Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2010

Συλλέκτη οστών αναζητούν οι καραμπινιέροι

 https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiH9qS4oZHg5866rSMXObWueEu3yQGDOUJkIINaOX_sBIc7WsfKX2QYvenKb522tVmHZ2HukowRo3iFFQG-KrEiv0_qxx-Pf7cqbO90oe3h4ee63_sJR4F-_WExEeMq3Nn8b39EiYsRXtwu/s400/krania.jpg
Το αποτρόπαιο θέαμα ανακάλυψαν πυροσβέστες τον Ιούλιο του 2007 οι οποίοι είχαν κληθεί σε περιοχή της Ρώμης, εξαιτίας πυρκαγιάς στα απόβλητα.  Η αστυνομία που έσπευσε στη περιοχή  ήρθε αντιμέτωπη με έναν ανθρώπινο σκελετό και δίπλα του βρέθηκαν πεταμένα πορτοφόλι και κλειδιά.

Οι πρώτοι ισχυρισμοί έλεγαν πως η σορός ανήκε σε έναν 77χρονο συνταξιούχο ο οποίος είχε εξαφανιστεί το Νοέμβριο του 2003. Η αστυνομία θεώρησε πως ο άτυχος συνταξιούχος έπεσε θύμα ληστείας και οι δράστες τον πυρπόλησαν. Ωστόσο, η υπόθεση πήρε παράξενη τροπή όταν οι συγγενείς του ισχυρίστηκαν πως τα ρούχα που βρέθηκαν στο σημείο του εγκλήματος δεν ήταν δικά του.

Μετά από διεξοδική εξέταση των παθολόγων της πόλης, διαπιστώθηκε ότι τα οστά δεν ήταν εν τέλει του αγνοουμένου συνταξιούχου, ενώ μια περαιτέρω εξέταση DNA έδειξε πως το κρανίο ανήκε σε μια γυναίκα της οποίας το DNA σχετιζόταν με του συνταξιούχου.

Η άτυχη γυναίκα είχε τραύματα στο κεφάλι, αλλά εξαιτίας της άσχημης κατάστασης του κρανίου δεν καθίστατο δυνατό να αποφανθούν για το εάν προκλήθηκαν από πάλη, φωτιά ή από περιπλανώμενο ζώο που βρήκε τη σωρό.

Εγκληματολόγοι διαπίστωσαν ότι ο σκελετός περιλαμβάνει οστά από 5 άτομα- 3 γυναίκες και 2 άνδρες, ηλικίας 25-55 ετών, τα οποία πέθαναν μέσα στην εικοσαετία. 

"Το κρανίο είναι το μόνο εύρημα που έχει εμφανή τραύματα αλλά δεν μπορούμε ωστόσο να δούμε πως προκλήθηκαν", δήλωσε ο Vittorio Rizzi, αστυνομικός στο τμήμα ανθρωποκτονιών της Ρώμης, συμπληρώνοντας ότι "τα υπόλοιπα οστά δεν εμφανίζουν τραύματα, ωστόσο  δεν έχουμε όλες τις σωρούς για να γνωρίζουμε τι τους συνέβη, αφού ο σκελετός που βρέθηκε είναι συνδυασμός 5 διαφορετικών ανθρώπων".

Τέλος, ανέφερε πως είναι πιθανό η υπόθεση να επρόκειτο για κάποιον αρρωστημένο συλλέκτη οστών, ο οποίος αφού σκότωσε τα 5 άτομα να δημιούργησε αυτό το "πάζλ" αλλά όπως δήλωσε, "ακόμα δεν είμαστε σε θέση να πούμε το οτιδήποτε". 
www.sport24.gr
Related Posts with Thumbnails