Τετάρτη 3 Μαρτίου 2010

Εξαρθρώθηκε το σημαντικότερο δίκτυο διαδικτυακής πειρατείας ........ Mariposa

Η ισπανική αστυνομία ανακοίνωσε σήμερα Τετάρτη ότι εξάρθρωσε, σε συνεργασία με το αμερικανικό FBI, το σημαντικότερο διεθνές δίκτυο "πειρατικών" ηλεκτρονικών υπολογιστών, που αριθμούσε περισσότερους από 13 εκατομμύρια PC, και συνέλαβε τρεις Ισπανούς που το διηύθυναν, ενώ στο δίκτυο φέρεται να εμπλέκεται και ένα τέταρτο άτομο από τη Βενεζουέλα.

Αυτοί οι "ηλεκτρονικοί υπολογιστές-ζόμπι", που προέρχονταν από περισσότερες από 190 χώρες, βρίσκονταν υπό τον έλεγχο της σπείρας αποσπώντας από τους κατόχους τους προσωπικά δεδομένα, κυρίως τραπεζικών λογαριασμών ή ακόμα να στέλνουν spam και να επιτίθενται με ιούς εναντίον ιστοσελίδων.

"Πρόκειται για το σημαντικότερο δίκτυο ηλεκτρονικών υπολογιστών 'ζόμπι' που έχει ανακαλυφθεί ποτέ", δήλωσε ο Χοσέ Αντόνιο Μπεροκάλ επικεφαλής της ειδικής ομάδας ηλεκτρονικών εγκλημάτων της ισπανικής πολιτοφυλακής σε συνέντευξη Τύπου στη Μαδρίτη.

Πρόκειται για ηλεκτρονικούς υπολογιστές ιδιωτών, αλλά και ιδιωτικών επιχειρήσεων και δημόσιων οργανισμών.

Στον ηλεκτρονικό υπολογιστή του συντρονιστή του δικτύου, που συνελήφθη τον Φεβρουάριο στη Χώρα των Βάσκων στη βόρεια Ισπανία, η ισπανική πολιτοφυλακή βρήκε αναλυτικά προσωπικά δεδομένα περισσότερων από 800.000 χρηστών.

"Με αυτό το δίκτυο, και με βάση τον αριθμό των ηλεκτρονικών υπολογιστών που είχαν 'μολυνθεί', θα μπορούσε να οργανωθεί μία σημαντική κυβερνοεπίθεση", όπως αναφέρει η ανακοίνωση της αστυνομίας.

Το δίκτυο, με την ονομασία "Mariposa", (πεταλούδα), εντοπίστηκε το Μάιο του 2009 από τους τεχνικούς της καναδικής επιχείρησης Defence Intelligence.

sport24.gr
Related Posts with Thumbnails