Τρίτη 2 Μαρτίου 2010

Η Χαθαγουέι τα πετάει όλα ! ........." Love and Other Drugs "

Η Αν Χαθαγουέι ζεστάθηκε για τα καλά και στη νέα της πολυαναμενόμενη ταινία με τίτλο «Love and Other Drugs» είπε να πετάξει όλα της τα ρούχα και να εμφανιστεί ολόγυμνη! Αυτό αναφέρει σε forum του IMDB ένας θεατής που είχε την τύχη να δει screenings της ταινίας, όπου συμπρωταγωνιστεί και πάλι - μετά το Brokeback Mountain- με τον αγαπημένο μας Τζέικ Γκίνελχαλ.

  Η Χαθαγουέι τα πετάει όλα!

Στην εν λόγω ταινία, που σκηνοθετεί ο Εντουαρντ Ζούικ, η Χαθαγουέι υποδύεται μία γυναίκα με ελεύθερο πνεύμα που πάσχει από Πάρκινσον και πέφτει στα δίχτυα του έρωτα ενός εμπόρου ναρκωτικών, που ενσαρκώνει ο Γκίνελχαλ.

 Η Χαθαγουέι τα πετάει όλα!

Σημειώστε πως δεν είναι η πρώτη φορά που η 27χρονη Χαθαγουέι γυρίζει γυμνές σκηνές. Πρωτοξεγυμνώθηκε στο «Havoc» (ταινία που έπαιζε και στην τηλεόραση την εβδομάδα που μας πέρασε) και στη συνέχεια στο «Brokeback Mountain».
Μάλιστα στο Havoc οι σκηνές που γύρισε ήταν εξαιρετικά hardcore - βλέπε φωτό- και αλλάζουν τελείως την εικόνα της συνεσταλμένης κοπέλας που αποκτά κανείς όταν πρωτοδεί την Χαθαγουέι. Αυτή άλλωστε η αντίθεση στην προσωπικότητα της νεαρής ηθοποιού είναι που την κάνει να έχει τόσους πολλούς φανατικούς θαυμαστές!
Τα καλά νέα γι΄αυτούς λένε πως και στο «Love and Other Drugs» οι γυμνές της σκηνές θα είναι το ίδιο σκληρές!

v4.e-go.gr

NASA : Ο σεισμός της Χιλής μετατόπισε τον άξονα της Γης



Εκτός από τους εκατοντάδες νεκρούς και τις ανυπολόγιστες υλικές ζημιές, που άφησε πίσω του ο καταστροφικός σεισμός της Χιλής, ενδεχομένως να συνέβαλε και στην αλλαγή της κατανομής της συνολικής μάζας της Γης, σύμφωνα με τους επιστήμονες της NASA.
Ως αποτέλεσμα, η διάρκεια της ημέρας μίκρυνε ελαφρώς μετά τον σεισμό του Σαββάτου, που είχε μέγεθος 8,8R.
«Η διάρκεια της ημέρας μίκρυνε κατά 1,26 μικροδευτερόλεπτα (εκατομμυριοστά του δευτερολέπτου),» υποστήριξε ο Richard Gross, γεωφυσικός στο Jet Propulsion Laboratory της NASA. «Ο άξονας πάνω στον οποίο ισορροπεί η μάζα της Γης μετακινήθηκε κατά 2,7 milliarcsecond (περίπου 8 εκατοστά).
Η ταχύτητα με την οποία περιστρέφεται η Γη αυξήθηκε και αυτή ελαφρώς το 2004, μετά τον ισχυρότατο σεισμό που χτύπησε τη Σουμάτρα της Ινδονησίας. Η σεισμική δόνηση των 9,1R μίκρυνε τη διάρκεια της ημέρας κατά 6,8 μικροδευτερόλεπτα.
Η σμίκρυνση αυτή οφείλεται στο γεγονός ότι οι ξαφνικές αλλαγές στις διαστάσεις των τεκτονικών πλακών της Γης, όπως αυτές που συνέβησαν στους δύο ισχυρότατους σεισμούς της Χιλής και της Ινδονησίας, μπορούν να μεταβάλλουν την ταχύτητα.
Ο David Kerridge από το British Geological Survey του Εδιμβούργου, παρομοίασε την αλλαγή στην ταχύτητα περιστροφής με αυτό που συμβαίνει όταν ένας αθλητής του καλλιτεχνικού πατινάζ φέρνει τα χέρια του κοντά στο σώμα του κατά τη διάρκεια μιας περιστροφής. «Όσο φέρνει τα χέρια του κοντά στο σώμα του, αρχίζει να επιταχύνει. Ακριβώς το ίδιο συμβαίνει και με τη Γη. Εάν αλλάξει η κατανομή της μάζας, αλλάζει και η ταχύτητα της περιφοράς,» πρόσθεσε ολοκληρώνοντας ο Kerridge.

AOL News
pathfinder.gr

Έρχεται η οθόνη αφής πάνω στο μπράτσο σας!

