Δευτέρα 1 Μαρτίου 2010

Salpa Mortale : Η Ελληνοϊρλανδή Georgia Σάλπα ποζάρει για πρώτη φορά σε ελληνικό περιοδικό

Η Ελληνοϊρλανδή Georgia Σάλπα ποζάρει για πρώτη φορά σε ελληνικό περιοδικό. Και σίγουρα όχι τελευταία...

Salpa Mortale

Η Ιρλανδική Πρεσβεία στην Ελλάδα ας λάβει τα μέτρα της. Είναι σίγουρο ότι μετά από αυτή τη φωτογράφηση πολλοί Έλληνες θα σπεύσουν στο κτίριο της Βασ. Κωνσταντίνου για να ζητήσουν τον επαναπατρισμό της Georgia στη γενέθλιο χώρα της. Εμείς της δίνουμε deadline μέχρι να τελειώσει τις σπουδές της στο fashion merchandising. Μετά θα ζητήσουμε την έκδοσή της.

Salpa Mortale

«Είμαι αρκετά ζηλιάρα και αυτό είναι σίγουρα ελληνικό χαρακτηριστικό.

«Οι Ιρλανδοί είναι πιο αδιάφοροι».

Salpa Mortale

«Στο κρεβάτι μού αρέσει να έχω το πάνω χέρι, να παίρνω πρωτοβουλίες. Δεν είμαι από τις γυναίκες που απλά ξαπλώνουν και περιμένουν τα πάντα από τον άντρα. Είμαι πιο wild και νομίζω ότι αυτό αρέσει στους άντρες».

«Δεν καταλαβαίνω τι έχουν πάθει όλοι με τον Ρόμπερτ Πάτινσον. Δεν μου αρέσουν καθόλου τα όμορφα αγοράκια που περιποιούνται τον εαυτό τους σαν κορίτσια. Προτιμώ τους πιο σκληρούς άντρες που απλά βάζουν κάτι πάνω τους και βγαίνουν από το σπίτι».

«Δεν μου αρέσει το σεξ σε εξωτερικούς χώρους. Προτιμώ ένα ωραίο ξενοδοχείο, να πίνουμε κοκτέιλ με βότκα, να ακούμε δυνατά μουσική και να κάνουμε έρωτα σε κάθε γωνιά του δωματίου. Αν και δεν έχει τόση σημασία το μέρος, όσο αυτό που κάνεις».

Salpa Mortale

«Αν θέλει κάποιος να μου κάνει δώρο για του Αγίου Βαλεντίνου, θα ήθελα ένα ωραίο κόκκινο σετ με σουτιέν, βρακάκι και ζαρτιέρες. Τα θεωρώ πολύ σέξι αυτά τα σετ εσωρούχων που βάζουν τον άλλο στη διαδικασία να τα βγάλει».

«Το χειρότερο που έχω κάνει σε έναν άντρα είναι να σηκωθώ και να φύγω από τη χώρα. Κάπως έτσι έφυγα από την Ελλάδα. Στεναχωρήθηκα, αλλά ήταν η σωστή απόφαση».

v4.e-go.gr

Άκουσε ασταμάτητη μουσική από το YouTube


Non stop music από το YouTube.
Non stop music από το YouTube.

Μια νέα υπηρεσία που επιτρέπει στους χρήστες να ακούν ασταμάτητη μουσική των αγαπημένων τους καλλιτεχνών λάνσαρε το YouTube της Google.

Η υπηρεσία YouTube Disco σας επιτρέπει να δημιουργήσετε Playlist με τους αγαπημένους σας καλλιτέχνες και τραγούδια και να τα ακούτε ασταμάτητα, σαν να ακούγατε ένα CD στο σπίτι.

Απλά επισκεφτείτε το http://www.youtube.com/disco επιλέξτε το τραγούδι που σας αρέσει ή τον καλλιτέχνη της επιλογής σας κι αρχίστε να δημιουργείτε playlist. Μετά απλά αφήστε τον υπολογιστή να παίζει.

