Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2010

«Εκοψαν» τον Τεν - Τεν γιατί κάπνιζε !!! ten ten

«Εκοψαν» τον Τεν - Τεν γιατί κάπνιζε!

Ο θρυλικός Τεν Τεν δυσαρέστησε τα μέλη της επιτροπής έγκρισης τηλεοπτικών προγραμμάτων στην Τουρκία, γιατί, όπως αναφέρουν σημερινά δημοσιεύματα, πολλοί από τους χαρακτήρες της βελγικής σειράς κόμικς εμφανίζονται συχνά να καπνίζουν.
Το Ανώτερο Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης της Τουρκίας (RTUK) επέβαλε πρόσφατα πρόστιμο 3.300 δολαρίων σε ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό επειδή προέβαλε κινούμενα σχέδια με τον Τεν Τεν που περιείχαν σκηνές κατά τις οποίες οι πρωταγωνιστές κάπνιζαν, γράφει η εφημερίδα Μιλιέτ.
Ένα από τους «ενόχους» είναι ο φίλος του Τεν Τεν, ο καπετάνιος Χάντοκ, ο οποίος συχνά καπνίζει πίπα.
Σύμφωνα με νόμο που ψηφίστηκε στις αρχές του 2008, η προβολή ανθρώπων που καπνίζουν στην τηλεόραση ή ακόμα και στο θέατρο, τιμωρείται με αυστηρό πρόστιμο.
Το επίμαχο πρόγραμμα, «Οι Περιπέτειες του Τεν Τεν» του Ερζέ, είναι σειρά κινουμένων σχεδίων, βασισμένη στην αυθεντική σειρά από κόμικς, που γράφτηκε ανάμεσα στο 1958 και το 1962.

v4.e-go.gr

good bad : "Καλές ειδήσεις είναι οι κακές ειδήσεις"


 
Διαβάζω ότι σύμφωνα με μια πανευρωπαϊκή έρευνα για τα ΜΜΕ οι αναγνώστες και οι θεατές αγαπούν περισσότερο τις αρνητικές ειδήσεις και τις ιστορίες βίας και καταστροφής. Αναρωτιέμαι γιατί μια είδηση για κάποιον που βοηθά τον διπλανό του να ζήσει αξίζει λιγότερα από μια είδηση για κάποιον που στέλνει κάποιον άλλον στον άλλο κόσμο.

Κείμενο του Γκαζμέντ Καπλάνι, από το http://gazikapllani.blogspot.com/
Πολύ απλά, απαντούν τα «ιερά βιβλία» της δημοσιογραφίας: οι ειδήσεις είναι εξαιρετικά γεγονότα. Η γνωστή θεωρία για την κυρία που δαγκώνει τον σκύλο. Ο δημοσιογράφος είναι σαν τον γιατρό. Απευθύνεσαι σε αυτόν για να του πεις τι δεν πάει καλά. Μόνο που συχνά αυτός ο γιατρός δεν νοιάζεται για τη θεραπεία της νόσου. Οι δυνατοί και η εξουσία επιθυμούν να υπάρχουν μόνο καλές ειδήσεις. Έζησα σε ένα καθεστώς όπου απαγορεύονταν οι κακές ειδήσεις, ενώ η δυστυχία κυριαρχούσε στην πραγματική ζωή. Τώρα, στις δημοκρατίες όπου ζούμε, φαίνεται πως συμβαίνει το αντίθετο. Το καλό σπάνια βρίσκει χώρο. Και όταν βρίσκει μετατρέπεται σε δακρύβρεχτη ιστοριούλα. Ένα πράγμα είναι σίγουρο, πάντως, τουλάχιστον για εμάς που κυκλοφορούμε στην πόλη με λεωφορεία: μερικές φορές η πραγματικότητα είναι καλύτερη από αυτή που περιγράφουν τα μίντια, άλλες φορές χειρότερη.
Υπάρχουν λιγότεροι δολοφόνοι και ληστές στους δρόμους της πόλης από ό,τι περιγράφεται σε ένα δελτίο ειδήσεων. Υπάρχουν περισσότερες σκοτεινές περιοχές, ειδικά στον κόσμο του χρήματος, από αυτό που φωτίζουν οι «δάδες της ενημέρωσης». Το κακό είναι ότι, ως δημοσιογράφος, νιώθω πως είμαστε όλο και λιγότερο ικανοί να αφηγούμαστε το καλό και το κακό. «Πουλάμε» αγωνία σε «μαστουρωμένους», που απαιτούν όλο και μεγαλύτερη δόση. Η πλειονότητα του κοινού, νομίζω, έχει εθιστεί τόσο ώστε δεν είναι καν σε θέση να εκτιμήσει την καλή ενημέρωση. Είναι δύσκολο πλέον να βρεις ποιος άρχισε πρώτος και γιατί. Είμαστε μαριονέτες και πλάστες μαριονετών ταυτόχρονα. Διαβάζοντας, π.χ., τα σχόλια των αναγνωστών στην εφημερίδα στην οποία γράφω, μερικές φορές με σοκάρει ο κυνισμός που συναντώ. Καθρέφτης, ίσως, μιας αναγνωστικής νοοτροπίας που μιμείται με τον χειρότερο τρόπο την κυριαρχούσα μιντιακή νοοτροπία. Παρ΄ όλα αυτά, καλές και κακές ειδήσεις δεν υπάρχουν. Υπάρχει ο τρόπος προσέγγισης. Γιατί η δημοσιογραφία είναι προπαντός τέχνη. Γιατί όμως κάθησα και τα έγραψα όλα αυτά; Ίσως επειδή τις προάλλες έλαβα ένα μήνυμα από φίλο μου στην Αμερική, που με ρωτάει πανικόβλητος τι γίνεται στην Ελλάδα.
Η εικόνα που μεταδίδουν τα μίντια για την πραγματικότητα όπου ζω, είναι τόσο ζοφερή ώστε τρομάζει κάποιον που ζει στην Αμερική. Τι να του γράψω; Του γράφω πως τα πράγματα είναι δύσκολα, αλλά σήμερα, Καθαρά Δευτέρα, τα παιδάκια πέταξαν χαρταετούς. Όταν βγήκα από το σπίτι μου για να τρέξω στο άλσος, είδα δυο ερωτευμένους να φιλιούνται στη γωνία, κάτω από τις κρεμασμένες εφημερίδες που μιλούν για ενδεχόμενη χρεοκοπία. Του γράφω ότι θα την παλέψουμε και ελπίζω πως στην κακή στιγμή οι Έλληνες θα βγάλουν τον καλύτερο εαυτό τους. Το πείσμα και την ελπίδα, άλλωστε, για μια κακή μέρα τα χρειαζόμαστε. Του γράφω ότι η πραγματικότητα είναι πάντα πιο γενναιόδωρη και απρόβλεπτη από τις ειδήσεις και τις προβλέψεις των ΜΜΕ...

tvxs.gr

EPIC : H Google παραβιάζει την ιδιωτική ζωή των χρηστών της

Η οργάνωση ζητεί τη διενέργεια έρευνας από την Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου των ΗΠΑ

Μια αμερικανική οργάνωση υπεράσπισης των ελευθεριών του κοινού, η EPIC, κατέθεσε μήνυση κατά της διαδικτυακής εταιρείας Google εξαιτίας της υπηρεσίας κοινωνικής δικτύωσης, Buzz.  

 
Η EPIC κάλεσε την Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου να ζητήσει από την Google να κάνει την υπηρεσία Buzz απολύτως προαιρετική, να σταματήσει να χρησιμοποιεί τις ιδιωτικές ηλεκτρονικές διευθύνσεις των χρηστών της προκειμένου να δημιουργήσει μία λίστα για την υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης και να τους δώσει σημαντικό έλεγχο στα προσωπικά τους δεδομένα".
"Πρόκειται για μία σημαντική παραβίαση της ιδιωτικής ζωής των χρηστών", επισημαίνει ο Μαρκ Ρότενμπεργκ, διευθυντής της EPIC. Η οργάνωση εφιστά την προσοχή στους δημοσιογράφους, δικηγόρους και τους άλλους ανθρώπους που πρέπει να διατηρήσουν τις συνομιλίες τους εμπιστευτικές.
Από τις 9 Φεβρουαρίου, οπότε και πρωτοεμφανίστηκε, το Buzz δημιούργησε αυτόματα για τους χρήστες του Gmail μία λίστα με επαφές κοινωνικής δικτύωσης, που βασίζεται στις επαφές, που χρησιμοποιούν περισσότερο οι χρήστες και στην οποία έχει πρόσβαση ο καθένας. 

