Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2010

Μπάσκετ fun : Λατρεία για Τζος!




Ο Τζος Τσίλντρες στην δεύτερη χρονιά του με την φανέλα του Ολυμπιακού κάνει φοβερά πράγματα στο παρκέ. Είναι ο ηγέτης της ομάδας μας πραγματοποιώντας εντυπωσιακές εμφανίσεις στα περισσότερα παιχνίδια. Έτσι ο κόσμος του Θρύλου έχει λατρέψει τον "Τσίλι" και τον αποθεώνει σε κάθε ευκαιρία. Στο παιχνίδι με την Καβάλα ο Αμερικανός έμεινε εκτός δωδεκάδας περισσότερο για προληπτικούς λόγους, αλλά παρόλα αυτά ο κόσμος τον αποθέωσε γι' ακόμα μία φορά.

Οι οπαδοί που βρέθηκαν στο ΣΕΦ δεν ήταν πολλοί και σε αυτό έπαιξε τον ρόλο του και το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας. Πέντε φίλοι του Ολυμπιακού εναρμονισμένοι απόλυτα στο πνεύμα των αποκριών επιφύλαξαν μία ευχάριστη έκπληξη στον Τζος. Φόρεσαν περούκες που θύμιζαν το μαλλί του Τσίλντρες και σε άσπρες μπλούζες είχαν γράψει το όνομα του Αμερικανού. Οι πέντε οπαδού του Ολυμπιακού αποθέωσαν τον Τζος, ο οποίος από την πλευρά του έδειξε να το απολαμβάνει. Πολλές φορές γύρισε προς το μέρος τους και χαμογελούσε με το θέαμα και τους χαιρετούσε και έτσι δόθηκε μία άλλη νότα στο παιχνίδι με την Καβάλα.

www.gavros.gr

Flattr : Προς ένα σύστημα, μικροπληρωμών στο διαδίκτυο .

http://flattr.com/beta/flattr.png
Το σύστημα μικροπληρωμών με την ονομασία «Flattr» αποτελεί το νέο εγχείρημα ενός εκ των ιδρυτών του Pirate Bay, με σκοπό να βοηθηθούν οι ιστοσελίδες να κερδίζουν χρήματα. Το σύστημα αυτό περιστρέφεται γύρω από μέλη που πληρώνουν ένα συγκεκριμένο ποσό κάθε μήνα.
Στο τέλος κάθε μήνα, τα χρήματα θα μοιράζονται μεταξύ των εμπλεκόμενων ιστοσελίδων που ένα Flattr μέλος επιθυμεί να ανταμείψει. Τα μέλη μπορεί να επιθυμούν να ανταμείψουν ένα συγκρότημα που έγραψε ένα τραγούδι που τους αρέσει, το συγγραφέα μια ιστορίας που απόλαυσαν ή μια ιστοσελίδα που προσφέρει χρήσιμες πληροφορίες.
Οι συμμετέχουσες ιστοσελίδες θα φέρουν ένα κουμπί Flattr, με τον ίδιο τρόπο που έχουν ένα μπάνερ. «Τα χρήματα που πληρώνεις κάθε μήνα θα μοιράζονται μεταξύ των κουμπιών που επιλέγεις να πατήσεις εντός ενός μήνα», εξηγεί ο Peter Sunde.
«Θέλουμε να ενθαρρύνουμε τους ανθρώπους να μοιράζονται χρήματα, όπως και το περιεχόμενο», δηλώνει ο Sunde στο BBC. «Αποτελεί ένα τεστ για να δούμε αν το συγκεκριμένο μπορεί να αποτελέσει μια λειτουργική μέθοδο για πραγματικές μικροπληρωμές».
Το ελάχιστο Flattr επιδιώκει να πληρώνουν οι χρήστες κάθε 2 ευρώ, ωστόσο, τα μέλη μπορούν να δίνουν περισσότερα αν επιθυμούν. «Με αυτό τον τρόπο μπορείς να έχει έλεγχο των μηνιαίων εξόδων σου σε περιεχόμενο και μπορείς να βοηθήσεις πολλούς ανθρώπους και όχι λίγους», σημειώνει.
Αρκετά συστήματα μικροπληρωμών δεν έχουν αποδειχθεί δημοφιλή, προσθέτει, διότι ήταν πολύ βραδυκίνητα για συχνή χρήση.
Αρχικά, το Flattr σχεδιάζει να λαμβάνει το 10% των χρημάτων που κατατίθενται ως διαχειριστική αμοιβή. Ωσότο, δηλώνει ο Sunde, ευελπιστεί να μειωθεί το ποσοστό καθώς περισσότεροι άνθρωποι εγγράφονται. «Δεν επιθυμούμε να γίνουμε πλούσιοι. Το κάνουμε αυτό επειδή θέλουμε να αλλάξουμε τα πράγματα και να κάνουμε τους ανθρώπους να λάβουν χρήματα που δεν λάμβαναν πριν».
Το Flattr βρίσκεται ακόμη υπό δοκιμή, υπάρχουν όμως ελπίδες να είναι έτοιμο για κυκλοφορία στα τέλη του Μαρτίου. Αναζητά συνεργάτες που επιθυμούν να κερδίσουν χρήματα από το περιεχόμενό τους.
Παρότι η ιδέα πίσω από το Flatts έχει προκύψει εδώ και 5 χρόνια, όπως τονίζει ο Sunde, «άλλα γεγονότα πήραν πολύ χρόνο». Αναφέρεται ουσιαστικά στην καταδίκη των 4 διαχειριστών του Pirate Bay τον Απρίλιο του 2009 για διευκόλυνση παραβίασης πνευματικών δικαιωμάτων.
Πηγή: BBC κ http://tvxs.gr

Τι γνωρίζουμε για τον ανθρώπινο εγκέφαλο και τον τρόπο λειτουργίας του;


Γιατί τίθεται το ερώτημα αυτό τώρα;
Αυτή την εβδομάδα επιστήμονες ανακοίνωσαν ότι κατάφεραν να επικοινωνήσουν με ένα άτομο το οποίο βρισκόταν σε κατάσταση φυτού για πέντε χρόνια, μετά από τροχαίο ατύχημα. Χρησιμοποιώντας ένα σαρωτή εγκεφάλου διάβασαν τις σκέψεις του και να πάρουν απαντήσεις όπως ναι και όχι σε διάφορες ερωτήσεις. Συγκεκριμένα του ζήτησαν, στη περίπτωση που ήθελε να απαντήσει καταφατικά, να φανταστεί πως έπαιζε τένις και στην αντίθετη περίπτωση να φανταστεί πως περπατούσε μέσα στο σπίτι του. Με τη χαρτογράφηση των διαφόρων τμημάτων του εγκεφάλου που ενεργοποιούνται σε κάθε περίπτωση, και με τη βοήθεια του σαρωτή οι επιστήμονες κατάφεραν να εγγράψουν με ακρίβεια τις απαντήσεις του.
Τι μας λέει το παραπάνω παράδειγμα για τον εγκέφαλο;
Ότι μπορεί ακόμη να λειτουργεί, να σκέφτεται και να αισθάνεται, ακόμη και όταν δεν υπάρχουν καθόλου εξωτερικές ενδείξεις συνείδησης. Προηγουμένως, ο μόνος τρόπος για να εντοπιστεί αν κάποιος είχε οποιοδήποτε βαθμό συνείδησης ήταν παρατηρώντας τον τρόπο με τον οποίο αντιδρούσε σε ερεθίσματα αφής,οπτικά, ακουστικά, ή επιβλαβή ερεθίσματα. Αν δεν υπάρξει απάντηση τότε θεωρείται πως το άτομο βρίσκεται σε κατάσταση φυτού. Οι ασθενείς σ’ αυτή την κατάσταση ναι μεν έχουν τα μάτια ανοιχτά, ακολουθούν κανονικό κύκλο ύπνου αλλά δεν παρουσιάζουν κανένα σημάδι επίγνωσης του περιβάλλοντος χώρου τους, βρίσκονται δηλαδή σε μια ενδιάμεση κατάσταση συνείδησης και απώλειας αισθήσεων. Στον συγκεκριμένο ασθενή, ο σαρωτής εγκεφάλου έδειξε πως καταλάβαινε ακόμη και αν εξωτερικά δεν φαινόταν έτσι.
Πως λειτουργεί αυτή η ανακάλυψη σε σχέση με την ήδη υπάρχουσα γνώση για τον εγκέφαλο;
Ο εγκέφαλος είναι το πιο περίπλοκο αλλά τουλάχιστον κατανοητό όργανο πάνω μας. Μπορούμε να ονομάσουμε τα διάφορα μέρη του, αλλά οι γνώσεις μας για αυτά και τον τρόπο λειτουργίας τους είναι υποτυπώδης Ωστόσο, είναι επίσης κρίσιμη για την θέση μας στον κόσμο. Ο ανθρώπινος εγκέφαλος είναι περίπου τρεις φορές μεγαλύτερος από τον εγκέφαλο των χιμπατζήδων για το μέγεθος του σώματος μας. Είναι αυτή η τεράστια ανάπτυξη του ανθρώπινου εγκεφάλου κατά τη διάρκεια των εκατομμυρίων χρόνων της εξελικτικής μας πορείας που μας διακρίνει από το υπόλοιπο ζωικό βασίλειο και καθορίζει τα μοναδικά χαρακτηριστικά του ανθρώπου, όπως η γλώσσα, η συνείδηση και η δημιουργικότητα.
Τα τμήματα του εγκεφάλου έχουν διαφορετικές λειτουργίες;
Ναι. Όταν o εργαζόμενος στον σιδηρόδρομο Phineas Gage έκανε μια τρύπα στο μπροστινό μέρος του εγκεφάλου του, ενώ χρησιμοποιούσε εκρηκτική ύλη το 1848, ουσιαστικά βοήθησε στην περαιτέρω γνώση για τι συγκεκριμένο όργανο. Η έκρηξη είχε ως συνέπεια μια ράβδος να διαπεράσει το μάγουλο του και τη κορυφή του εγκεφάλου του προκαλώντας απώλεια όρασης από το αριστερό του μάτι αλλά όλως παραδόξως ελάχιστες άλλες βλάβες.. Ωστόσο, την προσωπικότητά του άλλαξε δραματικά και από ευσυνείδητος, ευγενικός και καλός άνθρωπος, έγινε αγενής, απερίσκεπτος και κοινωνικά ανεύθυνος. Εικάζεται πως βλάβες σε διάφορες περιοχές του εγκεφάλου που εμπλέκουν το συναίσθημα και τη σκέψη μπορούν να επηρεάσουν την ηθική κρίση, και αποτέλεσε την πρώτη απόδειξη ότι το μετωπιαίος λοβός διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην προσωπικότητα.
Μπορεί η λειτουργία του εγκεφάλου να επηρεαστεί από εξωγενείς παράγοντες;