Μπορείτε να «ανακατέψετε» τα τραγούδια και να αλλάξετε τη σειρά που παίζουν ενώ οι αδυναμίες είναι στα βίντεο που δεν έχουν ενιαίο ήχο όπως στο ραδιόφωνο ή σε ένα CD οπότε πρέπει να ρυθμίζετε τη στάθμη ενώ κάποια βίντεο περιέχουν ομιλίες ή συνεντεύξεις. Βέβαια όλα αυτά αναμένεται να βελτιωθούν καθώς η υπηρεσία είναι ακόμα σε πειραματικό στάδιο.

v4.e-go.gr

Γαλαξιακά << νησιά >> στη ... γειτονιά μας ( NASA )



Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το νότιο ουράνιο ημισφαίριο είναι πολύ πιο πλούσιο από το βόρειο σε αντικείμενα μεγάλης ομορφιάς. Η φωτεινή λωρίδα του Γαλαξία μας, για παράδειγμα, είναι πλατύτερη, παρουσιάζει περισσότερες εναλλαγές και περιέχει περισσότερα άστρα απ' ό,τι το βόρειο μέρος της. Του Διονύση Π. Σιμόπουλου από το «Έθνος».
Σ’ αυτό το ημισφαίριο βρίσκονται επίσης και τα δύο Νέφη του Μαγγελάνου που περιγράφηκαν για πρώτη φορά το 1521 από τον χρονικογράφο που ακολουθούσε τον φημισμένο Πορτογάλο ναυτικό Μαγγελάνο στο ταξίδι του γύρω από τη Γη.
Σήμερα τα Νέφη του Μαγγελάνου παρουσιάζονται σε όλη τους τη μεγαλοπρέπεια, ακόμη και στο γυμνό μάτι, 30 με 45 λεπτά μετά τη δύση του Ηλίου, και δίνουν την εντύπωση δύο αστρικών κομματιών που ξεκόλλησαν από τη γαλαξιακή μας ζώνη.
Το Μεγάλο Νέφος του Μαγγελάνου βρίσκεται στον αστερισμό της Δοράδος, απέχει 170.000 έτη φωτός από μας και η φαινομενική του διάμετρος στον ουρανό είναι περίπου 24 φορές μεγαλύτερη από τη φαινομενική διάμετρο της Σελήνης, ενώ η πραγματική του διάμετρος φτάνει τα 34.000 έτη φωτός. Το Μικρό Νέφος του Μαγγελάνου βρίσκεται 20 μοίρες δυτικότερα στον αστερισμό Τουκάνα, σε απόσταση 200.000 ετών φωτός και με φαινομενική διάμετρο 8 φορές αυτήν της Σελήνης, ενώ η πραγματική του διάμετρος είναι μόνο 14.000 έτη φωτός.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον
Το Μικρό Νέφος του Μαγγελάνου έχει φωτογραφηθεί επανειλημμένα σε διάφορα μήκη κύματος. Μία πρόσφατη όμως φωτογραφία του μας παρουσιάζει ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον πορτρέτο του γειτονικού μας αυτού νάνου γαλαξία. Πρόκειται για μια φωτογραφία που δόθηκε πρόσφατα στη δημοσιότητα και παρουσιάζει το Μικρό Νέφος του Μαγγελάνου στο υπέρυθρο από το ειδικό διαστημικό τηλεσκόπιο «Σπίτζερ».
Σύμφωνα με τους ειδικούς που τη μελέτησαν, φαίνεται ότι η φωτογραφία αυτή περιλαμβάνει πληροφορίες για την εξελικτική πορεία των άστρων και τα διάφορα στάδια που διατρέχουν στη διάρκεια της ζωής τους.
