Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2010

Οι νικητές των βραβείων Bafta


 

Η Kathryn Bigelow, ο Colin Firth και η Carey Mulligan είναι οι μεγάλοι νικητές των βραβείων Bafta, η τελετή απονομής των οποίων έγινε την Κυριακή, 21 Φεβρουαρίου.
Η Bigelow έφυγε από την τελετή απονομής έχοντας κερδίσει το βραβείο καλύτερης σκηνοθεσίας αλλά και καλύτερης ταινίας για το "The Hurt Locker". Η σκηνοθέτις στις δηλώσεις της τόνισε πως: «Αυτό είναι απίστευτο, νιώθουμε μεγάλη τιμή». Το "Hurt Locker" κέρδισε και το βραβείο καλύτερου πρωτότυπου σεναρίου.
Το βραβείο α ανδρικού ρόλου κέρδισε ο Colin Firth για την ερμηνεία του στην ταινία του Tom Ford, "A Single Man". Η Carey Mulligan έφυγε από την λαμπερή βραδιά έχοντας κερδίσει το βραβείο α γυναικείου ρόλου για την ερμηνεία της στην ταινία "An Education".
Το Bafta β ανδρικού ρόλου κέρδισε ο Christoph Waltz για τον ρόλο του στην ταινία του Quentin Tarantino, "Inglourious Basterds". Το βραβείο β γυναικείου ρόλου κέρδισε η MoNique για το ρόλο της στην ταινία "Precious".
Το βραβείο καλύτερου βρετανικού φιλμ κέρδισε η ταινία "Fish Tank". Το βραβείο καλύτερου διασκευασμένου σεναρίου απέσπασε η ταινία "Up In The Air". Στην κατηγορία καλύτερου φιλμ κινουμένων σχεδίων νικήτρια αναδείχθηκε η ταινία "Up".

ANT1
Related Posts with Thumbnails