Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2010

Προτελευταία η Ελλάδα στη χρήση Νέων Τεχνολογιών

Την προτελευταία θέση μεταξύ 25 ανεπτυγμένων χωρών σε όλο τον κόσμο ως προς την αξιοποίηση νέων τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνίας, καταλαμβάνει η χώρα μας σύμφωνα με πίνακα που συντάχθηκε στο London Business School για λογαριασμό της Nokia Siemens Networks.

Στον Πίνακα Επιδόσεων Συνδεσιμότητας ο οποίος καταρτίστηκε από την ομάδα του καθηγητή Λίοναρντ Ουέιβερμαν, συνυπολογίζονται δεκάδες παραμέτροι μεταξύ των οποίων: οι τεχνολογικές δεξιότητες και η χρήση της τεχνολογίας επικοινωνιών και περιλαμβάνει δύο ξεχωριστές λίστες για 25 ανεπτυγμένες και 25 αναπτυσσόμενες χώρες.
Στην πρώτη πεντάδα στην κατάταξη των ανεπτυγμένων χωρών βρίσκονται οι ΗΠΑ (7,71), η Σουηδία (7,47), η Δανία (7,18), η Ολλανδία (6,75) και η Νορβηγία (6,51), ενώ στην έκτη θέση η Βρετανία (6,44) ενώ τις τελευταίες θέσεις καταλαμβάνουν η Ισπανία (δείκτης συνδεσιμότητας 3,49), η Πορτογαλία (3,02), η Ουγγαρία (2.72), η Ελλάδα (2,62) και η Πολωνία (2,49).
Στην αντίστοιχη λίστα των αναπτυσσόμενων χωρών, την πρώτη θέση καταλαμβάνει η Μαλαισία χάρη στην καλή συνεργασία του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα. Την πρώτη τριάδα συμπληρώνουν η Νότιος Αφρική και τη Χιλή, ενώ στις τελευταίες θέσεις βρίσκονται το Μπαγκλαντές, το Πακιστάν και η Νιγηρία.

http://www.enet.gr/?i=news.el.episthmh-texnologia&id=131645
Related Posts with Thumbnails