Αυτή είναι μια κοινή πεποίθηση μεταξύ των ανθρώπων που πάσχουν από παράνοια που συνδέεται με ψυχική ασθένεια. Αυτό αληθεύει . Χρησιμοποιώντας μια τεχνική γνωστή και ως διακρανιακή μαγνητική διέγερση (TMS), είναι δυνατόν να αναισθητοποιηθεί προσωρινά ένα τμήμα του εγκεφάλου, για παράδειγμα, αυτό που ελέγχει την ομιλία, καθιστώντας το άτομο ανίκανο να πει οικείες λέξεις. Χρησιμοποιώντας ένα κουπί που τοποθετείται στο κεφάλι και επικεντρώνοντας την TMS στην περιοχή Broca του εγκεφάλου στο πίσω μέρος του αριστερού πρόσθιου λοβού, είναι δυνατόν να σταματήσει η ομιλία του στα μέσα της ροής. Έρευνες αναφέρουν ότι έχουν τη φράση «εκεί» στο κεφάλι τους, αλλά αδυνατούν να την εκφράσουν.

Η εγκεφαλική λειτουργία διαφοροποιείται σε διαφορετικά άτομα;

Ναι. Υπάρχει μια σαφής διαφορά στους εγκεφάλους των μουσικών που παίζουν από παρτιτούρα και εκείνους που αυτοσχεδιάζουν. Μελέτες απεικόνισης του εγκεφάλου έχουν δείξει ότι ο μετωπικής λοβός ενεργοποιείται όταν οι μουσικοί διαβάζουν τις σημειώσεις τους, αλλά απενεργοποιείται στον αυτοσχεδιασμό επιτρέποντας στις ιδέες να «ρέουν». Μελέτες του εγκεφάλου έθεσαν μια πιθανότητα να διαφαίνεται η προσωπικότητα από τη δραστηριότητα σε διαφορετικές περιοχές του εγκεφάλου. Στο πιο βάναυσο επίπεδο, ένα πρόσωπο με ένα «ευαίσθητο» εγκέφαλο - ένα σύστημα που παράγει περισσότερη δραστηριότητα ως αντίδραση σε πιο ήπια ερεθίσματα - είναι λιγότερο πιθανό να σχετιστούν με τις αισθήσεις –να παράγουν αδρεναλίνη σε σπορ σε σύγκριση με εκείνα τα πιο "ευαίσθητα" μυαλά, που χρειάζονται πολύ περισσότερη διέγερση για να παράγουν τα ίδια επίπεδα ενθουσιασμού.
Ο εγκέφαλος αναπτύσσεται στην παιδική ηλικία και την εφηβεία;

Ήταν αποδεκτή παραδοχή μεταξύ νευροεπιστήμονων ότι, μετά την αρχική αναδιοργάνωση των νευρικών κυκλωμάτων του εγκεφάλου σε πολύ πρώιμη παιδική ηλικία,η ανάπτυξη σταματάει. Το όργανο παραμένει σχεδόν το ίδιο για το υπόλοιπο της ζωής ενός ατόμου - εκτός από τη σταδιακή απώλεια των κυττάρων του εγκεφάλου. Η άποψη αυτή έχει αλλάξει. Οι επιστήμονες τώρα συνειδητοποιούν ότι ο εφηβικός εγκέφαλος υφίσταται το ίδιο είδος ριζοσπαστικών αλλαγών όπως συμβαίνει δηλαδή και με το υπόλοιπο σώμα. Γύρω από τους νευρώνες αναπτύσσεται μια λιπαρή μόνωση που αυξάνει τη ταχύτητα μετάδοσης εκατονταπλάσια. Και οι συνάψεις που συνδέουν τους νευρώνες αναπτύσσονται και επανέρχονται σε μια διαδικασία που θεωρείται κρίσιμη για την πνευματική ωριμότητα.
Μπορούν οι σκέψεις να μετακινήσουν αντικείμενα;
Ναι. Εταιρείες αναπτύσσουν υπολογιστικούς εγκεφάλους διεπαφής για τα άτομα με σοβαρές αναπηρίες που δεν έχουν καμία φυσική ικανότητα να ελέγξουν το περιβάλλον τους. Το όλο εγχείρημα βασίζεται στην ΗΕΓ (ηλεκτροεγκεφαλογράφημα) μηχανή που παίρνει τα εγκεφαλικά σήματα και ενεργοποιεί on-off διακόπτες. Για τα δεξιά σήματα του εγκεφάλου, τα άτομα που παρακολουθούν την οθόνη του υπολογιστή και προσπαθούν να μετακινήσουν ένα αντικείμενο σε αυτό, χρησιμοποιούν τη δύναμη της σκέψης και μόνο. Εάν πετύχουν, κινούν το αντικείμενο με τον επιθυμητό τρόπο, ο διακόπτης πέφτει- και ο ανεμιστήρας ή η τηλεόραση ανάβουν. Σε τελική ανάλυση, η τεχνική μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να σταλούν μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και να προσφερθούν ταχύτερα μέσα επικοινωνίας.
Υπάρχει το σημείο του Θεού στον εγκέφαλο;
Μερικοί επιστήμονες θεωρούν ότι ο ανθρώπινος εγκέφαλος είναι προγραμματισμένος για τις θρησκευτικές εμπειρίες και αυτό εξηγεί γιατί η θρησκεία είναι ένα καθολικό ανθρώπινο χαρακτηριστικό που υπάρχει ιστορικά σε όλους τους πολιτισμούς. Λένε ότι δεν υπάρχει μία αλλά πολλές περιοχές του εγκεφάλου που αποτελούν τα βιολογικά θεμέλια της θρησκευτικής πίστης. Σε μελέτη ερευνητών που διεξήχθη τα τελευταία χρόνια χρησιμοποιήθηκε εξελιγμένος σαρωτής εγκεφάλου, προκειμένου να φανεί ότι τόσο άνθρωποι διαφορετικών θρησκειών και θρησκευτικών πεποιθήσεων, όσο και άθεοι, όλοι είχαν την τάση να χρησιμοποιούν τα ίδια ηλεκτρικά εγκεφαλικά κυκλώματα για να λύσουν ένα ηθικό δίλημμα – ενώ τα ίδια κυκλώματα χρησιμοποιούσαν θρησκευόμενα άτομα που ασχολούνταν με θεολογικά ζητήματα.

Οι πιο έξυπνοι άνθρωποι έχουν και μεγαλύτερο εγκέφαλο;
Οι εγκέφαλοι τείνουν να διαφέρουν ελάχιστα σε μέγεθος, αλλά υπάρχουν και εξαιρέσεις. Ο Jonathan Swift, συγγραφέας των Ταξιδιών του Gulliver, είχε έναν εγκέφαλο που ζύγιζε 2kg όταν πέθανε το 1754, ενώ ο εγκέφαλος του Ρώσου φυσιολόγου Ivan Pavlov, που ανακάλυψε το Παβλόβια απάντηση, ζυγίζε μόλις 1,5 kg. Δεν υπάρχει καμία σχέση μεταξύ του μεγέθους του εγκεφάλου και του πνεύματος, αφού σ’ αυτό μπορεί να εμπλέκονται άλλοι καθοριστικοί παράγοντες.
Στον εγκέφαλος του Αϊνστάιν, που αφαιρέθηκε μετά τον θάνατο, απουσίαζε ένα τμήμα από το αυλάκι που διατρέχει το τοιχωματικό λοβό. Η συγκεκριμένη περιοχή είναι αυτή που ασχολείται με τα μαθηματικά και τη λογική χωρικής και πιστεύεται πως η απουσία του τμήματος αυτού ουσιαστικά μπορεί να διευκολύνει την επικοινωνία μεταξύ των νευρώνων του συγκεκριμένου τομέα.. Αν όντως συνέβαινε κάτι τέτοιο, αυτό θα ήταν αρκετό για το εξαιρετικό του ταλέντο.
Μπορεί η μελέτη του εγκεφάλου να μας πει κάτι για το άτομο;