Το ενδιαφέρον των αστρονόμων επικεντρώνεται μάλιστα στο Μικρό Νέφος, γιατί φαίνεται ότι είναι παρόμοιο με τους νεαρούς γαλαξίες που δημιουργήθηκαν πριν από δισεκατομμύρια χρόνια. Για παράδειγμα, ο νάνος αυτός γαλαξίας περιλαμβάνει το ένα πέμπτο των βαρέων χημικών στοιχείων, όπως είναι ο άνθρακας, που περιλαμβάνει ο δικός μας Γαλαξίας. Αυτό σημαίνει ότι ο γαλαξίας αυτός έχει μικρότερη ηλικία από τον δικό μας, γιατί τα άστρα του δεν έχουν εξελιχθεί τόσο όσο του δικού μας.
Οπως είναι μάλιστα γνωστό, αυτού του είδους τα στοιχεία προαπαιτούνται για τη δημιουργία της ζωής. Τα άστρα λοιπόν του Μικρού Νέφους δεν σχηματίστηκαν και δεν εξελίχτηκαν με την ίδια ταχύτητα που εξελίχτηκαν τα άστρα του δικού μας Γαλαξία. Η διαδικασία αυτή εξελίσσεται σήμερα κανονικά και κατά μέσον όρο στους γαλαξίες αυτούς περιέχονται περισσότερα νεαρά άστρα παρά στον δικό μας Γαλαξία.
Περιέχει πολλά νέα και λαμπρά άστρα
Η βασικότερη ιδιότητα του Μικρού Νέφους του Μαγγελάνου είναι ο χρωματισμός του που μοιάζει να είναι περισσότερο γαλαζωπός παρά κοκκινωπός εξαιτίας του μεγάλου αριθμού νέων και λαμπρών άστρων και της μεγάλης ποσότητας της διαστρικής τους ύλης που δεν έχει ακόμη συμπυκνωθεί σε άστρα.
Το 25% του Μικρού Νέφους άλλωστε βρίσκεται ακόμη στη μορφή μοριακού υδρογόνου. Ενώ στα πλησιέστερα σημεία του Γαλαξία μας η αναλογία αυτή είναι 3-4%. Ο πυκνοκατοικημένος πάντως άξονάς του διαθέτει μια μεγάλη ραβδωτή περιοχή γεμάτη κοκκινωπά άστρα μεγάλης ηλικίας, ενώ λιγότερα είναι τα άστρα στη φάση του κόκκινου υπεργίγαντα.
Καθόλου λοιπόν περίεργο που τα Νέφη αυτά περιέχουν τόσα πολλά νέα και λαμπρά άστρα με ηλικία μικρότερη από 20 εκατομμύρια χρόνια, ενώ σε σύγκριση ο Ηλιος μας έχει ηλικία 5 περίπου δισεκατομμυρίων χρόνων. Φυσικά υπάρχουν και μερικά κόκκινα άστρα μεγάλης ηλικίας που είναι διασκορπισμένα ανάμεσα στα περισσότερα νεαρά γαλαζωπά άστρα.
Το Διαστημικό Τηλεσκόπιο «Σπίτζερ», οι φωτογραφίες του οποίου κέντρισαν το ενδιαφέρον των αστρονόμων, εκτοξεύτηκε στο Διάστημα στις 25 Αυγούστου 2003, έχει διάμετρο 85 εκατοστών και βάρος ενός περίπου τόνου. Το τηλεσκόπιο αυτό αποτελεί μέλος των «Τεσσάρων Μεγάλων Διαστημικών Αστεροσκοπείων» της NASA και είχε αρχικά προγραμματιστεί να παραμείνει στο Διάστημα για περίπου 5 χρόνια μελετώντας το Σύμπαν στις ακτινοβολίες του υπέρυθρου τμήματος του ηλεκτρομαγνητικού φάσματος.

