Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2010

Mozilla: Ανακαλείται η ...ανάκληση ενός add-on για τον Firefox

Την προηγούμενη εβδομάδα η Mozilla ανακοίνωσε ότι αποσύρει δύο add-ons για τον Firefox, στα οποία είχε εντοπιστεί κακόβουλος κώδικας. Η πληροφορία έφτασε στην εταιρεία από έναν χρήστη και οι έλεγχοι της Mozilla επιβεβαίωσαν την καταγγελία, γεγονός που οδήγησε στην απόσυρση των Sothink Video Downloader 4.0 και Master Filer. Όπως αποδεικνύεται, όμως, η Mozilla ενήργησε επιπόλαια στην περίπτωση του πρώτου.

Η εταιρεία εξέδωσε ανακοίνωσε σύμφωνα με την οποία το Sothink Video Downloader 4.0 επανέρχεται κανονικά στη λίστα με τα add-ons. Ο λόγος είναι ότι το λογισμικό της McAfee που χρησιμοποιεί για τον έλεγχο των add-ons χτύπησε λάθος συναγερμό στην περίπτωση του Sothink Video Downloader 4.0, το οποίο τελικά αθωώθηκε. Να σημειωθεί ότι το Master Filer, το δεύτερο add-on που αποσύρθηκε πρόσφατα, παραμένει στη μαύρη λίστα, καθώς περιλαμβάνει πράγματι κακόβουλο κώδικα.

Τα περιστατικά μολυσμένων add-ons είναι πολύ σπάνια, παρά το μεγάλο πλήθος τους. Το 2008, η Mozilla ανακοίνωσε ότι ένα βιετναμέζικο πακέτο μετάφρασης για τον Firefox 2 ήταν μολυσμένο με adware.

Πηγή: The Register

http://e-pcmag.gr/node/63127

Related Posts with Thumbnails