Ναι....
*Βλάβες σε μέρη του εγκεφάλου, όπως είναι ο μετωπικός λοβός έχει ως αποτέλεσμα την αλλοίωση της προσωπικότητας
* Τα άτομα με ιδιαίτερες ικανότητες παρουσιάζουν δραστηριότητα σε διάφορα μέρη του εγκεφάλου
• Το μυαλό μας είναι αυτό που μας διακρίνει ως ανθρώπινα όντα από τα μέλη του ζωικού κόσμου.
Όχι....
Το να είναι σε θέση να απαντήσει ναι ή όχι σε ερωτήσεις δεν είναι το ίδιο με πλήρη επίγνωση της απάντησης.
* Το να υπάρχει επίγνωση δεν είναι το ίδιο με τη βιογραφική ζωή με συναισθήματα, τις σκέψεις και τις αναμνήσεις.
* Η διαμόρφωση της ανθρώπινης προσωπικότητας είναι κάι περισσότερο από ένα απλό σύνολο νευρώνων και συνάψεων.
Πηγή: The Indepedent

Νέο λειτουργικό σύστημα για κινητά παρουσιάζει η Microsoft

Παραμένει άγνωστο αν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα οι εικόνες που κυκλοφορούν στο Διαδίκτυο 
Παραμένει άγνωστο αν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα οι εικόνες που κυκλοφορούν στο Διαδίκτυο

Σιάτλ: Σε μια προσπάθεια να ανακτήσει το χαμένο μερίδιό της στην αγορά των smartphone, η Microsoft αναμένεται να παρουσιάσει σε συνέδριο της Βαρκελόνης το Windows Mobile 7, μια σημαντικά αναβαθμισμένη έκδοση του λειτουργικού συστήματός της για κινητά.
Σύμφωνα με πηγές του Reuters, το νέο λογισμικό θα παρουσιαστεί τη Δευτέρα στο Mobile World Congress από τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας Στιβ Μπάλμερ, ο οποίος είχε βρεθεί και πέρυσι στο μεγάλο συνέδριο κινητής επικοινωνίας για την παρουσίαση της προηγούμενης έκδοσης 6.5.
H Microsoft πάντως αρνήθηκε να επιβεβαιώσει την προαναγγελία.
Σύμφωνα μεαναφορές που μένει να επιβεβαιωθούν, ηνέα έκδοση μεταξύ άλλων υιοθετεί νέα εμφάνιση, είναι απλούστερη στη χρήση και προσφέρει λειτουργίες πολυμέσων που βασίστηκαν στη συσκευή μουσικής Zune, την όχι και τόσο επιτυχημένη απάντηση της Microsoft στο iPod.
Τα τελευταία χρόνια η Microsoft βλέπει την απήχησή της να μειώνεται στην αγορά των τηλεφώνων με διαδικτυακή σύνδεση, τα οποία θεωρούνται από πολλούς το μέλλον της επικοινωνίας και των πολυμέσων.
Το μερίδιο της Μιcrosoft μειώθηκε το 2009 στο 8,8% της αγοράς από το 13,9%ένα χρόνο νωρίτερα, δείχνουν τα στοιχεία της εταιρείας αναλύσεων Canalys.
Το Symbian της Nokia επικρατεί με 47,2%, το Blackberry της RIM ακολουθεί με 20,8% και το iPhone OS της Appleβρίσκεται στην τρίτη θέση με 15,1%.

http://tech.pathfinder.gr

Aντιδράσεις αξιωματικών στις δηλώσεις Γ.Παπανδρέου περί " Απώλειας της εθνικής κυριαρχίας "

ImageΠρωτόγνωρες αντιδράσεις από αξιωματικούς και των τριών Κλάδων και όλων των βαθμίδων καταγράφονται μετά την χθεσινή δήλωση του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου για «μειωμένη εθνική κυριαρχία, λόγω κακού χειρισμού των οικονομικών μας». Η συγκεκριμένη δήλωση - «έτσι όπως χειριστήκαμε τα οικονομικά μας αφαιρείται και ένα κομμάτι τις κυριαρχίας μας» - δημιούργησε κύμα διαμαρτυριών μεταξύ των ένστολων το οποίο δεν έχει καταγραφεί άλλη φορά στο παρελθόν με εξαίρεση την περίπτωση  των ... Ιμίων, όταν επιχειρήθηκε να φορτωθεί στους αξιωματικούς το φιάσκο της επιχείρησης.
 «Η εθνική κυριαρχία χάνεται μόνο μετά από ήττα σε πόλεμο και εμείς δεν έχουμε χάσει κανένα πόλεμο. Αν νομίζει ότι έχει ηττηθεί αυτός είναι δικός του λογαριασμός, όχι όμως της Ελλάδας» ήταν η πιο αιχμηρή δήλωση που καταγράψαμε από ανώτερο αξιωματικό του Στρατού Ξηράς που υπηρετεί σε μονάδα των συνόρων.

Εξίσου αιχμηρή ήταν και η άποψη έτερου, ιπτάμενου αξιωματικού της Π.Α.: «Υπεύθυνοι για την διατήρηση της εθνικής κυριαρχίας είμαστε εμείς που πολεμάμε καθημερινά στον ουρανό με τους απέναντι εισβολείς. Εμείς κερδίζουμε σχεδόν όλες τις μάχες. Αν κάποιοι άλλοι χάνουν μάχες στο χρηματιστήριο ή στα ομόλογα ή έχουν κλέψει τόσα λεφτά και τώρα ήρθε η ώρα της πληρωμής αυτό είναι δικό τους θέμα όχι της Ελλάδας και σίγουρα δεν έχει σχέση με την εθνική μας κυριαρχία».

Ακόμα και ο πρόεδρος της Ν.Δ. Α.Σαμαράς που εμφανίζει  ιδιαίτερα συναινετικό πνεύμα έναντι της κυβέρνησης με αφορμή την δήλωση αυτή κάλεσε τον πρωθυπουργό «να είναι πιο προσεκτικός σε αυτά που λέει περί εθνικής κυριαρχίας»

Για πρώτη φορά το κλίμα που καταγράφεται μεταξύ των αξιωματικών είναι τόσο «βαρύ» για μιά κυβέρνηση τεσσάρων μηνών. Και βέβαια δεν έχει να κάνει μόνο με τις δηλώσεις Παπανδρέου. Η κυβερνητική μεθόδευση για αύξηση των ορίων ηλικίας και περικοπή επιδομάτων, οδοιπορικών κλπ. από έναν κλάδο ο οποίος όχι απλώς αμοίβεται πενιχρά σε σχέση με αυτό που προσφέρει, αλλά δεν συγκρίνονται οι όροι και οι συνθήκες εργασίας με κανένα άλλο επάγγελμα, έχει δημιουργήσει εκρηκτική κατάσταση.

Χαρακτηριστικό είναι ότι στο Πολεμικό Ναυτικό πριν από πέντε ημέρες τέθηκε θέμα παραίτησης του Α/ΓΕΝ Γιώργου Καραμαλίκη καθώς το Ναυτικό Νοσοκομείο για πρώτη φορά εντάχθηκε στο σύστημα εφημεριών του ΕΣΥ (!) ενώ οριακά ανταποκρίνεται στις νυν υποχρεώσεις του έναντι των δικαιούχων! Η παραίτηση απετράπη κυρίως λόγω του γεγονότος ότι ο ίδιος δεν θέλησε λίγες ημέρες πριν από την βέβαιη αποστρατεία του να δημιουργήσει πολιτικό ζήτημα.

Η χθεσινή απουσία της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου από την τελετή ένταξης των επιθετικών ελικοπτέρων AH-64DHA στα Μέγαρα, δεν ήταν μία απλή «παράλειψη λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων», ήταν μία εσκεμμένη ενέργεια από την πλευρά της πολιτικής ηγεσίας η οποία πλέον βρίσκεται σε ανοικτή αντιπαράθεση με το προσωπικό των Ε.Δ.
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ε.Βενιζέλος έχει αντιληφθεί τον κίνδυνο που περικλείει αυτή η δυσαρέσκεια και επιχειρεί να καθυστερήσει ή να βελτιώσει τις τελικές ρυθμίσεις για το συνταξιοδοτικό στο μέτρο του δυνατού. Διότι δείχνει να αντιλαμβάνεται ότι μπορεί λόγω της φύσεως του επαγγέλματος η δυσαρέσκεια των αξιωματικών να «βράζει» υπογείως, αλλά ο υπόγειος «βρασμός» είναι πιο επικίνδυνος από αυτόν που εκτονώνεται...

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Poker : Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ vs Μάντσεστερ Σίτι !!!!!

Είναι δύο ομάδες από την ίδια πόλη και κάθε φορά που παίζουν αντιμέτωπες, τραβούν την προσοχή όλης της Αγγλίας. Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Μάντσεστερ Σίτι προσφέρουν ουκ ολίγες συγκινήσεις στα μεταξύ τους παιχνίδια, όπως έγινε και στις πρόσφατες αναμετρήσεις τους για τα ημιτελικά του Carling Cup, όπου η Γιουνάιτεντ πήρε την πρόκριση για τον τελικό, με γκολ του Γουέιν Ρούνει στις καθυστερήσεις.

Σύμφωνα με την Αγγλική εφημερίδα News of The World, οι παίκτες των δύο ομάδων δεν μένουν μόνο στην αντιπαλότητά τους μέσα στους αγωνιστικούς χώρους, αλλά τραβούν το θέμα λίγο... παραπάνω. Με πρωτοβουλία του αμυντικού των «Κόκκινων Διαβόλων», Γουές Μπράουν, οι παίκτες των δύο ομάδων θα λύσουν ξανά τις διαφορές τους σε ένα τουρνουά πόκερ, το οποίο θα διεξαχθεί σε ένα τοπικό κλαμπ του γκολφ.

