Παρασκευή 12 Μαρτίου 2010

OTE : Ακόμα μεγαλύτερες ταχύτητες από τον ΟΤΕ

ΟΤΕ : αναβάθμιση ταχυτήτων, πτώση τιμών και πόλεμος με ΕΕΤΤ

Ακόμα μεγαλύτερες ταχύτητες από τον ΟΤΕ.

Σε δωρεάν αναβάθμιση ταχυτήτων ανακοίνωσε ότι προχωρά ο ΟΤΕ διπλασιάζοντας την ταχύτητα των 2Mbps, τριπλασιάζοντας αυτή των 8Mbps στα 24Mbps και ρίχνοντας την τιμή στα 24Mbps.

Είναι η πέμπτη φορά τα τελευταία χρόνια που ο ΟΤΕ προχωρά σε αναβάθμιση των ταχυτήτων ADSL πανελλαδικά, χωρίς πρόσθετη οικονομική επιβάρυνση.

Οι σχεδιαζόμενες αναβαθμίσεις αφορούν στα εξής:

- όσοι έχουν 2Mbps θα απολαμβάνουν διπλάσια ταχύτητα upload

- όσοι έχουν 8Mbps θα αποκτήσουν αναβαθμισμένες ταχύτητες έως 24Mbps

- όσοι έχουν 24Mbps, θα επωφεληθούν από τη νέα ανταγωνιστική τιμολογιακή πολιτική που θα ανακοινωθεί κατά την έναρξη των αναβαθμίσεων.

Με την ολοκλήρωση της παραπάνω αναβάθμισης, οι νέες προσφερόμενες ταχύτητες θα είναι οι εξής:

- 2 Mbps/ 512 Κbps

- έως 24 Mbps/1 Mbps

Οι παραπάνω αναβαθμίσεις αφορούν τόσο νέους όσο και υφιστάμενους πελάτες, οικιακούς και επιχειρησιακούς, λιανικής και χονδρικής.

Νέος γύρος πολέμου ΟΤΕ - ΕΕΤΤ

Με "σκεπτικισμό" αντιμετώπισε η ΕΕΤΤ την απόφαση του ΟΤΕ να αναβαθμίσει τις ταχύτητες σε οικιακούς πελάτες και πελάτες λιανικής και χονδρικής κι έτσι έθεσε σε δημόσια διαβούλευση την απόφαση του ΟΤΕ.

Ο ΟΤΕ αυξάνοντας τις ταχύτητες δεν θα προχωρήσει σε αύξηση των τιμών δίνοντας την ευκαιρία τόσο στους δικούς του πελάτες όσο και στους ανταγωνιστές (μέσω χονδρικής) να απολαμβάνουν ακόμα μεγαλύτερες ταχύτητες. Όμως η ΕΕΤΤ ζητά δημόσια διαβούλευση καθυστερώντας την εφαρμογή των μεγαλύτερων ταχυτήτων.

Για "διαδικασία που ακολουθείται σε κάθε αλλαγή της εμπορικής πολιτικής του ΟΤΕ που επηρεάζει τους παρόχους" κάνει λόγο η ΕΕΤΤ αναφερόμενη στη δημόσια διαβούλευση.

Η ΕΕΤΤ σε παρόμοιες τις περιπτώσεις μπορεί να κάνει διαβούλευση ή να την παρακάμψει.

Αυτή τη φορά η Επιτροπή επέλεξε να κάνει δημόσια διαβούλευση για να δώσει βήμα στους εναλλακτικούς παρόχους να εκφράσουν τις απόψεις τους για το αν η κίνηση του ΟΤΕ τους ζημιώνει.

Σημειώνεται ότι ο ΟΤΕ μειώνει και τις τιμές λιανικής δίνοντας ευκαιρία στους καταναλωτές για ακόμα χαμηλότερες τιμές.

Η ΕΕΤΤ αναφέρθηκε και στην απόφαση του ΟΤΕ να δημοσιοποιήσει ανακοίνωση προς τα μέσα ενημέρωσης και έκανε λόγο για παράτυπη και βιαστική ανακοίνωση του ΟΤΕ που εκβιάζει την απόφασή της.


v4.e-go.gr
Related Posts with Thumbnails