Τρίτη 9 Μαρτίου 2010

Παράθυρο στη μουσική του κόσμου ! ......... NOXON iRadio της Terratec

Μήπως βαρεθήκατε να ακούτε στο ραδιόφωνο όλο τα ίδια και τα ίδια και θέλετε να εμπλουτίσετε τη λίστα των σταθμών που παίζουν την αγαπημένη σας μουσική; To NOXON iRadio της Terratec είναι ένα διαδικτυακό ραδιόφωνο που έρχεται να ικανοποιήσει τον πιο απαιτητικό φίλο του ραδιοφώνου με την απόδοσή του, τον πιο απαιτητικό χρήστη της τεχνολογίας με το πλήθος χαρακτηριστικών του αλλά και όλους όσοι έχουν κουραστεί να γυρίζουν τη βελόνα στα ερτζιανά μήπως και βρουν τη μουσική που αγαπούν. Περισσότεροι από 11.000 σταθμούς τους περιμένουν!



Γνωριμία με τη συσκευή

Στην πίσω πλευρά του Noxon iRadio συναντάμε την είσοδο για το τροφοδοτικό και τον διακόπτη λειτουργίας, την κεραία και την υποδοχή LAN για ασύρματη και ενσύρματη δικτύωση αντίστοιχα, αναλογικές εξόδους για ηχεία και ενισχυτή, καθώς και ένα reset σε περίπτωση κολλήματος.

Η μπροστινή πλευρά του ραδιοφώνου περιλαμβάνει μια έξοδο ακουστικών, το ποτενσιόμετρο της έντασης και όλα τα πλήκτρα χειρισμού. Ειδικά πλήκτρα σας οδηγούν στους 5 πιο αγαπημένους σταθμούς, σάς επιτρέπουν να ελέγξετε την αναπαραγωγή των τραγουδιών, αλλά και κάνετε όλες τις απαραίτητες κινήσεις και επιλογές στο μενού της οθόνης.
Η εγκατάσταση

H εγκατάσταση του Noxon iRadio μπορεί να γίνει είτε ενσύρματα είτε ασύρματα με εύκολο τρόπο από οποιοδήποτε χρήστη.

Στην ενσύρματη σύνδεση δεν έχετε παρά να επιτρέψετε στη συσκευή να παίρνει μια διεύθυνση δικτύου αυτόματα ενώ στην ασύρματη θα πρέπει να εισάγετε και τις παραμέτρους ασφαλείας για σύνδεση στο ασύρματο δίκτυο. Αυτό ήταν!
Το NOXON iRadio ως διαδικτυακό ραδιόφωνο

Η συσκευή της Terratec σάς δίνει πρόσβαση σε πάνω από 11.000 σταθμούς από όλο τον κόσμο με εύκολο και γρήγορο τρόπο. Δ εν έχετε παρά να πλοηγηθείτε στο μενού της οθόνης, να επιλέξετε χώρα και είδος μουσικής ή απλά να δείτε τους νεότερους και πιο δημοφιλείς σταθμούς. Όταν φτάσετε στον αγαπημένο σας σταθμό, δεν έχετε παρά να κρατήσετε πατημένο για λίγο το πλήκτρο άμεσης πρόσβασης στο οποίο θα τον τοποθετήσετε.

Όμως, πέρα από τα πλήκτρα άμεσης πρόσβασης που είναι μόνο 5, έχετε και τη λίστα αγαπημένων σταθμών στην οποία μπορείτε να βάλετε όσους σταθμούς θέλετε.

Τη λίστα αυτή μπορείτε να τη δείτε και να την επεξεργαστείτε από οποιοδήποτε PC του δικτύου ενώ για να ακούσουμε ένα σταθμό της λίστας επιλέγουμε Favourites από το κεντρικό μενού της συσκευής.