Η γενική ιδέα είναι η σύσφιξη των σχέσεων των παικτών των δύο ομάδων και το να δοθεί ένα καλό παράδειγμα στους οπαδούς, οι οποίοι δημιουργούν αρκετά προβλήματα κάθε φορά που οι ομάδες βρίσκονται αντιμέτωπες. Η επόμενη μάχη των δύο αντιπάλων έχει προγραμματιστεί για τις 17 Απριλίου και μέχρι τότε, οι δύο αντίπαλοι θα έχουν τη δυνατότητα να δείξουν τι μπορούν να κάνουν και στην... πράσινη τσόχα.

Το μέρος όπου θα γίνει το τουρνουά θα διαμορφωθεί ανάλογα. Οι υπεύθυνοι του Mere Golf Club σχεδιάζουν να «ντύσουν» το κτίριο σε πρότυπα Λας Βέγκας, για να έχουν οι παίκτες την εντύπωση πως βρίσκονται σε ένα πραγματικό μεγάλο τουρνουά. Το μόνο που δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό, είναι αν η μορφή του τουρνουά θα είναι σε στιλ Heads Up ή αν οι υπεύθυνοι έχουν σκεφτεί κάποια άλλη μορφή.

Φαίνεται λοιπόν πως το πόκερ εκτός από ένα ανταγωνιστικό παιχνίδι, χρησιμοποιείται και για... σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ ανθρώπων. Ελπίζουμε μόνο το τουρνουά να γίνει... απουσία οπαδών, αφού είναι άγνωστο πως θα αντιδράσουν οι φίλαθλοι της μίας ομάδας σε ενδεχόμενο ήττας τους από την άλλη.
 
http://www.pokercity.gr

Το κόκκινο κρασί και η μαύρη σοκολάτα πολεμούν τον καρκίνο


  Το cabernet και η σοκολάτα είναι ισχυρά φάρμακα για την εξόντωση του καρκίνου, σύμφωνα με νέα έρευνα.
Τα κόκκινα σταφύλια και η σκούρα σοκολάτα ενώνονται με τα βατόμουρα, το σκόρδο, τη σόγια και το τσάι σαν συστατικά που καταπολεμούν τον καρκίνο, σύμφωνα με ανακοίνωση του William Li, σε Συνέδριο του ιδρύματος TED.
Ο Li δήλωσε ότι ερευνητές αξιολογούν τροφές με βάση τις αντικαρκινικές τους ιδιότητες. Αυτά που καταναλώνουμε είναι στην πραγματικότητα η χημειοθεραπεία, τρεις φορές την ημέρα, πρόσθεσε. Το ίδρυμα, με βάση τη Μασσαχουσέτη, εντοπίζει τροφές που περιέχουν χημικές ουσίες που αποκόπτουν την παροχή αίματος στον όγκο, αφήνοντας τον να 'πεινάσει μέχρι θανάτου.'
Ο Li αναφέρθηκε σε έρευνα του Χάρβαρντ που έδειχνε ότι άντρες που κατανάλωναν ψητές ντομάτες αρκετές φορές την εβδομάδα είχαν 30 έως 50% λιγότερες πιθανότητες να αναπτύξουν καρκίνο του προστάτη. Πρόσθεσε ότι γύρω μας συμβαίνει ιατρική επανάσταση. Αν έχει δίκιο, ενδεχομένως θα υπάρξουν επιπτώσεις στην εκπαίδευση του καταναλωτή, στην εστίαση, στη δημόσια υγεία ακόμα και σε ασφαλιστικές εταιρίες.
Περίπου 12 φάρμακα είναι ήδη σε χρήση για να στερούν τους όγκους από την παροχή αίματος, με αγωγή που ονομάζεται αντιαγγειογένεση.
Το ίδρυμα συνέκρινε ορισμένες τροφές έναντι εγκεκριμένων φαρμάκων και ανακάλυψε ότι η σόγια, τα κόκκινα σταφύλια, τα μούρα, ο μαϊντανός και άλλα τρόφιμα ήταν το ίδιοι ή περισσότερο ισχυρά στη μάχη κατά των καρκινικών κυττάρων.
Όταν καταναλώνονταν σε συνδυασμό οι τροφές ήταν ακόμα πιο αποτελεσματικές στην καταπολέμηση του καρκίνου. Ο Li δήλωσε ότι η φύση παρέχει μεγάλο αριθμό τροφών και βοτάνων με ιδιότητες αντιαγγειογένεσης. Για πολλούς ανθρώπους στον κόσμο, η διατροφική αντιμετώπιση του καρκίνου μπορεί να είναι η μόνη λύση γιατί δεν μπορούν όλοι να ανεχτούν τα φάρμακα για τον καρκίνο.
Το ίδρυμα επίσης ανακάλυψε ότι οι ιδιότητες αντιαγγειογένεσης των τροφών έλιωναν το λίπος που εξαρτάται πολύ από τη ροή του αίματος για να συντηρηθεί.

http://www.iatronet.gr

Επιστήμη και παγκοσμιοποίηση



Η διεθνής επιστημονική συνεργασία εντείνεται τόσο στο δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα
  
Η επιστήμη γίνεται ολοένα πιο παγκοσμιοποιημένη, ενώ τα μεγάλα και πολύπλοκα επιστημονικά σχέδια (projects) όλο και συχνότερα αποτελούν προσπάθειες ερευνητών από πολλές χώρες ταυτόχρονα. Ποτέ στο παρελθόν δεν είχε υπάρξει πιο ευνοϊκή εποχή για συνεργασίες μεταξύ επιστημόνων από ξένες χώρες, τόσο στο δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα, και τη διεθνή "κούρσα" των συνεργασιών οδηγεί η Ευρωπαϊκή Ένωση.
Χάρη και στις σχετικές κοινοτικές χρηματοδοτήσεις, πάνω από τα μισά ευρωπαϊκά ερευνητικά άρθρα που δημοσιεύονται, έχουν πια γραφτεί από επιστήμονες που ανήκουν σε περισσότερες από μια χώρες, αριθμός υπερδιπλάσιος σε σχέση με πριν από δύο δεκαετίες, σύμφωνα με μια νέα έκθεση ("Science and Engineering Indicators 2010") του Εθνικού Ιδρύματος Επιστημών των ΗΠΑ, όπως αναφέρει το περιοδικό "Nature".
Στην ΕΕ το ποσοστό των άρθρων με συγγραφείς από περισσότερες χώρες είναι περίπου διπλάσιο σε σχέση με τις ΗΠΑ, την Ιαπωνία και την Ινδία, όμως παρατηρείται ότι, χρόνο με το χρόνο, σε όλο τον κόσμο γίνεται ολοένα πιο δελεαστική η διασυνοριακή επιστημονική συνεργασία. Το φαινόμενο αυτό παρατηρείται σε όλους τους τομείς της επιστήμης και της έρευνας και όχι επιλεκτικά μόνο σε μερικούς, αν και π.χ. οι φυσικοί και οι αστρονόμοι συνεργάζονται πιο συχνά και στενά σε σχέση με τους παραδοσιακά πιο απομονωμένους μαθηματικούς (πάντως ακόμα στα μαθηματικά διαχρονικά καταγράφεται αύξηση των διεθνών συνεργασιών).
Σύμφωνα με τον Ούγγρο Άντρας Σούμπερτ, επικεφαλής του περιοδικού "Scientometrics", που καταγράφει τις διεθνείς επιστημονικές τάσεις, η διασυνοριακή επιστημονική συνεργασία βαδίζει χέρι-χέρι με την προώθηση όλο και συχνότερων "μεγάλων έργων" στην επιστήμη ("Big Science"). Διάφορες επιστημονικές πρωτοβουλίες -από την ανάγνωση του ανθρωπίνου γονιδιώματος έως την σύγκρουση σωματιδίων σε μεγάλους επιταχυντές (βλ. CERN)- έχουν γίνει άκρως πολύπλοκες και απαιτούν εκ των πραγμάτων χρήματα και ερευνητές από πολλές χώρες μαζί.
Το ΄Ιντερνετ (άλλωστε γι' αυτό δημιουργήθηκε στο CERN από τον βρετανό Τιμ Μπέρνερς-Λι) βοηθά πολύ στη διασυνοριακή δικτύωση των επιστημόνων, όπως επίσης συμβάλλει η δραστική μείωση του κόστους των επικοινωνιών. Ακόμα, παίζει ρόλο (συχνά ανομολόγητο…) ότι όσο μεγαλύτερες είναι οι διασυνοριακές συνεργασίες, τόσο περισσότερο ικανοποιείται η ματαιοδοξία των συμμετεχόντων ερευνητών.
Το επίπεδο συνεργασιών ποικίλει από χώρα σε χώρα και καθορίζεται συχνά από ιστορικούς, πολιτικούς και γεωγραφικούς παράγοντες: οι Σκανδιναβοί, για παράδειγμα, συνεργάζονται στενότερα μεταξύ τους από ό,τι οι Γάλλοι με τους Γερμανούς. Οι διεθνείς συνεργασίες στις ΗΠΑ βρίσκονται κάτω από το διεθνή μέσο όρο, ενώ οι Ασιάτες συνεργάζονται πια όλο και συχνότερα μεταξύ τους, κατά το πρότυπο των Ευρωπαίων (εξαιρείται όμως η συνεργασία μεταξύ των δύο μεγάλων δυνάμεων Κίνας και Ινδίας, που είναι σπάνια).
Σύμφωνα με την έκθεση του Εθνικού Ιδρύματος Επιστημών των ΗΠΑ και το σχετικό "Παγκόσμιο Δείκτη Επιστημονικών Συνεργασιών", το συχνότερο επιστημονικό "ζευγάρι" είναι Αργεντινής-Βραζιλίας (5,32) και ακολουθούν Νορβηγία-Δανία (4,13), Αυστραλία-Ν.Ζηλανδία (3,80) και Ν.Κορέα-Ιαπωνία (1,90). Μικρότερες του αναμενομένου είναι οι επιστημονικές συνεργασίες μεταξύ ΗΠΑ-Βρετανίας (0,74), ΗΠΑ-Γερμανίας (0,68), ΗΠΑ-Γαλλίας (0,60), Γαλλίας-Γερμανίας (0,91) και Γερμανίας-Βρετανίας (0,86).
   
