα δέκα e-mail είναι spam !


Spam Emails GreeceEξαρση παρουσιάζει τους τελευταίους μήνες το πρόβλημα των ανεπιθύμητων spam μηνυμάτων στην ηλεκτρονική αλληλογραφία, όπως επισημαίνουν σε πρόσφατες μελέτες τους μεγάλες εταιρείες ηλεκτρονικής ασφάλειας και η Eυρωπαϊκή Eπιτροπή.

Oι ανησυχητικές διαστάσεις του προβλήματος αποτυπώνονται με τον πιο γλαφυρό τρόπο στην τελευταία έκθεση της αμερικανικής εταιρείας ηλεκτρονικής προστασίας Postini, η οποία υποστηρίζει ότι πλέον εννέα στα δέκα e-mail είναι spam. Kατά τη διάρκεια του Nοεμβρίου, η εταιρεία κατέγραψε παγκοσμίως περισσότερα από 7 δισ. μηνύματα spam, έναντι 2,5 δισ. που είχαν καταγραφεί τον περασμένο Iούνιο. Σύμφωνα με εκπροσώπους της εταιρείας, ο αριθμός αυτός θα αυξηθεί περαιτέρω ενόψει της χριστουγεννιάτικης περιόδου με μηνύματα για πάσης φύσεως προσφορές, ενώ ο κίνδυνος είναι πλέον ορατός για τα συστήματα διαχείρισης της ηλεκτρονικής αλληλογραφίας που δυσκολεύονται να αντεπεξέλθουν στον τεράστιο όγκο των spam. Σύμφωνα με την εταιρεία Marshal, ο κύριος όγκος των spam μηνυμάτων προέρχεται από τις HΠA, την Πολωνία και την Kίνα. Tο πρόβλημα σχετίζεται άμεσα και με τον χώρο του ηλεκτρονικού εγκλήματος, καθώς η εταιρεία ασφαλείας Spamhaus υπολογίζει ότι πίσω από το 80% των ανεπιθύμητων e-mail «κρύβονται» περί τις 200 παράνομες οργανώσεις.

Tο θέμα των spam απασχολεί έντονα και την Eυρωπαϊκή Eπιτροπή, η οποία εκτιμά ότι το ποσοστό των spam στις 25 χώρες της Eυρωπαϊκής Eνωσης κυμαίνεται σε ποσοστά από 50% έως 80% επί του συνόλου της ηλεκτρονικής αλληλογραφίας. H Kομισιόν κάλεσε μάλιστα τις χώρες-μέλη να συμμορφωθούν το ταχύτερο δυνατό με τις σχετικές οδηγίες που έχουν εκδοθεί, όπως στις περιπτώσεις της Oλλανδίας και της Φινλανδίας που κατάφεραν να περιορίσουν το πρόβλημα επιβάλλοντας υψηλά χρηματικά πρόστιμα τόσο σε ιδιώτες όσο και σε επιχειρήσεις.

Πηγή: imerisia.gr
http://www.webpedia.gr/news/53/news-801.html

Το Μεσογειακό ζιζάνιο θα βοηθήσει στη διατροφή του πλανήτη

Το γονιδίωμα του πρώτου αγριόχορτου στον κόσμο «διαβάστηκε»

Ένα ταπεινό αγριόχορτο που φύεται κυρίως στη Μεσόγειο και στη Μέση Ανατολή και το οποίο οι καλλιεργητές και οι κηπουροί σε πολλές χώρες δεν θεωρούν παρά σαν ένα ενοχλητικό ζιζάνιο, κρατά πιθανότατα το μυστικό για να την ενίσχυση ζωτικών γεωργικών καλλιεργειών όπως των δημητριακών και των βιοκαυσίμων, σύμφωνα με μια νέα επιστημονική έρευνα.


Είναι το πρώτο αγριόχορτο στον κόσμο που αποκαλύπτει τα γενετικά μυστικά του. Αμερικανοί και Ευρωπαίοι επιστήμονες αποκωδικοποίησαν το γονιδίωμα του φυτού με την επιστημονική ονομασία «Brachypodium distachyon» και δήλωσαν ότι το επίτευγμά τους δίνει μεγάλες υποσχέσεις στον τομέα της βιοτεχνολογίας των φυτών. Η ανακάλυψη παρουσιάστηκε στο περιοδικό “Nature”, σύμφωνα με τα ξένα πρακτορεία.

Το συγκεκριμένο φυτό μέχρι σήμερα δεν είχε καμία εμπορική ή γεωργική σημασία. Όμως η ανάγνωση του μικροσκοπικού και εύκολα χειραγωγήσιμου γενετικού κώδικά του το καθιστά ιδανικό να αποτελέσει τη βάση για την εργαστηριακή μελέτη πιο πολύπλοκων και χρήσιμων φυτών.

Σύμφωνα με τον καθηγητή βοτανικής Τοντ Μόκλερ του πανεπιστημίου του Όρεγκον στις ΗΠΑ, το «Brachypodium distachyon», που έχει μικρό φυσικό μέγεθος, έχει επίσης ένα από τα μικρότερα γονιδιώματα από όσα φυτά έχουν «διαβαστεί» μέχρι σήμερα. Το «Brachypodium distachyon» έχει 25.532 γονίδια έναντι 28.236 του ρυζιού και 27.640 του σόργου. Τα τρία αυτά φυτά έχουν κοινά το 77% έως 84% των γονιδίων τους, πράγμα που δείχνει ότι είχαν έναν κοινό πρόγονο πριν 56 – 72 εκατ. χρόνια.

Οι ερευνητές μπορούν να καλλιεργήσουν μέχρι και 50.000 τέτοια αγριόχορτα σε ένα εργαστήριο και να πραγματοποιήσουν μεγάλης κλίμακας πειράματα. Τα εν λόγω ζιζάνια αναπτύσσονται γρήγορα και έχουν σύντομο κύκλο ζωής, προσφέροντας τη δυνατότητα στους επιστήμονες να αποκτήσουν πολλές πολύτιμες γνώσεις για άλλα φυτά με μεγάλη σημασία στη γεωργία.

Το αγριόχορτο ανήκει στην ίδια υποκατηγορία φυτών (ποοειδή) με σημαντικά φυτά όπως το σιτάρι και το κριθάρι και είναι το πρώτο μέλος αυτής της «οικογένειας» που διαβάστηκε ο γενετικός κώδικάς του.

Ο εντοπισμός των κατάλληλων γονιδίων θα επιτρέψει στους ερευνητές να δημιουργήσουν νέες ποικιλίες φυτών, είτε με τον παραδοσιακό τρόπο της διασταύρωσης, είτε με τη γενετική μηχανική (βιοτεχνολογία).

Η ανάγνωση του γονιδιώματος θα επιτρέψει βιοτεχνολογικές επεμβάσεις, ώστε τα φυτά να γίνουν πιο ανθεκτικά στην ξηρασία ή τις ασθένειες ή να αυξήσουν την αποδοτικότητά τους για την παραγωγή βιοκαυσίμων.

http://www.enet.gr/?i=news.el.episthmh-texnologia&id=131118
Related Posts with Thumbnails