 tvxs.gr

Δουλεύει και πάλι ο επιταχυντής στο CERN

Ο μεγαλύτερος επιταχυντής του κόσμου, ο οποίος φιλοδοξεί να ανακαλύψει τα μυστικά του Σύμπαντος, στο CERN (Ευρωπαϊκό Κέντρο Πυρηνικής Ερευνας), στα γαλλο-ελβετικά σύνορα, τέθηκε και πάλι σε λειτουργία, χθες, από τους επιστήμονες. 

 

Η πρώτη ακτίνα (πρωτονίων) για το 2010 κυκλοφόρησε και προς τις δύο κατευθύνσεις", δήλωσε το CERN σε ένα σύντομο μήνυμα (tweet) που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα του, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο.
Ο μεγάλος επιταχυντής αδρονίων, κόστους 3,9 δισ. ευρώ, που βρίσκεται σε ένα υπόγειο τούνελ 27 χιλιομέτρων, κοντά στη Γενεύη, είχε διακόψει ξανά τη λειτουργία του το Δεκέμβριο και επί περίπου δυόμισι μήνες.
Προηγουμένως είχε δοκιμαστικά λειτουργήσει για λίγες εβδομάδες, ώστε να βεβαιωθούν οι τεχνικοί ότι είχε οριστικά ξεπεραστεί το σοβαρό τεχνικό πρόβλημα που είχε οδηγήσει στην αναγκαστική και μακρόχρονη διακοπή λειτουργίας του το Σεπτέμβριο του 2008, δέκα μόνο μέρες μετά την πανηγυρική εγκαινίασή του.
Στο διάστημα της σύντομης επαναλειτουργίας του, στη διάρκεια του περασμένου Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου, ο επιταχυντής είχε πραγματοποιήσει πάνω από ένα εκατομμύριο συγκρούσεις σωματιδίων και είχε προλάβει να επιταχύνει τις ακτίνες πρωτονίων σε ενεργειακό επίπεδο που ποτέ πριν δεν είχε επιτευχθεί στον κόσμο.
Οι συγκρούσεις έφτασαν το παγκόσμιο ρεκόρ ενεργειακού επιπέδου των 2,33 TeV (τεραηλεκτρονιοβόλτ) και προς τις δύο αντίθετες κατευθύνσεις, κάτι που επέτρεψε στους φυσικούς να αποκτήσουν τα πρώτα στοιχεία τους. Μέχρι τότε, κανείς επιταχυντής στη Γη δεν είχε ξεπεράσει τα 0,98 Tev, κάτι που είχε πετύχει ο "ανταγωνιστικός" αμερικανικός επιταχυντής Tevatron του εργαστηρίου Fermilab, έξω από το Σικάγο.
Το CERN τώρα θέλει να φτάσει τα 7 TeV (δηλαδή 3,5 TeV προς κάθε μια από τις δύο αντίθετες κατευθύνσεις), πιθανώς μέχρι το τέλος Μαρτίου, και να παραμείνει σε αυτό το επίπεδο ενέργειας για 18 - 24 μήνες, ώστε να επιχειρήσει έτσι να αναδημιουργήσει τις συνθήκες που επικρατούσαν λίγο μετά το αρχικό "Μπιγκ Μπανγκ" της δημιουργίας.
Σε επόμενο στάδιο, οι επιστήμονες του CERN φιλοδοξούν να πετύχουν συγκρούσεις στα 14 TeV (7 TeV προς κάθε κατεύθυνση), αφού όμως προηγουμένως, στο δεύτερο εξάμηνο του 2011, κλείσουν και πάλι τον επιταχυντή για τεχνικούς λόγους, ώστε να τον προετοιμάσουν κατάλληλα, στο πλαίσιο της νέας επιφυλακτικής "βήμα-βήμα" πολιτικής που εφαρμόζουν οι φυσικοί.

enet.gr

Το 38% της επιφάνειας της Γης κινδυνεύει από ερημοποίηση

Στο «κόκκινο» και η Μεσόγειος

Πολύ περισσότερο από το ένα τρίτο (38%) του πλανήτη μας – μεταξύ αυτών η Ευρωπαϊκή Μεσόγειος (άρα και η Ελλάδα)- αποτελείται από ξηρές και άγονες περιοχές, οι οποίες αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο της ερημοποίησης, σύμφωνα με μια νέα ισπανική επιστημονική έρευνα.


Η μελέτη μέτρησε την υποβάθμιση του εδάφους χρησιμοποιώντας μια νέα μέθοδο, την «αξιολόγηση του κύκλου ζωής», η οποία αναλύει τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις των ανθρωπίνων δραστηριοτήτων και η οποία για πρώτη φορά συμπεριλαμβάνει πλέον δείκτες για την ερημοποίηση.

Η νέα έρευνα έγινε από ερευνητές του ισπανικού Ινστιτούτου Αγροδιατροφικής Έρευνας και Τεχνολογίας (IRTA), σε συνεργασία με ερευνητές του Αυτόνομου Πανεπιστημίου της Βαρκελώνης και του Εθνικού Τεχνολογικού Πανεπιστημίου της Αργεντινής και δημοσιεύτηκε στο “International Journal of Life Cycle Assessment” (Διεθνές Περιοδικό Αξιολόγησης Κύκλου Ζωής).

Χρησιμοποιώντας ταυτόχρονα στοιχεία από την μέθοδο της Αξιολόγησης Κύκλου Ζωής και από γεωγραφικά συστήματα πληροφοριών (GIS), οι ερευνητές χώρισαν τη Γη σε 15 μεγάλες φυσικές «οικο-περιοχές» και έδειξαν ότι οκτώ από αυτές (που αντιπροσωπεύουν το 38% της γήινης επιφάνειας) απειλούνται με ερημοποίηση στο μέλλον.

