Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2010

WD TV : Θα τα παίξετε μαζί του...όλα τα αρχεία!

http://news.ecoustics.com/bbs/messages/10381/525511.jpg

Έκαναν τη δυναμική εμφάνισή τους μέσα στο 2009 και, προς το τέλος του έτους, "ωρίμασαν" τόσο που διεκδικούν επάξια μια θέση στο σαλόνι, δίπλα στην τηλεόραση. Ο λόγος για τους media players και το WD TV είναι ένα από τα καλύτερα δείγματα της κατηγορίας. Θα σας επιτρέψει να αναπαράγετε εύκολα πλήθος αρχείων μέσα από ένα απλό και εύχρηστο περιβάλλον ενώ, όσοι διαθέτουν high definition τηλεόραση μπορούν να την εκμεταλλευτούν στο έπακρο μέσω αυτή της μικρής συσκευής.

 

Οι εξωτερικοί σκληροί δίσκοι σας ασφυκτιούν από τις ταινίες, τις σειρές και τα τραγούδια που κατεβάζετε από το Internet.
Αν μάλιστα προσθέσουμε και τις φωτογραφίες που έχετε τραβήξει με την φωτογραφική μηχανή σας, είναι βέβαιο πως ένας εξωτερικός σκληρός δίσκος είναι μάλλον λίγος για να χωρέσει όλα αυτά τα αρχεία.
Ωστόσο, όλα αυτά παραμένουν στο στενό περιβάλλον του υπολογιστή σας. Τι θα λέγατε αν μπορούσατε να τα απολαύσετε με την ευκολία της τηλεόρασή σας, από την άνεση του καναπέ σας, παρέα με τους φίλους σας;
Ακριβώς για αυτό το λόγο εμφανίστηκαν οι media players στους οποίους μπορείτε να συνδέσετε μία εξωτερική αποθηκευτική συσκευή και να αναπαράγετε τα αρχεία βίντεο, ήχου και εικόνας απ' ευθείας στην τηλεόρασή σας χωρίς να μεσολαβεί κάποιος υπολογιστής.
Μία από αυτές τις συσκευές είναι και το νέο μοντέλο της σειράς Western Digital TV, ένας high definition media player που υπόσχεται να αναπαράγει  πιστά όλα τα αρχεία που θα κατεβάσετε με τη γρήγορη σύνδεσή σας.

Ανοίγοντας το κουτί...

...θα βρείτε τα απολύτως απαραίτητα. Πέρα από τη συσκευή και το τροφοδοτικό της θα βρείτε ένα μικρό τηλεκοντρόλ, ένα καλώδιο composite για απλή σύνδεση με την τηλεόραση, ένα γρήγορο οδηγό χρήσης και ένα CD με το αναλυτικό εγχειρίδιο και δείγματα αρχείων που μάλλον δε θα χρειαστείτε.
Αυτό σημαίνει πως, αν έχετε κάποια high definition τηλεόραση, για να δείτε βίντεο υψηλής ποιότητας θα πρέπει να προμηθευτείτε μόνοι σας ένα καλώδιο HDMI.

Θύρες και συνδέσεις

Ο media player της WD διαθέτει δύο θύρες USB για να συνδέσετε εξωτερικές αποθηκευτικές μονάδες, φορητά media players ή ακόμα και φωτογραφική μηχανή ενώ τη σύνδεση με την τηλεόραση αναλαμβάνουν το A/V composite ή το HDMI καλώδιο ανάλογα με τον τύπο της τηλεόρασης.
Τις θύρες συμπληρώνει μία οπτική έξοδος για σύνδεση με ενισχυτή (το καλώδιο δεν περιλαμβάνεται στη συσκευασία) ώστε να μπορείτε να απολαύσετε υψηλής ποιότητας ήχο.