Αν βρίσκετε κάπως στριμωγμένο το πληκτρολόγιο του κινητού τηλεφώνου σας, ήρθε η ώρα να…επεκταθείτε στο μπράτσο σας. Το νέο σύστημα Skinput, που εφηύραν Αμερικανοί ερευνητές, μετατρέπει το δέρμα σας σε οθόνη αφής!



Το καινοτομικό σύστημα αποτελεί σύνθεση δύο τεχνολογιών: αφενός της ικανότητας ανίχνευσης των ήχων πολύ χαμηλής συχνότητας που παράγονται όταν κάποιος «πληκτρολογήσει» πάνω στο δέρμα του με τα δάχτυλά του και, αφετέρου, των νέων μικροσκοπικών -μεγέθους μικροτσίπ- προβολέων (pico) που ήδη διαθέτουν μερικά κινητά.

Το Skinput προβάλλει πάνω στο βραχίονα του χρήστη (δηλαδή στην εσωτερική πλευρά του μπράτσου του) ένα εικονικό πληκτρολόγιο ή μενού. Ένας ακουστικός ανιχνευτής (αισθητήρας), που επίσης βρίσκεται στο μπράτσο, υπολογίζει ποιο τμήμα της οθόνης θέλετε να ενεργοποιήσετε, αντιλαμβανόμενος το χτύπημα των δαχτύλων πάνω στην οθόνη από δέρμα.

Οι δημιουργοί του συστήματος Κρις Χάρισον του πανεπιστημίου Κάρνεγκι Μέλον και Ντάν Μόρις και Ντέσνεϊ Ταν των ερευνητικών εργαστηρίων της Microsoft, σύμφωνα με το New Scientist, αξιοποίησαν το γεγονός ότι το δέρμα μας, οι μύες και ο σκελετός μας συνδυάζονται για να βγάλουν ελαφρώς διαφορετικούς ήχους, ανάλογα με το σημείο του δέρματος που χτυπάμε («πληκτρολογούμε»).

Ο ακουστικός ανιχνευτής στο μπράτσο διαθέτει πέντε πιεζοηλεκτρικούς προβόλους, ο καθένας εκ των οποίων έχει ρυθμιστεί να αντιδρά σε συγκεκριμένες συχνότητες ήχου. Οι διαφορετικοί συνδυασμοί ήχων που συλλαμβάνει ο ανιχνευτής, ανταποκρίνονται στα διαφορετικά σημεία στο δέρμα όπου ο χρήστης ακουμπάει την «οθόνη».

Τα πειράματα με εθελοντές έδειξαν ότι οι περισσότεροι άνθρωποι δεν δυσκολεύονται να χρησιμοποιήσουν τα εικονικά πλήκτρα στο μπράτσο τους και να δώσουν εντολές, ακόμα και εν κινήσει. Το σύστημα μπορεί στο μέλλον να χρησιμοποιήσει ασύρματη τεχνολογία όπως το Bluetooth για να μεταβιβάσει εντολές σε πολλούς τύπους συσκευών, όπως κινητά, iPods, ακόμα και προσωπικούς υπολογιστές.

Το Skinput θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά επισήμως τον Απρίλιο, σε συνάντηση στις ΗΠΑ για τη Διαδραστική Επικοινωνία ανάμεσα στον Άνθρωπο και τους Υπολογιστές.

Άλλοι επιστήμονες σχολίασαν ότι η νέα εφεύρεση δείχνει μια πολλά υποσχόμενη ιδέα, καθώς επιτρέπει στο ίδιο το σώμα μας να χρησιμοποιηθεί σαν συσκευή εισαγωγής δεδομένων.

enet.gr

drugs : Έρευνα για τη μακροχρόνια χρήση κάνναβης



Η μακροχρόνια κατανάλωση κάνναβης αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης ψυχικών διαταραχών, όπως οι ψυχώσεις, οι οπτικές και ακουστικές ψευδαισθήσεις και τα παραληρήματα, σύμφωνα με αυστραλιανή μελέτη που δημοσιεύθηκε την Δευτέρα στις ΗΠΑ. 
Οι ερευνητές του Ινστιτούτου Εγκεφάλου του Πανεπιστημίου του Κουίνσλαντ της Αυστραλίας υπέβαλαν ερωτήσεις σε 3.800 νέους ηλικίας περίπου είκοσι ετών σχετικά με τη χρήση κάνναβης και την εμφάνιση κάποιων ψυχικών διαταραχών. 
Λίγοι περισσότεροι από το 14% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι κάνουν χρήση κάνναβης εδώ και έξι έτη ή περισσότερο. Η μελέτη έδειξε ότι αυτοί οι νέοι εμφάνιζαν διπλάσιο κίνδυνο να υποφέρουν από ψυχώσεις, όπως η σχιζοφρένεια σε σχέση με εκείνους που δεν έχουν καταναλώσει ποτέ κάνναβη.
Ο κίνδυνος εμφάνισης παραισθήσεων είναι διπλάσιος, ενώ ο κίνδυνος εμφάνισης παραληρημάτων είναι τέσσερις φορές υψηλότερος.
«Η σύνδεση είναι πολύ σαφής μεταξύ της κατανάλωσης και των τριών διαταραχών της μελέτης: όσο περισσότερο καταναλώνουμε κάνναβη για μεγάλο χρονικό διάστημα, τόσο μεγαλύτερος είναι ο κίνδυνος ανεπιθύμητων επιπτώσεων», αναφέρουν οι συντάκτες της μελέτης που δημοσιεύθηκε στην Επιθεώρηση των Αρχείων Γενικής Ψυχιατρικής. 
Ωστόσο, οι ερευνητές αναγνωρίζουν ότι δεν είναι σαφές αν οι ψυχικές διαταραχές προϋπάρχουν ή είναι συνέπεια της χρήσης της κάνναβης. «Η σχέση αυτή είναι περίπλοκη», πρόσθεσαν οι μελετητές. «Τα άτομα που πάσχουν από μεμονωμένα ψυχωτικά συμπτώματα είναι πιθανότερο να κάνουν χρήση κάνναβης, η οποία με τη σειρά της θα μπορούσε να συμβάλει στην αύξηση του κινδύνου εμφάνισης ψυχωτικών διαταραχών» υπογραμμίζει η έρευνα.