Οργανώνεται ο "ΟΗΕ της Επιστήμης"
   
Εξάλλου, μετά την απογοήτευση για τα πενιχρά αποτελέσματα της πρόσφατης διεθνούς συνόδου κορυφής για την κλιματική αλλαγή στην Κοπεγχάγη, στη Βασιλική Εταιρία στο Λονδίνο (στην ακαδημία επιστημών της Βρετανίας), συγκλήθηκε πρόσφατα μια υψηλού επιπέδου συνάντηση επιστημόνων, ώστε οι επιστήμονες να συντονίσουν τη φωνή τους στη διεθνή σκηνή και να επηρεάσουν στο μέλλον την πολιτική των κυβερνήσεων σε διάφορα ζητήματα, συχνά κρίσιμα για την ανθρωπότητα. Η συνάντηση διοργανώθηκε από το όχι ευρέως γνωστό Δια-Ακαδημαϊκό Πάνελ για τα Διεθνή Ζητήματα (ΙΑΡ), μια παγκόσμια συμμαχία των επιστημονικών ακαδημιών από την Αλβανία ως τη Ζιμπάμπουε.
Η ΙΑΡ, με 103 μέλη σήμερα -το πιο πρόσφατο είναι η Ακαδημία Επιστημών του Αφγανιστάν (ναι υπάρχει!) - ιδρύθηκε στο Νέο Δελχί της Ινδίας το 1993, στο πλαίσιο των ανησυχιών της διεθνούς κοινότητας για τον υπερπληθυσμό. Ουσιαστικά αποτελεί τα Ηνωμένα Έθνη στο χώρο της επιστήμης. Έχει ασχοληθεί με διάφορα ζητήματα μέχρι σήμερα, από τον πληθυσμό και την οξίνιση των ωκεανών μέχρι τη διδασκαλία της εξέλιξης στα σχολεία.
Η ΙΑΡ φιλοδοξεί να αποτελέσει την ενιαία και ισχυρή φωνή των επιστημόνων της ανθρωπότητας, σύμφωνα με το "Νιού Σάιεντιστ". Με δεδομένο ότι οι επιστήμονες επιτυγχάνουν συχνά εκεί όπου οι πολιτικοί αποτυγχάνουν, δηλαδή να συνεργαστούν πέρα από σύνορα, το έργο της αποκτά ζωτική σημασία για τον πλανήτη μας.
   
    Link: Για την πρωτότυπη επιστημονική έκθεση του Εθνικού Ιδρύματος Επιστημών των ΗΠΑ στη διεύθυνση: http://www.nsf.gov/statistics/seind10/

http://culture.ana-mpa.gr

ΠΑΡΑΞΕΝΑ : Καρδιά από… κοπριά !

Με αφορμή την γιορτή των ερωτευμένων ο Μπρους Άντερσλαντ, αγρότης από τη Βόρεια Μινεσότα, έφτιαξε στο χωράφι του μια τεράστια καρδιά από κοπριά για την 37χρονη γυναίκα του.

Μπορεί πολλοί να αηδιάζετε και μόνο στη σκέψη, ωστόσο όπως δήλωσε η 37χρονη Μπεθ  "Γιατί να μην κάνεις κάτι αστείο αφού έχεις τα.. μέσα;"

 Η 37χρονη ακόμη ανέφερε πως ήταν η μεγαλύτερη καρδιά που είχε πάρει ποτέ της, και η πράξη του συζύγου της αποτελεί την πιο αυθεντική έκφραση της εορτής.


Ο εν λόγω ρομαντικός (;) αγρότης ανέφερε στην εφημερίδα Alberta Lea Tribune ότι ξεκίνησε τη διαδικασία  οργώνοντας με το τρακτέρ του και μετέπειτα για να απλώσει τη κοπριά, του πήρε 2 ολόκληρες ημέρες.

Όπως βλέπετε και στη φωτογραφία, η καρδιά είναι τόσο μεγάλη, που είναι ορατή ακόμα και από αεροπλάνο, κάτι που ήταν ο στόχος του αγρότη. Σίγουρα το πιο πρωτότυπο δώρο που έγινε ποτέ και όπως λένε και οι Άγγλοι Love…sucks!
 
sport24.gr

Μεγάλης κλίμακας επίθεση ΝΑΤΟ - ΗΠΑ κατα των Ταλιμπάν .


Δεκαπέντε χιλιάδες στρατιώτες των αφγανικών στρατιωτικών δυνάμεων και των ξένων δυνάμεων στο Αφγανιστάν, με επικεφαλής τις αμερικανικές δυνάμεις, εξαπέλυσαν το βράδυ της Παρασκευής μεγάλης κλίμακας επίθεση με την ονομασία την ονομασία Mushtarak (Μαζί), εναντίον θέσεων των Ταλιμπάν στην πόλη Μαρζάχ, στο νότιο Αφγανιστάν, ανακοίνωσε το ΝΑΤΟ.
Πρόκειται για τη μεγαλύτερης κλίμακας στρατιωτική επιχείρηση των διεθνών στρατιωτικών δυνάμεων μετά την ανακοίνωση για την αποστολή επιπλέον δύναμης 30.000 αμερικανών στρατιωτών στον Αφγανιστάν από τον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα τον περασμένο Δεκέμβριο, με στόχο την ανατροπή της πορείας των επιχειρήσεων τη στιγμή που ενισχύεται η πολεμική δραστηριότητα των δυνάμεων των Ταλιμπάν.
Περίπου 4.500 Αμερικανοί πεζοναύτες, 1.500 Αφγανοί και 300 Αμερικανοί στρατιώτες παίρνουν μέρος στην επίθεση. Σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές, 400 έως 1.000 Ταλιμπάν έχουν οχυρωθεί στην πόλη Μαρζάχ και τα περίχωρά της και ο εκπρόσωπός τους υποσχέθηκε ότι η αντίστασή τους θα είναι ισχυρή, διευκρινίζοντας ότι θα προσφύγουν στις συνήθεις τακτικές τους, την τοποθέτηση αυτοσχέδιων εκρηκτικών μηχανισμών και τις ενέδρες. Κατά τη διάρκεια των προηγούμενων επιθέσεων οι Ταλιμπάν επέλεξαν να μην αντιμετωπίσουν κατά μέτωπο τις ξένες δυνάμεις, αλλά να οπισθοχωρήσουν στις απρόσιτες ορεινές περιοχές ή να αναμειχθούν με τον πληθυσμό.
Ο πρόεδρος του Αφγανιστάν Χαμίντ Καρζάι προειδοποίησε για τον κίνδυνο απωλειών μεταξύ των αμάχων και "συνέστησε στις αφγανικές και τις διεθνείς δυνάμεις να επιδείξουν μεγαλύτερη προσοχή ώστε να μην πληγούν πολίτες", σύμφωνα με ανακοίνωση της αφγανικής προεδρίας.
Η Καμπούλ και οι διεθνείς στρατιωτικές δυνάμεις παρουσίασαν την επιχείρηση Mushtarak ως την πρώτη φάση ευρείας επιχείρησης με στόχο την αποκατάσταση της εξουσίας της Καμπούλ στην επαρχία Χελμάντ, ένα από τα σημαντικότερα προπύργια των ταλιμπάν και κέντρο καλλιέργειας του οπίου.
Το ΝΑΤΟ ανακοίνωσε ότι στην επιχείρηση συμμετέχουν οι δυνάμεις των Αμερικανών Πεζοναυτών, βρετανικές και αφγανικές δυνάμεις, καθώς και μονάδες των στρατιωτικών δυνάμεων της Δανίας, του Καναδά και της Εσθονίας. Η επιχείρηση Mushtarak θα επικεντρωθεί στην πόλη Μαρζάχ και τα περίχωρά της, με πληθυσμό 125.000 κατοίκους. Χιλιάδες κάτοικοι εγκατέλειψαν την περιοχή πριν από την έναρξη της στρατιωτικής επιχείρησης.
Σύμφωνα με ανακοίνωση εκπροσώπου του αφγανικού στρατού, σήμερα, Σάββατο, σκοτώθηκαν τουλάχιστον 20 Ταλιμπάν και συνελήφθησαν άλλοι 11.

TVXS.gr

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ : ΣΑΡΩΝΟΥΝ ΟΙ ΑΓΧΩΔΕΙΣ ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ

Το 28% υποφέρει από στρες

Από υψηλά επίπεδα στρες υποφέρει το ένα τέταρτο των Ευρωπαίων εργαζομένων, ενώ κάθε 9 λεπτά ένας Ευρωπαίος πολίτης αυτοκτονεί... Οπως προειδοποιούν οι ειδικοί, μέχρι το 2020 οι αγχώδεις διαταραχές και η κατάθλιψη αναμένεται να γίνουν η δεύτερη και τρίτη, αντίστοιχα, συνηθέστερη αιτία νόσησης στον άνθρωπο. 