Αναλυτικότερα οι απειλούμενες περιοχές είναι: οι παράκτιες περιοχές, οι σαβάνες, η Μεσογειακή περιοχή, οι στέπες, οι εύκρατες, τροπικές και υποτροπικές έρημοι.

Τον μεγαλύτερο κίνδυνο (7,6 με μέγιστο το 10) αντιμετωπίζουν οι υποτροπικές έρημες περιοχές στη Β.Αφρική, τη Μ.Ανατολή, την Αυστραλία, τη ΝΔ Κίνα και τη ΝΔ Αμερική. Ακολουθούν (με 6,3 μονάδες) οι Μεσογειακές περιοχές, καθώς επίσης οι τροπικές και υποτροπικές στέπες.

Οι παράκτιες περιοχές και οι σαβάνες κινδυνεύουν λιγότερο (4 μονάδες στην κλίμακα κινδύνου).

Σύμφωνα με τους ερευνητές, η μη βιώσιμη χρήση γης μπορεί να οδηγήσει σε υποβάθμιση του εδάφους. Αν αυτό συμβεί σε μια ξερή ή ημι-άγονη περιοχή, όπως αυτές που υπάρχουν στον ευρωπαϊκό Νότο της Μεσογείου (Ελλάδα, Ισπανία κ.α.), τότε η υποβάθμιση του εδάφους επιδεινώνεται σε βαθμό ερημοποίησης και η όλη διαδικασία γίνεται μη αναστρέψιμη, με συνέπεια η γη σε αυτή την περιοχή να γίνεται οριστικά μη παραγωγική και μη καλλιεργήσιμη.

Όπως επισημαίνει η μελέτη, οι τέσσερις κυριότεροι παράγοντες ερημοποίησης είναι η ανυδρία, η διάβρωση του εδάφους, η υπερεκμετάλλευση των υδροφόρων πηγών και οι πυρκαγιές. 

enet.gr

Καταδίκη για τον ιδρυτή του " Facebook των απατεώνων " ,......... Darkmarket



Στη φυλακή θα περάσει τα επόμενα πέντε χρόνια της ζωής του ο Ρένουκανθ Σαμπραμανιάμ, ο 33χρονος που ίδρυσε τον διαδικτυακό τόπο Darkmarket, ένα site κοινωνικής δικτύωσης που απευθυνόταν σε όσους επιθυμούσαν να πουλήσουν ή να αγοράσουν προσωπικά δεδομένα, όπως στοιχεία πιστωτικών καρτών και κωδικούς πρόσβασης στα ηλεκτρονικά συστήματα των τραπεζών. Υπολογίζεται ότι μέσω της διακίνησης των στοιχείων αυτών, προκλήθηκε ζημία των θυμάτων συνολικού ύψους 13 εκατομμυρίων ευρώ. Το Darkmarket έκλεισε κατόπιν παρέμβασης του FBI, σε μια επιχείρηση που κατέληξε σε περισσότερες από 60 συλλήψεις.

