Τρίτη 9 Μαρτίου 2010

Της φύτρωσαν... κέρατα !



Μία ηλικιωμένη γυναίκα από την Κίνα, εξέπληξε τους πάντες με το… κέρατο που φύτρωσε στο μέτωπό της και μοιάζει με αυτά που έχουν οι κατσίκες.

Η Zhang Ruifang, 101 ετών, από το χωριό Linlou, άρχισε να αναπτύσσει το μυστήριο εξόγκωμα πριν από ένα χρόνο. Από τότε, το κέρατο έχει φτάσει τα 6 εκατοστά, ενώ ήδη έχει αρχίσει να αναπτύσσεται και ένα δεύτερο από την άλλη πλευρά του μετώπου της.

Το περίεργο αυτό φαινόμενο έχει ανησυχήσει πολύ την οικογένειά της. Ο νεαρότερος από τους έξι γιούς της, ο 60χρονος Zhang Guozheng, δήλωσε πως δεν είχε δώσει κανείς σημασία στο σημάδι που είχε δημιουργηθεί στο μέτωπό της.

«Καθώς όμως περνούσε ο καιρός, άρχισε να φυτρώνει ένα κέρατο στο πρόσωπό της και σήμερα έχει φτάσει τα 6 εκατοστά,» πρόσθεσε ο κύριος Zhang.

«Τώρα φαίνεται πως φυτρώνει και άλλο ένα στη δεξιά της πλευρά.»
Αν και είναι άγνωστο τι ακριβώς είναι αυτό το εξόγκωμα στο μέτωπο της κυρίας Zhang, φαίνεται πως κατά πάσα πιθανότητα είναι δερματικό κέρατο.

Τα δερματικά κέρατα αποτελούνται από συμπαγή κερατίνη, την ίδια πρωτεΐνη που έχουμε στα μαλλιά και τα νύχια μας, και σχηματίζει κέρατα, μαλλί και φτερά στα ζώα.

Συνήθως, εμφανίζονται σε ανοιχτόχρωμους ηλικιωμένους ενήλικες, που έχουν εκτεθεί υπερβολικά στον ήλιο, αλλά είναι εξαιρετικά ασυνήθιστο να δημιουργείται εξόγκωμα αυτού του μεγέθους.
Συνήθως εμφανίζονται σε ηλικιωμένους 60 με 70 ετών. Μερικές φορές είναι καρκινώδη αλλά στις περισσότερες περιπτώσεις είναι καλοήθη.

Η συνήθης υποκείμενη αιτία των δερματικών κεράτων είναι οι κρεατοελιές, ο καρκίνος του δέρματος και η ακτινική κεράτωση.

Τα δερματικά κέρατα αφαιρούνται με χειρουργική επέμβαση αλλά αυτό δεν θεραπεύει την υποκείμενη αιτία.


Daily Mail                      pathfinder.gr
Related Posts with Thumbnails