enet.gr

Crabzilla : Κάβουρας ασυνήθιστων διαστάσεων



Με τα τεράστια πόδια του και τις φονικές δαγκάνες του, αυτό το τέρας του βυθού αποτελεί το μεγαλύτερο καβούρι που έχει εμφανιστεί ποτέ στη Βρετανία.
Προς έκπληξη όλων, το αρθρόποδο -το οποίο έχει μήκος 3 μέτρων από δαγκάνα σε δαγκάνα- συνεχίζει να μεγαλώνει και μπορεί ζήσει μέχρι την ηλικία των 100 χρόνων.
Με το παρατσούκλι "Crabzilla", εμπνευσμένο από το γιγάντιο τέρας επιστημονικής φαντασίας, ο ιαπωνικός αραχνοκάβουρας έχει σώμα στο μέγεθος μίας μπάλας του μπάσκετ, ενώ τα πόδια του μπορούν να αγκαλιάσουν ένα κανονικό αμάξι. Μόλις ολοκληρωθεί η ανάπτυξή του, τα πόδια του θα έχουν μήκος γύρω στα 4.5 μέτρα.
Το συγκεκριμένο καβούρι, του είδους Macrocheira kaempferi, πιάστηκε από ψαράδες στον Ειρηνικό Ωκεανό και μεταφέρθηκε στη Βρετανία όπου θα αποτελέσει έκθεμα στο Εθνικό Κέντρο Θαλάσσιας Ζωής του Μπέρμιγχαμ.
Έξω από το νερό, το καβούρι δείχνει αδύναμο και απαθές επειδή είναι δύσκολο να κινήσει τα βαριά του άκρα. Στο φυσικό του περιβάλλον όμως -σε βάθος 762 μέτρων στα παγωμένα νερά του ωκεανού- αποτελεί ένα φονικό αρπακτικό.
Ωστόσο, έχει και το ίδιο θηρευτές -τους ανθρώπους- αφού θεωρείται λιχουδιά στην Ιαπωνία.
Ο Γκράχαμ Μπάροους, έφορος του Εθνικού Μουσείου Θαλάσσιας Ζωής στο Μπέρμιγχαμ, είπε: «Φημολογείται πως οι δαγκάνες του φτάνουν σε μήκος τα τέσσερα μέτρα. Διαθέτουμε μια ειδική πισίνα, η οποία έχει τα παγωμένα νερά που απαιτούνται για να ζήσει ο Crabzilla, και στην οποία θα φιλοξενηθεί ως τα τέλη Μαρτίου.
Αναμφίβολα, επισκιάζει τα υπόλοιπα μικρόσωμα καβούρια που βρίσκονται στην πισίνα, στα οποία όμως δεν είναι επιθετικός και δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Έχει ήδη περάσει κάποιο χρόνο σε καραντίνα και έπειτα θα μεταφερθεί στο Κέντρο Θαλάσσιας Ζωής στο Βέλγιο.»
Επίσης, πρόσθεσε πως: «Ο ιαπωνικός αραχνοκάβουρας είναι το μεγαλύτερο στην οικογένεια των αρθροπόδων, η οποία περιλαμβάνει όλα τα ασπόνδυλα με αρθρωτά άκρα.
Τα μπροστινά άκρα του Crabzilla αποτελούν τα όπλα για την τροφή του, και κάθε ένα από τα πόδια -μήκους 1.5 μέτρου- καταλήγει σε μεγάλα νύχια. Το συγκεκριμένο είδος καβουριού αποτελεί ιαπωνική λιχουδιά και συνήθως είναι αλατισμένο και μαγειρεμένο στον ατμό, αλλά απαγορεύεται να φαγωθεί την άνοιξη αφού είναι η εποχή που γεννά τα αυγά του.»

Daily Mail κ pathfinder.gr

Σε έξαρση τα επικίνδυνα μηνύματα spam

 
Ιδιαίτερα ανησυχητικά είναι τα μηνύματα έρευνας που διεξήγαγε η εταιρεία M86 Security σχετικά με την κίνηση των επίκινδυνων spam emails κατά τους τελευταίους μήνες. Όπως φαίνεται από τα δεδομένα που συνέλεξε η εταιρεία, τα κακόβουλα μηνύματα spam που διακινούνται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου έφτασαν τα 3 δισεκατομμύρια σε ημερήσια βάση κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2009.
Το νούμερο γίνεται ακόμη πιο εντυπωσιακό αν αναλογιστεί κανείς ότι η αντίστοιχη κίνηση για το πρώτο εξάμηνο ήταν μόλις 600 εκατομμύρια malicious spam mails ανά ημέρα. Σύμφωνα με τους ειδικούς, η έξαρση οφείλεται στην αναζωπύρωση γνωστών botnet networks, δηλαδή δικτύων που αποτελούνται από μολυσμένους υπολογιστές οι οποίοι στη σχετική αργκό ονομάζονται zombies. Τα πιο δραστήρια δίκτυα μέχρι το τέλος του 2009 ήταν τα Rustock, PushdoCutwail) και Mega-D, συνεπικουρούμενα από τα Grum και Lethic.
Αν και ο αριθμός των κακόβουλων email είναι τεράστιος, εξακολουθεί να παραμένει ένα ελάχιστο ποσοστό της συνολικής κίνησης του spam [συμπεριλαμβανομένων, δηλαδή, και των διαφημιστικών μηνυμάτων]. Στο δεύτερο μισό του 2009, η συνολική κίνηση ανήλθε στα 200 δισεκατομμύρια ημερησίως.

Πηγή: Pc Magazine

Νέο ένζυμο για την παραγωγή βιοκαυσίμων από γεωργικά παραπροϊόντα


Φθηνή αιθανόλη

Το άχυρο θα μπορούσε να αποκτήσει νέα αξία στο μέλλον (Πηγή: Novozymes) 

Το άχυρο θα μπορούσε να αποκτήσει νέα αξία στο μέλλον

Κοπεγχάγη: Δανική εταιρεία βιοτεχνολογίας σχεδιάζει να αξιοποιήσει εμπορικά ένα ένζυμο για το οποίο υποστηρίζει ότι θα επιτρέψει την παραγωγή βιοαιθανόλης από γεωργικά απόβλητα σε ιδιαίτερα ανταγωνιστικές τιμές.
Το κατοχυρωμένο ένζυμο, με την ονομασία Cellic CΤec2, διασπά την κυτταρίνη των φυτικών κυττάρων σε απλά σάκχαρα, τα οποία στη συνέχεια μπορούν να υποστούν ζύμωση με συμβατικές διαδικασίες για την παραγωγή οινοπνεύματος.
Το παραγόμενο βιοκαύσιμο εκτιμάται ότι θα κοστίζει γύρω στα 0,37 ανά λίτρο, ποσό συγκρίσιμο με τις τιμές της βενζίνης και της συμβατικής αιθανόλης, αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.
Σύμφωνα με την εταιρεία Novozymes που ανέπτυξε το ένζυμο, η τιμή θα μπορούσε να μειωθεί περαιτέρω και να επιτρέψει τελικά τη δημιουργία μιας νέας βιομηχανίας που θα δημιουργήσει έως και 1,2 εκατομμύρια θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ έως το 2022.
Έπειτα από δέκα χρόνια ερευνών, η Novozymes ελπίζει τώρα ότι η παραγωγή αιθανόλης από κυτταρίνη σε μεγάλη κλίμακα θα ξεκινήσει το 2011.
Μετά την ανακοίνωση της εταιρείας, η τιμή της μετοχής της στο χρηματιστήριο της Δανίας ανέβηκε κατά 4,8% στις 567 κορώνες (76,2 ευρώ).
Ως πρώτη ύλη στην παραγωγή θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν πριονίδια, άχυρο ή στελέχη καλαμποκιών, μεταξύ άλλων.

pathfinder.gr

Smartphones : Για υπερφόρτιση των δικτύων τους ανησυχούν οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας

Smartphones, ευχή και κατάρα
Το θέμα συζητήθηκε στο Mobile World Congress της Βαρκελώνης

Το θέμα συζητήθηκε στο Mobile World Congress της Βαρκελώνης

Βαρκελώνη: Οι κατασκευαστές κινητών και εταιρείες όπως η Google θησαυρίζουν χάρη στα κινητά που συνδέονται στο Διαδίκτυο, ωστόσο η εκρηκτική αύξηση της κίνησης δεδομένων απειλεί να «γονατίσει» τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας, υποστηρίζει η Vodafone και άλλες εταιρείες κινητής.
Η εταιρεία ερευνών Informa προβλέπει ότι το 2010 η κίνηση δεδομένων στα δίκτυα κινητής θα αυξηθεί κατά 50% λόγω συσκευών όπως το iPhone που κατεβάζουν διαρκώς πληροφορίες από το Διαδίκτυο. Το πρόβλημα είναι ότι το ίδιο διάστημα τα έσοδα από τη μεταφορά δεδομένων θα αυξηθούν μόνο κατά 13%.
ΣτοMobile World Congress που πραγματοποιείται στη Βαρκελώνη, πολλές εταιρείες κινητής εκτίμησαν ότι απειλούνται αλλά και αδικούνται από την υπερφόρτωση των δικτύων τους, αναφέρει το πρακτορείο Reuters.
Η Vodafone υποστήριξε ότι η Google δεν πρέπει να αφεθεί να κυριαρχήσει στην αγορά διαδικτυακών υπηρεσιών για κινητά τηλέφωνα. Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Βιτόριο Κολάο ζήτησε μάλιστα ένα «νέο επιχειρηματικό μοντέλο», το οποίο θα προσέφερε έσοδα στις εταιρείες κινητής, ώστε να μπορέσουν να συνεχίσουν να επενδύουν στα δίκτυά τους.
Ο Κολάο επισήμανε ότι η Google κυριαρχεί στην αγορά αναζήτησης και διαδικτυακής διαφήμισης με μερίδιο 70-80 τοις εκατό της αγοράς, κάτι «που πρέπει να εξεταστεί».
Κάλεσε τις ρυθμιστικές αρχές να επιτρέψουν στις εταιρείες κινητής να πειραματιστούν με νέα επιχειρηματικά μοντέλα, όπως την επιβολή επιπλέον χρεώσεων για την παροχή υψηλών ταχυτήτων και αδιάλειπτων διαδικτυακών υπηρεσιών.
Πράγματι, η ισπανική Telefonica ανακοίνωσε πρόσφατα ότι εξετάζει το ενδεχόμενο να χρεώνει τις μηχανές αναζήτησης.
Από την πλευρά της, η Research In Motion, κατασκευαστής των δημοφιλών BlackBerry, παραδέχτηκε το πρόβλημα και εκτίμησε ότι οι διαδικτυακές υπηρεσίες για κινητά θα πρέπει να γίνουν πιο «ελαφρές» και να μην κατακλύζουν τα δίκτυα με δεδομένα.
Πάντως κάποιες εταιρείες κινητής, όπως η Orange, προσπαθούν ήδη να αποφορτίσουν τα δίκτυά τους δρομολογώντας την κίνηση δεδομένων σε εναλλακτικά, σταθερά δίκτυα.

pathfinder.gr

sex : Θα μου το πληρώσεις ακριβά! πρόστυχες φιγούρες πάνω σε νομίσματα


Οι πιο πρόστυχες φιγούρες είναι χαραγμένες πάνω σε αυτά τα παλαιά νομίσματα.






v4.e-go.gr

health : Μπορεί η υγιεινή διατροφή να αποτελεί διαταραχή ;