 

Οι ψυχικές ασθένειες αυξάνουν συνεχώς στην Ε.Ε. Σήμερα, σχεδόν 50 εκατομμύρια άνθρωποι (περίπου το 11% του πληθυσμού) υπολογίζεται ότι αντιμετωπίζει κάποια ψυχική νόσο. Η κατάθλιψη είναι ήδη ένα κυρίαρχο πρόβλημα υγείας σε πολλά κράτη-μέλη. Οσον αφορά το εργατικό δυναμικό, το 28% των εργαζομένων στην Ε.Ε. αντιμετωπίζουν προβλήματα ψυχικής υγείας σχετιζόμενα με την εργασία τους, ποσοστό που μεταφράζεται σε 56 εκατομμύρια ανθρώπους. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας, το 14% των εργαζομένων υποφέρει συγκεκριμένα από στρες, κατάθλιψη ή αγχώδεις διαταραχές. Κάθε χρόνο, η κατάθλιψη επηρεάζει το 4,5% του ευρωπαϊκού πληθυσμού, ενώ σύμφωνα με ευρήματα μελετών, το άγχος ευθύνεται για περίπου το 50% των χαμένων εργασίμων ημερών τον χρόνο.
Η κατάθλιψη είναι μία από τις συνηθέστερες και πιο σοβαρές ψυχικές νόσους, καθώς αποτελεί σημαντικό παράγοντα κινδύνου για αυτοκτονικές συμπεριφορές, όπως επισημαίνει ο αναπλ. καθηγητής Κοινωνικής Ιατρικής Γιάννης Τούντας και η ψυχολόγος Κατερίνα Γιαννοπούλου - Προαγωγή και Αγωγή Υγείας.
Οι απόπειρες αυτοκτονίας υπολογίζεται ότι είναι 10 φορές περισσότερες. Στην Ε.Ε., συμβαίνουν περίπου 58.000 αυτοκτονίες το έτος, εκ των οποίων τα 3/4 γίνονται από άντρες. Το 90% των περιπτώσεων αυτών αποδίδονται στην κατάθλιψη, ενώ οκτώ κράτη-μέλη είναι μεταξύ των 15 κρατών με τα μεγαλύτερα ποσοστά αυτοκτονιών στον κόσμο.
Μέσα στο πλαίσιο που δημιουργούν τα παραπάνω δεδομένα, η ευρωπαϊκή εκστρατεία «Εργασία. Σε Αρμονία με τη Ζωή - Η Ευρώπη σε Κίνηση» στοχεύει να τονίσει τη σημασία των παραγόντων που προκαλούν στρες στο εργασιακό περιβάλλον και να συλλέξει μοντέλα καλής πρακτικής στην προαγωγή της ψυχικής υγείας, ώστε να γίνουν γνωστά και να υιοθετηθούν από μεγάλο αριθμό επιχειρήσεων στην Ευρώπη.
Η εκστρατεία αποτελεί την 8η πρωτοβουλία του Ευρωπαϊκού Δικτύου (ENWHP), ενώ το Εθνικό Δίκτυο Προαγωγής Υγείας στους Χώρους Εργασίας (ΕΔΠΥΧΕ), που λειτουργεί υπό την προεδρία του αν. καθηγητή Κοινωνικής Ιατρικής κ. Γιάννη Τούντα και συντονίζεται από το Ινστιτούτο Κοινωνικής & Προληπτικής Ιατρικής, με την επιστημονική υποστήριξη του Κέντρου Μελετών Υπηρεσιών Υγείας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, έχει αναλάβει τον συντονισμό της εκστρατείας στην Ελλάδα.
Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εκστρατεία «Εργασία. Σε Αρμονία με τη Ζωή-Η Ευρώπη σε Κίνηση», αλλά και για θέματα που αφορούν την ψυχική υγεία υπάρχουν στην ιστοσελίδα www.neahygeia.gr.

 http://www.enet.gr

Το σύνδρομο «Toyota» χτύπησε και την Volkswagen !!!

Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία Volkswagen, ανακοίνωσε χθες την ανάκληση περίπου 20.000 αυτοκινήτων της στο Μεξικό, μετά από την ανάκληση περίπου 200.000 οχημάτων της στη Βραζιλία, λόγω της «πιθανότητας» ενός «ελαττώματος» στους πίσω τροχούς.
 
Τα αυτοκίνητα ανακαλούνται "προληπτικά επειδή είναι πιθανό να έχουν ένα ελάττωμα στη λίπανση των ρουλεμάν των πίσω τροχών που προκαλεί ένα θόρυβο", και θα μπορούσε να προκαλέσει παραμόρφωση στο έδρανο του τροχού", εξηγεί ο γερμανικός όμιλος σε δήλωσή του από το εργοστάσιο του στην Puebla, κοντά στην Πόλη του Μεξικού.
Η Volkswagen σχεδιάζει να ανακαλέσει "περίπου 20.000 αυτοκίνητα," στο Μεξικό, "αποκλειστικά τα μοντέλα Gol και Gol Sedan", διευκρινίζεται στην ανακοίνωση. 

Άρχισαν και οι μηνύσεις
Μήνυση κατά της ιαπωνικής αυτοκινητοβιομηχανίας
 
Εν τω μεταξύ, μια γυναίκα από την πολιτεία της Νεμπράσκα στις ΗΠΑ, κατέθεσε χθες μήνυση εναντίον της ιαπωνικής αυτοκινητοβιομηχανίας Toyota, που είναι υπεύθυνη, όπως ισχυρίζεται, για το θάνατο του συζύγου της σε ένα τροχαίο δυστύχημα που προκλήθηκε από την μη ελεγχόμενη επιτάχυνση του οχήματος του.
Σύμφωνα με τη μήνυση της Ζακλίν Ντόνοχιου, που υποβλήθηκε σε ομοσπονδιακό δικαστήριο, το δυστύχημα συνέβη σε αυτοκινητόδρομο στη Νεμπράσκα, καθώς η 67χρονη νοσοκόμα και ο σύζυγός της επέστρεφαν στο σπίτι του με το αυτοκινητό τους. Το όχημα, που οδηγούσε ο σύζυγός της άρχισε ξαφνικά να επιταχύνει και κατέστη ανεξέλεγκτο με αποτέλεσμα να πέσει πάνω σε ένα άλλο αυτοκίνητο και από την σύγκρουση να χάσει τη ζωή του. 
Σύμφωνα με τον δικηγόρο της Ντόνοχιου, "αρκετά εκατομμύρια οχήματα Toyota δεν ήταν εξοπλισμένα με σύστημα ασφαλείας που επιτρέπει στον οδηγό να απενεργοποιήσει τον ηλεκτρονικό έλεγχο του οχήματος, και να ανακτήσει τον απόλυτο έλεγχο του αυτοκινήτου". 

http://www.enet.gr/

Καθίζηση κερδών 71% για τη Michelin το 2009


AΠOΓOHTEYΣAN τα κέρδη του 2009 του ομίλου Michelin. H δεύτερη μεγαλύτερη εταιρία ελαστικών οχημάτων της υφηλίου ανακοίνωσε ότι παρέμεινε μεν σε κερδοφόρο τροχιά αλλά παρακολούθησε τα κέρδη της να συρρικνώνονται κατά 71%, έναντι του 2008. Η δραματική μείωση των πωλήσεων σε συνδυασμό με το κόστος αναδιοργάνωσης της εταιρίας είχαν άμεσες επιπτώσεις, χωρίς να «εξαφανίσουν» όμως τα κέρδη, όπως συνέβη με άλλες ισχυρές εταιρίες του κλάδου.
Συγκεκριμένα τα καθαρά κέρδη του ομίλου Michelin υποχώρησαν στα 106 εκατ. ευρώ από τα 360 εκατ. ευρώ το 2008. H βασική αιτία ήταν η σημαντική μείωση κατά 9,8% των εσόδων στα 14,8 δισ. ευρώ. Σημειώνεται ότι εμπειρογνώμονες της αυτοκινητοβιομηχανίας είχαν προβλέψει κέρδη της τάξης των 121 εκατ. ευρώ. για τη Michelin.                                       
Η εταιρία, η οποία ανταγωνίζεται την ιαπωνική Bridgestone για την πρώτη θέση ανάμεσα στις εταιρίες ελαστικών του κόσμου, ανέφερε πως οι μειωμένες πωλήσεις και το υψηλό κόστος αναδιοργάνωσης που ανήλθε στα 412 εκατ. ευρώ αντισταθμίστηκαν σε μεγάλο ποσοστό από τις αυξημένες τιμές, τη βελτιωμένη παραγωγικότητα και μια θετική επίδραση αξίας 318 εκατ. ευρώ από τις χαμηλότερες τιμές πρώτων υλών.
Ο Μισέλ Ρογιέ, εκπρόσωπος της εταιρίας, σχολίασε ότι και οι προοπτικές που επικρατούν στην αγορά στις αρχές του 2010 και το αυξανόμενο κόστος των πρώτων υλών υποχρεώνουν την εταιρία να βρίσκεται σε εγρήγορση. Ο όμιλος Michelin αναμένει θετικές ταμειακές ροές το 2010 έπειτα από τα 1,39 δισ. ευρώ το 2009.

express.gr


H πιτσιρίκα του downhill !!!


 
Η εικόνα της και το χαριτωμένο πρόσωπό της δεν προδίδουν με τίποτα το πάθος της! Η Αυστριακή Anita Novak είναι μόλις 21 ετών και αποτελεί μία από τις πιο ενδιαφέρουσες νέες παρουσίες στον χώρο του downhill.



