Τετάρτη 3 Μαρτίου 2010

DOPING « Αθλητισμός χωρίς αναβολικά »


 

Ένας καινούργιος φορέας, ο οποίος, μέσα από δράσεις και συνεργασίες, στοχεύει να παίξει πρωτεύοντα ρόλο κατά της μάστιγας της φαρμακοδιέγερσης, έκανε την εμφάνιση του στη χώρα μας.
Πρόκειται για τη μη κερδοσκοπική οργάνωση «Αθλητισμός χωρίς αναβολικά», που, υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας, φιλοδοξεί να αποτελέσει ακόμη ένα όπλο στη μάχη κατά του ντόπινγκ.
«Το ντόπινγκ είναι βαριά εγκληματική πράξη και θα γίνουν οι αναγκαίες αλλαγές, ώστε να εντάσσεται στο οργανωμένο έγκλημα», δήλωσε ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού, Πάνος Μπιτσαξής.
«Για την αντιμετώπιση των αναβολικών χρειάζονται αντιπαραθέσεις και ρήξεις με τα κατεστημένα στον χώρο του αθλητισμού οικονομικά συμφέροντα», δήλωσε ο πρόεδρος του ΑΧΩΑ, Γιώργος Κατσιμπάρδης και πρόσθεσε ότι «η εταιρεία θα βρίσκεται συνεχώς κοντά στους φορείς του αθλητισμού για να στηρίξει κάθε πρωτοβουλία που θα χτυπάει το ντόπινγκ».
«Πρέπει να αποφασίσουμε τι αθλητισμό θέλουμε. Επιθυμούμε να γίνουμε η αφετηρία για μια στρατηγική αντιμετώπιση του ντόπινγκ», τόνισε από πλευράς της η αντιπρόεδρος του ΑΧΩΑ, Έλενα Κουντουρά και συμπλήρωσε ότι εάν κυριαρχήσουν οι αρχές και οι αξίες του υγιούς αθλητισμού, τότε όλοι αυτοί που επενδύουν και χτίζουν πάνω στην εξάπλωση του ντόπινγκ δεν θα βρίσκουν την ανάλογη ανταπόκριση.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο υπουργός Πολιτισμού Παύλος Γερουλάνος, με επιστολή του, γνωστοποίησε ότι το ΕΣΚΑΝ θα μετατραπεί σε νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου.

ANT1
Related Posts with Thumbnails