 
Η Kristie Rutzel ήταν στο λύκειο όταν άρχισε να τηρεί κατά γράμμα τη διαδεδομένη στα σχολεία διατροφική πυραμίδα. Μαθαίνοντας όλο και περισσότερα για την υγιεινή διατροφή, σταμάτησε να τρώει οτιδήποτε επεξεργασμένο, καταναλώνοντας μόνο 100% οργανικά προϊόντα. Στο κολέγιο ξεκίνησε μία αυστηρή δίαιτα με ωμά τρόφιμα, κυρίως λαχανικά, γεγονός που κράτησε το βάρος της σε πολύ χαμηλά επίπεδα. Η Rutzel, η οποία σήμερα είναι 27 χρονών, υποφέρει από μια διατροφική διαταραχή που ονομάζεται ορθορεξία και χαρακτηρίζεται από την εμμονή στην αποφυγή τροφίμων τα οποία θεωρούνται ανθυγιεινά.
Δεδομένου ότι ο κατάλογος των τροφίμων που θεωρούνται ανθυγιεινά μεγαλώνει διαρκώς, οι ειδικοί των διατροφικών διαταραχών αντιμετωπίζουν όλο και περισσότερους ασθενείς που με κάθε τρόπο αποφεύγουν τα τρόφιμα με τεχνητές γεύσεις, χρώματα ή συντηρητικά και τρέφονται αποκλειστικά με ωμά λαχανικά. Οι γυναίκες εμφανίζονται πιο επιρρεπείς σε αυτού του είδους τους περιορισμούς σε σχέση με τους άντρες. Πολλοί είναι αυτοί που προτιμούν να πεινάσουν παρά να φάνε οτιδήποτε έστω και λίγο ανθυγιεινό.
Ωστόσο, οι άνθρωποι που πάσχουν από ορθορεξία, είναι πιθανόν να εμφανίσουν προβλήματα υγείας, όπως αναιμία και οστεοπενία, που ουσιαστικά είναι ο πρόδρομος της οστεοπόρωσης και προκαλείται από την έλλειψη ασβεστίου. Όταν η Rutzel, υποφέροντας από τα παραπάνω προβλήματα, ζήτησε ιατρική βοήθεια, ο γιατρός της, ο οποίος δεν είχε ακούσει ποτέ για ορθορεξία, της συνέστησε να τρέφεται υγιεινά, μην ξέροντας πως μιλούσε σε κάποια που πίστευε πως υπάρχουν ελάχιστα πραγματικά υγιεινά τρόφιμα για κατανάλωση. Η κατάστασή της διαγνώστηκε ως ανορεξία. Μία διάγνωση την οποία κάποιοι οργανισμοί, όπως ο Eating Disorders Coalition (EDC) της Ουάσιγκτον, θεωρούν λανθασμένη. Ο EDC, που αντιπροσωπεύει πάνω από 35 οργανώσεις που ασχολούνται με διατροφικές διαταραχές στις ΗΠΑ, θεωρεί την ορθορεξία ψυχική διαταραχή.
Την τελευταία δεκαετία, οι ψυχίατροι εργάζονται εντατικά για τη βελτίωση των ταξινομήσεων που χρησιμοποιούν οι επαγγελματίες στον τομέα της ψυχικής υγείας για τη διάγνωση των ψυχικών διαταραχών. Για όσες παθήσεις δεν συμπεριλαμβάνονται στον εν λόγο κατάλογο (DSM) είναι δύσκολο να ληφθεί θεραπεία που να καλύπτεται από την κοινωνική ασφάλιση, αλλά και να χρηματοδοτηθούν σχετικές έρευνες. Το προσχέδιο της πέμπτης έκδοσης του DSM δόθηκε πρόσφατα στη δημοσιότητα και τώρα ξεκινά μία διαδικασία τριών χρόνων με παρατηρήσεις για τη βελτίωσή του. Η ορθορεξία, δεν συμπεριλαμβάνεται στο προσχέδιο και, παρά τις προσπάθειες ομάδων και οργανισμών που ασχολούνται με διατροφικές διαταραχές, είναι απίθανο να συμπεριληφθεί στην τελική έκδοση του καταλόγου.
«Δεν είμαστε σε θέση να πούμε ότι η ορθορεξία δεν υπάρχει ή δεν είναι σημαντική» αναφέρει στο περιοδικό TIME ο καθηγητής ψυχιατρικής του Πανεπιστημίου της Κολούμπια, Tim Walsh. Όπως προσθέτει, για να αναφέρεται κάποια ασθένεια στο DSM απαιτούνται εκτεταμένες επιστημονικές γνώσεις γι' αυτή και ευρεία κλινική αποδοχή, κάτι το οποίο στην περίπτωση της ορθορεξίας δεν υφίσταται.
Οι περισσότεροι γιατροί δεν δικαιολογούν μια ξεχωριστή διάγνωση για την ορθορεξία. «Η ορθορεξία μπορεί να συνδέεται με μία αγχώδη διαταραχή ή θα είναι προάγγελος μίας πιο διαταραχής που διαγιγνώσκεται συχνότερα», υποστηρίζει η Cynthia Bulik, διευθύντρια του προγράμματος διατροφικών διαταραχών στο Πανεπιστήμιο της Βόρειας Καρολίνα. «Δεν θέλουμε να γίνονται λάθος διαγνώσεις και οι άνθρωποι να μην παίρνουν τη φροντίδα που πραγματικά χρειάζονται. Στην πραγματικότητα βρίσκονται ένα στάδιο πριν από την ανορεξία» υπογραμμίζει.
Η Kathleen MacDonald, από τον οργανισμό Eating Disorders Coalition, συμφωνεί ότι οι άνθρωποι πρέπει να παίρνουν τη φροντίδα που χρειάζονται. Αυτός ακριβώς είναι και ο λόγος που πιστεύει ότι η ορθορεξία θα πρέπει να έχει ξεχωριστή ταξινόμηση. Η Bulik όπως και αρκετοί άλλοι χρησιμοποιούν συχνά τη συμπεριφορική θεραπεία, προσπαθώντας να αντικαταστήσουν στο μυαλό των ασθενών τις βασανιστικές σκέψεις σχετικά με το τι είναι υγιεινό και τι όχι. 

Πηγή: περιοδικό ΤΙΜΕ

Στο φως σπάνια επιγραφή στα αραβικά



Ισραηλινοί αρχαιολόγοι ανακοίνωσαν την Τετάρτη ότι ανακάλυψαν στην παλιά πόλη της Ιερουσαλήμ μια σπάνιας σημασίας επιγραφή στην αραβική γλώσσα, η οποία χρονολογείται στο 10ο αιώνα.
Η επιγραφή, χαραγμένη σε μαρμάρινη πλάκα, φέρει αραβικά χαρακτηριστικά των πρώτων αιώνων του Ισλάμ. Χρονολογείται στο έτος 910 και αναφέρει την παραχώρηση ενός εδάφους από το χαλίφη Αλ Μουκταντίρ της Δυναστείας των Αββασιδών σε έναν από τους ακολούθους του στην Ιερουσαλήμ.
Η επιγραφή ανακαλύφθηκε κατά τις ανασκαφές που πραγματοποιεί ο καθηγητής Μοσέ Σαρόν του Εβραϊκού Πανεπιστημίου της Ιερουσαλήμ, στην εβραϊκή συνοικία της Παλιάς Πόλης, που βρίσκεται στον ανατολικό τομέα της Ιερουσαλήμ, τον οποίο το Ισραήλ κατέκτησε στον πόλεμο του 1967 και προσάρτησε στο έδαφός του.
Εκτός από λάμπες πετρελαίου που φέρουν επιγραφές στα αραβικά, ανακαλύφθηκαν επίσης νομίσματα και γυάλινα σκεύη αρχαιότερης χρονολογίας που ανήκουν στη ρωμαϊκή εποχή, όπως έγινε γνωστό.

pathfinder.gr

Νέα έκδοση του Facebook για κινητά τηλέφωνα

 
Στο πλαίσιο της έκθεσης Mobile World Congress της Βαρκελώνης, οι υπεύθυνοι του Facebook παρουσίασαν μια νέα έκδοση της δημοφιλούς υπηρεσίας κοινωνικής δικτύωσης, η οποία απευθύνεται σε ιδιοκτήτες κινητών τηλεφώνων που επισκέπτονται καθημερινά το προφίλ τους και τους φίλους τους μέσα από το Internet.
Η νέα υπηρεσία θα βρίσκεται στη διεύθυνση zero.facebook.com και θα παρέχεται στους συνδρομητές από τους παρόχους κινητής τηλεφωνίας. Ο πελάτης θα επιλέγει είτε τη δωρεάν έκδοση της υπηρεσίας, είτε μια εμπλουτισμένη έκδοση επί πληρωμή. Η πρώτη θα περιλαμβάνει μόνο κείμενο, ενώ η δεύτερη θα δίνει πρόσβαση στις φωτογραφίες.
Όπως είναι σαφές, η δωρεάν έκδοση θα έχει ως αποτέλεσμα τεράστια εξοικονόμηση bandwidth για τους παρόχους και γρήγορη πρόσβαση στα βασικά στοιχεία του Facebook για τους συνδρομητές, άρα μιλάμε για μια κατάσταση στην οποία κερδίζουν όλοι [αν, βέβαια, δεν ενοχλούν οι περιορισμοί στα multimedia αρχεία].
Το Facebook Zero αναμένεται να κάνει ντεμπούτο μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

Πηγή: Pc Magazine

OIL : Δεν ολοκληρώθηκαν ποτέ οι γεωτρήσεις για το πετρέλαιο στο Καλπάκι!

geotrisiΜε καθυστέρηση αρκετών ετών, δύο διακεκριμένοι επιστήμονες της χώρας, που είχαν άμεση εμπλοκή στην υπόθεση, αποκάλυψαν ότι οι γεωτρήσεις για τον εντοπισμό κοιτασμάτων πετρελαίου, που είχαν γίνει κοντά στο Καλπάκι, δεν έφτασαν ποτέ στο προβλεπόμενο βάθος, παρότι η εταιρία που τις είχε αναλάβει, βρήκε ενδείξεις κοιτασμάτων.
Η κ. Τερέζα Φωκιανού, επί σειρά ετών υπεύθυνη της ΔΕΠ- ΕΚΥ, της δημόσιας δηλαδή εταιρίας που είχε την ευθύνη για τις έρευνες στην Ελλάδα και ο Καθηγητής Γεωλογίας στο Πανεπιστήμιο Πατρών Αβραάμ Ζελιλίδης, αναφέρθηκαν εκτενώς στην περίπτωση των Ιωαννίνων.
Οι γεωτρήσεις είχαν ξεκινήσει το 2001 και τέσσερα χρόνια αργότερα η εταιρία Enterprise έριξε με πανηγυρικό τρόπο την αυλαία, κάνοντας τότε γνωστό στην κοινή γνώμη, ότι στην περιοχή δεν βρέθηκε τίποτα περισσότερο από...νερό.
Χθες το βράδυ, οι δύο επιστήμονες -μάλιστα ο κ. Ζελιλίδης συνεργάζονταν με την εν λόγω εταιρία- αποκάλυψαν ότι οι γεωτρήσεις δεν έφτασαν ποτέ στο προβλεπόμενο βάθος.

