Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2010

Παίρνουν ναρκωτικά .... για να παίζουν παραδοσιακά παιχνίδια !!! (drugs)

Μεσήλικες στη Σαγκάη αλλά και σε ολόκληρη την Κίνα, κάνουν εκτεταμένη χρήση ναρκωτικών ουσιών για να μπορέσουν να παίζουν μαραθώνιες παρτίδες του κινεζικού παραδοσιακού παιχνιδιού, μα τζονγκ, στις περισσότερες από τις οποίες «παίζονται» και λεφτά.
Συνταξιούχοι αλλά και άνεργοι μεσήλικες χρησιμοποιούν «σκληρά» ναρκωτικά, όπως κοκαΐνη, κεταμίνη και μεταμφεταμίνες, για να μπορούν να παίζουν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.
Το φαινόμενο έχει πάρει ανησυχητικές διαστάσεις ενώ σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της επιτροπής Δίωξης Ναρκωτικών, Ζενγκ Γιουκίνγκ τα κρούσματα σε περιπτώσεις ανθρώπων από 40 μέχρι 60 έχουν αυξηθεί σημαντικά.
«Οι περισσότεροι από αυτούς τους χρήστες είναι άνεργοι ή συνταξιούχοι με άπλετο ελεύθερο χρόνο ενώ οι περισσότεροι δεν έχουν συναίσθηση για το κακό που κάνουν στον εαυτό τους», δήλωσε στην εφημερίδα «China Daily» ο κ. Γιουκίνγκ.
Οι χρήστες μέσης ηλικίας αυξάνονται συνεχώς κάτι που επιβεβαιώνεται και από τα στοιχεία που παρέθεσε η ίδια εφημερίδα και τα οποία δείχνουν πως το ποσοστό των χρηστών ναρκωτικών ηλικίας κάτω των 35 ετών μειώθηκε από 77% σε 60% από το 2001.
«Όλο και περισσότεροι μεσήλικες και ηλικιωμένοι κάνουν χρήση ναρκωτικών αφού χάσουν τη δουλειά τους για να μην αισθάνονται μόνοι ή για να ξεχνάνε τα προβλήματά τους», δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας της Αθλητικής Ένωσης για Ηλικιωμένους στην Σαγκάη, Λι Λουγιάν.
«Τα παιδιά τους και η κοινωνία πρέπει να δώσουν μεγαλύτερη προσοχή σε αυτούς τους ανθρώπους για να τους κρατήσουν μακριά από τα ναρκωτικά. Χρειάζονται περισσότερες δραστηριότητες, όπως ο αθλητισμός, για να γεμίσουν τον ελεύθερο χρόνο τους», πρόσθεσε ο κ. Λουγιάν.
Η εκτεταμένη χρήση ναρκωτικών με αφορμή το μα τζονγκ έχει απογοητεύσει τις αρμόδιες αθλητικές αρχές στην Κίνα, οι οποίες τα τελευταία χρόνια προσπαθούν να καθαρίσουν την εικόνα του παραδοσιακού παιχνιδιού.
Σύμφωνα με κινεζικά ΜΜΕ, την περασμένη χρονιά ένας τριαντάχρονος άντρας στην επαρχία Γκιζού, έχασε τις αισθήσεις του και έπεσε σε κώμα μετά από 32 ώρες ασταμάτητου παιχνιδιού.


Πηγή: Guardian  k  tvxs.gr
Related Posts with Thumbnails