Υποστηριζόμενοι τύποι αρχείων

Το πρώτο ερώτημα όσων σκέφτονται να αγοράσουν έναν media player είναι, ή θα πρέπει να είναι: ποιους τύπους αρχείων υποστηρίζει; Ευτυχώς, η απάντηση στην περίπτωση του WD TV είναι απλή: όλα! Ή τουλάχιστον όλα τα γνωστά.
Αυτό σημαίνει πως το WD TV δε θα πει όχι σε αρχεία με προεκτάσεις AVI, MKV, WMV, DAT κ.ά όταν πρόκειται για βίντεο. Στην περίπτωση του ήχου, MP3, WAV, OGG, WMA βρίσκονται μεταξύ των αρχείων που αναπαράγονται με ευκολία από το WD TV.
Τέλος, αν έχετε φωτογραφίες ή εικόνες σε JPG, TIF, BMP, GIF και PNG δεν πρόκειται να αντιμετωπίσετε κανένα απολύτως πρόβλημα.
Το δεύτερο ίσως ερώτημα αφορά πάντα στην αναπαραγωγή υποτίτλων αλλά και εδώ, να είστε βέβαιοι ότι το WD TV δε θα σας απογοητεύσει αφού αρχεία SRT και SUB με ελληνικά εμφανίζονται κανονικά.
image

Πρώτη επαφή

Ένα εύχρηστο και γρήγορο μενού είναι αυτό που θα σας καλωσορίσει στην τηλεόρασή σας μετά την ενεργοποίηση του WD TV. Ανάλογα με την επιλογή σας - βίντεο, τραγούδια ή φωτογραφίες εμφανίζονται και τα σχετικά αρχεία που περιλαμβάνει η αποθηκευτική συσκευή που έχει συνδεθεί στο WD TV.
Η χρήση του μενού με το τηλεκοντρόλ είναι πολύ εύκολη ενώ, όπου χρειάζεται, ένα εικονικό πληκτρολόγιο βοηθά στην εισαγωγή κειμένου.
Μεταξύ των επιλογών θα βρείτε τη δυνατότητα για θέαση των φωτογραφιών σε slideshow αλλά και τη δυνατότητα αναζήτησης αρχείου. Γενικά, το WD TV κάνει όλα αυτά που υπόσχεται και μάλιστα με πολύ απλό τρόπο.

Μας άρεσαν

  • Παίζει όλους τους γνωστούς τύπους αρχείων
  • Έχει όμορφη σχεδίαση (ακολουθεί τη σχεδίαση της σειράς εξωτερικών σκληρών δίσκων MyBook της εταιρείας)
  • Διαθέτει δύο θύρες USB
  • Μενού και τηλεκοντρόλ συνθέτουν ένα πολύ απλό και εύκολο περιβάλλον χρήσης

Δε μας άρεσαν

  • Δεν υπάρχει δυνατότητα δικτύωσης (Ethernet ή Wi-Fi) - [Δυνατότητα δικτύωσης έχει μόνο το καινούριο μοντέλο WD TV Live HD Media Player]
  • Δεν ενσωματώνει κάποιο αποθηκευτικό μέσο (όπως οι περισσότεροι media players)
  • Στη συσκευασία δεν περιλαμβάνεται καλώδιο HDMI (όπως στους περισσότερους media players)

Μπορείτε να το συνδυάσετε

  • Προφανώς, με μια high definition τηλεόραση
  • Με ένα home cinema
  • Με μια καλή συλλογή των αγαπημένων σας ξένων σειρών (Lost, Desperate Housewives, κλπ) σε υψηλή ανάλυση αλλά και των αγαπημένων φωτογραφιών σας

Με μια ματιά

  • Ανάλυση: Full-HD 1080p
  • Θύρες: USB 2.0 x 2, HDMI (v 1.3), A/V composite, optical
  • Υποστηριζόμενα συστήματα αρχείων εξωτερικών αποθηκευτικών συσκευών: FAT32, NTFS, HFS+
  • Δυνατότητα εμφάνισης ελληνικών υποτίτλων: ΝΑΙ
  • Δυνατότητα δικτύωσης: ΟΧΙ
  • Ενσωματωμένο αποθηκευτικό μέσο: ΟΧΙ
  • Δυνατότητα σύνδεσης με online media: ΟΧΙ
  • Επιπλέον δυνατότητες: Ταυτόχρονη πρόσβασης σε δύο αποθηκευτικές συσκευές
pathfinder.gr

    Related Posts with Thumbnails