Η συμφωνία ήταν να ακουμπήσει το γεωτρύπανο στα πέντε χιλιόμετρα. Όμως σταμάτησε στα τέσσερις χιλιάδες μέτρα, χωρίς να δοθεί καμία πειστική εξήγηση. Στο βάθος αυτό, όπως είπε τόσο η κ. Φωκιανού όσο και ο κ. Ζελιλίδης «δέχθηκαν υψηλές πιέσεις, που ερμηνεύεται σε ένδειξη ύπαρξης κοιτάσματος».

Η γεώτρηση δεν προχώρησε. Αντ΄ αυτού έγινε μία δεύτερη, πλάγια η οποία έφτασε στα τρία χιλιόμετρα χωρίς ποτέ να συναντήσει την πρώτη. Έτσι απότομα όλα τελείωσαν, χωρίς ποτέ να γίνουν γνωστά τα αποτελέσματα.
Γιατί;
«Επειδή κάποιοι δεν ήθελαν να μάθουμε τι υπάρχει...», όπως είπαν οι δύο επιστήμονες στην τηλεοπτική εκπομπή του Κώστα Χαρδαβέλλα στο Alter.
Από άλλα στοιχεία που παρουσιάστηκαν προκύπτει πως:
- οι γεωτρήσεις δεν έφθασαν στα βάθη που είχαν δεσμευτεί οι εταιρείες να φθάσουν, και
- κανένας επίσημος φορέας δεν παρακολούθησε ή δεν συμμετείχε από κοντά στη λήψη αποφάσεων, είτε σε σχέση με την επιλογή των θέσεων, είτε με το πώς θα συνεχιστούν οι εργασίες. Η τελευταία γεώτρηση που εκτελέστηκε ήταν αυτή των Ιωαννίνων. Η γεώτρηση απέτυχε και σύμφωνα με τον κ. Ζεληλίδη, η περιοχή «θάφτηκε», άγνωστο γιατί.
Η άποψη του κ. Ζεληλίδη, που στηρίζεται σε αποτελέσματα των ερευνών του τμήματός του αλλά και σε στοιχεία της ίδιας της εταιρείας που εκτέλεσε τη γεώτρηση, δείχνουν ότι η περιοχή έχει ενδιαφέρον.
Παρ΄ όλα αυτά ο κ. Ζεληλίδης τόνισε ότι καμία από τις προτάσεις που έγιναν από τους επιστημονικούς φορείς στους οποίους συμμετέχει και ο ίδιος, δεν προχώρησαν από την πλευρά του Υπουργείου Ανάπτυξης και σύμφωνα με εκτιμήσεις του θα χρειαστεί χρονικό διάστημα τουλάχιστον δύο ετών ακόμα.
Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ
Σύμφωνα με ιστορικές αναφορές οι πρώτες έρευνες για εντοπισμό πετρελαιοφόρων κοιτασμάτων στη Δυτική Ελλάδα ξεκίνησαν το 1939 από την εταιρεία «XEΛH» στην περιοχή του Kατακόλου με δυο γεωτρύπανα, όπου όμως δεν έφεραν κάποιο αποτέλεσμα. Eνα χρόνο αργότερα η ίδια εταιρεία πραγματοποίησε τέσσερις γεωτρήσεις στην περιοχή της Kυλλήνης. Δύο πλησίον των ιαματικών θειούχων πηγών που έφθασαν μόλις στα 50 μέτρα και δύο δυτικά της κοινότητας Kάστρο που έφθασαν στα 700 μέτρα. Ολες όμως σταμάτησαν λόγω ύπαρξης σκληρών πετρωμάτων.
Tην ίδια χρονική περίοδο μια ακόμα γεώτρηση στην κοινότητα Λάνθι, αν και έφτασε τα 1.600 μέτρα, δεν απέδωσε και αυτή τα αναμενόμενα αποτελέσματα.

Tο 1953 η εταιρεία «XEΛH» επέστρεψε στην περιοχή για να πραγματοποιήσει νέες έρευνες με δυο γεωτρήσεις στην κοινότητα Bούναργο που έφθασαν σε βάθη 2.370 μ. και 2.135 μ. σταμάτησαν γιατί συνάντησαν και πάλι σκληρά πετρώματα.
Την σκυτάλη των διερευνητικών γεωτρήσεων πήρε μετά την πτώχευση της πρώτης εταιρείας η ESSΟ HELLENIC.
H νέα εταιρεία το 1960 προχώρησε σε δύο ακόμα γεωτρήσεις. Η μια έγινε ανατολικά της Γαστούνης που έφθασε σε βάθος 1.844 μ. και η δεύτερη στη θέση Σώστη που έφθασε τα 3.900 μ.

Aμέσως μετά όμως αποχώρησε, σφραγίζοντας τα φρεάτια χωρίς να ανακοινώσει ποτέ τα αποτελέσματα των ερευνών της.
Μετά από χρόνια στην περιοχή ήρθε η Δημόσια Eπιχείρηση Πετρελαίου για να δοκιμάσει και αυτή την τύχη της. Από το 1975 μέχρι το 1985 η εταιρεία πραγματοποίησε δέκα συνολικά γεωτρήσεις στην Hλεία και μόνο δύο από αυτές έδωσαν ενθαρρυντικά στοιχεία για συγκεντρώσεις υδρογονανθράκων και αερίων.

Πριν από 12 χρόνια, στην περιοχή του Ιονίου και της B.Δ. Πελοποννήσου έγιναν οι τελευταίες έρευνες από μεγάλες πετρελαϊκές εταιρείες όπως οι Enterprise Οil και Union Texas, οι οποίες μετείχαν στην κοινοπραξία η οποία ανέλαβε την σχετική έρευνα.
Οι συμβάσεις αφορούσαν επιπλέον και περιοχές των Iωαννίνων και της Αιτωλοακαρνανίας.
Οι δύο κοινοπραξίες που είχαν αναλάβει τις έρευνες ήταν η βρετανική Enterprise Οil, ενώ συμμετείχε και η αμερικανική Union Texas. Οι δύο κοινοπραξίες επένδυσαν συνολικά 56 εκατομμύρια δολάρια την εποχή εκείνη.

epiruspost.gr

ΒΝΡ Paribas : 320 δισ. ευρώ το κόστος διάσωσης της Ελλάδας

http://media2.feed.gr/filesystem/images/20091203/engine/assets_LARGE_t_420_2101097_type11495.jpg

Στα 320 δισ. εκτιμάται το κόστος διάσωσης της Ελλάδας από την Ε.Ε., σύμφωνα με τη γαλλική τράπεζα.
Περίπου 320 δισεκατομμύρια ευρώ θα χρειαστεί η Ευρωπαϊκή Ένωση για να σώσει την Ελλάδα υποστηρίζει η γαλλική τράπεζα BNP Paribas.
Εκτιμά ότι μια τέτοια εξέλιξη θα πυροδοτήσει σειρά σωστικών παρεμβάσεων αρκετών ακόμη κρατών με σοβαρά οικονομικά προβλήματα.
Σύμφωνα με τους υπολογισμούς της γαλλικής τράπεζας, βοήθεια θα χρειαστούν επίσης Ισπανία, Πορτογαλία και Ιρλανδία.
Η BNP Paribas περιόρισε την έκθεσή της στη χώρα μας εξαιτίας της αβεβαιότητας που επικρατεί για την οικονομική της κατάσταση, σύμφωνα με δήλωσε του διευθύνοντος συμβούλου της γαλλικής τράπεζας στο τηλεοπτικό δίκτυο CNBC.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΣΚΑΪ 100,3

Pro Evolution Soccer : Οδηγός στημένων φάσεων στο PES 2010

 

Το πανελλήνιο πρωτάθλημα Pro Evolution Soccer άρχισε ήδη στη βόρεια Ελλάδα (και σιγά σιγά κατεβαίνει) και πολλοί από εμάς δεν ξέρουμε ακόμα να εκτελούμε στημένες φάσεις. Γι αυτό και το sport-fm.gr αποφάσισε να δημοσιεύσει έναν πολύ χρήσιμο οδηγό σε video που θα ξεκαθαρίσει μερικά βασικά σημεία στην πολύπλοκη διαδικασία των στημένων φάσεων.

Γενικά τα φάουλ είναι δύσκολα και παραβλέπονται, άλλα μπορεί να κρίνουν τον αγώνα μεταξύ ενός προπονημένου και ενός που δεν ξέρει να παίζει. Κάποιοι παίκτες αν συνειδητοποιήσουν ότι ο αντίπαλός τους δεν ξέρει πώς να εκτελέσει στημένες φάσεις και πέναλτι, μπορεί να καταλήξουν να διακόπτουν όλες τις επιθέσεις του με φάουλ.

