Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2010

Κέντρο ανταλλαγής ιρανικού ουρανίου θέλει να γίνει η Τουρκία

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiTQk3xcIRIDYIppxpY6mu90dqtxvfk4W-2WA9Om5yFLbly1y64HxILSr7s1z_KZX0VQduqjAOBKYSvl0Z-_iMBLLuxCkW1ToPsj2u10HEOkQ_2UPViw2QN8FmV1bihDL5MhWXBQ8I7BHE/s320/nuclear.iran.1.jpg
Την πρόθεση της Τουρκίας να αποτελέσει κέντρο ανταλλαγής του ιρανικού ουρανίου, προκειμένου να συμβάλει σε μία διευθέτηση της κρίσης που αφορά το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης, εξέφρασε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον πρωθυπουργό του Κατάρ, σεΐχη Χαμάντ Μπεν Γιάσεμ Αλ Θάνι, στη Ντόχα, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε: "Η Διεθνής Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας (IAEA) έχει ανακοινώσει ότι η Τουρκία θα μπορούσε να χρησιμεύσει ως κέντρο για την ανταλλαγή ουρανίου αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει συμφωνία. Εάν επιλεγεί η Τουρκία, θα πράξει αυτό που θα της ζητηθεί. Καταβάλλουμε εδώ και μήνες προσπάθειες για έξοδο από την κρίση".
Έχουμε εμπιστοσύνη στην Τουρκία και στην ικανότητά της να παίξει ένα ρόλο στο θέμα αυτό", δήλωσε ο πρωθυπουργός του Κατάρ. Εν τω μεταξύ, την επόμενη εβδομάδα θα μεταβεί στο Ιράν, ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου στο Ιράν, προκειμένου να έχει συνομιλίες για την εξεύρεση λύσης.

Στη Μόσχα ο πρωθυπουργός του Ισραήλ
Ταξίδι στη Μόσχα ετοιμάζεται να κάνει ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, προκειμένου να πιέσει τον Ρώσο πρόεδρο Ντμίτρι Μεντβέντεφ για την επιβολή κυρώσεων στο Ιράν. "Το Ισραήλ πιστεύει ότι πρέπει να ασκηθεί έντονη πίεση στο Ιράν -- πάνω απ' όλα πολύ σοβαρές κυρώσεις, οι οποίες χαρακτηρίστηκαν από την υπουργό Εξωτερικών ως "εξουθενωτικές", δήλωσε ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου λίγο πριν αναχωρήσει, αργότερα σήμερα, για τη Μόσχα.
http://www.enet.gr
Related Posts with Thumbnails