Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2010

Τον έδιωξαν από την πτήση λόγω ... βρώμας



"Όσοι ταξιδεύουν με το αεροπλάνο καλούνται πολλές φορές να αντιμετωπίσουν ανυπάκουους συνταξιδιώτες, υπερβολικά ομιλητικούς και διάφορα άλλα είδη, που κάνουν την πτήση τους ακόμα πιο κουραστική."

Πλέον, έρχεται να προστεθεί και μία νέα κατηγορία ανυπόφορων συνταξιδιωτών: οι δύσοσμοι.

H καναδέζικη αεροπορική εταιρεία Jazz Air αναγκάστηκε τον περασμένο μήνα να απαγορεύσει σε έναν επιβάτη να ταξιδέψει, λόγω της έντονης μυρωδιάς που έβγαζε το σώμα του.

«Οι επιβάτες άρχισαν να μουρμουρίζουν και να τον κοιτάνε,» δήλωσε μία γυναίκα που καθόταν κοντά του. «Η κατάσταση ήταν ανυπόφορη.»

Ο άνδρας, αμερικανικής υπηκοότητας, ταξίδευε για το νησί Prince Edward.

Ο εκπρόσωπος της Jazz Air, Manon Stuart, επιβεβαίωσε πως ένας επιβάτης αποβιβάστηκε από το αεροπλάνο, αλλά δεν έδωσε περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με το άτομο ή τον λόγο για τον οποίο του ζητήθηκε να αποβιβαστεί, επικαλούμενος το προσωπικό απόρρητο.

«Για την εταιρεία μας, η ασφάλεια και η άνεση των επιβατών και του πληρώματος είναι πρώτη προτεραιότητα. Επομένως, οποιαδήποτε κατάσταση, που θέτει σε κίνδυνο είτε την ασφάλεια είτε την άνεση, λαμβάνεται σοβαρά υπόψη και, υπό αυτές τις συνθήκες, το πλήρωμα ενεργεί για το βέλτιστο συμφέρον της πλειονότητας των επιβατών,» δήλωσε ο ίδιος.

«Είναι σημαντικό να κατανοήσουμε πως το πλήρωμα της εταιρείας μας καταβάλλει την καλύτερη δυνατή προσπάθεια για να επιλύσει μία κατάσταση, προτού να δημιουργηθεί πρόβλημα. Δυστυχώς, σε κάποιες περιπτώσεις, το πλήρωμα αναγκάζεται να αποβιβάσει κάποιους επιβάτες.»

Αξίζει να σημειωθεί πως η συγκεκριμένη αεροπορική εταιρεία, όπως και οι περισσότερες, δεν έχουν κάποια συγκεκριμένη πολιτική που να σχετίζεται με τη δυσοσμία του σώματος.

CNN    k   pathfinder.gr
Related Posts with Thumbnails