Όλη η φιλοσοφία είναι συνδυασμοί κουμπιών:

Κανονικό: Σουτ
Πολύ δυνατό: Σουτ και Πάνω
Πολύ αδύναμο: Σουτ και Κάτω
Δυνατό: Σουτ και μετά Τρίγωνο
Αδύναμο: Σουτ και μετά Χ
Φάλτσο: αφού έχουμε πατήσει το Σουτ και ο παίκτης κινείται προς την μπάλα, πατάμε δεξιά ή αριστερά και τελευταία στιγμή Χ
Δεύτερος Παίκτης:
Αλλάζουμε παίκτες με το L1 και R1
Ο δεύτερος παίκτης δίνει πάσα: L1 και X
Ο δεύτερος παίκτης σουτάρει: L1 και Σουτ

Το βίντεο αυτό δείχνει πώς να εκτελέσετε ένα φάουλ από διαφορετικές θέσεις, συμπεριλαμβανομένου το πώς θα σουτάρετε κάτω από το τοίχος των παιχτών, πώς να βρείτε το «Γάμα» του διχτυού, να σουτάρετε από απόσταση και πώς να χρησιμοποιήσετε έναν δεύτερο συμπαίχτη σας και να τον κάνετε να σουτάρει αυτός, επίσης και ένα ψεύτικο φάουλ με δύο συμπαίχτες. Επειδή δεν φαίνονται καθόλου εύκολα με την πρώτη, δίνουμε παρακάτω μερικά παραδείγματα.


Παραδείγματα για Στημένες Φάσεις:

Κάτω απ το τείχος:

Πρόκειται για τρικ που μπορεί να πιάσει, σίγουρα θα εντυπωσιάσει, αλλά εγκυμονεί τεράστιο ρίσκο. Απλά κρατάμε το Κάτω πατημένο, και μετά πατάμε τον Κύκλο. Η μπάλα θα περάσει κάτω απ το τείχος την ώρα που οι παίκτες του βρίσκονται στον αέρα.

Πάσα σε δεύτερο παίκτη:

Πρόκειται για τρικ που είναι δύσκολο στην εκτέλεση αλλά ιδιαίτερα αποτελεσματικό (αν το μάθετε) ειδικά στις κοντινές αποστάσεις. Κρατήστε το L1 πατημένο και πατήστε το Χ. μετά σουτάρετε κανονικά μαζί με κάποια κατεύθυνση.

Και τρία παραδείγματα που δεν είναι τρικ, αλλά κανονικές σωστές εκτελέσεις.

Εκτέλεση από κοντινή απόσταση:

Μιλάμε για πολύ κοντινή απόσταση, 19 με 22 μέτρα. Στοχεύουμε στον πιο ακριανό παίκτη του τείχους. Κρατάμε το Κάτω πατημένο και βάζουμε στο Σουτ 50% δύναμη. Το αφήνουμε και ο παίκτης ξεκινά την πορεία του. Έπειτα για να δώσουμε φάλτσο κρατάμε το Δεξιά ή το Αριστερά πατημένο και τελευταία στιγμή μόλις πάει να σουτάρει πατάμε το Χ.

Εκτέλεση από μέση απόσταση:

Στα 25 με 28 μέτρα όταν το τείχος είναι μικρό και μόλις που πατάει μέσα στη μεγάλη περιοχή. Βάζουμε στο Σουτ 50% δύναμη. Το αφήνουμε και ο παίκτης ξεκινά την πορεία του. Έπειτα για να δώσουμε φάλτσο κρατάμε το Δεξιά ή το Αριστερά πατημένο και τελευταία στιγμή μόλις πάει να σουτάρει πατάμε το Χ.

Εκτέλεση από μακρινή απόσταση:

Στα 30 μέτρα και πάνω, όταν το τείχος αποτελείται από 3 παίκτες μακριά πλέον από τη μεγάλη περιοχή. Κρατάμε το Πάνω πατημένο και βάζουμε στο Σουτ 50% δύναμη. Το αφήνουμε και ο παίκτης ξεκινά την πορεία του. Έπειτα για να δώσουμε φάλτσο κρατάμε το Δεξιά ή το Αριστερά πατημένο και τελευταία στιγμή μόλις πάει να σουτάρει πατάμε το Χ.

Καλό είναι να βάλετε “mode” προπόνηση και να τα δοκιμάσετε όλα αυτά γιατί και ενδιαφέροντα είναι και πολύ χρήσιμα μπορεί να σας φανούν.

Για περισσότερες πληροφορίες πάνω στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Pro Evolution Soccer δείτε εδώ/

Για παρόμοιο οδηγό εκτέλεσης Πέναλτι στο PES 2010 δείτε εδώ.

sport-fm.gr 

Παράξενα : Ιδιοκτήτρια ανθοπωλείου άλλαξε τους χάρτες (google) για να βρίσκουν το μαγαζί της

http://www.spor24.gr/ast/cov/ke/kendra_m.jpg

Τις διαδικτυακές της γνώσεις εκμεταλλεύτηκε μία ανθοπώλις στη Νέα Ζηλανδία, για να αυξήσει τα κέρδη της και να υποσκελίσει τους ανταγωνιστές της.

Η 40χρονη Κέντρα Ντρινκγουότερ, μπήκε στον χάρτη της Google και άλλαξε τα στοιχεία των ανταγωνιστών της, ώστε οι υποψήφιοι πελάτες να βρίσκουν μόνο το δικό της ανθοπωλείο.

Η κατηγορούμενη παραποίησε τη διεύθυνση, τους αριθμούς τηλεφώνου, και άλλες χρηστικές λεπτομέρειες στη διαδικτυακή σελίδα πληροφοριών των ανταγωνιστών της στην επαρχία Χοκ Μπέι, σε τουλάχιστον 100 περιπτώσεις από την 1 Νοεμβρίου μέχρι τις 4 Δεκεμβρίου 2009.

Η ανθοπώλις, μητέρα δύο παιδιών, παραδέχθηκε στο δικαστήριο τις κατηγορίες και δήλωσε ότι άλλαξε τις λεπτομέρειες των διευθύνσεων των ανταγωνιστών της, έτσι ώστε η επιχείρηση που διευθύνει από το σπίτι της να είναι η μόνη που να μπορούν να βρουν οι πελάτες.

Η "δαιμόνια" επιχειρηματίας, καταδικάστηκε σε 100 ώρες κοινωνικής εργασίας, αν και κινδύνευε με φυλάκιση για παραποίηση στοιχείων με δόλο, θα παρακολουθείται από ψυχολόγο και θα πάρει εκπαιδευτικά μαθήματα για εννέα μήνες.

sport24.gr

Sony Ericsson Vivaz pro : με HD video και Qwerty πληκτρολόγιο

Πλήρες πληκτρολόγιο και οθόνη υψηλής ανάλυσης για το Sony Ericsson Vivaz Pro.
 
Πλήρες πληκτρολόγιο και οθόνη υψηλής ανάλυσης για το Sony Ericsson Vivaz Pro.
 
Sony Ericsson Vivaz pro: με HD video και Qwerty πληκτρολόγιο 
 
Την ανανεωμένη έκδοση του Vivaz παρουσίασε η Sony Ericsson στο Mobile World Congress 2010. Το νέο Sony Ericsson Vivaz pro συνδυάζει το βίντεο υψηλής ανάλυσης με ένα slide out πληκτρολόγιο Qwerty για να γράφετε με άνεση.
Όπως και το Sony Ericsson Vivaz, το  Sony Ericsson Vivaz pro σας επιτρέπει να απαθανατίζετε και κατόπιν να προβάλλετε τις αγαπημένες σας στιγμές σε HD video.
Με το πληκτρολόγιο QWERTY επικοινωνείτε γρήγορα και εύκολα μέσω email, SMS ή social networking sites, ενώ με την εύκολη και άμεση εναλλαγή από το ένα site στο άλλο η εμπειρία γίνεται ακόμα πιο απολαυστική. 
Η ανοιχτή πλατφόρμα του σας επιτρέπει επίσης να «κατεβάζετε» διάφορα applications μέσω του Symbian Developer Community για ακόμα περισσότερη διασκέδαση.
Το Sony Ericsson Vivaz pro σχεδιάστηκε με το χαρακτηριστικό "human curvature", που θα αποτελεί από εδώ και στο εξής αναπόσπαστο στοιχείο όλων των προϊόντων της Sony Ericsson.
Αυτή η νέα φιλοσοφία σχεδιασμού διαφοροποιεί τις συσκευές και τις κάνει να ξεχωρίζουν με την πρώτη ματιά. 
Sony Ericsson Vivaz pro- Slide-out QWERTY πληκτρολόγιο
- Email, Twitter, Facebook, blogging και chat
- Οθόνη αφής 3.2? 16:9
- HD Video και εύκολη σύνδεση με YouTube μέσω Wi-Fi
Το Sony Ericsson Vivaz pro υποστηρίζει δίκτυα UMTS HSPA 900/2100 και GSM GPRS/EDGE 850/900/1800/1900, UMTS HSPA 850/1900/2100 και GSM GPRS/EDGE 850/900/1800/1900.
Το Sony Ericsson Vivaz pro θα είναι διαθέσιμο το δεύτερο τρίμηνο του 2010 σε Μαύρο και Λευκό.

v4.e-go.gr
 
 

Μπορείς κι εσύ να ψάξεις τον ET ! Οι πολίτες στην αναζήτηση εξωγήινης ζωής!