pathfinder.gr

Σαρώνει την Ευρώπη η καταιγίδα Xynthia



Γαλλία   — Τους 47 έφθασαν οι νεκροί από το πέρασμα της καταιγίδας Xynthia από τη Γαλλία, σύμφωνα με προσωρινό απολογισμό, όπως ανακοίνωσε την Δευτέρα ο υπουργός Εσωτερικών Μπρις Ορτεφέ στη France Info.
Ο υπουργός διευκρίνισε ότι 9.240 διασώστες-πυροσβέστες εργάζονται για να συνδράμουν τους πληγέντες.
Οι έρευνες ξεκίνησαν και πάλι το πρωί στις ακτές της Βαντέ για την ανεύρεση επιζώντων της καταιγίδας Xynthia, της σφοδρότερης που έπληξε τη Γαλλία από το 1999 (με 92 νεκρούς).
Ο πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί αναμένεται την Δευτέρα στη Βαντέ και τη Σαράντ Μαριτίμ, περιοχές που επλήγησαν σοβαρότερα. Υπάρχουν ακόμη «περί τους τριάντα ανθρώπους για τους οποίους δεν έχουμε νέα», διότι είτε αγνοούνται, είτε παραμένουν αποκλεισμένοι στα σπίτια τους, δήλωσε τη Κυριακή ο πρόεδρος της περιφέρειας της Βαντέ Φιλίπ ντε Βιλιέ.
Η Γαλλία, μάλιστα, θα ζητήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση να της προσφέρει χρήματα από το Ταμείο Αλληλεγγύης προκειμένου να μπορέσει να αντιμετωπίσει τις καταστροφές που προκάλεσε η καταιγίδα Xynthia, σύμφωνα με ανακοίνωση από το γραφείο του Γάλλου υφυπουργού Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Πιερ Λελούς.
Περιοχές κυρίως της δυτικής και κεντρικής Γαλλίας πλήττονται από δυνατούς ανέμους και θρηνούν νεκρούς, καθώς τα θύματα πνίγηκαν ή σκοτώθηκαν από πτώσεις κλαδιών δέντρων, ενώ ένα εκατομμύριο νοικοκυριά δεν έχουν ηλεκτρικό ρεύμα.
Από τη στιγμή που ξέσπασε η καταιγίδα, η γαλλική πυροσβεστική έχει δεχτεί 25.000 κλήσεις, σύμφωνα με την υπηρεσία πολιτικής προστασίας. Ο Γάλλος πρωθυπουργός Φρανσουά Φιγιόν δήλωσε ότι πρόκειται για «εθνική καταστροφή».
Την Δευτέρα το πρωί, περίπου πεντακόσιες χιλιάδες κατοικίες παραμένουν χωρίς ηλεκτροδότηση στις πληγείσες περιοχές. Στις Βρυξέλλες, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο υποσχέθηκε υποστήριξη προς τις περισσότερο πληγείσες από την καταιγίδα χώρες.
«Η Επιτροπή είναι έτοιμη να παράσχει την υποστήριξή της προς τις πλέον πληγείσες χώρες», αρχής γενομένης από τη Γαλλία, αναφέρεται στην ανακοίνωση του προέδρου της Επιτροπής.
Η καταιγίδα Xynthia με σφοδρούς ανέμους και ισχυρές παλίρροιες, σάρωσε την Ευρώπη ενώ έχει προκαλέσει το θάνατο τουλάχιστον 52 ανθρώπων. Η καταιγίδα αφού πρώτα έπληξε την Πορτογαλία  σκοτώνοντας ένα παιδί και μετά την Ισπανία , με τρεις νεκρούς στο βορρά, στη συνέχεια πέρασε από το Βέλγιο , την Ολλανδία , το Λουξεμβούργο  και μετά τη βόρεια Ευρώπη.
Στη Γερμανία  η καταιγίδα προκάλεσε τα δύο πρώτα θύματα, σύμφωνα με τη γερμανική αστυνομία. Η καταιγίδα σάρωσε επίσης μια πλευρά της Ελβετίας, όπου οι άνεμοι φυσούν με ταχύτητα έως 160 χλμ. την ώρα. Παράλληλα, στο Βέλγιο σημειώθηκαν σφοδρές βροχοπτώσεις που συνοδεύονται από ισχυρούς ανέμους, ενώ, για προληπτικούς λόγους, τα πάρκα στο Παρίσι και τις Βρυξέλλες έμειναν την Κυριακή κλειστά.

ΑΝΤ1

greece turkey : Τουρκική φρεγάτα έφθασε ως το Σούνιο



Μέχρι το Σούνιο έφθασε μια τουρκική ακταιωρός, την Κυριακή, επιτηρούμενη από ελληνική τορπιλάκατο.

Η τουρκική φρεγάτα, τύπου «Πέρι» δεν λάμβανε μέρος σε κάποια άσκηση στο Αιγαίο, και το μεσημέρι της Κυριακής, μετά από δυτική πορεία στο Αιγαίο, άλλαξε την πορεία της, όταν έφθασε κοντά στην Άνδρο, και κατευθύνθηκε προς βορρά. Την τουρκική φρεγάτα παρακολουθούσε διακριτικά η ελληνική πυραυλάκατος.
Το ελληνικό Πεντάγωνο, αναφερόμενο στο περιστατικό, τόνισε ότι επρόκειτο για αβλαβή διέλευση.

ANT1
Related Posts with Thumbnails