ANT1

turkey : Σε διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία στοχεύει η Τουρκία



Στόχος της Τουρκίας είναι η επίτευξη διαρκούς και συνολικής λύσης του κυπριακού στη βάση της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας, με πολιτική ισότητα όπως αυτή καθορίζεται στα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας, δήλωσε ο Τούρκος πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν, αναφερόμενος στην τουρκική πολιτική στις διαπραγματεύσεις επίλυσης του ζητήματος.
Μιλώντας σε τρεις Ελληνοκύπριους δημοσιογράφους των εφημερίδων «Αλήθεια», «Πολίτης» και της αγγλόφωνης «Cyprus Mail», με τους οποίους συναντήθηκε στο περιθώριο ημερίδας στην Κωνσταντινούπολη, ο κ. Ερντογάν διαβεβαιώνει ότι είναι «απόλυτα ειλικρινής» στις προθέσεις του, ότι «δεν έχει κρυφή ατζέντα», ενώ τόνισε πως η Τουρκία θέλει να δει την Κύπρο «ένα νησί ειρήνης».
Επίσης, δήλωσε ότι θα σεβαστεί λύση, που θα εξευρεθεί μέσα από την ελεύθερη βούληση των δύο πλευρών και ότι θα κάνει ό,τι χρειάζεται για την επίτευξη του αποτελέσματος αυτού.

Σύμφωνα με τον κ. Ερντογάν τα τουρκικά στρατεύματα θα μπορούσαν να αποσυρθούν από την Κύπρο, «εάν και οι δύο πλευρές συμφωνούσαν». Ο Τούρκος πρωθυπουργός αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στο ρόλο των εγγυητριών δυνάμεων και επιχειρηματολόγησε υπέρ της σύγκλησης τετραμερούς ή πενταμερούς διάσκεψης.

Επανέλαβε εξάλλου τον ισχυρισμό ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά επιβραδύνει, κατά την έκφρασή του, τη διαδικασία των συνομιλιών και ευχήθηκε να σταματήσει αυτό για να βρεθεί λύση, γιατί, όπως είπε, ο τρόπος με τον οποίο υπολογίζει η Τουρκία το χρόνο, είναι διαφορετικός.
Εξέφρασε την εκτίμησή του στον τουρκοκύπριο ηγέτη Μεχμέτ Αλί Ταλάτ και ήταν ευγενής, όπως σημειώνουν οι εφημερίδες, στις αναφορές του στον πρόεδρο Χριστόφια. Σε ερώτηση, αν θα αλλάξουν τα πράγματα σε περίπτωση εκλογής του Ντερβίς Έρογλου στις «προεδρικές εκλογές» στα κατεχόμενα, ο Τούρκος πρωθυπουργός είπε ότι μια τέτοια εξέλιξη δεν θα επηρεάσει τις συνομιλίες.
Ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου, σχολιάζοντας τις δηλώσεις Ερντογάν, είπε ότι «η τουρκική κυβέρνηση δηλώνει ότι εργάζεται για λύση του κυπριακού, αλλά ως τώρα δεν είδαμε τίποτε που να δείχνει ότι καταβάλλει προσπάθειες προς αυτή την κατεύθυνση και την εξεύρεση λύσης στη βάση των ψηφισμάτων των Ηνωμένων Εθνών και στη βάση της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας».
Ο κ. Στεφάνου τόνισε ότι «η ειλικρίνεια κρίνεται στην πράξη και όχι στις δηλώσεις» και πρόσθεσε ότι η κυπριακή κυβέρνηση θα συνεχίσει τις προσπάθειές της διεθνώς, για να πειστεί ο διεθνής παράγοντας να ασκήσει την επιρροή του στην Τουρκία για να διαφοροποιήσει τη στάση της. 

ANT1
Related Posts with Thumbnails