 
Οι πολίτες είναι πλέον επίσημα προσκεκλημένοι να συμμετέχουν στην αναζήτηση εξωγήινης ζωής. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα ταξιδέψουν στο διάστημα ή σε κάποια επιστημονική βάση για να την αναζητήσουν. Το μόνο που έχουν να κάνουν όσοι ενδιαφέρονται είναι να μπουν στην ιστοσελίδα SETIQuest.org, η οποία έχει ήδη ανέβει στο διαδίκτυο. Η «εκτόξευση» της ιστοσελίδας ανακοινώθηκε στο συνέδριο TED 2010 που πραγματοποιήθηκε στο Long Beach της California.
Η SETIQuest είναι προϊόν εργασίας του αστρονόμου Jill Tarter. Μετά την απονομή του βραβείου TED την περασμένη χρονιά, δόθηκε στον Tarter η ευκαιρία να κάνει μία ευχή μπροστά σε μία αίθουσα γεμάτη από κορυφαία ονόματα της τεχνολογίας και του σχεδίου. Ο Tarter ευχήθηκε να «δοθεί η ευκαιρία σε όλους ανεξαιρέτως τους πολίτες να συμμετέχουν ενεργά στην αναζήτηση κοσμικής συντροφιάς».
Με τη SETIQuest, ο Tarter και η TED κάνουν την ευχή του αστρονόμου πραγματικότητα. Η ιστοσελίδα θα διαθέσει τεράστιες ποσότητες στοιχείων για πρώτη φορά στο κοινό. Επιπλέον θα δημοσιεύσει τον αλγόριθμο του σήματος ανίχνευσης του ινστιτούτου SETI ως ανοικτό κώδικα, καλώντας τους ταλαντούχους προγραμματιστές αλλά και ερασιτέχνες, λάτρες της τεχνολογίας να βοηθήσουν στην βελτίωση του.
«Με το διαθέσιμο απόθεμα και τους πόρους επεξεργασίας, μπορούμε να παρέχουμε ψηφιακά στους εμπειρογνώμονες και τους φοιτητές την ευκαιρία επεξεργασίας του σήματος και πολλών ανεπεξέργαστων δεδομένων... και τους καλούμε να ασχοληθούν με την ανάπτυξη νέων αλγορίθμων ανακαλύπτοντας νέους τύπους σημάτων που τώρα λείπουν» αναφέρεται στην ιστοσελίδα.
Ακόμα κι αν κάποιος δεν είναι προγραμματιστής μπορεί να έχει την ευκαιρία να ψάξει τον ΕΤ, χρησιμοποιώντας τίποτα άλλο παρά το γυμνό του μάτι. Οι επίδοξοι... επιστήμονες μπορούν να αναζητήσουν οτιδήποτε μοιάζει ύποπτο. Αν εντοπίσουν κάτι αφύσικο, μπορούν να χτυπήσουν το συναγερμό της παγκόσμιας κοινότητας. Αν αρκετοί είναι αυτοί που συμφωνούν ότι κάτι φαίνεται ιδιαίτερο ή περίεργο, η συλλογική τους ανησυχία θα διευθύνει τα τηλεσκόπια του SETI να στραφούν στο μονοπάτι με τις περισσότερες αμφιβολίες, αυτό του ουρανού. Ίσως πλέον ο καθένας να έχει την ευκαιρία να διαδραματίσει ένα ρόλο σε μία ανακάλυψη που θα αλλάξει την ιστορία. 

http://www.newscientist.com
Επισκεφτείτε την SETIQuest: http://setiquest.org

Το προτεκτοράτο - πειραματόζωο, του Σ. Κούλογλου


 
Η είδηση δεν αφήνει καμιά αμφιβολία: εμπειρογνώμονες από την Ευρωπαική Κεντρική Τράπεζα, εκπρόσωποι της Κομισιόν και του ΔΝΤ θα έρθουν τις επόμενες μέρες στην Αθήνα για να ελέγχουν επί τόπου την εφαρμογή και τα αποτελέσματα του Προγράμματος Σταθερότητας. Ηδη από προηγούμενη εβδομάδα, μετά την έκτακτη Σύνοδο Κορυφής, η Ελλάδας αποτελεί στην πραγματικότητα προτεκτοράτο της Ευρωπαικής Ενωσης- για την ακρίβεια των ισχυρότερων κρατών της.
Οπως είναι γνωστό, η χώρα εκχώρησε κυριαρχικές αρμοδιοτήτες στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο που έχουν πλέον αποφασιστικό λόγο για την οικονομική πολιτική της εγχώριας κυβέρνησης. Οπως συνέβαινε στα παλιά, καλά προτεκτοράτα, αντιμετωπίστηκε κάποια στιγμή και το ενδεχόμενο της αποστολής μόνιμου τοποτηρητή που θα προλάμβανε τις πιθανές παρασπονδίες των ντόπιων. Ομως με την πρόοδο των επικοινωνιών -τους δορυφόρους, τις τηλεοράσεις και το Ίντερνετ- αποφεύγονται άσκοπες κινήσεις που θίγουν το εθνικό φιλότιμο των ιθαγενών.
Το γιατί από τον Οθωνα και τους Βαυαρούς του 19ου αιώνα στην Άγκελα Μέρκελ και τους Γερμανούς του 21ου έχουν αλλάξει τόσο λίγο τα πράγματα είναι μια μεγάλη ιστορία. Το βέβαιο είναι ότι το 1974, μετά από δύο παγκοσμιους πολέμους, έναν αιματηρό εμφύλιο και μια καταστροφική στρατιωτική δικτατορία η Ελλάδα βρέθηκε μπροστα σε μια μοναδική ιστορική ευκαιρία. Αντί να χαράξουν μια νέα πορεία, τα δύο κόμματα που κυβέρνησαν τα τελευταία 35 χρόνια δημιούργησαν και συντήρησαν ένα παραμορφωμένο και διεφθαρμένο σύστημα, στηριγμένο στις πελατιακές σχέσεις και την υφαρπαγή του κράτους απο το κόμμα που κυβερνούσε κάθε φορά.
Τα συστατικά της αλυσσιδωτής αντίδρασης-ένα σπάταλο, γραφειοκρατικό κράτος-τέρας που μισεί την αξιοκρατία και τους νέους, ο υπερδανεισμός μίας χώρας που παράγει όλο και λιγότερα αγαθά, η κατάρρευση του εκπαιδευτικού συστήματος και ο ασφυκτικός έλεγχος της πολιτικής και κοινωνικής ζωής από μια χούφτα διαπλεκόμενες με τα ΜΜΕ οικογένειες- ήταν όλα μαζεμένα στο χημικό εργαστήρι της ιστορίας. Το πενταετές, χωρίς ιστορικό προηγούμενο, νεοδημοκρατικό πλιάτσικο έπαιξε καταλυτικό ρόλο, επιταχύνοντας τις εξελίξεις και προκαλώντας την κατάρρευση την χειρότερη στιγμή.
Δεν είναι μόνο ότι η παγκόσμια οικονομία κάθε άλλο παρά έχει συνέλθει από την έκρηξη της παγκόσμια φούσκας, ενάμιση χρόνο πριν. Ακόμη πιο σοβαρό είναι το γεγονός ότι, μετά και την δραματική διάψευση των προσδοκιών που δημιούργησε η εκλογή Ομπάμα στις ΗΠΑ, στις διεθνείς οικονομικές εξελίξεις αλλά και στο εσωτερικό της Ευρωπαικής Ενωσης εξακολουθούν να κυριαρχούν οι λάτρεις της “θαυματουργής” αγοράς- οι ίδιοι άνθρωποι που οδήγησαν την παγκόσμια οικονομια στην σημερινή της άθλια κατάσταση.
Στους κυριάρχους του πλανήτη, η εκλογή του ΠΑΣΟΚ τον περασμένο Οκτώβριο και κυρίως η ανακοίνωση της νέας κυβέρνησης ότι το έλλειμμα πλησίαζε το 13%, αντι για το 3.7% ή το 6% που παραπλανητικά διατυμπάνιζε η προηγούμενη, δημιούργησε ανάλογα αισθήματα με αυτά των ανθρωποφάγων όταν βλέπουν έναν χαζοχαρούμενο λευκό να μπαίνει στην ζούγκλα. Το πρόγραμμα του κ. Παπανδρέου δεν είχε γεύση σοσιαλιστικής οικονομίας. Απουσίαζαν ριζοσπαστικά μέτρα όπως η δημιουργία μιας ισχυρής κρατικής τράπεζας με δυνατότητα επέμβασης στις οικονομικές εξελίξεις, ένα μέτρο που για το οποίο θα έπρεπε να είχε πρωτοστατήσει πιέζοντας το ΠΑΣΟΚ η αριστερά, αν δεν ζούσε στην κοσμάρα της.
Επρόκειτο για ένα light σοσιαλδημοκρατικό πρόγραμμα στηριγμένο στον Κέινς και στην απλή λογική ότι η οικονομία μπορεί να ανασάνει όταν ρίξεις κάποια χρήματα στην αγορά, αντι να την στραγγαλίσεις. Αλλά για τους νεοφιλελεύθερους που έχουν το πάνω χέρι στις Βρυξέλλες και τη Βόννη οποιοδήποτε κυβερνητικό σχέδιο που δεν προβλέπει μείωση του κράτους και των μισθών των εργαζομένων προκαλεί τις ίδιες αντιδράσεις που προκαλούσε έναν αίωνα πριν το κομμουνιστικό μανιφέστο.
Με αφορμή το πραγματικό και απαράδεκτο γεγονός ότι οι Ελληνες μαγείρευαν συχνα τα στατιστικά στοχεία κοροιδεύοντας τους “κουτόφραγκους”, ξεκίνησε έτσι ένα μοναδικό στη διεθνή σκηνή πείραμα με δύο στόχους. Ο πρώτος ήταν η δημιουργία ενός προτεκτοράτου μέσα στην ΕΕ, προς γνώση και συμμόρφωση των υπόλοιπων “γουρουνιών” (PIGS) όπως αποκαλούνται με βάση τα αρχικά τους οι χώρες του Νότου (Portugal, Italy,Greece, Spain), που διατηρούν ακόμη κάποια δίκτυα κοινωνικής προστασίας.
Ο δεύτερος ήταν η μετατροπή μιας χώρας σε ένα είδος “πάμε στοίχημα” όπου ορισμένοι ποντάρουν δισ $ ότι θα φαληρίσει και κάνουν ότι τους περνάει από το χέρι για να το πετύχουν και να πλουτίσουν. Και, το εξοργιστικό σε όλα αυτά, είναι ότι στο ρόλο του κριτή της οικονομίας κάθε χώρας βρίσκονται οι ίδιοι τρεις διεθνείς οίκοι αξιολόγησης (Fitch, S&P και Moody’s) που το 2008 δεν κατάφεραν να δούν τις τραπεζικές χρεοκοπίες οι οποίες γύρισαν τον πλανήτη στο 1929.
Η σημερινή κυβέρνηση αρχικά υποτίμησε το μέγεθος του οικονομικου προβλήματος και στη συνέχεια δεν πρόβλεψε ούτε το κερδοσκοπικό παιχνίδι ούτε ότι οι “σύμμαχοι” Ευρωπαίοι θα την άφηναν στα κρύα του λουτρού. Δεν πήρε επίσης υπ' όψιν της ότι η δεξιά που κυριαρχεί στην Ευρωπαική Ενωση όχι μόνο δεν θα έδειχνε την ίδια ανοχή στις ελληνικές παρασπονδίες με αυτήν που έδειχνε επί 5 χρόνια ο Χοσέ Μανουέλ Μπαρόσο στον ομοϊδεάτη Καραμανλή αλλά θα της τραβούσε και ό,τι χαλί τής είχε μείνει κάτω από τα πόδια: μόλις προχθές ο νομπελίστας Τζόζεφ Στίγκλιτς χαρακτήρισε «εγκληματική» τη δήλωση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρ Τράπεζας Ζαν Κλοντ Τρισέ ότι δεν θα δέχεται πλέον τους ελληνικούς τίτλους ως εγγύηση.
Κάπως έτσι η Ελλάδα υποχρεώθηκε να δανείζεται με εξαιρετικά υψηλά επιτόκια και μπροστα στον κίνδυνο να μην έχει χρήματα να πληρώσει τους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων αποδέχθηκε την μετατροπή της σε ένα είδος μοντέρνου προτεκτοράτο, με αντάλλαγμα τη χλιαρή προφορική στήριξη των ισχυρών της Ευρώπης. Δυστυχώς, η τραγωδία έχει μόλις αρχίσει καθώς η χώρα καλείται να περάσει χρόνια οικονομικού μαρασμού προκειμένου να εκπληρώσει διάφορους στόχους που δεν έχουν καμία λογική, όπως π.χ. την μείωση του ελλείματος κατά 4% μέσα στο 2010. Σε ένα εξαιρετικό άρθρο που υπέδειξαν σχολιαστές του Tvxs με τίτλο “ Η Ελλάδα υπογράφει συμφωνία της εθνικής της αυτοκτονίας” (Greece Signs Its National Suicide Pact) ο αρθρογράφος MARSHALL AUERBACK αναρωτιέται ακριβώς τι νόημα έχουν τέτοιου είδους αριθμοί, όπως π.χ. το περίφημο όριο του 3% για το δημόσιο έλλειμμα. Γιατί 3 και όχι 60 ή 30 ή 54 ή 89;
Είναι αυτό που στην συνέντευξή του στο Tvxs ο Τζόζεφ Στίγκλιτς αποκαλούσε “φετιχισμό του ελλείμματος”, το οποίο αποτελεί ευαγγέλιο αλλά και εργαλείο εκβιασμών για τους διεθνείς ελεγκτές-τοποτηρητές που φθάνουν στην Αθήνα για να ελέγξουν. Ο κ. Παπακωνσταντίνου πήρε διορία μέχρι τις 15 Μαίου για να δείξει αποτελέσματα αλλά δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι τότε θα ζητηθούν ακόμη πιο σκληρά έως απάνθρωπα μέτρα που θα φέρουν ακόμη μεγαλύτερο μαρασμό και στην οικονομία και στην κοινωνία. Ομως το προτεκτοράτο είναι δύσκολο να αντιδράσει, έτσι που τα κανε θάλασσα. 