Αν και το επίσημο επάγγελμά της είναι φυσιοθεραπεύτρια, η Anita ασχολείται πολύ σοβαρά με τον χώρο των extreme sport. Ακόμα δεν έχει κάποιες διακρίσεις στο ενεργητικό της, αφού η «θητεία» της είναι μικρή, αλλά, όπως λέει, το γεγονός ότι ακόμα δεν έχει τραυματιστεί… της φθάνει ως επιβράβευση.

 http://www.zougla.gr

Οι μεγαλύτεροι και πιο εξελιγμένοι εγκέφαλοι είναι «αργόστροφοι»

Αναλύοντας τις νευροανατομικές και λειτουργικές διαφορές που προέκυψαν από τη λεπτομερή σύγκριση του εγκεφάλου των πιθήκων μακάκων, των χιμπαντζήδων και των ανθρώπων, επιστήμονες διαπίστωσαν ότι η υπερβολική διόγκωση του ανθρώπινου εγκεφάλου στην πορεία της εξέλιξης είχε, μεταξύ άλλων, συνέπεια την εμφανή λειτουργική βραδύτητα αυτού του πολύτιμου οργάνου της σκέψης. Συμπέρασμα ιδιαίτερα προκλητικό, αφού καταλύει τον σύγχρονο τεχνολογικό μύθο ότι η ανάπτυξη των υπολογιστικών μηχανών (hardware) συνεπάγεται κατ' ανάγκη την ταχύτερη και μεγαλύτερη ικανότητα επεξεργασίας πληροφοριών (software).
 
Ο,τι μας διαφοροποιεί εμφανώς από τα άλλα πρωτεύοντα θηλαστικά είναι ο υπερβολικά μεγάλος εγκέφαλός μας. Η ανθρώπινη γλώσσα και η συνείδηση, η κατασκευή εργαλείων και έργων τέχνης δεν θεωρούνται πλέον οι αινιγματικές ικανότητες μιας άυλης ψυχής αλλά τα προϊόντα της λειτουργίας και της επικοινωνίας των υπερδιογκωμένων εγκεφάλων μας. Το ποιες ακριβώς συνέπειες είχε κατά την πορεία της εξέλιξης και εξακολουθεί να έχει μέχρι σήμερα η εμφάνιση του υπερτραφούς ανθρώπινου εγκεφάλου αποτελεί προφανώς ένα ερώτημα αποφασιστικής σημασίας για την ανθρώπινη αυτογνωσία. Θέλοντας να ρίξει κάποιο φως σ' αυτό το σκοτεινό ερώτημα, μια διεθνής ομάδα από ειδικούς ερευνητές του εγκεφάλου αποφάσισε να μελετήσει συγκριτικά τις ανατομικές και νευροβιολογικές διαφορές που υπάρχουν ανάμεσα στον ογκώδη ανθρώπινο εγκέφαλο και τον πολύ μικρότερο εγκέφαλο των μακάκων και των χιμπατζήδων. Οι τελευταίοι μάλιστα θεωρούνται οι στενότεροι βιολογικοί συγγενείς μας.
Τα συμπεράσματα που προέκυψαν από αυτήν τη σημαντική έρευνα δημοσιεύτηκαν πριν από λίγες ημέρες στο εγκυρότατο αμερικανικό περιοδικό «Proceedings of National Academy of Science» (PNAS). Το εκτενές άρθρο υπογράφουν οι διευθυντές των αντίστοιχων ερευνητικών ομάδων που συνεργάστηκαν για την υλοποίηση της έρευνας: Roberto Caminti (Ιταλία), Hassan Ghaziri (Ελβετία), Ralf Galuske (Γερμανία), Patrick Hof (ΗΠΑ), Giorgio Innocenti (Σουηδία).
Ηταν από πολύ καιρό γνωστό ότι οι εγκέφαλοι όλων των ανώτερων θηλαστικών, δηλαδή των πρωτευόντων (πίθηκοι και άνθρωποι), παρουσιάζουν εντυπωσιακές ομοιότητες ως προς τη βασική ανατομική και λειτουργική τους οργάνωση, γεγονός που μάλλον επιβεβαιώνει την υπόθεση μιας κοινής κατά το μακρινό παρελθόν εξελικτικής ιστορίας. Παρά τις εμφανείς ανατομικές ομολογίες, δηλαδή τις κοινές ανατομικές και λειτουργικές δομές του εγκεφάλου των πρωτευόντων, υπάρχει ωστόσο μια θεμελιώδης ανατομική διαφορά: το μέγεθος. Ο ανθρώπινος εγκέφαλος, με τα 1.350 κυβικά εκατοστά του, είναι αναμφίβολα ο μεγαλύτερος εγκέφαλος που εμφανίστηκε ποτέ στη διάρκεια της εξέλιξης. Το μέγεθός του είναι κυριολεκτικά τεράστιο σε σχέση με το σχετικά μικρό μέγεθος του ανθρώπινου σώματος.
Πράγματι, ο εγκέφαλός μας είναι 2,3 φορές μεγαλύτερος απ' ό,τι θα περίμενε κανείς να βρει από τις αναλογίες σώματος-εγκεφάλου που επικρατούν στα άλλα πρωτεύοντα (π.χ. στους χιμπατζήδες), ενώ είναι 3 φορές μεγαλύτερος από τον εγκέφαλο των υπόλοιπων θηλαστικών. Σύμφωνα με όλα τα διαθέσιμα σήμερα παλαιοντολογικά δεδομένα, η σημαντική αυτή απόκλιση στον όγκο του ανθρώπινου εγκεφάλου δεν πραγματοποιήθηκε διά μιας, αλλά προέκυψε από τη μακρά -αλλά καθόλου γραμμική- εξελικτική πορεία διόγκωσης των εγκεφάλων των πρωτανθρώπων.
Στην πρόσφατη αυτή έρευνα οι νευροεπιστήμονες μελέτησαν συγκριτικά το πώς επικοινωνούν τα εγκεφαλικά ημισφαίρια διαφορετικών πρωτευόντων (μακάκων, χιμπατζήδων, ανθρώπων) και διαπίστωσαν ότι οι διαφορετικές εγκεφαλικές περιοχές που βρίσκονται στο κάθε ημισφαίριο επικοινωνούν μεταξύ τους μέσω νευρικών ινών, οι οποίες διαφέρουν σημαντικά τόσο ως προς τη διάμετρο όσο και ως προς το μήκος, και συνεπώς μεταφέρουν τις νευρικές πληροφορίες από το ένα ημισφαίριο στο άλλο με εντελώς διαφορετικές ταχύτητες. Οσο μεγαλύτερη διάμετρο και μικρότερο μήκος έχουν οι νευρικές ίνες που συνδέουν τις διαφορετικές εγκεφαλικές περιοχές τόσο ταχύτερη είναι η μεταφορά των πληροφοριών. Και αντιστρόφως, όσο λεπτότερες και μακριές είναι οι νευρικές ίνες που συνδέουν τις περιοχές που βρίσκονται στα αντίθετα εγκεφαλικά ημισφαίρια τόσο βραδύτερη είναι η μεταγωγή των πληροφοριών μέσα από αυτές.
«Οι μεγάλες διαστάσεις του ανθρώπινου εγκεφάλου, η ανατομική και λειτουργική ασυμμετρία των δύο ημισφαιρίων του υποδεικνύουν ότι οι διασυνδέσεις ανάμεσα στα δύο ημισφαίρια έχουν υποστεί ουσιαστική αναδιοργάνωση κατά τη διάρκεια της εξέλιξης των πρωτευόντων. Οι χρόνοι που απαιτούνται για τις αλληλεπιδράσεις ανάμεσα στα ημισφαίρια είναι ένα όριο, ένας περιορισμός, που έπαιξε τεράστια σημασία σε αυτές τις διεργασίες αναδιοργάνωσης», όπως γράφουν στο σχετικό άρθρο. Οταν μάλιστα συνέκριναν τις υπερβολικές διαστάσεις του ανθρώπινου εγκεφάλου με αυτές του χιμπατζή διαπίστωσαν ότι, παραδόξως, η διάμετρος των νευρικών ινών που συνδέουν τις πιο εκτεταμένες εγκεφαλικές περιοχές στο κάθε ημισφαίριο του διογκωμένου ανθρώπινου εγκεφάλου ήταν περίπου η ίδια με αυτή των αντίστοιχων νευρικών ινών του χιμπατζή! Είναι πράγματι εντυπωσιακό: ο σύγχρονος ανθρώπινος εγκέφαλος διαθέτει τις ίδιες περίπου διασυνδέσεις για τη σύνδεση και την επικοινωνία των δύο ημισφαιρίων με αυτές που διέθεταν οι πρωτάνθρωποι Αυστραλοπίθηκοι! Αυτό το γεγονός ισοδυναμεί με την εξελικτική επιλογή να αντισταθμίζεται η επέκταση και η πολυπλοκοποίηση του εγκεφαλικού ιστού με τη βραδύτερη μεταφορά των νευρικών πληροφοριών στο εσωτερικό του εγκεφάλου. Οσο πιο πολύ μεγαλώνουν οι διαστάσεις ενός εγκεφάλου, όσο δηλαδή μεταβάλλονται τα όρια των διαφορετικών εγκεφαλικών περιοχών σε κάθε ημισφαίριο, τόσο στενότερες είναι οι νευρικές ίνες που τις συνδέουν και άρα τόσο πιο αργή γίνεται η μεταξύ τους επικοινωνία.
Για παράδειγμα, διαπίστωσαν ότι οι αρχαιότερες εξελικτικά κινητικές και αισθητικές περιοχές του εγκεφάλου επικοινωνούν πολύ ταχύτερα απ' ό,τι οι συνειρμικές περιοχές που ευθύνονται για τις ανώτερες και πιο αφηρημένες νοητικές λειτουργίες: ανάμεσα στον κινητικό φλοιό του εγκεφάλου και τον μετωπιαίο συνειρμικό φλοιό η ταχύτητα μετάδοσης των νευρικών σημάτων είναι σχεδόν διπλάσια.
Η εκ νέου ανακάλυψη της «βραδύτητας» ως τυπικού γνωρίσματος των πιο πολύπλοκων βιολογικών συστημάτων αποτελεί μια σαφή πρόκληση για την εποχή μας, που προκρίνει τους ιλιγγιώδεις ρυθμούς ανάπτυξης σε μέγιστη αρετή της και προάγει άκριτα την ταχύτητα σε προφανή και αυταπόδεικτη αξία. 

http://www.enet.gr

Η μουσική προκαλεί πονοκεφάλους στους εφήβους

Η χρήση ηλεκτρονικών συσκευών δεν σχετίζεται με τους πονοκεφάλους, τουλάχιστον όχι στην εφηβεία.