Αξίζει να σημειώσουμε πως μέσα στη λίστα θα βρείτε πλήθος ελληνικών σταθμών, συμβατικών και δικτυακών, αφού η αντιπρόσωπος εταιρεία έχει φροντίσει για την εισαγωγή τους στην κεντρική online βάση.

Το NOXON iRadio ως συσκευή αναπαραγωγής μουσικών αρχείων από media server

Το NOXON iRadio μπορεί να αναπαράγει αρχεία μουσικής που βρίσκονται σε άλλες uPnP συσκευές του δικτύου.

Απλά, εγκαταστήστε το TwonkyMedia server που θα βρείτε στη συσκευασία σε οποιοδήποτε PC του δικτύου, Windows ή Mac, και αντλείστε μουσική από αυτό βλέποντας όλα τα στοιχεία του τραγουδιού στην οθόνη του NOXON.

To NOXON iRadio ως συσκευή αναπαραγωγής playlists από μουσικά portals

Tο NOXON iRadio σας δίνει τη δυνατότητα να συνδεθείτε σε μουσικά portals όπως το Napster και το Musicload για μια δοκιμαστική περίοδο 30 ημερών και να απολαύσετε αυτοματοποιημένες playlists που δημιουργούνται από τις δικές σας προτιμήσεις αλλά και από άλλους χρήστες που ακούνε το ίδιο είδος μουσικής.

Αν κάποιο από αυτά τα portals σας ικανοποιεί πλήρως δεν έχετε παρά να γίνεται συνδρομητής πληρώνοντας ένα μικρό μηνιαίο ποσό.
Η γνώμη μας

Το NOXON iRadio αντιπροσωπεύει με τον καλύτερο τρόπο την κατηγορία των διαδικτυακών ραδιοφώνων και αποτελεί μια άριστη αγορά για όσους λατρεύουν το ραδιόφωνο και θέλουν να ξεφύγουν από τα στενά όρια των ερτζιανών.

Δε θα σας δυσκολέψει καθόλου αρκεί να ασχοληθείτε λίγη ώρα μαζί του ώστε να κατανοήσετε τον τρόπο λειτουργίας του.

Όσοι πιστοί (του ραδιοφώνου) προσέλθετε!
Μας άρεσαν

* Η ευκολία με την οποία καταφέραμε να εκμεταλλευτούμε το πλήθος των δυνατοτήτων της συσκευής.
* Η πρόσβαση στους ήδη καταχωρημένους ελληνικούς σταθμούς, συμβατικούς και διαδικτυακούς.
* Η σχεδίαση που θυμίζει συμβατικό ραδιόφωνο, αν και αντίστοιχη ακολουθούν πολλά διαδικτυακά ραδιόφωνα.

Μας προβλημάτισε

* Μόνο η αίσθηση των πλήκτρων της μπροστινής πλευράς (μικρό το «κακό»).

Μπορείτε να το συνδυάσετε

* Με ένα δικτυακό media player που να υποστηρίζεται από το NOXON iRadio και στον οποίο θα αποθηκεύεται τα προς streaming αρχεία.
* Με μια καλή συλλογή τραγουδιών.

Με μια ματιά

* Σταθμοί: περισσότεροι από 11.000 και ανανεώνονται διαρκώς
* Δικτυακή σύνδεση: ενσύρματη LAΝ, ασύρματη 802.11b/g
* Υποστήριξη ασφάλειας ασύρματου δικτύου: WEP (64/128 bit), WPA, WPA2
* Τύποι αρχείων: Internet radio (streaming MP3, MMS), MP3 (έως 320 kBit/s, CBR/VBR), ID3 V1.0 / V2.0, M3U, PLS, AAC+, WAV, WMA-9 (έως 320 kBit/s) χωρίς προστασία και Windows Media DRM10 με προστασία

Ταυτότητα

Terratec NOXON iRadio

Διάθεση: Zegetron, τηλ: 210 68 56 000

Προτεινόμενη λιανική τιμή: € 169


pathfinder.gr
Related Posts with Thumbnails