Δημοσιεύεται στο lifo που κυκλοφορεί σήμερα. 

tvxs.gr

cartoon : Ευρωπαϊκή επιτήρηση


stef000.blogspot.com/

online sex : Το ηλεκτρονικό φλερτ και ο online έρωτας κερδίζουν έδαφος στην Ελλάδα

Έρευνα της Microsoft

Όσοι αναζητούν τον έρωτα, στρέφονται πλέον και στο Διαδίκτυο, καθώς το 27% των Ελλήνων θεωρεί ότι αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για να κάνεις νέες γνωριμίες. Έτσι, η διαδικτυακή αναζήτηση συντρόφου συνιστά την τρίτη δημοφιλέστερη μέθοδο γνωριμίας. Για τους Έλληνες πάντως, το «προξενιό» μέσω φίλων παραμένει διαχρονικά η πιο δημοφιλής μέθοδος γνωριμίας, ενώ έπεται η κοινωνική δικτύωση.
 
Ο έρωτας μέσω Διαδικτύου κερδίζει σε δημοτικότητα και ένας στους τρεις (33%) Έλληνες χρήστες δηλώνει ότι αναπτύσσει ερωτικές σχέσεις μετά τη γνωριμία μέσω διαδικτύου.

Περισσότεροι από τους μισούς Έλληνες (51%) δηλώνουν ότι έχουν χρησιμοποιήσει το Windows Live Instant Messenger για να φλερτάρουν.

Τα παραπάνω στοιχεία προκύπτουν από online έρευνα του Windows Live Group της Microsoft σε δέκα χώρες της Ευρώπης, της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, όπως ανακοίνωσε η Microsoft Ελλάς, με αφορμή την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου στις 14 Σεπτεμβρίου.

Στο πλαίσιο της έρευνας, στην οποία συμμετείχαν 19.730 άτομα, μεταξύ των οποίων 1.324 Έλληνες, διερευνήθηκαν οι εμπειρίες και καταγράφηκαν κάποιες από τις διαδικτυακές συνήθειες της σύγχρονης ψηφιακής γενιάς, όταν έρχεται η ώρα των ραντεβού και του φλερτ.

Σύμφωνα με την έρευνα, το 54% παραδέχεται ότι προτιμά να φλερτάρει στο Instant Messenger, παρά πρόσωπο με πρόσωπο. Ένας στους τρεις (33%) Έλληνες παραδέχεται ότι έχει επιχειρήσει να κάνει σχέση με κάποιον ή κάποια που γνώρισε online.  

Αρκετοί – σε ποσοστό που ανέρχεται στο 32% – έχουν εκφράσει τον έρωτα τους μέσω του Instant Messenger.

Το 33% των Ελλήνων βρήκε τον έρωτα στο Διαδίκτυο, ενώ από αυτό το ποσοστό το 8% των σχέσεων κατέληξε σε ευτυχισμένους γάμους και το 25% σε μακροχρόνιες σχέσεις.

Επιπλέον, σύμφωνα με τα στοιχεία, μια διαδικτυακή γνωριμία και η σχέση που αναπτύσσεται μετά από αυτή δεν υστερούν σε διάρκεια.

Συνολικά, περίπου ένας στους τέσσερις (25%) αποκαλύπτει ότι έχει ξεκινήσει μία μακροχρόνια σχέση με κάποιον ή κάποια που γνώρισε στο διαδίκτυο.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα το 9% των Ελλήνων να οδηγείται σε γάμο  και το 25% να προχωρά σε μια ευτυχισμένη μακροχρόνια σχέση.

Ωστόσο, ακόμα και αν ο έρωτας δεν κράτησε, το 41% των ερωτηθέντων διατήρησε μία καλή φιλία.

Πρόκειται για αύξηση της τάξης του 27% σε σχέση με πέρυσι, γεγονός που καταδεικνύει τη σημασία που έχουν αποκτήσει τα online κοινωνικά μέσα, όπως το Instant Messenger, στις ζωές των ανθρώπων.


www.enet.gr 

Νέα ήττα του eBay απέναντι στον οίκο Louis Vuitton Malletier


 
Παρισινό δικαστήριο καταδίκασε εκ νέου το eBay, εκδικάζοντας μήνυση που κατέθεσε εναντίον του ο γαλλικός οίκος μόδας Louis Vuitton Malletier.
Το δικαστήριο έκρινε ότι το eBay ευθύνεται για δυσφήμηση του οίκου και των προϊόντων του, και δικαίωσε την εταιρεία, που ισχυρίστηκε ότι η χρήση συγκεκριμένων λέξεων (keywords) επιφέρει ζημία στην LVM.
Σύμφωνα με τη δικαστική απόφαση, το eBay θα πρέπει τώρα να πληρώσει 200 χιλιάδες ευρώ ως αποζημίωση και να καλύψει τα δικαστικά έξοδα του γαλλικού οίκου, που εκτιμάται ότι ανέρχονται σε 30 χιλιάδες ευρώ. Επιπλέον, το site θα βαρύνεται με πρόστιμο χιλίων ευρώ για κάθε μελλοντική παράβαση.
Το eBay είχε και στο παρελθόν καταδικαστεί, καθώς κρίθηκε ότι δεν έλαβε τα απαραίτητα μέτρα για να περιορίσει τη διακίνηση απομιμήσεων με τη σφραγίδα του γνωστού οίκου.

pathfinder.gr

clock : Οπτικό ρολόι «χάνει» μόλις ένα δευτερόλεπτο ανά 3,7 δισεκατομμύρια χρόνια!