Μία μελέτη, που πραγματοποιήθηκε σε δείγμα 1025 εφήβων, ηλικίας 13-17 ετών, και δημοσιεύτηκε στο BMC Neurology, κατέληξε στο συμπέρασμα πως δεν υπάρχει συσχετισμός μεταξύ της χρήσης ηλεκτρονικών παιχνιδιών, κινητών τηλεφώνων ή τηλεόρασης και της πρόκλησης πονοκεφάλου ή ημικρανίας. Εντούτοις, οι πονοκέφαλοι προκαλούνται εάν ακούει κάποιος μία με δύο ώρες μουσική σε καθημερινή βάση.

Η Astrid Milde-Busch από το Πανεπιστήμιο του Μονάχου, συνεργάστηκε με μία ομάδα ερευνητών και μελέτησε το συσχετισμό που υπάρχει μεταξύ της έκθεσης στις ηλεκτρονικές συσκευές και της πρόκλησης και του είδους του πονοκεφάλου.

Η ίδια αναφέρει: «Η υπερβολική χρήση ηλεκτρονικών συσκευών συχνά αναφέρεται ότι σχετίζεται με μακροχρόνιες επιπτώσεις στην υγεία, όπως η παχυσαρκία ή η έλλειψη τακτικής άσκησης, καθώς και με απροσδιόριστα συμπτώματα όπως κούραση, άγχος, δυσκολία συγκέντρωσης και διαταραχές στον ύπνο. Μελέτες για το πώς προκαλούνται οι πονοκέφαλοι κατέληξαν σε συγκεχυμένα αποτελέσματα, ενώ για κάποια είδη ηλεκτρονικών, ιδιαίτερα για τα ηλεκτρονικά παιχνίδια, δεν υπήρξαν αποτελέσματα.»

Οι ερευνητές πέρασαν από συνέντευξη 489 εφήβους, που είχαν αναφέρει πως πάσχουν από πονοκεφάλους και 536 εφήβους που δεν είχαν πονοκεφάλους. Όταν προχώρησαν σε σύγκριση των δύο ομάδων, δεν βρέθηκαν συσχετισμοί των πονοκεφάλων με την τηλεόραση, τα ηλεκτρονικά παιχνίδια, τα κινητά τηλέφωνα και τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Το καθημερινό άκουσμα μουσικής, αντιθέτως, φάνηκε να σχετίζεται σε μεγάλο βαθμό με τους πονοκεφάλους, παρόλο που η Milde-Busch υποστήριξε πως «δεν μπορούμε να καταλήξουμε στο συμπέρασμα εάν η συνήθεια του να ακούμε μουσική είναι η αιτία των συχνών πονοκεφάλων ή η συνέπεια, υπό την έννοια της αυτό-θεραπείας μέσω της χαλάρωσης.

http://news.pathfinder.gr

Microsoft : Αναζήτηση των παράνομων αντιγράφων των Windows 7 !

Αναζήτηση των παράνομων αντιγράφων των Windows 7
Η Microsoft ανακοίνωσε ότι πρόκειται να διαθέσει μια προαιρετική αναβάθμιση που αφορά στην τεχνολογία κλειδώματος των Windows 7, η οποία είναι σχεδιασμένη ώστε να εντοπίζει τα παράνομα αντίγραφα του λειτουργικού
Η εταιρεία ανακοίνωσε χτες ότι πρόκειται σύντομα να στείλει μια αναβάθμιση στους χρήστες των Windows 7, η οποία θα εντοπίσει τα παράνομα αντίγραφα του λειτουργικού που έχουν εγκατασταθεί, χρησιμοποιώντας πάνω από 70 διαφορετικά cracks ενεργοποίησης.
Η αναβάθμιση του WAT (Windows Activation Technology), το software που χρησιμοποιείται κατά της πειρατείας και μέχρι πρότινος είχε την ονομασία Windows Genuine Advantage (WGA), θα αναρτηθεί στο download site της Microsoft στις 17 Φεβρουαρίου. Το συγκεκριμένο update θα προσφέρεται ως προαιρετική αναβάθμιση μέσω του Windows Update, όπου και θα φέρει το χαρακτηρισμό "σημαντικό".
Στόχος της αναβάθμισης είναι οι χρήστες των Windows 7 Home Premium, Professional, Ultimate και Enterprise, δήλωσε ο Joe Williams της Microsoft. "Θα ήθελα να τονίσω ότι η αναβάθμιση είναι προαιρετική, κάτι που σημαίνει ότι μπορείτε να επιλέξετε να μην την εγκαταστήσετε όταν αυτή εμφανιστεί στο Windows Update".
Το 2006 η Microsoft είχε, στην ουσία, αναγκάσει τους χρήστες των Windows XP να εγκαταστήσουν μια WGA αναβάθμιση, την οποία είχε χαρακτηρίσει ως υψίστης σημασίας. Πολλοί ήταν οι χρήστες που είχαν μηνύσει τη Microsoft για αυτή την ενέργειά της. Από τότε, οι αναβαθμίσεις λογισμικού κατά της πειρατείας έχουν γίνει λιγότερο επιθετικές.
Σύμφωνα με τον Williams, η αναβάθμιση στο WAT εντοπίζει πάνω από 70 "activation exploits, -ή κοινώς "cracks"-, τα οποία είτε παρακάμπτουν τη διαδικασία ενεργοποίησης του προϊόντος, είτε χρησιμοποιούν κλεμμένα "κλειδιά" ώστε να ενεργοποιήσουν παράνομα πλαστά αντίγραφα των Windows.
Μόλις οι χρήστες εγκαταστήσουν το update, τα συστήματα που θα τρέχουν παράνομες κόπιες των 7, θα εμφανίσουν μια μαύρη οθόνη, ενώ θα κατακλυστούν από ενοχλητικά μηνύματα που θα τους θυμίζουν, συνεχώς, ότι η έκδοση που χρησιμοποιούν δεν είναι αυθεντική. "Στα συστήματα που τρέχουν τις νόμιμες εκδόσεις των 7 δεν θα εμφανιστεί τίποτα", υπόσχεται ο Williams.
H Microsoft δήλωσε ότι είχε γνώση, από καιρό, για την ύπαρξη των συγκεκριμένων cracks –το "RemoveWAT" και το "Chew WGA"- και οι υπάλληλοί της εργάζονταν ώστε να βρουν τρόπους για την απενεργοποίησή τους. Ένας εκπρόσωπος της εταιρείας επιβεβαίωσε χτες ότι η αναβάθμιση του WAT θα αφορά και τα δύο τα cracks.
O Williams ανέφερε, επίσης, ότι το WAT update θα επικοινωνεί, κατά διαστήματα, με τους servers της Microsoft, ώστε να επανελέγχει της αξιοπιστία των 7 και θα χρησιμοποιεί αυτές τις ευκαιρίες ώστε να εντοπίζει νέα cracks. Το WAT θα συνδέεται με τους servers της Microsoft κάθε 90 ημέρες.
Αν το WAT εντοπίσει πειραγμένα, απενεργοποιημένα ή απόντα αρχεία, το software θα πραγματοποιεί αυτόματα ελέγχους κάθε εβδομάδα.
Τέλος, ο Williams δήλωσε ότι κύριος σκοπός της αναβάθμισης είναι να "προφυλάξουμε τους χρήστες και τους συνέταιρούς μας".

http://www.pcw.gr

Ολυμπιακοί Αγώνες Βανκούβερ: Νεκρός αθλητής του λουτζ μετά από σύγκρουση στην προπόνηση! (+video)

Λίγες ώρες πριν από την τελετή έναρξη των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του Βανκούβερ, η διοργάνωση σκιάστηκε από τον τραγικό θάνατο του Νοντάρ Κουμαριτασβίλι.

Ο 21χρονος αθλητής του λουτζ έχασε κατά τη διάρκεια της προπόνησης τον έλεγχο του ελκύθρου του, το οποίο ξέφυγε από την τροχιά του με αποτέλεσμα του σώμα του άτυχου Γεωργιανού να εκτοξευτεί εκτός διαδρόμου. Παρά το γεγονός ότι διασώστες του παρείχαν αμέσως τις πρώτες βοήθειες, ο Κουμαριτασβίλι δεν κατάφερε να κερδίσει τη μάχη με το θάνατο αφού η σφοδρή σύγκρουση επέφερε το μοιραίο σε ελάχιστο χρονικό διάστημα.

Μέχρι στιγμής, οι διοργανωτές δεν έχουν ξεκαθαρίσει αν το πρόγραμμα του λουτζ θα διεξαχθεί κανονικά. Όπως είναι λογικό πάντως, οι συναθλητές του άτυχου Γεωργιανού βρίσκονται σε κακή ψυχολογική κατάσταση και είναι σοκαρισμένοι με το περιστατικό.

To βίντεο με το τραγικό δυστύχημα:


http://www.contra.gr
Related Posts with Thumbnails