Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2010

Σε έξαρση τα επικίνδυνα μηνύματα spam

 
Ιδιαίτερα ανησυχητικά είναι τα μηνύματα έρευνας που διεξήγαγε η εταιρεία M86 Security σχετικά με την κίνηση των επίκινδυνων spam emails κατά τους τελευταίους μήνες. Όπως φαίνεται από τα δεδομένα που συνέλεξε η εταιρεία, τα κακόβουλα μηνύματα spam που διακινούνται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου έφτασαν τα 3 δισεκατομμύρια σε ημερήσια βάση κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2009.
Το νούμερο γίνεται ακόμη πιο εντυπωσιακό αν αναλογιστεί κανείς ότι η αντίστοιχη κίνηση για το πρώτο εξάμηνο ήταν μόλις 600 εκατομμύρια malicious spam mails ανά ημέρα. Σύμφωνα με τους ειδικούς, η έξαρση οφείλεται στην αναζωπύρωση γνωστών botnet networks, δηλαδή δικτύων που αποτελούνται από μολυσμένους υπολογιστές οι οποίοι στη σχετική αργκό ονομάζονται zombies. Τα πιο δραστήρια δίκτυα μέχρι το τέλος του 2009 ήταν τα Rustock, PushdoCutwail) και Mega-D, συνεπικουρούμενα από τα Grum και Lethic.
Αν και ο αριθμός των κακόβουλων email είναι τεράστιος, εξακολουθεί να παραμένει ένα ελάχιστο ποσοστό της συνολικής κίνησης του spam [συμπεριλαμβανομένων, δηλαδή, και των διαφημιστικών μηνυμάτων]. Στο δεύτερο μισό του 2009, η συνολική κίνηση ανήλθε στα 200 δισεκατομμύρια ημερησίως.

Πηγή: Pc Magazine
Related Posts with Thumbnails