Αμερικανοί επιστήμονες δημιούργησαν ένα οπτικό ρολόι που αν είχε αρχίσει να χτυπάει αμέσως μετά το «Μπινγκ Μπανγκ», δηλαδή κατά τη γέννηση του σύμπαντος πριν από 13,7 δισεκατομμύρια χρόνια, θα είχε χάσει μέχρι σήμερα γύρω στα τέσσερα δευτερόλεπτα. Το ρολόι, που είναι αναμφισβήτητα πλέον το πιο ακριβές στον κόσμο, χάνει μόλις ένα δευτερόλεπτο ανά 3,7 δισ. χρόνια. Αποτελεί δημιούργημα των φυσικών του Εθνικού Ινστιτούτου Προτύπων και Τεχνολογίας (NIST) των ΗΠΑ. Το προηγούμενο ρεκόρ ανήκε επίσης στο ίδιο Ινστιτούτο και το ρολόι εκείνο έχανε 1,7 δευτερόλεπτα κάθε 1,7 δισ. χρόνια.
Για να δημιουργηθεί το νέο ρολόι, που έχει υπερδιπλάσια ακρίβεια από τον προκάτοχο του παγκόσμιου ρεκόρ, οι επιστήμονες χρησιμοποίησαν ένα λέιζερ κι ένα ιόν αλουμινίου (με τη βοήθεια ενός ιόντος μαγνησίου), που πάλλεται ταχύτερα από τα παραδοσιακά ατομικά ρολόγια καισίου, αλλά και από το ρολόι που κατείχε το προηγούμενο ρεκόρ, το οποίο βασιζόταν στις δονήσεις ενός ατόμου υδραργύρου.
Το επίτευγμα παρουσιάστηκε στο περιοδικό φυσικής “Physical Review Letters”, σύμφωνα με το Physics World και τη βρετανική «Τέλεγκραφ». Οι ερευνητές, υπό τον Τζέημς Τσου, ανέφεραν ότι, εκτός από την μέτρηση του χρόνου, η νέα τεχνολογία μπορεί να έχει και άλλες πρακτικές εφαρμογές, όπως στους δορυφόρους, βοηθώντας στη βελτίωση του εντοπισμού αντικειμένων μέσω GPS σε ακτίνα ενός μέτρου πάνω στην επιφάνεια της Γης, έναντι δέκα μέτρων με την υπάρχουσα τεχνολογία.
Δεν αποκλείεται τελικά το νέο ρολόι, κάποια στιγμή, να αντικαταστήσει τα ατομικά ρολόγια ως τους επίσήμους «φύλακες» του γήινου χρόνου. Πάντως ο ίδιος ο Τσου παραδέχτηκε ότι θα χρειαστεί ακόμα αρκετός χρόνος για να υιοθετηθεί ένα τέτοιο οπτικό ρολόι ως το επόμενο πρότυπο για την διεθνή ώρα. 'Αλλες επιστημονικές ομάδες μελετούν εναλλακτικά οπτικά ρολόγια με την χρήση πιο «εξωτικών» ιόντων, όπως του υττερβίου και του ινδίου. Παραμένει ακόμα ασαφές ποιο από όλα αυτά τα ρολόγια τελικά θα επικρατήσει για το επόμενο πρότυπο μέτρησης του χρόνου, αντικαθιστώντας τα ατομικά ρολόγια.
Το πρώτο ατομικό ρολόι δημιουργήθηκε το 1955 και έκτοτε η σχετική τεχνολογία έχει χρησιμοποιηθεί για τα πρότυπα μέτρησης του εθνικού χρόνου ανά τον κόσμο. Τα καλύτερα ατομικά ρολόγια έχουν προσφάτως όμως ξεπεραστεί από τα οπτικά ρολόγια, τα οποία είναι πάνω από 100 φορές πιο ακριβή. Τα οπτικά ρολόγια χρησιμοποιούν το φως αντί για μικροκύματα όπως τα ατομικά.

ΕRΤ3.GR

WD TV : Θα τα παίξετε μαζί του...όλα τα αρχεία!

http://news.ecoustics.com/bbs/messages/10381/525511.jpg

Έκαναν τη δυναμική εμφάνισή τους μέσα στο 2009 και, προς το τέλος του έτους, "ωρίμασαν" τόσο που διεκδικούν επάξια μια θέση στο σαλόνι, δίπλα στην τηλεόραση. Ο λόγος για τους media players και το WD TV είναι ένα από τα καλύτερα δείγματα της κατηγορίας. Θα σας επιτρέψει να αναπαράγετε εύκολα πλήθος αρχείων μέσα από ένα απλό και εύχρηστο περιβάλλον ενώ, όσοι διαθέτουν high definition τηλεόραση μπορούν να την εκμεταλλευτούν στο έπακρο μέσω αυτή της μικρής συσκευής.

 

Οι εξωτερικοί σκληροί δίσκοι σας ασφυκτιούν από τις ταινίες, τις σειρές και τα τραγούδια που κατεβάζετε από το Internet.
Αν μάλιστα προσθέσουμε και τις φωτογραφίες που έχετε τραβήξει με την φωτογραφική μηχανή σας, είναι βέβαιο πως ένας εξωτερικός σκληρός δίσκος είναι μάλλον λίγος για να χωρέσει όλα αυτά τα αρχεία.
Ωστόσο, όλα αυτά παραμένουν στο στενό περιβάλλον του υπολογιστή σας. Τι θα λέγατε αν μπορούσατε να τα απολαύσετε με την ευκολία της τηλεόρασή σας, από την άνεση του καναπέ σας, παρέα με τους φίλους σας;
Ακριβώς για αυτό το λόγο εμφανίστηκαν οι media players στους οποίους μπορείτε να συνδέσετε μία εξωτερική αποθηκευτική συσκευή και να αναπαράγετε τα αρχεία βίντεο, ήχου και εικόνας απ' ευθείας στην τηλεόρασή σας χωρίς να μεσολαβεί κάποιος υπολογιστής.
Μία από αυτές τις συσκευές είναι και το νέο μοντέλο της σειράς Western Digital TV, ένας high definition media player που υπόσχεται να αναπαράγει  πιστά όλα τα αρχεία που θα κατεβάσετε με τη γρήγορη σύνδεσή σας.

Ανοίγοντας το κουτί...

...θα βρείτε τα απολύτως απαραίτητα. Πέρα από τη συσκευή και το τροφοδοτικό της θα βρείτε ένα μικρό τηλεκοντρόλ, ένα καλώδιο composite για απλή σύνδεση με την τηλεόραση, ένα γρήγορο οδηγό χρήσης και ένα CD με το αναλυτικό εγχειρίδιο και δείγματα αρχείων που μάλλον δε θα χρειαστείτε.
Αυτό σημαίνει πως, αν έχετε κάποια high definition τηλεόραση, για να δείτε βίντεο υψηλής ποιότητας θα πρέπει να προμηθευτείτε μόνοι σας ένα καλώδιο HDMI.

Θύρες και συνδέσεις

Ο media player της WD διαθέτει δύο θύρες USB για να συνδέσετε εξωτερικές αποθηκευτικές μονάδες, φορητά media players ή ακόμα και φωτογραφική μηχανή ενώ τη σύνδεση με την τηλεόραση αναλαμβάνουν το A/V composite ή το HDMI καλώδιο ανάλογα με τον τύπο της τηλεόρασης.
Τις θύρες συμπληρώνει μία οπτική έξοδος για σύνδεση με ενισχυτή (το καλώδιο δεν περιλαμβάνεται στη συσκευασία) ώστε να μπορείτε να απολαύσετε υψηλής ποιότητας ήχο.

Υποστηριζόμενοι τύποι αρχείων

Το πρώτο ερώτημα όσων σκέφτονται να αγοράσουν έναν media player είναι, ή θα πρέπει να είναι: ποιους τύπους αρχείων υποστηρίζει; Ευτυχώς, η απάντηση στην περίπτωση του WD TV είναι απλή: όλα! Ή τουλάχιστον όλα τα γνωστά.
Αυτό σημαίνει πως το WD TV δε θα πει όχι σε αρχεία με προεκτάσεις AVI, MKV, WMV, DAT κ.ά όταν πρόκειται για βίντεο. Στην περίπτωση του ήχου, MP3, WAV, OGG, WMA βρίσκονται μεταξύ των αρχείων που αναπαράγονται με ευκολία από το WD TV.
Τέλος, αν έχετε φωτογραφίες ή εικόνες σε JPG, TIF, BMP, GIF και PNG δεν πρόκειται να αντιμετωπίσετε κανένα απολύτως πρόβλημα.
Το δεύτερο ίσως ερώτημα αφορά πάντα στην αναπαραγωγή υποτίτλων αλλά και εδώ, να είστε βέβαιοι ότι το WD TV δε θα σας απογοητεύσει αφού αρχεία SRT και SUB με ελληνικά εμφανίζονται κανονικά.
image

Πρώτη επαφή

Ένα εύχρηστο και γρήγορο μενού είναι αυτό που θα σας καλωσορίσει στην τηλεόρασή σας μετά την ενεργοποίηση του WD TV. Ανάλογα με την επιλογή σας - βίντεο, τραγούδια ή φωτογραφίες εμφανίζονται και τα σχετικά αρχεία που περιλαμβάνει η αποθηκευτική συσκευή που έχει συνδεθεί στο WD TV.
Η χρήση του μενού με το τηλεκοντρόλ είναι πολύ εύκολη ενώ, όπου χρειάζεται, ένα εικονικό πληκτρολόγιο βοηθά στην εισαγωγή κειμένου.
Μεταξύ των επιλογών θα βρείτε τη δυνατότητα για θέαση των φωτογραφιών σε slideshow αλλά και τη δυνατότητα αναζήτησης αρχείου. Γενικά, το WD TV κάνει όλα αυτά που υπόσχεται και μάλιστα με πολύ απλό τρόπο.

Μας άρεσαν

  • Παίζει όλους τους γνωστούς τύπους αρχείων
  • Έχει όμορφη σχεδίαση (ακολουθεί τη σχεδίαση της σειράς εξωτερικών σκληρών δίσκων MyBook της εταιρείας)
  • Διαθέτει δύο θύρες USB
  • Μενού και τηλεκοντρόλ συνθέτουν ένα πολύ απλό και εύκολο περιβάλλον χρήσης

Δε μας άρεσαν

  • Δεν υπάρχει δυνατότητα δικτύωσης (Ethernet ή Wi-Fi) - [Δυνατότητα δικτύωσης έχει μόνο το καινούριο μοντέλο WD TV Live HD Media Player]
  • Δεν ενσωματώνει κάποιο αποθηκευτικό μέσο (όπως οι περισσότεροι media players)
  • Στη συσκευασία δεν περιλαμβάνεται καλώδιο HDMI (όπως στους περισσότερους media players)

Μπορείτε να το συνδυάσετε

  • Προφανώς, με μια high definition τηλεόραση
  • Με ένα home cinema
  • Με μια καλή συλλογή των αγαπημένων σας ξένων σειρών (Lost, Desperate Housewives, κλπ) σε υψηλή ανάλυση αλλά και των αγαπημένων φωτογραφιών σας

Με μια ματιά

  • Ανάλυση: Full-HD 1080p
  • Θύρες: USB 2.0 x 2, HDMI (v 1.3), A/V composite, optical
  • Υποστηριζόμενα συστήματα αρχείων εξωτερικών αποθηκευτικών συσκευών: FAT32, NTFS, HFS+
  • Δυνατότητα εμφάνισης ελληνικών υποτίτλων: ΝΑΙ
  • Δυνατότητα δικτύωσης: ΟΧΙ
  • Ενσωματωμένο αποθηκευτικό μέσο: ΟΧΙ
  • Δυνατότητα σύνδεσης με online media: ΟΧΙ
  • Επιπλέον δυνατότητες: Ταυτόχρονη πρόσβασης σε δύο αποθηκευτικές συσκευές
pathfinder.gr

    Related Posts with Thumbnails