Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2010

Η επτάχρονη βασίλισσα του καρναβαλιού

 

 
Ένα επτάχρονο κορίτσι από τη Βραζιλία έβαλε τα γυαλιά στις σταρ της πατρίδας της, οριζόμενη «βασίλισσα» της σχολής σάμπα Βιραδούρο, όπου φοιτά, ρόλος που παραδοσιακά ανατίθεται σε μοντέλα ή καλλίγραμμες ηθοποιούς.Η Βιραδούρο είναι μία από τις πιο γνωστές σχολές σάμπα του Ρίο ντε Τζανέιρο, ενώ η επτάχρονη Τζούλια Λίρα που επελέγη είναι κόρη του ιδιοκτήτη της σχολής. Η απόφαση απασχόλησε και δικαστήριο της χώρας, το οποίο, όμως, αποφάσισε να επιτρέψει τη συμμετοχή του κοριτσιού. Ωστόσο, η πολιτειακή αντιπροσωπεία της πόλης προανήγγειλε την άσκηση έφεσης κατά της απόφασης.
Την αντίδρασή τους στην απόφαση αυτή εξέφρασαν ακτιβιστές για τα δικαιώματα του παιδιού σε ολόκληρο τον κόσμο, καθώς ο ρόλος της βασίλισσας της σχολής σημαίνει πως στο περίφημο καρναβάλι του Ρίο η επιλεγείσα κοπέλα καλείται να είναι ντυμένη με ρούχα που αφήνουν πολύ λίγα στη φαντασία, αλλά και να χορεύει με ανάλογα προκλητικό τρόπο, κάτι που είναι ασυμβίβαστο με την ηλικία των επτά ετών.
Ο πατέρας του κοριτσιού υπεραμύνθηκε της επιλογής, υπογραμμίζοντας πως το κοστούμι που θα φορά η κόρη του δεν θα είναι αποκαλυπτικό και πως, όσον αφορά το χορό, η κόρη του έχει το ταλέντο που απαιτείται.

http://news.pathfinder.gr
Related Posts with Thumbnails